עבור לתוכן

ממרם VS גאמא

ממרם VS גאמא 1,241 הצבעות

1. 1. ממרם VS גאמא

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אז אני חושב שאפשר לסכם את הויכוח העתיק יומין הזה ככה:

עדיף לא ליהיות ג'ובניק, לא משנה עד כמה הג'וב "איכותי" ועד כמה "קשה" להתקבל אליו.

אבל אם כבר השתמטות, אז גאמא.

:nixweiss:

• תגובות 110
  • צפיות 11.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עם כזאת גישה לא תתקבל לגאמא, להיות נהג זה לא פחות כבוד מלהיות מטכליסט, אולי כשתתגייס תבין. הצבא לא יכול להתקיים בלי הטבחים בדיוק כמו שהוא לא יכול בלי הגולנצ'ניקים שעכשיו בלבנון.

אבל אם כבר להיות ג'ובניק אז אולי עדיף להיות בתפקיד שדורשה ממך פי 1000, אבל מחזיר לך פי 1000000.

פורסם

שמע זה פשוט השקפות עולם שונות, אני רואה תרומה גדולה יותר מצדי למדינה ומיצוי גדול יותר כקרבי, אפילו חטיבתי, יותר מאשר יחידת מיחשוב\השד-יודע-מה.

זה לא אומר, בכל האמצעים(איך זה הולך בעברית צחה :silly:?) שאני מזלזל בגאמא, אני מודע לעובדה שלשם מגיעים הטובים שב"קטגוריה", סליחה אם הבנת אחרת.

תסכים איתי אבל שאם אתה לא נותן את כל מה שיש לך למדינה בתקופה הזאת, דרך ההשקפה שלי או שלך - זה בזבוז של 3 או יותר שנים תמימות.

צדק לכל.

פורסם

להיות נהג זה לא פחות כבוד מלהיות מטכליסט.

טוב ניראה לי ש"קצת" הגזמת בקיצוניות השנייה

אמנם צריך נהגים אבל אל תשווה.

פורסם

הגזמה לצורך הדגשה.

סתם שאלה היפוטתית דוגמה - נניח שהייתה נתונה לך בחירה לשרת בסיירת מטכ"ל(או יחידת עילית או יחידה מובחרת אחרת שמועדת עליך...) לבין גאמא(מסלול כלשהו) - נתון(נניח שאתה מתאים בקלות לאן שאתה רוצה) - במה היית בוחר?

עוד שאלה - ההתמחות שלי בתואר היא עיבוד אותות(רציתי ביואינפורמטיקה, אבל ללללאאאאא....) - זה מקנה איזשהו קרדיט\יתרון פתיחה באחד ממסלולי הקצה שם?

(משהו אומר לי שזאת גם ההתמחות שאתה בחרת ;)...)

פורסם

אתם מדברים פה כאילו זה מצב של בחירה בין השניים, אבל אתם שוכחים דבר אחד שהוא מאוד חשוב. הכמות אנשים שבאמת מגיעה לקורסים האלה (ממר"מ וגאמא) היא מאוד נמוכה (השנה יש 120 חניכים בקורס של ממר"מ, מתוך אלפים שניסו), ויש מספרים דומים גם לקורסים בגאמא. לדעתי כדאי פשוט לנסות להגיע לשניהם, לראות לאן תתקבל, ואז להחליט אם ללכת לזה, או לחתום ויתור ולנסות בכלל מסלול שונה.

פורסם

DOGMA, אתה חי? ענה בפרטי אחי.

העניין הוא שמיון כולשהו לחיל המודיעין חוסם אוטומטית את שאר הצבא והופך אותך למלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) תחת מסך הברזל.

מלבד זאת, "מה זה הצ'טויות האלה" על דיבורים בין סיירת מטכ"ל לנהגים?!

נגיד שפגשתי בשירותי כל כמה חודשים קצינים של היחידה, ובשירותי ביקרתי באיזה 10 בסיסים אולי. ככה שפגשתי איזה 100 נהגים שונים, מבסיסים שונים. מנהגים בטירונות ועד ביום השחרור בשיחה בבקו"ם. מחד גיסא, הרמה הבין-אישית של החברה מהיחידה מול הרבה נהגים שראיתי היא בהחלט משהו להתגאות בו, ומאידך גיסא, היחס של רוב הנהגים לצבא, ולשירות בפרט היה כזה מגעיל שזה לא נעים להגיד כמה "בית זונות" צה"ל נראה לפעמים מבפנים.

* השירות מחשיב את הסטודנטים כמקור כח זמין ומצויין לכל הפעילויות והיחידות שלו. מדובר בחברה צעירים שנחטפים בשוק העבודה והשירות בהחלט מעוניין לקחת פלח נכבד מהם לשורותיו בעודם צעירים ורעננים על מנת לגדל ולפתח אותם בתוכו. הדבר משול לצה"ל שמשקיע בעתודאים כסף ואח"כ מבקש מהם תקופות קבע.

פורסם

אם הרמה שלך גבוהה, והגעת לאיתור חמ"ן, אתה כנראה לא תיפול רחוק מדי. גם אם לא התקבלת ל"גאמא" או "שחקים", לא ימהרו לזרוק אותך החוצה.

יש הרבה תפקידים שמכניסים אליהם אנשים מקורסים "כלליים".

למקום שבו אני הייתי הגיעו אנשים שחלקם היו מגאמא (במתכונת הקודמת), חלקם אנשים שהגיעו מבסיסים אחרי מסלול מודיעיני, וחלקם "טעויות באיתור" שהגיעו אחרי שהם הראו שהם יכולים להועיל יותר מאשר בתפקיד שהועיד להם המסלול המקורי שלהם.

פורסם

יש לי שאלה:

בגאמא מפתחים גם כלי נשק / אמל"ח?

פורסם

1. לא

2. זה קורס, לא יחידה.

3. באמת, אבל באמת נראה לך הגיוני שהיית מקבל כאן תשובה אחרת?

פורסם

זה מופנה ליאבו או אלי? :-X

פורסם

האם "מועמדות למסלולים טכנולוגיים - פרויקט 'גאמא'" והשאלון החופר הזה באינטרנט מביא אותך למיונים?

פורסם
  • מחבר

כנראה

גם אני קיבלתי אותו

פורסם

למה לעשות י"ג?

אם אתה עושה י"ג מחשבים, אתה לומד בשנה שלמה (שנת לימודים במכללה+חודשיים קד"צ) את מה שמי שעושה קורס תכניתנים של ממר"מ עושה בחצי שנה, ובסופו של דבר מגיע לאותו מסלול. ולא יתנו לך להגיע לגאמא, אתה תלך מיד לממר"מ בסוף הלימודים.

למה לא לעשות י"ג?

דבר ראשון, זה חצי שנה פחות או יותר, מספטמבר עד סביבות מרץ אוז אתה בבית עובד על הפרוייקט שלך..

הלימודים בי"ג הם פשוט שכונה ואלה הלימודים הכי כיפים שהיו לי עד היום..אתה בא ב9 הולך ב3-2 ובאמצע שעתיים אתה בקפיטריה עם החברים בכלל...

למי שי"ג אין קד"צ..הוא עושה קורס 3 חודשים שיורד מהפז"מ לעומת הקד"צניקים..

אני אישית אל הייתי מסוגל לסבול 6 חודשים במתכונת של הקורס..כל יום עד 10 בלילה מ8 בבוקר לימודים זה לא קל..הי"ג מעביר את זה בסבבה ובשכונה.

לגבי גאמא אני לא יודע בדיוק מה זה, אבל אני מסיים עכשיו את הקורס תוכניתנים (ממר"מ) אז אם יש לך שאלות שאל חופשי..

פורסם

פפפפפ

מה -08:00 עד 22:00?!

זה כולה קורס תכניתנים...לא הגזמת קצת ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים