עבור לתוכן

שאלה לצלמים מקצועיים ( אם יש מישהו שקורא פה ומבין בעניין הזה .. )

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי מתייחסת יותר למי שעובד בצילום וחי על זה, או מצלם דוגמניות בקטע המקצועי...

שוטטתי לי קצת ברחבי האינטרנט וגיליתי כמה מאמרים שעוסקים בהסכמים בין צלמים לדוגמניות, מצאתי נוסח סטנדרטי של הסכם כיביכול

" הסכם בין צלם למצולם

שנערך ונחתם ב _______, ביום ______ בחודש ______ לשנת 200_

פרטי המצולם - שם פרטי: ________ משפחה: ________

כתובת: ____________________________________________

מספר תעודת זהות: _ _ _ _ _ _ _ _ _ ( להלן המצולם )

פרטי הצלם - שם פרטי: ________ משפחה: ________

כתובת: ____________________________________________

מספר תעודת זהות: _ _ _ _ _ _ _ _ _ ( להלן הצלם )

הואיל והמצולם נותנ/ת את הסכמתו להצטלם על ידי הצלם,

והואיל והמצולם מצהיר/ה כי יש לה/לו את הכישורים לשמש כדוגמנ/ית,

וידוע כי הוא/היא אמור/ה להצטלם במקומות ובתנאי מזג-אוויר שונים.

והואיל וידוע למצולם כי הצילומים יכללו בין היתר צילומי עירום חלקי/מלא על פי הצורך,

והואיל והצלם הינו צלם ולו הכלים והציוד המשמשים אותו לצרכי צילום אומנותי,

והואיל והצלם עוסק בצילום למטרות אומנותיות שונות ואחרות ויש לו את הכישורים לצלם,

והואיל וברצון המצולם להצטלם ולהעביר זכויותיו בצילומים מרצונו החופשי ובדעה צלולה לצלם, בין אם תמורת תשלום, בין אם לאו, והואיל והצלם ברצונו לקבל את זכויות המצולם בצילומים;

אי לכך הותנה והוסכם בין הצדדים כדלקמן:

1. ההצהרות במבוא לחוזה זה ונספחיו מהווים חלק בלתי נפרד ממנו

2. כל האמור בלשון נקבה או זכר חל על שני המינים (גם במקומות בהם לא צוין אחרת)

א " המצולם" מצהיר בזאת;

1. אני החתום מטה מאשר/ת בזאת שאני מסכימ/ה להצטלם על ידי הצלם: ________

2. יודע לי והנני מסכימ/ה לכך כי הצילומים יהיו בבעלותו הבלעדית של הצלם וכל הזכויות על הצילומים יהיו והינם של ה"צלם".

3. ידוע כי הצילומים האלו ישמשו למטרות אומנותיות בלבד; בתערוכות של צילומים אומנותיים בישראל ובעולם, בפרסום קטלוגים, ספרי אומנות ופרסומים שונים לצילום אומנותי כולל באינטרנט בפורומים הקשורים לעולם הצילום, וכן בכל פרסום אשר ישמש את מארגני התערוכות ולצורך פרסום לתערוכה בעיתונות/מגזינים/קטלוגים ובמדיה אלקטרונית אחרת העוסקת בתחום הצילום.

4. ידוע כי תנאים אלה יחולו עליי וגם על יורשיי ובני משפחתי.

5. מוסכם על הצדדים כי במקרה של חילוקי דעות יוכרע העניין בבוררות אשר תסתמך על החתום מטה בהתחשב בהסכם או בבית משפט השלום ב ______ כפי שיוסכם מראש על ידי הצדדים.

ועל כך באנו על החתום;

המצולם: הצלם:

שם פרטי __________ שם פרטי __________

שם משפחה __________ שם משפחה __________

מספר ת.ז _ _ _ _ _ _ _ _ _ מספר ת.ז _ _ _ _ _ _ _ _ _

חתימה __________ חתימה __________ "

ורציתי לשאול :

א. האם הנוסח הזה תקין? סטנדרטי? מותר להשתמש בו? קביל בבית משפט?

ב. האם מספיק להחתים את הדוגמן / דוגמנית פעם אחת אפילו שעשיתי איתו / איתה כמה סטים של צילומים בימים שונים או שצריך להחתים אותו / אותה כל פעם מחדש?

ואם למישהו יש מידע מועיל בעניין, אני אשמח לשמוע, התחום מעניין אותי (:

תודה מראש לכל המגיבים,

יוסי.

פורסם

1. תראה, כל הסכם בכתב בינך לבין המצולם הוא הסכם מכובד למשפט.

2. זה תלוי מה כתוב בהסכם (חוזה נניח). אם כתוב שהעבודה של הדוגמנית (בעסק הזה הצלם הוא הבוס) כוללת כמה סצנות, כלומר כמה ימי צילום והמצולם חתם על כך אז זה אומר שהוא מתחייב להצטלם במשך כמה ימים, אם כתוב בחוזה יום צילום אחד אז זה יהיה אחד..

אם לא כתוב אז נראה לי שבית המשפט יהיה לצד המצולם וזאת משום שכותב החוזה (המעסיק = במקרה הזה הצלם) לא ציין בדיוק כמה וזאת אשמתו המלאה.

---------

ד"א לא נראה לי שזה קשור לצלמים אלא יותר לעריכת דין ;)

פורסם
  • מחבר

זה קשור לסוגיה המשפטית של צילום אומנותי, כל צלם מקצועי צריך לדעת את התחום הזה וצריך שיהיו לו חוזים כאלה ביד...

ואמרת את מה שחשבתי בערך, שצריך לפרט על כל יום צילומים כשלעצמו אבל לא הייתי בטוח, בגלל זה פניתי לאנשים שאולי מבינים יותר ממני ויש להם ניסיון, ראיתי כבר פה כמה צלמים מקצועיים שהגיבו ( או לפחות אנשים שמתיימרים להיות כאלה ) אז חשבתי שאולי הם יכולו לעזור לי בסוגייה הזאת...

תודה בכל מקרה על התגובה (:

פורסם

שמחתי לעזור :)

מסתבר ששיעורים בחוק ומשפט משתלמים איכשהו :smile1:

פורסם
  • מחבר

תאמין לי שזה משתלם, עד היום אני לא מצטער על השיעורים שלקחתי בכיתה ח' במשפטים, הקורס הזה היה ממש מועיל (:

פורסם

אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם עורך דין. לא כדאי לסמוך על יעוץ משפטי של פורומים.

פורסם
  • מחבר

נראה לך שיש לי כסף לעורך דין רק בשביל זה? יש מאמרים שכתבו עורכי דין באינטרנט שמסבירים הכל, יש פורומים של עורכי דין, אני אחפור טיפה ואמצא, בכל מקרה אם יש פה מישהו מקצועי שיודע דבר או שניים אני אשמח לשמוע (:

פורסם

אתה יכול לנסות לשאול בפורום של טד.

פורסם
  • מחבר

i will (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים