עבור לתוכן

מתלבט בין 3 מצלמות

Featured Replies

פורסם

היי

אני עוד החודש מביא מארהב מצלמה ואני חייב להחליט כמה שיותר מהר איזו אחת

אלו שלושת המצלמות Sony DSC-H5 Fujifilm FinePix S9000 Canon PowerShot S3 IS

ניתן לראות אותן פה:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_s3is%2Cfuji_finepixs9000z%2Csony_dsch5&show=all

אני יודע שבטח תגידו ללכת על הS9000 אבל...

אני רוצה מצלמה שתתן את התוצאה הטובה ביותר בלי שום עבודה שלי עליה במחשב

שמה שיוצא מהמצלמה יהיה הכי טוב שאפשר בלי משחקים

תודה...

• תגובות 45
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול להגדיר את S9000 כך שיצאו לך תמונות ללא צורך לערוך אותם.

פורסם
  • מחבר

אבל ברמה של הS3?

פשוט למה אני כל כך מתלבט.. החזקתי את שניהם אתמול אחד ליד השני

וההבדלים בגודל מאוד משמעותיים וחוץ מזה לS3 ולH5 יש מיצביי תמונה שבזום ארוך מאוד משמעותי

אני ממש חושב בנתיים ללכת על הS3 בגלל המסך המפרקי, המייצב, הזום, והגודל הקטן שלה

אני לא סגור על זה בגלל שלS9000 יש עדשה יותר רחבה ותמיכה טובה יותר בISO גבוהה

בקשר לסוני אני לא ממש יודע מה האיתרונות שלה על שניהם אם בכלל יש

אני חייב להחילט מהר כי אני צריך להודיע למישהו בארהב מה לקנות לי

תודה

פורסם

הסוני יותר טובה מהקנון.

אפשר לדעת למה פסלת את המצלמות של PANASONIC?

פורסם

כן לפנסוניק יש מצלמה טובה מאוד עם מיצב אבל עם בעיות רעש - FZ30

פורסם

"בעית הרעש" של הפנסוניק נופחה מעבר לכל פרופורציה. כדאי שתעיף מבט על ההשוואה הזו.

אם ה-FZ30 בתקציב שלך, אז כדאי שתלך עליה או על ה-S9000 (תלוי בדגשים שלך). חבל לבזבז זמן על מצלמות מוגבלות כמו ה-S3 ו-H5 אם התקציב מאפשר ללכת על מצלמות רציניות יותר.

פורסם

אני יודע שה S3 קצת יקרה למה שהיא מציע.

S2 היא תמורה מעולה למחיר שלה.

2000 ש"ח ב camera.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=189255.0

(צילומים שצולמו ב S2 בידי חובבן)

המצלמה זכתה בהמון פרסים וביקורות מצויינות ברשת.

יש לי אותה חודש וחוץ מפוקוס ידני שחסר לי אתה יכול לעשות איתה הכול!

אתה יכול לשלוט עליה דרך המחשב עם חיבור USB (המצלמה היחידה שגודל שלה שעושה זאת).

ויחס מחיר תועלת ללא תחרות.

פורסם

עם על הכבוד ל-S2, היא אפילו לא קרובה לתת פייט ל-S9000 או ל-FZ30. ההבדלים מהותיים מאוד:

1. איכות תמונה. כשמשווים צילומים של אותו נושא ב-S2 לאלה שצולמו עם ה-S9000 או ה-FZ30 אפשר לראות נחיתות ברורה מאוד של הקאנון. כבר הוכחתי שהיא נחותה משמעותית ל-FZ30, ואני אחסוך את ההשוואה ל-S9000. פוג'י ידועים ביתרון האיכות הגדול שיש להם ב-ISO גבוה, ומול ה-S2 זה אפילו לא קרוב. איכות התמונה של הפוג'י ב-ISO 200 גבוהה יותר מזו של ה-S2 ב-ISO 50 (מי שסקרן מוזמן לבדוק את זה בתמונות המבחן של imaging-resource.com). לגבי חדות, גם אם מתעלמים מכמות המגה-פיקסל הרשמית, אפשר לראות שיש הבדל משמעותי מאוד ברזולוציה בשטח. ה-S2 מצליחה להפריד רק 1350x1500 קווים וסובלת גם מקווים מדורגים (jaggis) וגם מ-moire. הפוג'י והפנסוניק מפרידות 1800x1750 קווים ומציגות תמונה יותר נקיה (הפוג'י נטולת בעיות לגמרי, בפנסוניק יש moire, אבל בשתיהן אין jaggis).?

2. מצב RAW. אין ל-S2 פורמט RAW. החסרונות של JPEG מול RAW רבים ומשמעותיים. חשוב לציין שבפוג'י זמן הכתיבה של הפורמט הזה איטי מדי לצילום נושאים בתנועה, אבל הוא שימושי לצילום נופים וטבע דומם. בפנסוניק הוא שמיש מאוד גם לצילום אנשים.

3. תושבת לפלאש חיצוני לא קיימת ב-S2, דבר שהופך אותה למצלמה מאוד מוגבלת לצילום פנים (עם אור קיים הקאנון ממש לא להיט, ופלאש ישיר כידוע הורג תמונות). ה-FZ30 וה-S90000 מאפשרות להשתמש בפלאש מוקפץ ולהנות מעשרה יתרונות משמעותיים שיש לפתרון הזה על שימוש באור קיים או בפלאש ישיר.

4. איכות הבניה של ה-S2 ירודה מזו של המצלמות הנ"ל (דבר צפוי, היא עולה פחות מהן).

5. גלגל זום מכאני לא קיים ב-S2, דבר שהופך את השליטה על הזום להרבה פחות מדוייקת והרבה יותר איטית.

6. איכות העינית. ה-EVF של ה-S2 גרוע מאוד עם 115,000 פיקסלים. הפנסוניק והפוג'י משתמשות ב-EVF יותר סביר עם 230,000 פיקסלים. זה כמובן לא מהנה לשימוש כמו עינית של DSLR, אבל לפחות יש יותר סיכוי לעלות על פרטים מפריעים בזמן הצילום ולא לאחריו. אגב, ל-FZ30 יש גם LCD מאוד מפורט עם כמות פיקסלים כפולה משל השתיים האחרות.

בקיצור, למי שתקציבו 3000 ש"ח כמו פותח הדיון, אין שום סיבה ללכת על מצלמה נחותה כמו ה-S2 (ולצורך העניין גם לא על ה-S3 המשופרת אך במעט), במיוחד לא כשה-S9000 וה-FZ30 המעולות מתומחרות היום במחירים כל כך אטרקטיביים.

הדברים נכונים גם ל-S3, בשינויים קלים של מספרים פה ושם.

פורסם

אבל ברמה של הS3?

פשוט למה אני כל כך מתלבט.. החזקתי את שניהם אתמול אחד ליד השני

וההבדלים בגודל מאוד משמעותיים וחוץ מזה לS3 ולH5 יש מיצביי תמונה שבזום ארוך מאוד משמעותי

אני ממש חושב בנתיים ללכת על הS3 בגלל המסך המפרקי, המייצב, הזום, והגודל הקטן שלה

אני לא סגור על זה בגלל שלS9000 יש עדשה יותר רחבה ותמיכה טובה יותר בISO גבוהה

בקשר לסוני אני לא ממש יודע מה האיתרונות שלה על שניהם אם בכלל יש

אני חייב להחילט מהר כי אני צריך להודיע למישהו בארהב מה לקנות לי

תודה

אין שום סיבה לקנות את הS3-איזו גרוע ועדשה ממש לא רחבה

הפוג'י גם מתחילה מאוד רחב וגם מסיימת בטלה יחסית ארוך

אני הייתי שוקל את הפנאסוניק ואת הפוג'י

הסוני לא הייתי נוגע בגלל שאין לה תוצר RAW גם מתחילה ב36 מ"מ וגם בגלל הממורי סטיק

פורסם

אין שום סיבה לקנות את הS3-איזו גרוע ועדשה ממש לא רחבה

הפוג'י גם מתחילה מאוד רחב וגם מסיימת בטלה יחסית ארוך

אני הייתי שוקל את הפנאסוניק ואת הפוג'י

הסוני לא הייתי נוגע בגלל שאין לה תוצר RAW גם מתחילה ב36 מ"מ וגם בגלל הממורי סטיק

אין שום סיבה לקנות S3.

אין שום סיבה לשלם עוד 50% בשביל RAW ותושבת חיצונית לפלש.

הוא רוצה מצלמה קטנה עם ביצועים טובים.

אתם מציעים מצלמות דמויות SLR גדולות הרבה יותר מה S2\3

מבחינתי ה S2 שילוב מנצח בין גודל לביצועים

פורסם

אז הנה קיבלת תשובה : S2

פורסם

אין שום סיבה לשלם עוד 50% בשביל RAW ותושבת חיצונית לפלש.

אם התקציב מאפשר אז ועוד איך שיש סיבה, במיוחד שלא מדובר רק ב-RAW ותושבת לפלאש, אלא גם באיכות תמונה טובה יותר, איכות בניה טובה יותר, עינית הרבה יותר טובה, גלגל זום מכאני ועוד הרבה דברים אחרים.

פורסם
  • מחבר

ד"א שכחתי לציין שאני מביא מארהב את המצלמה

אם אני הולך על הקנון אני הולך על הS3 בכל מקרה

אני רק רוצה לציין שפלאש חיצוני וRAW לא מעניין אותי

תאמת עשיי השוואה בין התמונות של שני המצלמות ואני לא חושב שיש ממש הבדל בינהם

וגם אם יש הקנון נותנת תמונות מדהימות גם ככה

הדבר היחידי שבאמת גורם לי לחשוב יותר בכיוון הפוגי הוא העדשה הרחבה

אבל בתחלס מה זה נותן העדשה הרחבה הזו כאילו קראתי על זה הסברים אבל לא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל

כאילו מה הבעיה אם אני מצלם משהו ואני רוצה את התמונה יותר רחבה אז פשוט לחתוך במחשב?

כי חוץ מהעדשה הקנון עונה יותר על הדרישות שלי במיוחד מבחינת הגודל והמשקל (אני יוצא לטיול של שנה באוסטרליה וסביבתה)

פורסם

אני רק רוצה לציין שפלאש חיצוני וRAW לא מעניין אותי

עכשיו זה לא מעניין אותך, אבל כשתכנס לצילום בצורה יותר רצינית אתה עלול למצוא את עצמך במצב כזה.

אבל בתחלס מה זה נותן העדשה הרחבה הזו כאילו קראתי על זה הסברים אבל לא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל

כאילו מה הבעיה אם אני מצלם משהו ואני רוצה את התמונה יותר רחבה אז פשוט לחתוך במחשב?

הפוך. אם הזווית לא מספיק צרה אפשר לחתוך (במחיר ירידה באיכות התמונה), אבל אם הזווית לא מספיק רחבה שום חיתוך לא יעזור. אפשר לנסות לצלם פנורמה, אבל החסרונות של צילום כזה זה מול צילום עם עדשה רחבה רבים ומשמעותיים.

בכל מקרה, כדאי שתקרא את ההסבר הזה כדי להבין מה החשיבות של עדשה רחבה (ואני מתכוון לקריאה ממש, לא לרפרוף ;))

פורסם
  • מחבר

השאלה היא עד כמה העדשה של הפוגי באמת רחבה כי היא 28 ואני רואה עדשות (לא במצלמות P&S האומנם) של 18 וכדומה

אני יודע שהקנון היא רק 35 או 36 אבל מה ההבדל במציאות עד כמה זה מורגש? אתה מכיר איזה אתר שנותן השוואה ממש בין אותה תמונה עם עדשות שונות?

שאלה שניה היא שבגלל שאין מיצב תמונה בפוגי אז התמונות בזום גבוהה לא מתחילות להיות ממש מתושתשות או בISO גבוהה שלא ניתן להשתמש בחצובה נגיד?

בקיצור האם החוסר במיצב לא הורס את חווית הצילום במקרים הלא סטנדרטים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים