עבור לתוכן

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מזה jumper ?

Featured Replies

פורסם

לקחתי את הטיפ , שוב תודה ! ועוד כמה דברים שאני צריך לדעת בשביל להסביר טוב את החומר לחניכים (מי שזה מעורר את אצלו זכרונות , שיחלוק, זה בטוח יעזור) מה זה רוחב פס בזכרונות ובזכרונות של כרטיס מסך? ואם כבר אני שואל , אז מה ההבדל מבחינת המראה בין חריציי AGP 8X לבין חריציי האקספרס החדשים ומהירות יותר (אני מתכוון , עם הם גדולים יותר או משהו כזה, סימנים מיוחדים של שנייהם) אני עומד גם להסביר להם איך מבדילים בין מחשב זול ולא שווה למטרה שלו (ניסוח שלקוח מתוך ההקדמה למדור המפרטים המומלצים ) לבין מחשב זול אבל שווה המון מבחינת תאימות הרכיבים זה לזה

קודם כל, בלי לפגוע, אני חייב לשאול - איך בדיוק הגעת לתפקיד שבו אתה מסביר לאנשים על מחשבים כאשר מהשאלות שלך דיי ברור שאתה לא שולט בתחום בעצמך?

בקשר לרוחב פס - בד"כ מתייחסים לקצב העברת הביטים בין הזיכרון למעבד, בכרטיס המסך - בין הזיכרון שעל כרטיס המסך לבין המעבד הגרפי. החישוב הוא דיי פשוט - מכפילים את רוחב הממשק המקשר בין המעבד לזיכרון בתדר הזיכרון. זיכרון RAM עובד בימינו ב 64 ביט, כאשר זיכרון גרפי (בכרטיסי מסך) עובד ב 64 ביט, 128 ביט, או 256 ביט, תלוי בכרטיס (לא בטוח אם קיים כרטיס עם 512 ביט לזיכרון). לדוגמא: לזיכרון DDR 400MHz יש רוחב פס של 64 * 400,000,000 סיביות בשניה. את ההמרה לבתים אתה עושה ע"י חלוקה ב 8 (מכיוון שכל 8 סיביות הן בית אחד) ואח"כ ב 1024 לפי מספר הפעמים הדרוש (קילו, מגה, גיגה). במקרה הנ"ל זה יוצא בערך 3050MB/s.

בקשר להבדלים בין מחשבים שונים - קודם כל מתאימים מחשב לפי הצרכים והתקציב, כיוון שמחשב שלא עונה על הצרכים שלך לא יהיה מחשב טוב, ומחשב שעולה יותר מדיי לא יעזור לך, כי אתה לא יכול לקנות אותו... לדעתי, כל מחשב שתקנה היום הוא מחשב טוב, בתנאי שלא תדרוש ממנו כלום, ולכן צריך לדעת להתאים את המחשב לצרכים.

אח"כ מסתכלים על הלוח - בעיקר על ערכת השבבים. לאחר מכל מסתכלים על המעבד - איזה דגם, והאם הוא כפול ליבה. אח"כ הזיכרון - איזו מהירות וכמות (כמה זיכרון יש סה"כ, כמה מודולי זיכרון יש), וכו'. איך יודעים מה טוב ומה לא - בודקים באינטרנט את הדגם של כל רכיב ורואים מה אומרים עליו בעולם (ובעיקר - בפורום הזה). כל הרכיבים במחשב חשובים - החל מהמעבד והלוח ועד ספק הכח והמארז (בגלל האיוורור), ולכן חשוב שכל הרכיבים יהיו מחברה מוכרת, רצוי עם אחריות ארוכה, ובעיקר - נבדקו באתר חומרה שונים בעולם וקיבלו ביקורות טובות. אחרי שמתעסקים בזה קצת, לומדים אילו ערכות שבבים נחשבות לטובות ואילו לא (ובהתאם - איזה לוחות לא לקנות), אילו מעבדים עדיפים (בעיקר משיקולי יחס תקציב/ביצועים), מה התיזמונים ההמקסימלים הרצויים עבור זיכרון, אילו כרטיסי מסך נחשבים "לחזקים" ונותנים יחס תקציב/ביצועים טוב, וכו'. זו לא תורה שאפשר ללמד אותה על רגל אחת - צריך להשקיע זמן ולקרוא ביקורות ותגובות של משתמשים לגבי כל רכיב. כמובן שלגבי כל רכיב ספציפי אתה יכול לשאול באתר הזה (בפורום המתאים כמובן), ואנשים יגידו לך אם הוא "טוב" או לא.

אני מציע לך שאם אתה לא יודע משהו, תגיד שאתה לא יודע/שאתה תבדוק מאשר תטעה אנשים (שלא יצמח לנו בטעות דור חדש של טכנאים שלא מבינים בדיוק מה הם עושים).

פורסם

שלא יצמח לנו בטעות דור חדש של טכנאים שלא מבינים בדיוק מה הם עושים.

להבדיל מרוב הטכנאים שיש היום ::) ::) ::)

פורסם

גם למרבית האנשים מספיק לקנות את המחשב השכונתי (טוב, לא הממש שכונתי, אבל מעסק רציני, בד"כ תמצא כאלו בעיירות מפותחות, לא KSP או לא יודע מה, אבל מספיק טוב בשביל מחשב שעובד ולא דחפו לך חרא).

ו DRR 400MHZ אמור לצאת בערך 3200MB/s, בגלל זה השם השני שלו זה PC3200 (בפועל זה גם 200MHZ, רק שהוא עובד גם על ירידת שעון וגם על עלייה, ככה שהוא מצליח לדחוף בפולס אחד פי 2 מידע).

פורסם

קייטנת מחשבים??!! :nono:

ואני חשבתי שהתפקיד של הקייטנה הוא להפריד קצת את הילדים מהמחשב...

ראיתם את זה שהתמכר למשחקי מחשב ? אפילו להשתין הוא לא קם... הוא משתין בבקבוק... נורא... :kopfpatsch:

מקווה שהמצב שלכם יותר טוב, ושהקייטנות יוציאו את הילדים לטיולים/ים/בריכה/ספורט/חברים/הצגות/קולנוע/אוויר צח שוקו ולחמניה.... כל דבר שלא כולל ג'ויסטיק...

פורסם

כל הקטע בזה זה להיפגש עם עוד geek בפוטנציה ולהתקין את הגרסא האחרונה של vista beta שהודלפה ולהחליף רשמים.

פורסם

ו DRR 400MHZ אמור לצאת בערך 3200MB/s, בגלל זה השם השני שלו זה PC3200 (בפועל זה גם 200MHZ, רק שהוא עובד גם על ירידת שעון וגם על עלייה, ככה שהוא מצליח לדחוף בפולס אחד פי 2 מידע).

DDR 400MHz אכן מסומן כ PC-3200, אבל זה, כמו הגודל של הדיסקים הקשיחים, הוא בסה"כ משחק עם מספרים:

אם התדר (המעשי, האפקטיבי, לא האמיתי) הוא 400MHz, ורוחב הממשק הוא 8 בתים (64 ביט),אז מכפלה פשוטה מראה ש 400M * 8 = 3200MB/S. אבל זה לא בדיוק נכון, מכיוון שתדר נמדד בכפולות של 1000, ובעוד שנפח זיכרון נמדד בכפולות של 1024, ולכן הערך המדויק הוא:

400,000,000 * 8 = 3,200,000,000 בתים לשניה. אם אתה רוצה את הערך ב MB/s תחלק ב 1024 פעמיים, ואז תקבל 3051.75MB/s.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים