עבור לתוכן

שאלה על נשק נגד טילים

Featured Replies

פורסם

זה מה שהבנתי מכתבה ששודרה לפני יום או יומיים בערוץ 11

ראיינו שם דוקטור לפיזיקה שהיה אחד מהשותפים בפיתוח

פורסם

זה מה שהבנתי מכתבה ששודרה לפני יום או יומיים בערוץ 11

ראיינו שם דוקטור לפיזיקה שהיה אחד מהשותפים בפיתוח

טעות

קרן הלייזר מנקבת/מפוצצת את הראש הקרבי של הטיל וגורמת לפיצוצו באוויר, או להפיכתו לנפל לא מזיק שלא יכול להתפוצץ אחרי הנפילה.

ב 99% מהפעמים הוא פשוט מתפוצץ באוויר.

פורסם

תודה על התיקון

בכל מקרה יש כאלה שסוברים שזו התשובה היחידה לירי הקטיושות

פורסם

יש את האמצעים לקנות את הסקייגארד?

פורסם

פטריוט - מערכת חסרת תועלת שעובדת רק עם הרבה מאוד מזל.

חץ - לא מבצעי עדיין , גם אם היה מבצעי לא היה להם זמן לפרוס אותו כ"כ מהר.

נוטילוס (אם ככה קוראים לזה היום) - לא מבצעי , גם אם היה מבצעי, זו מערכת שמבבוססת על תחנות נייחות, לא על דברים ניידים, ככה שצריך לבנות אותם.

(זה אמור להיות נייד יום אחד).

לידע כללי, הנוטילוס יורה לייזר על טיל שאמור לשבש מחשב הנחיה\ להשתמש בחומר נפץ של הטיל עצמו כדי לפוץ אותו באוויר או להסיט אותו ממסלול ע"י הרסיה של האיכותת האוירודינאמית שלו.

בקטיושות אין מחשב, ככה שנשארים שני האחרונים, הבעיה היא לא לפתפוס את הטיל אלא להנעל עליו, טיל כזה מיועד למרחקים מאוד קצרים ככה שהזמן שיש לך לפעיל את המכשיר לקבל נעילה, להזיז את המערכת לירי הוא פחות מדקה אולי לפעמיים דקה, זה מעט מידי זמן בייחוד שהם באים במטח.

מה גם שקשה להנעל על קטיושה, הרבה יותר מעל טיל.

פורסם

הנאוטילוס לא בוטלה ולא נעליים.

ישראל היא זו שזנחה את הפיתוח, אמריקה לקחו אותו, המשיכו אותו קצת, ועכשיו הם קוראים לזה Skygaurd ולוקחים את הקרדיט על פיתוח המערכת לעצמם |:

ישראל כרגע במגעים לרכישת מערכת אחת.

אתמול שתקתי ("פטריוט לא יכול ליירט טילים בליסטיים" - נכון, כי זאת אחת מהמטרות שלו בסה"כ :kopfpatsch:) אבל הפעם זה כבר מוגזם.

החוסר ידע שלך משווע, אבל, כיאה לדומיך אתה בטוח בדבריך (חרוז :smile1:)

בכל מקרה סקיי-גארד היא מערכת יירוט(מוצלחת ביותר,מבוססת קרן לייזר כמובן) שהאמריקאים פיתחו ואנחנו קנינו\קיבלנו אותה(בא לכאן צוות פיתוח מיוחד).נכון לרגע זה יש לנו מתקן אבל הוא נייח (רק הכוח חישוב שדרוש לעיקרון פעולה כזה הוא עצום) - משמועות ידוע שפיתוח ניידות למערכת(בארץ) בוטל באופן רשמי, בגלל תקציבים כמובן.

ואני בספק אם ארץ האפשרויות תספק לנו מערכים שלמים של זה, אתה מבין - זה לא מצטייר טוב בעייני נבלות איראניות :kopfpatsch:

פורסם

בעיית כוח החישוב כבר כמעט לא קיימת...

בזמנו שני מתמטיקאים קיבלו פרס נובל על אלגורימתם וקטורי שבעקיפיןן תרם ליעול המערכת.. + ישנה התפתחות מאוד מהירה בתחום המעבדים של המערכות האלו..

כבר לא צריך CRAY בשבלהם.

פורסם

נהה סתם המחשה, זאת מערכת מורכבת מאוד ויקרה עוד יותר :)

ההתמחות שלי(שנה הבאה :-X) היא עיבוד אותות אז אני מניח שצפוי לי עוד הרבה מזה... :smile1:

ומיהם שני המת' ומהו האלג' שלהם בקצרה?נשמע די מעניין :nixweiss:

פורסם

אין לי מושג בשמות, זה עוד אחד מהדברים שהמרצה שלך מספר לך בלהט בסוף אינספור שיעורי חדוו"א ואתה אומר לו וואוו כדי שימשיך הלאה...

כעקרון האלגוריתם מיועד למצוא וקטור המרחב עם מינימום נקודות.

דומה לאלגוריתם למציאת אליפסה עם 3 נקודות.

איפה אתה לומד? (-:

פורסם

הנאוטילוס לא בוטלה ולא נעליים.

ישראל היא זו שזנחה את הפיתוח, אמריקה לקחו אותו, המשיכו אותו קצת, ועכשיו הם קוראים לזה Skygaurd ולוקחים את הקרדיט על פיתוח המערכת לעצמם |:

ישראל כרגע במגעים לרכישת מערכת אחת.

אני יודע שאתה מעריץ מס 1 של צה"ל אבל המערכת זה פרי פיתוח אמרקני-ישראלי ולא ישראלי בלבד.

פורסם

קצת סדר

יש 2 מערכות נ"מ(נגד מטוסים)- הוק,פטריוט

ויש מערכת שהיא גם נ"מ וגם נגד טילים- חץ

כעיקרון ההוק הוא מאוד טוב נגד מטוסים. נגד טילים הדיוק שלו לא מי יודע מה.

הפטריוט- כעיקרון הוא 50-50 מטוסים\טילים הוא לא מעולה בלפגוע בשניהם אבל אם מבזבים כמה טילים הוא יפגע

חוץ מזה שיש לו כמה בעיות שאני לא יפרט (בטחון שדה)

החץ- הוא מעולה נגד שניהם הבעיה שהוא כל כך יקר שהוא בקושי יוצא מבסיס האם שלו.

בקשר לנאוטילוס הזה אני לא יודע ממש הרבה פרטים עליו

אבל לפני מה שראיתי בחדשות ובעוד כמה מקומות זה נשמע כמו המושיע

אבל אני עדין לא מבין למה לא מבאים את זה לארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים