עבור לתוכן

שאלה לגבי הכנת מתג שיכבה את המחשב כשהמשאבה לא עובדת.

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני בשלבי סיום של תכנון מערכת קירור מים ביתית. ידוע שבעיות במשאבה יכולות לגרום לנזק רציני במערכת ולכן חשבתי על רעיון שיכול לצמצם את הבעיות והוא הכנת מתג, שיכבה את המחשב כשהמשאבה של מערכת קירור המים מפסיקה את העבודה. אם יש צורך לציין זאת, המשאבה היא לא משאבה של 12V, היא מתחברת לחשמל ביתי.

הייתי רוצה גם לדעת איך להכין מערכת ריליי (אאל"ט קוראים לזה כך), זו מערכת שברגע שאני אדליק את המחשב המשאבה, באופן אוטומטי, תתחיל לעבוד גם.

זה לא נראה לי מסובך מידי ולכן חשבתי שמי שמבין (בלי לזלזל באף אחד) יוכל לעזור לי.

תודה מראש!

פורסם

לא נשמע לך יותר הגיוני לכוון בביוס את הטמפ' כיבוי לבערך 10 מעלות מעל ה MAX LOAD שלך,

ככה כשהמשאבה תפסיק לעבוד, כמובן שהטמפטורות ישר יקפצו, ואז יכבה המחשב...

פורסם

אני חושב שזה לא יועיל לרכיבים השיטה הזאת ותוך זמן קצת המחשב ימות. לא חבל?

פורסם

כשחם מדי למחשב הוא מצפצף במשך כדקה ולאחר מכן מתכבה

פורסם

אני חושב שזה לא יועיל לרכיבים השיטה הזאת ותוך זמן קצת המחשב ימות. לא חבל?

מה ?!

לא הבנתי מה הכוונה שלך

ההגנה הזאת היא רק למקרה שבאמת המשאבה תפסיק לעבוד, אם זאת משאבה תקינה אין סיבה שזה בכלל יקרה...

פורסם
  • מחבר

כשחם מדי למחשב הוא מצפצף במשך כדקה ולאחר מכן מתכבה

קראתי על מקרה בפורום overclockers.com על אחד שבנה מערכת קירור מים, ובכל פעם שרצה להדליק את המחשב הוא הדליק את המשאבה לפני. פעם אחת אח שלו הקטן הדליק את המחשב כדי להשתמש בו לכמה דקות, שכח להדליק את המשאבה ועזב את המחשב דולק..

כשהבחור שבנה את מערכת קירור המים הגיע הביתה וניסה להדליק את המחשב לא הייתה שום תגובה.. אחרי כל הבדיקות הוא הלך ושאל את אחיו אם הוא הדליק את המחשב, וכמו שאמרתי למעלה, הוא עבד על המחשב ושכח להדליק את המשאבה, וכתוצאה מכך נשרפו המעבד, לוח האם וספק הכוח.

עוד משהו -

mazafaka, נראה לי שבמקרה הזה TTime צודק..

איך אני בודק טמפ' Max load של המעבד?

בשביל לבדוק טמפ' Max load בכרטיס אני פשוט אשחק COD2 ואסתכל תוך כדי בריוה טיונר.

יש צורך לבדוק טמפ' Max load גם בלוח אם? איך אני עושה את זה?

פורסם

אתה צריך לבדוק רק של המעבד, כי בביוס לפי זה אתה קובע את הטמפ לכיבוי המחשב.

תוריד את התוכנה prime95 ותפעיל אותה במצב large ffts, במשך רבע שעה תבדוק את הטמפרטורה עם איזה תוכנה שנוח לך, ותראה מה הטמפ המקסימלית שהמחשב מגיע אליו.

לכרטיס מסך אתה יכול להשתמש ב 3DMARK, יש שם כמה בדיקות שמאמצות מאוד את המעבד הגראפי.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך לבדוק רק של המעבד, כי בביוס לפי זה אתה קובע את הטמפ לכיבוי המחשב.

תוריד את התוכנה prime95 ותפעיל אותה במצב large ffts, במשך רבע שעה תבדוק את הטמפרטורה עם איזה תוכנה שנוח לך, ותראה מה הטמפ המקסימלית שהמחשב מגיע אליו.

לכרטיס מסך אתה יכול להשתמש ב 3DMARK, יש שם כמה בדיקות שמאמצות מאוד את המעבד הגראפי.

05 או 06?

מה עדיף?

פורסם

אם אתה רוצה שכאשר תילחץ על מתג הפעלת המחשב שגם המשאבה תתחיל ליפעול זה לא בעיב פשוט סע לחנות אלקטרוניקה הקרובה אליך תבקש בחנות ממסר של 12v ... יש לו בדרך כלל 4רגליים 2אתה מחבר ליציאה בספק של 12v שזה החוטים צהוב ושחור ואת ה2האחרים אתה מחבר לחוטים של המתג של המשאבה!

אבל זהירות!!! תעות אחת בחיבורים אתה עלול לישרוף את הספק!

פורסם

בניתי מעגל שכזה (לפני שקניתי משאבה ייעודית)

אתה מוזמן להסתכל בלוג של הפרוייקט הקודם שלי\הפרוייקט של KETCHUP..

בכל אופן, הרכיבים לא יקרים (הכי יקר זה הממסר, כ 7-8 שקלים)

ממסר, הוא מכני, הוא רגיש, כלומר, אל תשחק עם המתג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים