עבור לתוכן

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מזה jumper ?

Featured Replies

פורסם

על הלוח אם ישנו רכיב מסתורי , אינו מוכר לקהל הרחב (קהל החומרה המקצועית לצערי אינו רחב) , אז בואו ותחשפו אותו !!! ועכשיו ברצינות , אני מדריך באיזה קייטנת מחשבים והבוס שלי שאל אותי היום מזה , רגע מביך מאוד מאוד ליחיד בקיטנה שמבין בחומרה, על אכביר במילים ... (לוקח אוויר) מישהו מוכן להסביר לי מה ל***זל הדבר הזה עושה ?!?!?!?!?

פורסם

על הלוח אם ישנו רכיב מסתורי , אינו מוכר לקהל הרחב (קהל החומרה המקצועית לצערי אינו רחב) , אז בואו ותחשפו אותו !!! ועכשיו ברצינות , אני מדריך באיזה קייטנת מחשבים והבוס שלי שאל אותי היום מזה , רגע מביך מאוד מאוד ליחיד בקיטנה שמבין בחומרה, על אכביר במילים ... (לוקח אוויר) מישהו מוכן להסביר לי מה ל***זל הדבר הזה עושה ?!?!?!?!?

בעיקרון זה חלק מיפלסטיק או גומי או משהו בסיגנון

ששינוי המיקום שלו ברכיב לו הוא שיך משנה הגדרות

לדוגמה אתה יכול לשנות כונן DVD למצב ראשי\אוטומטי\ומישני וככה הוא לא יתנגש בכונן אחר

ויש עוד דוגמאות

אני מקווה שיראו לך תמונות בקרוב ושיתנו לך הסבר יותר מובן

(יש לי בעיות בניסוח :nixweiss:)

פורסם

jumper משמש לסגירת מעגל חשמלי (קצר) לשינוי תיפקוד , לפי הגדרות היצרן

פורסם

jumper משמש לסגירת מעגל חשמלי (קצר) לשינוי תיפקוד , לפי הגדרות היצרן

מה שהוא אמר והוא כתב תמילה באנגלית אז מצתי תמונה בגוגל תמונות-

RS485%20Jumper%20Settings.jpg

אין לי מושג מה החלק הזה ולמה יש לו כל כך הרבה גמפרים אבל זה גמפרים

ואם אתה רוצה ליראות בבית צריך להיות לך גמפר אחד בכל כונן CD \DVD במחשב

פורסם

זה נועד מזה שמחשב הוא דבר וארסטילי, שצריך להתמודד עם הרבה קונפיגורציות של חומרה. כדי שתוכל לדבר עם החומרה לפני שהיא עולה (היא צריכה מידע בסיסי כדי לפעול), המציאו את ה jumper ו dip switches. בעזרתם אתה אומר לחומרה מה יש לך ומה אין (למשל, איזה מעבד, איזה מתח הוא צריך, איזה רכיבים אחרים יש לך, איך הם מתקשרים כדי שלא יהיו התנגשיות וכו'). בסה"כ זה סוגר מעגל חשמלי פשוט, שלפי סוג הסגירה, ככה הוא יודע איך הוא צריך לעבוד...

עכשיו ככל שהטכנולוגיה משתפרת (והעצלנות של המפתחים קטנה), ככה ממציאים תקנים חדשים שמורידים את הצורך של הרכיבים לדעת מראש איך הם יעבדו, ומאפשרים להם לדבר אחד עם השני (או עם מקור מוסמך כמו ה BIOS/מערכת ההפעלה), ולדעת איך "לכוון" את המצב שלהם לבד, בלי התעסקות עם זה...

למשל לפני כרטיסי (ובאס) ה PCI, בכל כרטיס כמעט היה dip switch שבעזרתו היית אומר לו איזה משאבים הוא משתמש מהבאס (כדי שלא יתנגש עם אחרים).

או למשל היום ב BIOS אתה יכול לקבוע כבר הרבה מאפשרויות תפקוד הלוח אם, מה שפעם היית צריך לפתוח את המחשב ולשנות את הגאמפרים במקום.

גם דיסקים, כאשר ב SATA לא צריך גאמפרים וכו'...

פורסם

אני אסביר בקצרה, למרות שכבר הסבירו לך כאן פחות או יותר:

ג'מפר - מגשר, וכשמו כן הוא - מגשר (מלשון גשר) בין 2 נקודות מגע חשמליות.

מדובר בחתיכת פלסטיק, כאשר בתוכה יש חתיכת מתכת. וכאשר מניחים אותו על 2 נקודות מגע מתאימות (נתנו לך תמונה קודם), הוא מגשר/מחבר/מקצר בינהן ובכך סוגר מעגל.

למה צריך את זה? בשביל לקבוע קונפיגרציות שונות לחומרה. תחשוב על מערכת של צינורות מים - אתה רוצה להעביר מים מנקודה אחת לנקודה שניה, ולכן אתה צריך לפתוח ולסגור ברזים/שסתומים שונים בדרך כדי שהמים יגיעו ליעד. אותו דבר עם זרם חשמלי - אתה צריך לתכנן את המסלול של הזרם כך שהזרם יגיע לנקודות הרצויות, וזה תפקיד הג'מפרים.

כמו שנאמר, השימוש בג'מפרים הולך ופוחת, וזאת משום שהיום יש רכיבים שניתן לנתב בתוכם את זרימת המידע/הזרם לנקודות המתאימות בעזרת הגדרות תוכנה.

פורסם

ואיי, מדריך בקייטנת מחשבים, נשמע כיף פתאום... (ומזכיר נשכחות).

פורסם

רוב מה שנאמר פה נכון,ג'מפר יכול לבוא בכמה צורות:

רגיל עם תופסן:

Jumper.jpg

רגיל (והנפוץ ביותר):

jb3.gif

DIP SWITCH:

dip+switch+jumper.gif

פורסם
  • מחבר

חיכיתי קצת , וקראתי את כל התגובות ברצף ! דבר ראשון :תודה לכל מי שהגיב ! הבנתי בצורה מעולה מה זה ומחר אני אסביר את זה לחניכים (החברה כבר יודעים מזה SLI ... ) הם מאוד ישמחו ! בכל מקרה, גם תודה מיוחדת לאלה ששמו תמונות , הן עזרו מאוד , את הגמפר עם המספרים ראיתי בלוחות האם הישנים שאני מדגים עלייהם , אז זה מאמת את מה שsdfzxc אמר , בקיצור , תודה גדולה לכל החברה שענו לת'רד שלי !

פורסם

חיכיתי קצת , וקראתי את כל התגובות ברצף ! דבר ראשון :תודה לכל מי שהגיב ! הבנתי בצורה מעולה מה זה ומחר אני אסביר את זה לחניכים (החברה כבר יודעים מזה SLI ... ) הם מאוד ישמחו ! בכל מקרה, גם תודה מיוחדת לאלה ששמו תמונות , הן עזרו מאוד , את הגמפר עם המספרים ראיתי בלוחות האם הישנים שאני מדגים עלייהם , אז זה מאמת את מה שsdfzxc אמר , בקיצור , תודה גדולה לכל החברה שענו לת'רד שלי !

תמונות אתה יכול לימצוא באתר הזה-

http://images.google.com/

פשוט כתוב תשם ותילחץ על החיפוש

פורסם
  • מחבר

לקחתי את הטיפ , שוב תודה ! ועוד כמה דברים שאני צריך לדעת בשביל להסביר טוב את החומר לחניכים (מי שזה מעורר את אצלו זכרונות , שיחלוק, זה בטוח יעזור) מה זה רוחב פס בזכרונות ובזכרונות של כרטיס מסך? ואם כבר אני שואל , אז מה ההבדל מבחינת המראה בין חריציי AGP 8X לבין חריציי האקספרס החדשים ומהירות יותר (אני מתכוון , עם הם גדולים יותר או משהו כזה, סימנים מיוחדים של שנייהם) אני עומד גם להסביר להם איך מבדילים בין מחשב זול ולא שווה למטרה שלו (ניסוח שלקוח מתוך ההקדמה למדור המפרטים המומלצים ) לבין מחשב זול אבל שווה המון מבחינת תאימות הרכיבים זה לזה

פורסם

אולי תקנה ספר ?

פורסם

רוחב פס - כמה ביטים (או בייטים) של נתונים יכולים לעבור בין שתי נקודות נתונות בזמן קצוב (בד"כ שנייה אחת)

לגבי ההבדלה - תסתכל בתמונות של כרטיסי PCi-Expess וכאלה של AGP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים