עבור לתוכן

עזרה בתכנון טיול לאנגליה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

Guy King

תודה רבה!

אפשר להסתדר ולהגיע למקומות האלה בלי אוטו?

אני מקווה שלא יהיו יותר מדיי הוצאות על רכבות וכאלה..

ונראה לך שצריך לתכנן מראש או שאפשר להסתדר שם ופשוט לקחת רכבות וכאלה עם איזה עלון של הרכבות שם?

ועוד שאלה- כמה פאונד בערך צריך בשביל לראות מקומות ולהסתדר מבחינת תחבורה ורכבות ? יש לנו 12 ימים להיות שם ואין לנו מושג כמה הוצאות יש שם וכמה כסף אנחנו צריכים להביא לבילויים תחבורה אתרים וכו'..

ד"א, ב-easy jet אתם יכולים לקפוץ לכמה ימים לאמסטרדם,פריז,רומא,ברלין או כל עיר באיזור בבערך 70 פאונד הלוך-חזור. עם לינה, אוכל והכל תוכל להיות נגיד 4 ימים באמסטרדם או פריז בקצת יותר מאלף שקל.

לא הבנתי ממש מה זה הeasy jet הזה

חשבנו באמת לקפוץ לאמסטרדם או לפריז לכמה ימים.. 70 פאונד זה רק רכבת לשני כיוונים לונדון-פריז ? ובאמת אפשר להסתדר ב 1000 שקל כולל לינה 2 לילות ככה ואוכל והכל?

תודה שוב

פורסם

איזיג'ט היא חברת תעופה זולה מאוד באירופה.

שתדע שאם אתם מתכניים טיולים מחוץ ללונדון חוסר רכב פרטי הוא בעיה גדולה... צריך לבדוק לפרטים את עניין האוטובוסים אם יש בכלל לאן שאתם רוצים לנסוע.

פורסם

Guy King

תודה רבה!

אפשר להסתדר ולהגיע למקומות האלה בלי אוטו?

אני מקווה שלא יהיו יותר מדיי הוצאות על רכבות וכאלה..

ונראה לך שצריך לתכנן מראש או שאפשר להסתדר שם ופשוט לקחת רכבות וכאלה עם איזה עלון של הרכבות שם?

ועוד שאלה- כמה פאונד בערך צריך בשביל לראות מקומות ולהסתדר מבחינת תחבורה ורכבות ? יש לנו 12 ימים להיות שם ואין לנו מושג כמה הוצאות יש שם וכמה כסף אנחנו צריכים להביא לבילויים תחבורה אתרים וכו'..

לא הבנתי ממש מה זה הeasy jet הזה

חשבנו באמת לקפוץ לאמסטרדם או לפריז לכמה ימים.. 70 פאונד זה רק רכבת לשני כיוונים לונדון-פריז ? ובאמת אפשר להסתדר ב 1000 שקל כולל לינה 2 לילות ככה ואוכל והכל?

תודה שוב

בכיף ;), לכתוב על זה ממש מחזיר אותי לשם :).

לכל המקומות שציינתי - אפשר להגיע עם הרכבת התחתית - הטיוב. בשביל להגיע למקומות שלא בתוך לונדון (המפטון קורט, טירת וינזדור, קיימברידג', באט' וכו') תצטרך לקחת רכבת רגילה , של רשת הרכבות הלאומית. מווטרלו תוכל להגיע כמעט לכל המקומות, ואם לא (או בנוסף), תחנות הרכבת האחרות הגדולות שמהן תוכל לקחת את הרכבות הן "ויקטוריה", "קינג קרוס" ואולי גם "יוסטון". אם אתה רוצה להסתובב בתוך לונדון, במפה אתה יכול לראות את הקווים. circle line הוא הקו המרכזי שתשתמש בו הכי הרבה שתרצה לנוע בקלות בלונדון. בשביל נסיעה חופשית-שבועית תצטרך לקנות את כרטיס ה"אויסטר" (כאילו "צדפה"). חופשי שבועי באיזור 1 (מרכז לונדון, כולל circle line - הקו הצהוב במפה), יעלה לך 18 פאונד בערך. אני קניתי לפני חודשיים לאיזורים 1-2-3 (מכסה בערך 70% משטח הקווים) וזה עלה 28 פאונד. אם אתה מתכוון אפילו פעם אחת לנסוע לארסנל (ולראות את הייבורי), לגריניץ' או לקיו גארדן תקנה כבר חופשי שבועי לכל שלושת האיזורים, יותר זול. ובאמת תלמד את המפה של הטיוב ותבין איך אתה מגיע ממקום למקום ואיך אתה מחליף קווים - אני ביזבזתי שם הרבה זמן בהתחלה בגלל שקצת הסתבכתי בקריאה לא נכונה של המפה.

רכבות - משדה התעופה למרכז לונדון, ברשת הרכבות הלאומית, כל כיוון זה 9 פאונד. אם תקנה חופשי שבועי פעמיים בטיוב (כי אתה נוסע ל-12 יום) זה ייצא 56 פאונד, ונגיד 3 גיחות להמפטון קורט, באט' וקיימברידג' בערך עוד 25 פאונד. 100 פאונד בערך על רכבות, עם מרווח ביטחון, 1000 שקל מקסימום. ד"א, אם תרצה לנסוע ל"אלטון טאוורס", מכיוון שלברמינגהאם כרטיס הלוך-חזור עלה לי 36 פאונד, אני מניח שלהגיע לאלטון טאוורס ולחזור יעלה לך כ-40-45 פאונד. כניסה בערך עוד 25. קח בחשבון. וד"א, היום הייתה תקלה שם במתקן, כתוב בסקי ניוז, 29 אנשים נפצעו בגלל תקלה ברכבת הרים שם. תוכל גם לקחת גם אוטובס לשם (קוואץ' באס), זה יעלה לך קצת פחות, אבל בזמן שהרכבת עושה את המרחק בשעתיים בערך, האוטובוס עושה אותו אולי בחמש שעות, ממש ביזבוז זמן. עוד משהו - אין רכבת ישירה לאלטון טאוורס, תצטרך לקחת אוטובוס כנראה מברמינגהאם, עם חברת הרכבות וירג'ין (את הרכבת תיקח מתחנת יוסטון. רק משם יש רכבת לברמינגהאם, שים לב). בנוגע לעלונים - יש עלונים של הרכבות ברוב תחנות הטיוב, גם בשדה התעופה שתחנת בו (בגאטוויק בטוח יש, שם נחתתי), אבל יותר פשוט לבדוק מידע באינטרנט לפני.

כדאי לך לנסות להזמין כרטיסים לפני דרך האינטרנט באמצעות כרטיס אשראי, אני עשיתי את זה. בדר"כ יש הנחה בהזמנה כזו (10% פלוס-מינוס) והכרטיסים יחכו לך שם כשתגיע או שישלחו לך אותם לישראל לכתובת שלך.

בקשר להוצאות - אני הייתי שם מה-11.4-23.4, גם 12 יום. תחבורה - 100 פאונד כאמור, נגיד 120 ליתר ביטחון. 160 אם אתה רוצה ללכת לאלטון טאוורס, 200 אם בא לך לקפוץ לפריז. אוכל - יקר שם מאוד. אתה מתכוון לחסוך או לאכול במסעדות? ארוחה "עסקית" שם, שפה עולה 30 שקל, עולה שם לפחות כפול. אם תחסוך, תצטרך 10 פאונד ליום, 120 לכל התקופה, 150 ליתר ביטחון. בילויים - אני יש לי ראש קצת שונה משלך, אני טסתי לשם לבד ואני כן בעניין של מוזיאונים, מחזות-זמר (כדאי לכם מאוד ללכת לפאנטום האופרה ד"א), ואפילו קונצרטים ברויאל אלברט הול ובברביקן, וגם הלכתי כאמור למשחק כדורגל והייתי בסטמפורד ברידג'. אבל אם אתה הולך נגיד לכמה ארמונות, משחק כדורגל אחד ומסתובב בברים (ברים יקרים שם כמו בת"א האמת, חצי ליטר בירה 3.5 פאונד בממוצע), ל-12 יום, הייתי אומר עבור בילויים תכין 200 פאונד, שלא תחשב כמה נשאר לך כל הזמן. תשתמש בתכלס בסוף בטח בסביבות ה-120. סה"כ 500. אני הוצאתי שם יחסית הרבה כסף, בעיקר על אטרקציות שונות (ווסטמינסטר, סנט-פול, לונדון איי, מחזות זמר וכו') וב-12 יום הוצאתי 620 פאונד. 500 יספיקו לך, מקסימום תחזיר ותפסיד את ההפרש של הקנייה מול המכירה של הפאונד.

ד"א, אמרת שהיית בלונדון, אבל אם לא היית בקובנט גארדן ובריג'נט פארק אני ממליץ לך בחום לקפוץ לשם.

טיסה כאמור תעלה לך כ-70 פאונד, בדוק כאן: http://www.easyjet.com/en/book/index.asp. אם אתה מניח שטיסה הלוך-חזור כולל נסיעות משדה התעופה למרכז העיר תעלה לך כ-100 פאונד, אז 1000 זאת הערכה לא טובה שלי האמת. ל-100 פאונד האלו, אם תישן נגיד 2 לילות באכסנייה, תוסיף עוד 30פאונד, אוכל נגיד עוד 25 ובילויים עוד 25, 180 פאונד, 1400 שקל. לי ד"א 12 יום לא הספיקו בשביל לראות את כל מה שרציתי בלונדון, אז אני לפחות לא חושב שהייתי משתעמם אחרי 4 ימים. אבל אם 1800 יקר לך, וזה יקר, תוכל תמיד לקפוץ ברכבת בלילה לבאט',אוקספורד,קמבריידג',פורטסמות' לראות איזה פאבים ומסיבות יש שם בלילה. הרכבת פועלת כל הזמן (בלילה בתדירות נמוכה יותר אומנם, אבל עובדת).

בנוגע לפאבים, יש סלקטורים שירצו ממך שוחד בשביל להכניס אותך (5 פאונד בערך לבנאדם) זה שטויות, אל תסכימו. ודי קשה להכנס לפאבים במרכז לונדון, אלא אם אתה באמת נראה דוגמן (או שבאת עם בת-זוג). בשעות היום אין בעיה להכנס לאיזה פאב שאתה רוצה.

BTW, הטיוב עובדת בערך עד חצות (23.20-00.40, תלוי בתחנה), אחרי השעות האלו תסתמך על אוטובוסים. נסיעה באוטובוס לכל מקום תעלה לך פאונד וחצי לאיש, נסיעה במונית (עד 4 אנשים בערך), ל-5 קילומטר נגיד, תעלה לך 10-12 פאונד. המונה מופעל החל מ-2.2 פאונד, וקופץ ב-20 פני כל 15-20 שניות.

פורסם
  • מחבר

ווואוו :xyxthumbs: ממש תודה!

כמה מידע תהיה בריא!

נראה לי שנוותר על פאריס כי כולנו (אני חושב) היינו שם..וגם אני פעמיים וחבל סתם להסתבך

במקום זה נסע גם לסטונהאג' וננסה לראות טירות וכאלה

והתכנון שלי זה באמת לקחת בסביבות ה450-500 פאונד

אני מקווה שזה יספיק כי בכל זאת..נגיד 150 פאונד על רכבות

(אני חושב שנלך לפארק Drayton Manor זה פארק יותר ידוע ונראה גם יותר טוב)

נשאר לנו 300 פאונד לאוכל שתיה וכל הבילויים...

וטוב שאמרת על פאנטום האופרה..זה באמת משהו שצריכים לראות לפחות פעם 1 בחיים.

בכל אופן מהניסיון שלך אתה חושב שצריך להזמין באמת כרטיסים מראש כבר עכשיו? או שאפשר להסתדר שם?

גם לגבי הפאנטום לגבי הופעות אחרות וגם לרכבות

ותודה שוב על העזרה הענקית

פורסם

לרכבות לא צריך.

למחזות זמר חדשים יחסית צריך להזמין מראש, למחזות זמר כמו פאנטום האופרה לא. אפשר לקנות באותו יום - בקופת התיאטרון עצמו או כמובן בלסטר סקוויר. מאחר שאני מניח שאתם הולכים רק לפאנטום ולא לחדשים (מאמא מיה, קווין), אין צורך להזמין מראש. אם בכל זאת תחליטו ללכת לעוד אחד (בנוסף לפאנטום), כדאי לכם ללכת לעלובי החיים. גם "המפיקים" ברמה של עלובי החיים מבחינת האיכות, אבל את המפיקים יש גם בארץ. ד"א, שאתה חוזר תכתוב מה עשית שם, אני מקווה לחזור לשם עוד שנתיים ככה, ואני רוצה לשמוע המלצות חדשות על מקומות שלא הייתי בהם ;)

פורסם

כשאני הייתי בלונדון אז קנינו כרטיס כזה לשבוע לאנדר גוונד והחרות האלה לא אמרו לנו שאפשר להיכנס רק מ9 אז כל יום היתה ליד המלון שם תחנה שם נתנו לנו להיכנס לפני 9 אבל יום אחד נתנו להיכנס אבל לא נתנו לצאת ואז כשביקשנו אם הם יכולים לפתוח לנו כי יש בעיה עם זה הם אמרו לא נשאר עוד 5 דקות ל9 אז אמרנו שנחקה ואז באו השוטרים שם ואמרו שאנחנו חייבים לשלם או שיתנו לנו קנס אז לא היתה בריירה

אני ממליץ לך לא זוכר את השם של זה אבל זה נמצא ליד לונדון אולי מישהו מכיר זה רחוב כזה כמו שוק שהשלטים של החנויות הם גדולים כאלה נגיד יש חנות שמוכרת גיטרות אז יש גיטרה ענקית מבחוץ ויש שם כל מיני דברים כמו פאבים וכל מה שרוצים

פורסם
  • מחבר

אחלה...תודה על כל העזרה

אשמח לקבל המלצות לעוד מקומות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים