עבור לתוכן

למה בעצם יש סיליקון במחשבים?

Featured Replies

פורסם

למשל במעבד מה הסיליקון עושה???? זו שאלה שמעניינת אותי המון זמן

פורסם

סיליקון הוא מה שנקרא מוליך למחצה כלומר תחת תנאים מסוימים הוא מוליך

ככה המחשב מנתב בצורה בינארית

יש חשמל =1

אין חשמל=0

שורת האפס אחד הם הביטים

פורסם

התשובה נעוצה בפיתוח הטרנזיסטור הראשון בעולם. כמובן שטרנזיסטור כזה נבנה בעזרת שפופרות וואקום. השפופרות האילו היו גדולות ומגושמות וכל רדיו פשוט (מקלט) היה בגודל של מכונת תפירה גדולה. במשך הזמן התחילו לחקור מוליכים למחצה (מוליך למחצה הוא חומר שאינו מוליך טוב ואינו מבודד טוב) ועם הזמן גילו שגרמניום וסיליקון הם חומרים מוליכים למחצה. ואז הגיעו החוקרים למסקנה כי כאשר "מזהמים" אחד מהחומרים ומחברים לחומר מזוהם אחר (למשל חומר N וחומר P - דונורים ואקספטורים- מקבל ותורם) מקבלים גשר מיוחד גשר PN. ומאז המשיכו לפתח את הסיליקון , כיוון שהחומר היה מושלם מבחינת שליטה בזיהום שניתן לבצע עליו.

פורסם

אני חושב שהוא מתכוון למשחה הטרמית

פורסם

סיליקון (וגרמניום) הם חומרים מוליכים למחצה, מה שאומר שהם מוליכים במצב מסויים. אחרי שהחומר עובר תהליך שבו הוא מקבל מטענים או נלקחים ממנו אלקטרונים, מקבלים שתי סוגים של סיליקון, אחד נקרא N (שלילי משום שטעון באלקטרונים נוספים) והשני P (הוא חיובי והוא טעון ב "חורים"). כאשר לוקחים וחברים חומר N עם P נוצר גשר PN, הגשר הזה מעביר זרם רק בכיוון אחד ובכיוון השני לא זורם זרם, ועוד משהו, הוא גם מתחיל להוליך רק ממתח מסויים (שונה בגרמניום ובסיליקון) ובמתח מסויים הזרם מתחיל להיות מאוד גבוהה. אבל בדיודות משתמשים בעיקר לישור מתח.

כאשר לוקחים ומחברים לדיודה עוד חומר מוליך למחצה P או N מקבלים PNP ו NPN שאלו בעצם טרנזיסטורים. הטרנזיטור פועל כך שבעזרתו ניתן לבנות את השערים הלוגיים שמהם בנוי המעבד.

פורסם

מבחינה חשמלית דיודת PNP או NPN היא מגבר, אבל בגלל שהיא מגבר כל כך טוב ניתן לבנות מערכות כך שאפקטיבית הדיודה תהיה רק באחד משני מצבים : רוויה (זרם מירבי) או נתק (אין זרם).

בצורה זו מחברים לקצה אחד מתח מקור (VCC), רגל שניה היא המפסק שקובע האם מתח המקור הזה יעבור לרגל השלישית או לא.

זה בעצם מפסק מבוקר חשמלית עם זמן תגובה קצר מאוד.

פורסם

אני חושב שהוא מתכוון למשחה הטרמית

משחה טרמית? מסיליקון? חס וחלילה! :nono: המעבד שלך ישרף עוד לפני שתוריד את האצבע מכפתור ההפעלה.

פורסם

יש חנויות שלא קוראות לזה משחה טרמית אלא סיליקון.

פורסם

אולי החניות האלו האמת שמים סיליקון על חלק מהמעבדים שלהם :-\

פורסם

אף חנות לא תעשה את זה, שכן המעבד ישרף תוך שניות!

פורסם

כל המשחות הלבנות הזולות הללו שבאות עם חלק מהHSים מבוססות סיליקון...

פורסם

אני מודע לכך, חשבתי ש kookie מתכוון לסיליקון בנייה.

פורסם

אופיר, אתה צריך להבין

סיליקון=מוליך חשמל למחצה כמו שהסבירו פה.

משחה טרמית= מוליכה חום ואח ורק חום, כמובן שיש משחות שגם ימעבירות קצת חשמל אבל מעטות, וגם זה במצבים מסויימים.

פורסם

אופיר, אתה צריך להבין

סיליקון=מוליך חשמל למחצה כמו שהסבירו פה.

משחה טרמית= מוליכה חום ואח ורק חום, כמובן שיש משחות שגם ימעבירות קצת חשמל אבל מעטות, וגם זה במצבים מסויימים.

אני יודע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים