עבור לתוכן

מה לדעתכם צריכה להיות תגובתה של ישראל באם ירי הקטיושות והטילים לא יפסק בקרוב?

לאור המצב,אנא הצביעו בסקר. 1,226 הצבעות

1. 1. לאור המצב,אנא הצביעו בסקר.

• המשך המבצע שמתנהל כרגע
    • הכנסת כוחות קרקעיים ללבנון
    • לתקוף את סוריה
    • לתקוף את סוריה ואיראן
    • לפתוח במשא ומתן עם ארגוני טרור
      0

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

:s05:

פורסם

להמשיך לאיים? :nixweiss:

פורסם

המשך המבצע.

בשום פנים ואופן לא להכנס רגלי ללבנון, לתקוף רק מהאויר ומהים.

פורסם

מחזק, אין סיבה להיכנס בינתיים לבוץ הלבנוני כאשר אני בטוח במאה אחוז שיש לנסראללה שם מספיק הפתעות לחי"ר שלנו ולשריון, מה שחייבים לעשות ושידו של חיל האויר או חיל הים לא משגת אז עושים כוחות קומנדו שמאומנים לכך במיוחד, מפלט אחרון זה הבוץ הלבנוני.

בקשר לתקיפה של סוריה, בינתיים לא נראה לי שכדאית, סוריה היא לא פקטור צבאי במזרח התיכון אבל בל נשכח שמאחוריה עומדת איראן, פלוס ארגוני טרור, תשתית כספית רחבה, לא יודע אם זה מה שאנחנו צריכים כרגע.

פורסם

אין טעם לטפל בסימפטומים (חיזבללה) כאשר המחלה הממאירה האמיתית נמצאת בשטח (איראן ודמשק). החלום הרטוב של כל גנרל בצבא ישראל הוא מלחמה כוללת נגד סוריה ואיראן אך ברור לנו שישראל איננה מיומנת וחזקה דיו מבחינה צבאית להכנס למבצע כה גדול ובטח לא בהתראה כה קצרה. גם אם נחסל את כל הארגון של החיזבללה ותשתיותיו, אחריו יקום ארגון חדש. זה (כמעט) כמו כוסות רוח למת - הגידול הסרטני הממאיר הוא איראן וסוריה, חיזבללה הם רק תסחיף.

אני מניחה שאם במקום לתקוף את כל לבנון ונמלי תעופה אזרחיים (מה? שם נמצא בסיסו של הארגון? כל יום לומדים משהו חדש) היינו תוקפים רק מטרות מהן שוגרו קטיושות, ואז מבשקים סיוע ונוכחות של כוחות בינלאומיים יכולנו להתמודד עם זה יותר טוב, ומי יודע, משכנעים את האינפנטילים באו"ם ללכת על כל הקופה (איראן וסוריה) בסיוע של צבאות זרים, אירופאיים וצפון אמריקאים. לפעמים חבל שאנחנו פועלים ואח"כ חושבים. אז אם היינו נענים בשלילה יכולנו להפגיז הלאה, כי ברור שלאיש לא אכפת. אבל עתה אנחנו עברנו על חוקים בינלאומיים בהתקפות האלו (כן, חוקים שמחוקים) ואין שום סיכוי שהאו"ם ייענה לדרישות של נוכחות כוחות בינלאומיים באיזור שיסייעו בלחימה בחיזבללה וסייעותיהם הסורים והאירנים.

פורסם

כרגע עם ישראל תיכנס למלחמה עם סוריה (+ איראן)

מצבו יצא רע, אולי נפגע בהם קשות (וכמובן גם אנחנו ניפגע)

אבל אצלהם יש 2 צבאות

אנחנו צריכים תמיכה של אירופה שתיצא איתנו למלחמה ואת ארה"ב כעזרה ראשונה

ואז יהיה לך כוח לצאת למלחמה שתשנה את העולם

והשאלה היא גם "עם" תיהיה מלחמה כזאת , אז רוסיה תעמוד בשקט?

בגלל שבנתיים רוסיה יש לה כוח והיא עוזרת לאיראן בפצצת האטום

אז מה זה יגיד מדינת ערב Vs אירופה (ישראל) וארה"ב?

מלחמת עולם 3?

ישראל פתחה קרב שיכול ליגמר נורא לעולם כולו

פורסם

אני חושב ??? וחושב ??? וחושב ??? ומת :sleep: (או ישן) מעישון סיגריות :cool2: ומדפקית ראש בקיר :s07: ומפטיש בראש :bash:, לא, אני סתם :nono: אומר :yelclap:

פורסם

אני חושב ??? וחושב ??? וחושב ??? ומת :sleep: (או ישן) מעישון סיגריות :cool2: ומדפקית ראש בקיר :s07: ומפטיש בראש :bash:, לא, אני סתם :nono: אומר :yelclap:

ואחר-כך מתפלאים למה ישראלים מוזרים

פורסם

ואחר-כך מתפלים למה ישראלים מוזרים

מתפלאים*

פורסם

כרגע עם ישראל תיכנס למלחמה עם סוריה (+ איראן)

מצבו יצא רע, אולי נפגע בהם קשות (וכמובן גם אנחנו ניפגע)

אבל אצלהם יש 2 צבאות

אנחנו צריכים תמיכה של אירופה שתיצא איתנו למלחמה ואת ארה"ב כעזרה ראשונה

ואז יהיה לך כוח לצאת למלחמה שתשנה את העולם

והשאלה היא גם "עם" תיהיה מלחמה כזאת , אז רוסיה תעמוד בשקט?

בגלל שבנתיים רוסיה יש לה כוח והיא עוזרת לאיראן בפצצת האטום

אז מה זה יגיד מדינת ערב Vs אירופה (ישראל) וארה"ב?

מלחמת עולם 3?

ישראל פתחה קרב שיכול ליגמר נורא לעולם כולו

איזו מלחמת עולם 3? תבין אתה תילחם נגד 2 מדינות(איראן וסוריה)ארה"ב יכולה לבד לפגוע בכל התשתיות של סוריה עם נשק קוויניצלי תוך יום אין 90-95% כוח צבאי לסוריה מי מה שהיה לה.

איראן זאת מדינה מאוד מאוד חזקה כמה ליוני חיילים+נשק אמרקני מתקדם+נשק סיני ורוסי מתקדם+נשק כימי וביאולוגי היא מאוד מאוד מסוכנת!

פורסם

עדיין כמו שvitnir אמר אין מה לעשות

נחסל היום תגיאהד,חמאס,חיזבאלה,אשף,פאתח,עד אל אדין אל קאסם,אל אקצה ואת כול הערבושים עם נשק

ויצוצו חדשים כמו פטריות שלאחר הגשם

צריך לטפל באירן ואנחנו יכולים פשוט מאוד מכוונים עליהם נשק גרעיני ונראה אותם שולחים איזה משהו שלא במקום

פורסם

הפצצות שטיח :xyxthumbs:

ורוסיה לא תיכנס לזה

פורסם

אני מניחה שאם במקום לתקוף את כל לבנון ונמלי תעופה אזרחיים (מה? שם נמצא בסיסו של הארגון? כל יום לומדים משהו חדש) היינו תוקפים רק מטרות מהן שוגרו קטיושות, ואז מבשקים סיוע ונוכחות של כוחות בינלאומיים יכולנו להתמודד עם זה יותר טוב, ומי יודע, משכנעים את האינפנטילים באו"ם ללכת על כל הקופה (איראן וסוריה) בסיוע של צבאות זרים, אירופאיים וצפון אמריקאים. לפעמים חבל שאנחנו פועלים ואח"כ חושבים. אז אם היינו נענים בשלילה יכולנו להפגיז הלאה, כי ברור שלאיש לא אכפת. אבל עתה אנחנו עברנו על חוקים בינלאומיים בהתקפות האלו (כן, חוקים שמחוקים) ואין שום סיכוי שהאו"ם ייענה לדרישות של נוכחות כוחות בינלאומיים באיזור שיסייעו בלחימה בחיזבללה וסייעותיהם הסורים והאירנים.

צבא סוריה לא מהווה שחקן בזירה המזרח התיכונית, ללא עזרה מאיראן אני מאמין שאנחנו יכולים לגמור עליהם בתוך שבוע ימים,הבעיה כאן היא האיראנים שבהחלט בעלי כוח צבאי לא מבוטלף צבא סדיר גדול+ המוני מתנדבים, טילים בליסטיים,יכולות לא קונבנציונליות ומי יודע אולי גרעיניות, חיל ים מסיבי, ציוד יחסית חדש ומתקדם, מרחק רב מישראל מה שמקשה על פעולה, בקיצור לא פשוט בכלל ובטח לבטח שישראל לא יכולה לטפל באיום הזה לבד.

אני בטוח שאם היינו מנסים לפגוע רק במשגרי קטיושות היית רואה ברחובות המון ישראלי זועם שדורש נקמה, אין מה לעשות ממשלת לבנון לא מטפלת בסרטן הזה מבית (כי היא לא ממש יכולה אבל זה סיפור אחר כבר)אז מה שקורה הוא זה שתושבי לבנון עצמם סובלים.

ראיתי כבר מספיק בלוגים של לבנונים מהימים האחרונים כדי להבין שהם בכלל לא רוצים במלחמה הזאתי, זה היה אמור להיות ה-קיץ של לבנון, מליוני תיירים, הופעות של אמנים מחו"ל, סוף סוף שיקמו את המדינה לגמרי מנזקי המלחמה והנה בגלל כמה רדיקלים דתיים הכל יורד לטמיון, המצב שלהם קשה כאשר הם נמצאים בין הפטיש אל הסדן וכרגע הם מעדיפים לקחת את הצד שכביכול מגן עליהם, נראה לכמה זמן.

פורסם

הבעיה היא שאתם מזלזלים באוייב יותר מידי.

לא ניתן בשלב זה להתקיף את סוריה ואיראן, פשוט לא.

אתם הוצאת את סוריה כבתור שחקן, אבל שוכחים שעם כמה שאתם חושבים שצבא הזה חלש, זה עדיין צבא, אתם בעד הפצצת טהרן אבל שוכחים שחיזבאללה לעומתם זה משחק ילדים. לישראל בטוח שיש תוכניות מגירה להפציץ את שניהם. אבל זאת לא המטרה של המבצע הזה, המטרה של המבצע הזה היא לא להשמיד שום מדינה, אלא לגרום לממשלת לבנון להתפרס בגבולה עם ישראל, וכפועל יוצא-> פירוק החיזבאללה והחזרת השבויים.

בוודאי, חיזבאללה הוא סוג של סימפטום לרצונם של האיראנים לראות פה רק את פלסטין, אבל אם נהרוג את ה"סימפטום" הזה נהרוג שלוחה של איראן וידה של איראן תתקצר.

או לפחות יקח קצת זמן עד שיבנו שם הכל מחדש.

אתם כנראה שוכחים משהו לגבי איראן וסוריה, בניגוד גמור ללבנון (והפצצת הכור בעירק, שאז זה בא להם בהפתעה), להם יש מערכות נ"מ, והם רק מצפים שנבוא.

תקיפה במקומות אלו אולי תניב קצת תוצאות - אך ההשלכות יהיו קשות מנשוא.

הפצצת הנמלים באה בכדי ליצור מצור ולחץ על ממשלת לבנון. לתקוף רק מטרות שמהם שוגרו קטיושות זה:

א) לא הכי פשוט, עגלה מסכנה עם חמור וכמה טילי קטיושה שניתן להסתיר שניות לאחר הפיצוץ, הסיכוי לגילויה נמוך.

ב) לא אפקטיבי, לא יוצר שום לחץ, לא יוצר שום הרתעה.

ג) האו"ם בחיים לא היה מורה תקיפה על סוריה, שעד לא מזמן היתה חברה במוצעת הביטחון של האו"ם, פרט לעובדה הקטנה שאני לא יודע אם האו"ם בכלל מורשה להכריז מלחמה.

ד) לבנון מבקשת סיוע של האו"ם בהשלטת כוחה על דרום לבנון.

ה) לאמריקאים כרגע אין ממש את יצר ההרפתקנות להתקפת אירן וסוריה...

פורסם

הקטע הוא שהאיראנים בשיתוף עם החיזבללה הקימו רשת טרור מסיבית בעירק אך עד לפני זמן לא ארוך היא היתה רדומה עד כדי כך שכבר החלו לחשוב שהיא לא קיימת

ב4 ביולי האיראנים הפעילו אותה לראשונה כאות מחווה ליום העצמאות האמריקני , בוש התעצבן ועכשיו הוא שולח את ישראל כנקמה על כך על מנת שתחסל את תשתית חיזבללה בלבנון , זאת הסיבה לכך שארה"ב באופן חסר תקדים מאפשרת לישראל מרווח פעולה ענקי ומגנה עלייה מפני גינויים בעולם

ארה"ב אפילו אישרה הספקת דלק מטוסים דחופה לישראל בעלות של כ200 מיליון דולר

ראש המוסד אמור ליסוע לארה"ב על מנת לדון בתיק האיראנים

השאלה הגדולה היא האם ארה"ב וישראל מנצלות את המצב כתרוץ להתקפת איראן , הרי ברור שהכל תלוי כעת בארה"ב וישראל היות ויש להם את כל הסיבות לתקוף

כבר ביימים האחרונים ובזמן זה האיראנים מעבירים ציוד חרום דרך מטוסים אזרחיים לסוריה ומשם בהברחה ללבנון

ציוד שכולל מכל הטוב של איראן כך שכל עוד לא יטפלו באיראן באופן יסודי אתם יכולים לשכוח מרגיעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים