עבור לתוכן

Reboots problem (Win XP Pro SP2), P4 GF4 Ti 440 RDRAM

Featured Replies

פורסם

היי, יש ךי בעיה רצינית כבר מס' חודשים אך לא הייתי בבית כדי לטפל בה.

המחשב שלי עושה רסטרט כל פעם שאני מפעיל מחק שאני משחק בו הרבה (eve-online), ובצורה אקראית באחרים כמו GTA:SA.

אני ניסיתי להתקין דרייברים חדשים, ווינדוס חדש רק עם דרייבר, ועדיין עושה ריסטרטים.

ניסיתי את ההמלצה של ה FAQ פה - לסמן שלא יעשה reboot אוטומטית, ויעשה קובץ dump.

הוא לא עשה כזה :(

גם הייתי בחנות, ושמתי כ. מסך אחר ל 10 דקות - והכל עבד בסדר! החזרתי את שלי - והכל עבד פתאום.

אז שיחקתי בבית 3-4 שעות, ואז שוב restart. מאז הוא לא נכנס למשחק שוב פעם.

נגמרו לי הרעיונות, חוץ ממחשב חדש, אבל אני רוצה להימנע מזה אם אפשר, כי החומרה הזאת עדיין מספקת, אם רק אפשר למצוא ולתקן את הבעיה איכשהו?

מפרט:

Asus P4T533-C motherboard

Asus GeForce 4 V8440 TD 128MB

768MB RDRAM-800

P4 2.4Ghz (last generation before Hyper-Threading)

נ.ב: אותה בעייה קורה בתוכנה כמו Solid Works, כשמסובבים מודלים תלת-מימדיים.

פורסם

תראה בגדול הדרך הפשוטה ביותר שאני מכיר בשביל לפתור בעיה מסוג כזה זה ללכת על דרך השלילה ,

תנסה רכיב רכיב , דבר ראשון תנתק את כלל הרכיבים שאתה לא צריך לשימוש חובה - מודם אם יש לך , כרטיס רשת, הארדיסקים תישאר אם אחד כנל סידי,

ואחרי זה תריץ קצת, תראה אם הוא נותן לך את התקלה, במידה ולא תנססה לשלול רכיב רכיב עד שתמצא , לא יודע לדעתי זה הכרטיס מסך שמתחמם או משהו וכדי לא להשרף נותן לך ריסט, אבל זה יכול להיות בקלות גם כרטיס רשת בעייתי או יציאת USB שמקצרת.... תנסה ...

פורסם

מה המעלות של המעבד במאמץ?

פורסם

נסה להריץ תוכנת בדיקה על הזכרון.

memtest אם אני לא טועה.

נסה להשאר רק עם שני סטיקים של זכרון ולהחליף ביניהם (לפי מה שאני יודע RDRAM בשביל לעבוד הוא חייב זוג)

פורסם
  • מחבר

תראה בגדול הדרך הפשוטה ביותר שאני מכיר בשביל לפתור בעיה מסוג כזה זה ללכת על דרך השלילה ,

תנסה רכיב רכיב , דבר ראשון תנתק את כלל הרכיבים שאתה לא צריך לשימוש חובה - מודם אם יש לך , כרטיס רשת, הארדיסקים תישאר אם אחד כנל סידי,

ואחרי זה תריץ קצת, תראה אם הוא נותן לך את התקלה, במידה ולא תנססה לשלול רכיב רכיב עד שתמצא , לא יודע לדעתי זה הכרטיס מסך שמתחמם או משהו וכדי לא להשרף נותן לך ריסט, אבל זה יכול להיות בקלות גם כרטיס רשת בעייתי או יציאת USB שמקצרת.... תנסה ...

זו בעיה בשבילי לעבוד בדרך השלילה, מכיוון שאין לי כ.מסך, מעבד ולוח אם חלופי כדי לבדוק בשלילה.

איך ניתוק כרטיס רשת חכול בכלל לעזור? הוא אפילו לא נראה איכשהו קשור (אין מודם וכו, אבל אני אנסה לנתק את הכוננים הלא חיוניים).

מה המעלות של המעבד במאמץ?

לא זוכר, אבל אחת הבדיקות שעשיתי זה להפעיל את המחשב קר, לשים מייד מאוורר גדול לנסות להפעיל את המשחק מייד - עדיין עשה ריסטרט כשהכל קר..

נסה להריץ תוכנת בדיקה על הזכרון.

memtest אם אני לא טועה.

נסה להשאר רק עם שני סטיקים של זכרון ולהחליף ביניהם (לפי מה שאני יודע RDRAM בשביל לעבוד הוא חייב זוג)

אני אבדוק עם memtest, אגיב פה עוד פעם כשאסיים את הבדיקות על הזכרון. עם זאת אני באמת לא חושב שהבעייה בזכרון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, סיימתי לעשות סדיקות זכרון מקיפות. התוצאה סותרת את עצמה:

יש לי 4 סטיקים: 2X256 ו- 2X128. ניסיתי לשחק איתם בצורות שונות, ואותה תוצאה - ברגע שאני מוציא 2 (לא משנה איזה זוג, לא משנה לאיזה סלוטים שם את השאר) - המחשב לא מגיב, ולפעמים נותן הדעה קולית "System Failed All Tests".

הוא חוזר לעבוד רק כאשר אני מחזיר את כל הארבעה למקום. מכאן חשבתי שיש בעיה כלשהי בזכרון, אז הרצתי את memtest86 3.2 - היא עשתה 10 מעברים על כל הבדיקות שלה, ו 0 טעויות!

עוד רעיונות מה לבדוק? או מה משמעות התוצאות הסותרות?

פורסם
יש לי 4 סטיקים: 2X256 ו- 2X128. ניסיתי לשחק איתם בצורות שונות, ואותה תוצאה - ברגע שאני מוציא 2 (לא משנה איזה זוג, לא משנה לאיזה סלוטים שם את השאר) - המחשב לא מגיב, ולפעמים נותן הדעה קולית "System Failed All Tests".

הוא חוזר לעבוד רק כאשר אני מחזיר את כל הארבעה למקום.

תשמע, המחשב לא יכול לעבוד אם לא כל הסלוטים מלאים. (לגבי זכרון RDRAM)

אמור להיות מסופק לך עם הלוח 2 מקלות דמויי זכרון שאתה תוקע אותם בסלוטים הריקים איפה שאין זכרון.

כנראה שהזכרונות תקינים אם התוכנה בדקה לך אותם כמו שצריך, אבל בכ"ז תבדוק.

פורסם
  • מחבר

תשמע, המחשב לא יכול לעבוד אם לא כל הסלוטים מלאים. (לגבי זכרון RDRAM)

אמור להיות מסופק לך עם הלוח 2 מקלות דמויי זכרון שאתה תוקע אותם בסלוטים הריקים איפה שאין זכרון.

כנראה שהזכרונות תקינים אם התוכנה בדקה לך אותם כמו שצריך, אבל בכ"ז תבדוק.

אחח... נכון, שכחתי על זה לגמרי :-[

בדקתי, ומתברר שאכן כהוצאתי את הזוג של 128 ובמקומם שמתי באותו סלוט זוג 256 הכל עבד!!

אבל למה? אם התוכנה מצאה 0 טעויות בזכרונות?

פורסם

ארבעת הסטיקים זהים (חברה, מהירות וכו') , מלבד כמות הזכרון?

פורסם
  • מחבר

ארבעת הסטיקים זהים (חברה, מהירות וכו') , מלבד כמות הזכרון?

כן, כולם RDRAM-800 מ Samsung

פורסם

בהחלט מוזר, תבדוק באתר של Asus ב- Faq שנתקל בבעיה מסוג זה, או עדכון Bios הפותר את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

בהחלט מוזר, תבדוק באתר של Asus ב- Faq שנתקל בבעיה מסוג זה, או עדכון Bios הפותר את הבעיה.

עדכון ביוס יהיה בעיה... אין לי כונן דיסקטים :)

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל זה לא קשור.. זה לגבי זכרונות 1066MHZ.

וגם עכשיו גיליתי כי הזכרון שחשבתי שהוא האשם איננו בהכרח אשם.... ניסיתי לשחק GTA:SA משהו כמו שעה, והתחילו להופיע הבהובים של המסך, שהחמירו תוך 10 דקות.

בסוף המחשב עשה ריסטרט שוב פעם, והפעם גם משחקים אחרים הפסיקו לעבוד (כמו eve-online). אז שמתי את הזכרון שהוצאתי בחזרה, ושוב הכל עובד! ???

עכשיו חזרתי לנק' ההתחלה... אין מושג מה גורם לבעיות! ???

פורסם

אני חושב שזה יכול לנבוע מבעיות חום/כרטיס מסך פגום /ספק כוח אוליי?

תוריד למחשבך את תוכנת המאמץ Prime 95 תפעיל אותה במשך כחצי שעה ויותר ותעקוב אחרי הטמפרטורות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים