עבור לתוכן

שאלה\בקשה\הצעה...

Featured Replies

פורסם

שלום

לפני כמה ימים קניתי את הפוגי S9000 ועברתי אליה ממצלמה מאוד פשוטה ובסיסית

מאוד קשה לי להוציא תמונות טובות מהמצלמה החדשה וגם אני לא ממש מצליח להבין כל פונקציה

חשבתי אולי יש מישהו בפורום שמבין ויודע צילום ברמה גבוהה ואולי אפילו מכיר את המצלמה הספציפית

ומוכן לעזור לי ולכל מי שרק רוצה לצלם יותר טוב

אני גר בחיפה וכנראה שבועה הבא אני יהיה כמה ימים בת"א

אז אולי יש פה חברה שרוצים לעשות איזה מפגש כזה או משהו בסגנון

תודה

פורסם

תראה, אני חצי שנה עם המצלמה הזאת, גם אני עברתי אליה ממצלמה בסיסית מאוד והעצה היחידה שאני יכול לתת לך זה לקרוא את המדריך עד הסוף ולצלם כמה שיותר - אל תצפה לתוצאות מעולות על ההתחלה, תעבוד עם מצב P ואני מניח שתוך חודשיים - שלושה תראה תוצאות, לא לפני זה...

פורסם

אמרתי לך כבר, אתה חייב לקרוא את כל ספר ההוראות

כל פעם שאתה קורא משהו תנסה אותו עם המצלמה ככה גם תצליח לזכור הכל

פורסם
  • מחבר

זה נכון מה שאתם אומרים ואני עושה את זה גם

אני פשוט לפני טיסה לאוסטרליה וחבל לי שחצי מהתמונות לא יצאו לי שם

זה למה אני כל כך לחוץ על לדעת איך מצלמים איתה כמו שצריך

פורסם

אבל אתה חייב להבין שלא לומדים לצלם תוך כמה ימים, במיוחד לא עם S9000 שהיא מצלמה די מסובכת.

פורסם

הקדמת אותי, זאת מצלמה מסובכת מאוד, קשה לשלוט בה, אבל כשאתה שולט בה התוצאות רק יפתיעו אותך כל פעם מחדש...

רק ניסיון יתן לך את הכלים שאתה צריך בשביל זה...

פורסם
  • מחבר

ברור לי כל מה שאתם אומרים ואתם צודקים ב100%

פשוט חשבתי שאולי אם יש מישהו ירצה לעזור לי אחד על אחד יהיה לי יותר קל לעקוף את מגבלות המצלמה ולהוציא את היצירתי שבי

פורסם

וגם אז זה ידרוש שבוע אינטנסיבי שכולל רק ורק צילום וניסויים ופיתוח מיומנות.

שבוע זה לכאלה שהם בעלי קליטה מהירה ואני מדבר על עזרה לא וירטואלית דרך הפורום אלא עזרה אישית כאשר האדם שעוזר לך נמצא לידך פיזית.

פורסם

חייב להסכים, ואני לא מאמין שיש מישהו שיכול להיות איתך במשך שבוע שלם ולצלם 24/7...

העצה היחידה שאני יכול לתת לך זה לא לעזוב את המצלמה, לצאת לצלם ולרוץ למחשב לראות מה יצא, ושוב לצאת לצלם ושוב ללכת למחשב, ככה לאט לאט תבין מה עושה מה, איך לשפר את זה ואיך לשלוט בפרמטרים הקטנים, תשתמש במצב P בלבד בהתחלה ותשחק עם הISO ( שים לב איך זה משפיע על הגרעיניות של התמונה ועל נתוני החשיפה והצמצם...

פורסם

אני באותו מצב כמו שלך בימים האחרונים אני רק קורא מאמרים באינטרנט

תחפש באינטרנט כמה שיותר חומר בעברית על צילום ותדפיס אותו שתוכל לקחת אותו איתך

פורסם

כדאי לך להעלות תמונות עם בעיות כדי לקבל הצעות שיפור. זה יכול מאוד להאיץ את תהליך הלימוד.

פורסם
  • מחבר

האמת לא יצאו לי תמונות רעות בכלל כי פשוט צילמתי הרוב על AUTO

ואני לא אוהב את הרעיון של לצלם כל הזמן ככה (ביום כמובן) כי לא בשביל זה קניתי מצלמה ברמה כזו

הבעיה העיקרית זה תמונות שיוצאות לי מטושטשות בגלל רעידות

אבל אני בטוח שיכול לצאת תמונות ברמה מאוד גבוהה על הגדרות נכונות וצילום נכון

פורסם

האמת לא יצאו לי תמונות רעות בכלל כי פשוט צילמתי הרוב על AUTO

ואני לא אוהב את הרעיון של לצלם כל הזמן ככה (ביום כמובן) כי לא בשביל זה קניתי מצלמה ברמה כזו

הבעיה העיקרית זה תמונות שיוצאות לי מטושטשות בגלל רעידות

אבל אני בטוח שיכול לצאת תמונות ברמה מאוד גבוהה על הגדרות נכונות וצילום נכון

תעביר את המצלמה למצב של M

הגלגלת הימנית שולטת על מהירות התריס ככל שהמהירות גבוה יותר ככה התמונה תהייה פחות מטושטשת מתחת לשניה אחת לא תהייה לך בעייה של טשטוש אבל מצד שני לחיישן יהיה פחות זמן לקלוט אור

אם תסובב את אותו כפתור תוך כדי לחיצה על +/- אתה תשנה את מהירות הצמצם (כתובה לך בF בתחתית המסך במרכז טיפה לצד ימין) ככל שהוא יהיה סגור יותר (ערך F נמוך יותר) יהיה לך יותר עומך שדה ופחות אור, יותר פתוח יותר אור פחות עומק שדה. דבר שלי שאתה צריך להתחשב בו זו רגישות ISO ממומלץ כמה שיותר נמוך שיהיו פחות רעשים אבל לא נמוך מדיי שלא יפגע בכמות האור בתמונה.

במצב M המצלמה נותנת לך סרגל שבקצה אחד יש + זאת אומרת חשיפת יתר, יותר מדיי אור התמונה תצא שרופה ובקצה שני יש - חשיפת חסר התמונה תצא חשוכה תנסה לכוון את ההגדרות ככה שסמן על הסרגל יהיה בדיוק במרכז.

יכול להיות מאד שטעיתי במשהו אם כן תתקנו אותי בבקשה

פורסם

ההסבר שלך נכון, אבל חשוב לציין שברוב המקרים אין הרבה טעם להשתמש במצב M. הצורך לשלוט במקביל על הצמצם והמהירות מאוד מאיט את הזמן שלוקח לכוון את הצילום ומגדיל את הסיכוי לטעויות חשיפה. עדיף להשאיר את המצב הזה לצילומים שבהם יש הרבה זמן לתכנן כל פרט - כמו למשל צילומי נופים עירוניים בלילה או צילומי פנורמות.

שליטה על צמצם ומהירות נותנת מרחב יצירתי גדול ב-DSLR, אבל במצלמות עם חיישן קטן, כמו ה-S9000, היא מוגבלת למדי - עומק השדה תמיד גדול, מבחר הצמצמים קטן, והדיפרקציה גורמת אפילו לצמצם 8 להיות לא איכותי. למי שחדש בצילום עדיף להתמקד בללמוד נושאים כמו קומפוזיציה, תזמון וחשיפה ופחות להתעסק עם הצמצם והמהירות - ההבדלים שהוא יראה יהיו קטנים באופן מפתיע. במצלמה כזו, פיצוי חשיפה (+/-) ו-WB הן שליטות ידניות הרבה יותר קריטיות מאשר M, A ו-S. בקיצור, אפשר לצלם עם P בלי להרגיש רגשות אשם ;)

פורסם
  • מחבר

תודה לכם אחלה טיפים

הסברתם את זה בצורה מאוד ברורה שגרמה לי להבין יותר מהרבה מדריכים שיצא לי לקרוא

אני באמת יצא קצת החוצה לנסות את מה שאמרתם (אפילו שקצת מסוכן פה בחוץ בחיפה)

תודה רבה

בלי קשר אני לא בטוח אם יש בעיה במצלמה או שאני פשטו לא יודע להשתמש באופציה הזו

יש כפתור שאמור להגדיל את מרכז התמונה בזמן שאתה על פוקוס ידני בשביל שתוכל להיתפקסס יותר טוב

אני לא מצליח להפעיל אותו הוא לא עושה כלום שאני לוחץ עליו בכל מצב (הכפתור שמתחת ל EVF\LCD)

הצלחתי אז שכחו מזה :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים