עבור לתוכן

מחשב עושה ריסטרטים

Featured Replies

פורסם

P4 2.4 זכרון 512

המחשב כל הזמן עושה ריסטרטים, לפעמים זה כבר בעלייה הוא נכנס שוב לריסטרט ולפעמים אחרי כמה דקות.

החלפתי זכרון - זה לא עזר. מה יכול להיות? האם לוח אם?

פורסם

תבדוק את הספק.

פורסם

temp

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק את הספק? יש לי asusprob שירוץ עכשיו ברקע, מקווה שזה אולי יעזור. בכל מקרה הטכנאי (פשוט לי אישית אין זמן להתעסק עם זה) אמר לי שזה בטוח הלוח אם ורוצה על זה 500 (asus 2.4) ועוד 300 התקנה.

פורסם

אם ככה בשלט רחוק הוא קבע שזה הלוח אז או שהוא אלוהים או שהוא לא מבין כלום...

יכול להיות שיש לך איזה מאוורר שלא עובד, ואז ההגנת טמפ' קופצת, אצלי זה קרה... ההבדל הוא דיי ברור - מאוורר טוב - 100 שקל, כל הסיפור של הטכנאי - 800. תבדוק... :)

פורסם
  • מחבר

אחרי שהמחשב הרגע עשה ריסטרט, העלתי אותו והטמפ מראות על 42CPU ו 43MD (שאין לי מושג מה זה) . סביר להניח שאם המחשב התחממם הוא היה נשאר בטמ גבוהה יחסית גם אחרי הריסטרט לא? האם אפשר להניח שהבעיה יכולה להיות בלוח אם? או שמה עדיין כנראה שהספק אחראי? ואם כן איך אני בודק אם הספק בסדר?

פורסם

במקרה היום במחשב של אחי קרס, והוא דיי חדש. לקחתי אותו לטכנאי אחרי שלא הצלחתי לאבחן עם הציוד שלי את התקלה, והנחתי שזו תקלה במע' החשמל.

מסתבר - מאווררים דפוקים, וספק כוח דפוק, שזה דיי הגיוני.

איך תדע אם זה הספק? קח אותו לטכנאי, אצלי הוא נתן לי לעמוד לידו ולראות את התהליך, וווידאתי שהוא לא מערבב אותי. על הבדיקה הוא כבר מראש אמר לי שהוא לא לוקח כסף, כי הבדיקה היא כולה לנתק את הספק הישן ולחבר אחד חדש, עניינים של שקע ותקע.

בעקרון, הבעייה יכולה להיות גם זיכרון דפוק, או קצר במקום כלשהו בלוח...

ההמלצה שלי, היא לא לנסות יותר מדי להפעיל את המחשב לבד, אלא לקחת אותו לאבחון; בעיות חשמל, דרכן היא להחמיר במהירות, ולגרום לנזק להיות מקיף - ויקר יותר.

פורסם
  • מחבר

בכל זאת אשמח לעוד דיעות לפני שאני משלם סכום גדול ויכול להיות שמיותר.

פורסם

הוא קורס בעומס?

הוא קורס רק בווינדוס? אם כן יכול להיות שזו בעיית דרייברים כלשהי.

אחד הדברים שכדאי לך לעשות הוא להריץ משהו כמו memtest86 שיבדוק את הזכרון שלך. יתרון נוסף הוא ש-memtest86 רק בלי windows ולכן אם הוא קורס תדע שזו לא בעיית דרייברים אלא בעיית חומרה.

פורסם

אתה חייב קודם לראות אם מופיע מסך כחול,ולבטל את האיתחול האוטומטי:

קליק ימני על המחשב שלי>מאפיינים>מתקדם>הפעלה ושיחזור>הגדרות.תוציא את הסימן <V> מאיתחול אוטומטי,ואז בפעם הבאה שיהיה לך ריסט יופיע לך מסך כחול שיכתוב לך למה יש את האיתחול,תצלם בדיגיטלית ותעלה לפה.

אם האיתחול הוא ללא מסך כחול אז יכולות להיות מספר בעיות:

1.חום של המעבד שמוגדר בביוס לאיתחול.

2.משחק לא חוקי עם כל המשתמע מכך.

3.ספק מתח-למרות שספק או שעובד או שלא.

פורסם

2.משחק לא חוקי עם כל המשתמע מכך.

3.ספק מתח-למרות שספק או שעובד או שלא.

לגבי 2, לא ממש ברור לי מה הקשר בין משחק לא חוקי וריבוטים.

לגבי 3, יש ספקים שעובדים אבל לא עומדים בעומס, ואז יש תנודות במתח שהם מספקים, מה שיכול לגרום לצרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים