עבור לתוכן

זכרון SDRAM

Featured Replies

פורסם

שלום ברצוני לרכשו תוסםת לזכרון שבמחשב.

לוח האם שלי תומך בSDRAM

1. מה ההבדל בין CL2/2.5/3?

2. האם ההבדל בין חברות הייצור הוא משמעותי? (KINGSTONE',SAMSUNG)

3. מה אורך החיים של הזכרונות? אני מעוניין לרכוש יד שנייה

תודה

פורסם

קודם כל למען הסר ספק אינני מומחה גדול אפילו לא מומחה, פשוט בימים האחרונים אני מתחבט בבעיה זהה אשר עדיין לא קיבלה מענה הולם (מקצועי מספיק) בפורום זה.

ולכן במהלך הזמן שעבר ערכתי עבודת מחקר קטנה בנושא הזכרונות.

ראשית כל אני מציע לך לברר בוודאות את סוג הזכרון שבשרותך מאחר וגם אני בתחילה חשבתי לתומי שסוג הזיכרון שלי הוא SDRAM לאחר סריקה של המערכת בעזרת תוכנת אברסט התברר אחרת כלומר DDR (שזה למעשה SDRAM מתקדם - בשפה פשוטה).או שתפרסם איזה לוח אם ברשותך ותקבל לכך תגובות.

דבר נוסף בעת הוספת זיכרון חדש בנוסף לקיים יש לוודא שהמהירות והסוג של הזכירון החדש תואמים את הישן כלומר לוודא שהמהירות של החדש אינה נמוכה מהמהירות של הקיים, אין בעיה יותר גבוהה כי אתה לא מאבד כלום אבל לא כדאי יותר נמוך אז אתה מאבד מהיעילות של ההוספה המהדרין אפילו מתאימים את החברה.

לעיננו:

1. ההבדל בין ה-CL הוא שככל זהמספר המייצג נמוך זה מסמל את זמן התגובה של הכרטיס כלומר מבחינתך השאיפה זה CL נמוך ביותר (נראה קיים היום 2 הכי נמוך) אולם אליה וקוץ בה כלומר יש לוודא את ה-CL של הכרטיס הקיים ברשותך מאחר ואם אתה מתכוון להוסיף על כרטיס זיכרון קיים הוא יעבוד לפי ה-CL הנמוך מבין שניהם אז מה אמרנו אם כל הכרטיסים חדשים CL הכי נמוך, אם אנו מוספים על קיים אז לפחות CL ברמה הקיימת.

2. למעשה יש הבדל בין החברות של כרטיסי הזיכרון, אולם מאחר ומרבית החברות מייצרות כרטיסים עם צ'יפים ממספר מועט של החברות יש הבדלים יחסית זניחים בין חברות מסוימות. עוד פעם השאלה זה אם אתה מוסיף על זיכרון קיים או קונה חדשים וזורק את הישן. אם חדשים אין בעיה קנה של סמסונג או מושיקין אני בטוח שתקבל מספיק המלצות באתר אולם אם אתה משדרג כלומר מוסיף על זיכרון קיים יש לדאוג לכרטיס מאותה חברה של הכרטיס הקיים ברשותך ואף רצוי אותו דגם., אול ניתן להסתפק גם בכרטיס מחברה אחרת אך שמשתמשת באותם צי'פים איך תדע איזה חברות משתמשות באיזה ציפים הינה קישורים :

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=50010

http://www.techpowerup.com/memdb/

3. נושא אורך החים של הזכרונות משתנה בין משתמש למשנהו (אוברקלוק חימום או סתם ניזוק - כמובן שעדיף זכרונות אם אחריות לכל החיים), אם יש באפשרותך לבדוק את הכרטיס על מחשב קיים אני מציע לערוך (על אחריותך!!!!) בדיקה של הכרטיס דרך הביוס:

* מפעילים את המחשב ונכנסים לביוס (בד"כ על לחיצה על מקש DEL)

* משנים את ערך האם לאפשר QUICK POST או QUICK BOOT ל NO

* שומרים ומפעילים מחדש כשהמחשב יופעל נשמע ציפצוף אחד (=הכל תקין) ונראה שהוא מבצע בדיקת זיכרון

* כשחלונות מנסה לעלות לוחצים F8 ומריצים במצב בטוח (SAFE MODE), לא קיבלנו הודעות שגיאה ?

* סימן שהזיכרון שלנו כנראה תקין.

מקווה שהצלחתי לעזור ולו במעט

המלצה קטנה כדאי שתקרא את הכתבה בקישור ליותר הבנה מעמיקה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=148745.msg1549480#msg1549480

פורסם
  • מחבר

אחלה תשובה תודה רבה!!!

אגב, נה יותר חשוב מבחינת מהירות, CL יותר נמוך או MHZ יותר גבוה והאם יש הגבלות לCL בלוח האם? (בMHZ יש אם אני זוכר נכון...)

פורסם

אחלה הסבר

פורסם

CL זה ר"ת של cas to ras latncy (אני לא בטוח אם כתבתי את המילה האחרונה נכון).

פורסם

CL = CAS Latency

בלי RAS

CAS = Column Access Strobe

או במילים אחרות זמן גישה טורי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים