עבור לתוכן

איזה ספק כח עבור 2 דיסקים קשיחים ו-2 כוננים אופטיים?

Featured Replies

פורסם

היי חברים ;)

יש לי במחשב שני דיסקים קשיחים EIDE וגם 2 כוננים אופטיים (צורב וקורא CD). היום לאחר מאמץ מרובה של הדיסקים וגם של המעבד (100 אחוז עבודה) המחשב נכבה לי כמה פעמים מעצמו. ניתקתי חיבורי חשמל ומידע מכונן אופטי אחד וגם מכונן קשיח אחד. כך שעכשיו עם כונן קשיח אחד וכונן אופטי אחד הספק כח הנוכחי אינו קורס.

אני מבקש להתייעץ עמכם איזה ספק כדאי לי לרכוש שיוכל לעמוד יפה בעומס בו-זמנית של 2 דיסקים קשיחים ו-2 כוננים אופטיים (+ עכבר לייזר לא אלחוטי אם זה גם חשוב לעניין זה). חשוב לי שהספק יהיה שקט.

פורסם

איזה מערכת יש לך?

מעבד?

כרטיס מסך?

זכרון\לוח אם?

ומה התקציב שלך?

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישור לאתר לחישוב יצא לי 250 וואט עבור:

AMD Sempron 2400+ Socket A

מאיץ גרפי O/B של SiS

זכרון DDR 768MB (שני סטיקים: 256 + 512)

לוח אם ASRock K7S41GX

כרטיס מודם-פקס PCI

CD-ROM LG x52

CD-RW ASUS 52x32x52

מגירת Rack Mobil לדיסק קשיח אחד Seagate 40GB ATA (כאשר בתוך המחשב מותקן בקביעות השני WD 80GB ATA)

כונן פלופי 1.44

מקלדת PS/2

עכבר לייזר חוטי PS/2

הספק שברשותי הוא גנרי, אז אני חושב שאולי הזרמים שהוא מספק לא יציבים. המחשב כל פעם מתכבה כאשר אני מתרגל ב-Virtual PC התקנת מערכות הפעלה, חלוקה למחיצות, פירמוט, גיבוי ושיחזור. בעבר לא הייתה בעיה כזו. המחשב גם נכבה במיוחד כאשר אני ממש לפני חלוקה למחיצות בתוכנית ההתקנה לחלונות XP גם ב-Virtual PC וגם אם אני עושה זאת בדיסק קשיח אמיתי 4.2GB שאני שם במגירה הנשלפת, וניסיתי התקנת XP בדיסק הקטן הזה תוך ניתוק הדיסק הקשיח הקבוע בתוך המארז וניתוק אחד הכוננים האופטיים וזה לא עזר - בכל זאת התכבה). פעם אחת התכבה כאשר העתקתי קובץ גדול מדיסק לדיסק. מעניין אם זו בעיה של המעבד שהוא "נחנק" או שהספק לא עומד בעומס? איך אני אדע אם הבעיה באה מהמעבד או מהספק עצמו?

ואולי אחד מהסטיקים של הזיכרון עושה לי את הבלגן (שמתי סטיק של 512 במקום סטיק של 256 לפני חודש)?

מה שמבלבל יותר זה שהמחשב נכבה גם כאשר אני עובד כמה דקות בסביבת DOS מחוץ לחלונות ואז אחרי הכיבוי רק המקלדת מקבלת זרם (נורית Num Lock דולקת בשעה שהמאוורר של הספק לא פועל).

בכל המצבים לאחר הכיבוי הפתאומי המחשב חוזר להידלק רק לאחר ניתוקו מרשת החשמל, לחיצה אחת על כפתור ההדלקה ואח"כ חיבור לרשת החשמל.

תודה לכם ומקווה לקרוא הצעות נוספות...

פורסם

תבדוק לאיזה טמפ' מגיע המעבד

פורסם
  • מחבר

SpeedFan מראה במצב רגיל 51 ובמצב עומס מלא 59 בטמפ' חדר של 25-26. בעבר כשה-CPU היה מגיע ל-70, ה-BIOS של לוח האם היה מכבה את המחשב מיידית, אך כיום זה לא המצב כי אני דואג כל כמה חודשים לנקות את צלעות הקירור של ה-Heat Sink מאבק ומכוון מאוורר נוסף דרך תעלת האיוורור. אז הבעיה היא אינה בכיוון של התחממות יתר של המעבד. דרך אגב בדקתי עם MBM5 האם יש חריגה מה-12V של הספק במצב עומס: נמדדו 11.43 הכי נמוך והייתה גם מדידה של 11.63. האם אפשר להסיק מכך משהו שלילי?

פורסם

שהבעיה היא כנראה בספק הכוח שלך.

פורסם

בעיקרון זה לא אומר כלום

הסטייה היא קטנה מהתקן, אבל לא מודדים עם תוכנה אלא עם רב מודד (מולטימטר)

בכל מקרה הייתי הולך לכיוון של חוסר באספקת חשמל

תנסה לנתק את המודם ואת הכוננים האופטיים ותראה אם פועל

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מועבר לפורום ספקים ומארזים, בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים