עבור לתוכן

מתלבט בין 3 מצלמות

Featured Replies

פורסם

החוסר במייצב לא הורס כי בפוג'י אפשר לעלות ב-ISO ולקבל הפחתה של משמעות רעידות היד + עצירת תנועה בנושא (דבר שמייצב לא נותן).

תשובות לשאלות בנושא עדשות מופיעות באותו מאמר ובהערות שבתחתיתו.

• תגובות 45
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

החוסר במייצב בטלה ממש לא משמעותי.

פורסם

הגישה המקובלת היא שדווקא בטלה המייצב חשוב יותר מאשר בצד הרחב (בגלל שהרעידות הרבה יותר מורגשות), אבל לדעתי הוא מועיל בכל אורך מוקד. ההבדל היחידי הוא במהירויות שבהן המייצב אפקטיבי. הוא מיותר בחשיפות במהירויות מאוד גבוהות והוא לא אפקטיבי במהירויות מאוד איטיות. המהירויות שבהן הוא הכי שימושי הן מסטופ אחד מעל 1/אורך מוקד עד מספר סטופים איטי יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

אז אתה אומר שללא כל צל של ספק ללכת על הS9000 ולא על הS3?

ואני מדבר מבחינת כל האיתרונות של כל אחד על השני.

אם זה הS3 עם הגודל והמשקל שלה ומייצב התמונה..

ואם זה עם הS9000 עם העדשה הרחבה והתוצאות הטובות יותר בISO גבוהה.

אפילו שהגודל הקטן של הS3 מאוד עדיף עלי, בכל זות ללכת על הS9000?

ושוב אני אומר שאני באמת רוצה מצלמה שתתן לי את התוצאות הטובות ביותר בלי משחק במחשב אחרי הצילום

שוב תודה

נ.ב.

איך זה שהחוסר במייצב לא משמעותי כאילו אם אני מגיע לזום גבוהה או שתנאי התאורה לא טובים (זמן פתיחת הצמצם ארוכה יותר)

היד רועדת ככה או ככה אז אני לא מצליח להבין איך התמונה לא תצא מתושתשת?

פורסם

אז אתה אומר שללא כל צל של ספק ללכת על הS9000 ולא על הS3?

לא, אני אומר שללא צל ספק ה-S9000 טובה, איכותיות, ומשתלמת יותר.

אם זה הS3 עם הגודל והמשקל שלה ומייצב התמונה..

אם אתה מתכוון לצלם בווידאו לעיתים קרובות, אז המייצב הוא יתרון משמעותי. לגבי הגודל, רק אתה יכול להחליט עם ה-S9000 מתאימה לצרכים שלך.

ושוב אני אומר שאני באמת רוצה מצלמה שתתן לי את התוצאות הטובות ביותר בלי משחק במחשב אחרי הצילום

אם כך, ה-S9000 יכולה להיות בעייתית עבורך, בטח עם ברירות המחדל הרגילות שלה. אם תשנה את ההגדרות תקבל משהו יותר "מוכן לעיכול", אבל אני לא בטוח שהתוצאות יתאימו בדיוק למה שאתה אוהב. בשביל לקבל את המקסימום, אין תחליף לעיבוד במחשב.

איך זה שהחוסר במייצב לא משמעותי כאילו אם אני מגיע לזום גבוהה או שתנאי התאורה לא טובים (זמן פתיחת הצמצם ארוכה יותר)

היד רועדת ככה או ככה אז אני לא מצליח להבין איך התמונה לא תצא מתושתשת?

הסיבה שבפוג'י פחות קריטי המייצב היא בגלל שהמצלמה מאפשרת לצלם ב-ISO גבוה יותר מאשר ה-S3, וזה מאפשר לצלם עם מהירות תריס גבוהה יותר שבה הרעידות פחות משמעותיות. עבור איכות נתונה, תמיד עדיף יתרון שני סטופים דרך ISO גבוה מאשר יתרון שני סטופים דרך מייצב (והכוונה שלי כאן היא לצילום סטילס, לא לווידאו).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך באמת עזרת לי המון

אני רק רוצה לסגור עוד נושא אחד על מה שאמרת בהודעה לפני

אני הולך לטיול של שנה + - ככה שאני מאמין שאני יחזור עם כמה אלפיי תמונות

וזה יהיה בילתי אפשרי לעבד אותם במחשב ואני לא רוצה בכלל לחשוב על זה

אז באמת בשביל שאני יגיע להחלטה מה אתה אומר בקשר לזה בS9000 לאומת הS3

פורסם

זה מאוד פשוט. אתה צריך לצאת מהגישה של צילום בפילם ולעבור לעולם הדיגיטלי. בפילם היה מקובל לצלם פחות ולהדפיס את כל התמונות, בלי קשר של ממש לאיכות שלהן. מה שהיה קורה זה שאנשים שראו את התמונות השתעממו מהר מאוד כי הם ראו הרבה תמונות, שחלקן הגדול דומה זה לזה, וחלק אחר פשוט בינוני (או אפילו מפושל) מבחינה טכנית או רעיונית. לעומת זאת, בדיגיטלי הגישה שונה. עוברים על כל התמונות ובוחרים את הטובות ביותר, את הקרם-דה-לה-קרם. מטיול שבו תצלם, נניח, 3000 תמונות, הגיוני לבחור 50 עד 100 תמונות טובות במיוחד, ואותן (ורק אותן) לעבד. בסופו של דבר הצופה רואה ייצוג טוב של הטיול, שמורכב כולו מתמונות מעולות שנראות נהדר. ניסיון להציג אלפי תמונות רק יגרום לזה שתייגע ותשעמם את הצופים. לאף אחד אין באמת כוח לשבת ולצפות בזה.

לגבי שלב בחירת התמונות, בשביל דפדוף מהיר בתמונות הגולמיות לא צריך שהן יהיו מלוקקות. האיכות של התמונות של ה-S9000 (תחת ברירות המחדל) יותר ממספיקה בשביל זה, והיתרון הוא שהמצלמה מספקת תוצאה שלא עברה טיפול מסיבי מדי. זה מאפשר לקבל בעיבוד תוצאות הרבה יותר טובות ומדוייקות מאשר אלה של מצלמות שמנסות להוציא איכות מרשימה ישר מהמצלמה. אגב, באולימפוס C5060 שלי הגדרתי מינימום של קונטרסט, ריוויון צבע וחידוד - בדיוק בשביל שתהיה לי אפשרות לעבד את התמונות כמו שצריך. פוג'י הלכו על הגישה הזו מראש, אבל הם שכחו לעדכן את הקונים מדוע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך :xyxthumbs:

נתת לי הרבה על מה לחשוב

אני כנראה אלך על הפוגי

אבל אני יהיה יותר בטוח אחרי שאני ילך לשחק בהם באיזו חנות צילום היום

פורסם

אורן- ברור שבטלה המייצב יותר חשוב אחרי הכל יותר קל לרדת מ1/300 מאשר 1/28

אבל מה שניסיתי לומר שבמצלמה הזאת חסרון הטלה הוא לא ממש משמעותי.

וגם בקשר לאלפי תמונות(שצריך לחשוב על האחסון שלהם) אתה יכול פשוט לקבוע בפוטושופ נגיד מס ACTIONS והחיל אותם על מס, של קובוצות(אני מאמין שאתה תוכל להקדיש לאחר שנה של טיול חצי יום בשביל עיבוד).

הערה קטנה- בכל מקרה גם אם הייתי פוסל את הפוג'י לא הייתי הולך על הS3 אלא על קודמתה S2

פורסם
  • מחבר

הערה קטנה- בכל מקרה גם אם הייתי פוסל את הפוג'י לא הייתי הולך על הS3 אלא על קודמתה S2

למה?

פורסם

אורן- ברור שבטלה המייצב יותר חשוב אחרי הכל יותר קל לרדת מ1/300 מאשר 1/28

אבל מה שניסיתי לומר שבמצלמה הזאת חסרון הטלה הוא לא ממש משמעותי.

אוקי, עם זה אני בהחלט מסכים. 300mm זה טלה נחמד מאוד, למרות שלי באופן אישי אין לי בעיה להסתדר עם 85mm ;)

וגם בקשר לאלפי תמונות(שצריך לחשוב על האחסון שלהם) אתה יכול פשוט לקבוע בפוטושופ נגיד מס ACTIONS והחיל אותם על מס, של קובוצות(אני מאמין שאתה תוכל להקדיש לאחר שנה של טיול חצי יום בשביל עיבוד).

אני יכול, אבל אני לא רואה בזה תועלת חוץ מאשר בזבוז מקום על הדיסק (אני לעולם לא מחליף תמונות מקוריות בערוכות). לערוך ידנית 100 תמונות לא לוקח כל כך הרבה זמן והתוצאות לעולם יהיו אופטימליות יותר מאשר כל action.

המחיר של ה-S3 מופקע והופך אותה למצלמה הרבה פחות אטרקטיבית מה-S2. עם זאת, כמצלמת אולטרה-זום תקציבית הייתי בוחר ב-P850 של קודאק, או טוב יותר - ב-P712 שמחליפה אותה (ועדיין לא נמכרת).

פורסם
  • מחבר

אין לי בעייה של כסף

אני מביא את המצלמה מארהב ככה שזה גם ככה זול משמעותי מהארץ

ככה שאני באמת רוצה את המצלמה הכי טוב שיש אבל לא DSLR

פשוט הגודל זה אחד הגורמים המשפיעים ביותר על הקניה

אז עזבו אותכם לנסות לחסוך לי בכסף אני מודה לכם אבל אני באמת לא צריך את זה

אני פשוט רוצה מצלמה שתתן לי תמונות טובות שתהיה לא גדולה מידיי עם זום טוב וכל השטויות שדיברנו עליהם מקודם

תודה רבה

נ.ב.

יש את המצלמה הזו של ריקו הR4

היא ממש קטנה אבל נראת משהו מיוחד עם:זום X7 על עדשה של 28MM עם מיצב תמונה ואיזה 7MP

היא נשמעת ממש מציעה לא?

פורסם

ה-R4 היא מצלמת כיס מעולה, אבל יהיה לך קשה למצוא אותה בארה"ב. היא נמכרת רק במעט מאוד חנויות.

בכל מקרה, אתה צריך להחליט מה חשוב לך, אחרת יהיה לך קשה לבחור מצלמה מתאימה. להוציא את זה של-R4 ול-S9000 יש עדשת 28mm, הן אולי שתי המצלמות הכי שונות זו מזו שאפשר להעלות על הדעת.

פורסם
  • מחבר

אני כבר שבוע וחצי משתגע איזה מצלמה לקנות (שזה יהיה הצרות של כולנו)

ואני עוד חייב להודיע כמה שיותר מהר למישהו בארהב שיקנה לי את המצלמה

בקשר לזה שקשה למצוא את המצלמה אני תמיד יכול לתת שני אפשרויות (וגם קונים לי בNY ככה שאני בטוח שיש שם מספיק חנויות)

אבל אני עדיין צריך להגיע להחלטה ומהר

נשבע לך אני כל כמה שעות בימים האחרונים אני "אוקיי החלטתי S3" אחרי כמה שעות "S9000" יום אחרי "S3" וכו וכו

האמת שבכל האתרי ביקורות שראיתי הS3 מקבלת ציונים יותר טובים מהS9000

ובכללי יש בכלל עוד הפשרויות טובות יותר (גם במחיר גדול יותר) או שלהמשיך להתלבט בין שניהם?

פורסם

תתחיל מלחשוב כמה המשקל משנה לך והאם אתה מעוניין לקחת איתך את המצלמה לכל מקום. אם כן, אז אתה צריך מצלמת כיס, לא אולטרה-זום ולא prosumer (ובטח לא DSLR).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים