עבור לתוכן

קונה מארז חדש, מעוניין בדעות שניות.

Featured Replies

פורסם

מה טסונמי כזה חרא? :o

פורסם

לכל מי שמזלזל במארז הקופיוקייס :

יש לי גם קומפיוקייס וגם צ'יפטק כך שאני יכול להשוות ביניהם אחד לאחד.

המארזים כמעט זהים לחלוטין כך שנראה כאילו יוצרו באותו מפעל (ולא התפלא אם זה באמת כך) - המידות זהות לחלוטין וגם המבנה הפנימי וסוג החומר.

ההבדל המשמעותי היחיד הוא עיצוב חזית הפלסטיק.

ההבדלים בניהים :

1. לצ'יפטק יש דלת שמכסה את כונני ה CD ולקומפיוקייס אין.

למי ששאל האם המארז השחור מתכער כאשר מוסיפים כוננים לבנים התשובה היא כן.

בנוסף חזית הפלסטיק בקומפיוקייס מעוגלת ולכן כאשר מוסיפים כוננים (שהם ישרים) נוצרת אי התאמה ויזואלית.

הדלת בצ'יפטק מכסה את הכוננים ולכן ניתן להתקין כוננים בכל צבע שרוצים כי לא רואים אותם, אבל הדלת דיי מפריעה

( צריך לפתוח אותה כדי להדליק את המחשב או כדי להשתמש בכוננים ) וגם מאוד עדינה ואם מסירים אותה המראה יותר גרוע מאשר

בקומפיוקייס.

לסיכום יתרון קל לצ'פטק בתחום הזה.

2. לקומפיוקייס מאורר 120 מ"מ מאחור ולצ'יפטק שניים של 80 מ"מ. עם הציפטק קיבלתי 3 מאוררי 80מ"מ ג'נריים ועם הקומפיוקייס רק אחד של 120 מ"מ. מבחינת התוצאות של האיורור המאורר של ה 120 נותן הספק דיי דומה לזה של שניים של 80 כך שמגיעים לאותה תוצאה בערך.

לשני המארזים מקום לשני מאוררי 80 מ"מ בחזית.

במחינת פוטנציאל הקירור איורור שניהים זהים על פי בדיקת טמפרטורה של מערכת זהה שהותקנה על שני המארזים.

3. הגרילים המובנים בצ'יפטק הרבה פחות מפריעים לזרימת האויר מאשר הגרילים בקומפיוקייס - אני הסרתי את הגרילים מהקומפיוקייס בעזרת מסור ג'יגסו והתקנתי גריל מתכת 120 מ"מ מאחור ופתרתי כך את הבעיה, אבל התקנת הגריל אינה פשוטה והיא מחייבת קדיחה מאוד מדויקת.

הצ'יפטק לא מחייב התעסקות בתחום הזה בכלל ולכן יש פה יתרון לצ'יפטק.

4. לשני המארזים כלובי מתכת נשלפים בהם מתקינים את הכוננים הקשיחים. בכלובים של הקומפיוקייס מותקנות גומיות המבודדות את הדיסקים מרעידות ומנסיון זה בהחלט עובד! כמעט ולא שומעים את הדיסק כאשר הוא עובד.

מנגנון השיחרור של הכלוב בקומפיוקייס מוצלח יותר וכולל קפיץ המחזיר את מתג השחרור למקום כאשר דוחפים את הכלוב למקום.

הכלוב בקומפיוקייס ניתן לקיבוע מבפנים על ידי בורג כדי להקטין עוד יותר את האפשרות לויברציות.

ניתן גם לפרק בקומפיוקייס את המבנה שמחזיק את הכלובים למי שלא זקוק להרבה כוננים ומעוניין לשפר את זרימת האויר.

בסה"כ יתרון לקומפיוקייס.

5. לקומפיוקייס חיבורי USB קול ו FIRE WIRE מקדימה מאחורי דלת קטנה - יתרון גדול לקומפיוקייס (לצ'יפטק אין בכלל)

6. חזית הפלסטיק מתפרקת בקלות בקומפיוקייס לעומת הצ'יפטק שממש קשה לפרק לו את החזית.

לקומפיוקייס יש פילטר מובנה עבור שני המאוררים בחזית שמתפרק בקלות רבה לצורך ניקוי.

יתרון ענק לקומפיוקייס.

7. איכות הצביעה (וגם מגוון הצבעים) טובה יותר בצ'יפטק אבל הצבע גם נשרט בקלות רבה יותר. מבחינת היופי יתרון לצ'יפטק מבחינת העמידות יתרון לקומפיוקייס.

8. שיטת חיבור הדלת למארז שונה בשני המארזים - לקומפיוקייס חיבור רגיל לגמרי אבל יש ברגי בוהן לסגירה והידית היא לנוחות בלבד ולא נתפסת בשום צורה במארז.

לצ'פטק יש ידית שסוגרת את המארז ואין צורך בברגים. (יתרון קל לצ'יפטק בתחום הזה)

9.יש אפשרות להזמין את הצ'יפטק עם חלון מובנה לקומפיוקייס אין אפשרו כזאת.

10. הקומפיוקייס מגיע עם ספק 300W מאושר AMD ומתאים לפנטיום 4 באותו מחיר של צ'יפטק ללא ספק - מבחינתי זה יתרון מוחץ לקומפיוקייס. הספק הזה מאוד שקט וכמעט שלא ניתן לשמוע אותו עובד.

11. הדופן הימנית בקומפיוקייס לא ניתנת לפירוק כמו בצ'יפטק - לי זה לא הפריע מפני שכלובי הכוננים נשלפים ומאפשרים עבודה על הכוננים מחוץ למארז ולכן אין צורך לפרק את הדופן הימנית לצורך פתיחה או סגירה של ברגים. יש בזה גם יתרון מפני שיש פחות אפשרות לויברציות.

זה חיסרון למי שמתכוון לצבוע את המארז.

לסיכום הצ'יפטק מארז קצת יותר יפה ויותר יקר שמציע פחות תכונות מהקומפיוקייס במחיר (עם לוקחים בחשבון את מחיר הספק) יותר גבוה.

הקומפיוקייס קניה הרבה יותר טובה - מארז כמעט זהה, מאובזר יותר וכולל ספק.

פורסם

מה לעשות

אני עדיין תקוע על הצ'יפטק :bash: :bash:

יכול להיות שהוא לא שווה כ"כ את הכסף

אבל אני חושב שהוא מארז מצוין

לפי דעתי מי שיכול להרשות לעצמו שילך על הצ'יפטק אלומיניום :smoke:

פורסם
  • מחבר

Martok,

יש סיכוי שתביא לכאן תמונות של המארז?

[glow=red, 2, 300]עריכה:[/glow] הזמנתי אתמול את המארז ;D

פורסם

מה דעתכם על Compucase Midi Tower CI-6A19

הוא גם בא עם אותו ספק

ועולה כמאה שקל פחות.

שווה להזמין ?

בפנדה המליצו לי עליו בחום, ואמרו שלא שווה להוסיף עוד מאה שקל לטאוור שאתם הזכרתם לעיל.

מבחינתי אני לא צריך טאוור, וגם לא פנל נשלף מהצד.

הרעיון הוא גם לקנות מארז חסכוני, והשאלה עם שווה לקנות את זה ? או לקנות משהו פשוט כבר כמו הטסונמי, או משהו ביניהם ב 250 שקל.

פורסם
  • מחבר

אני הזמנתי את ה Compucase Midi Tower CI 6A19.

בשבוע הקרוב אני אקבל אותו, ואגיד לך את דעתי עליו.

פורסם

מחכה בקוצר רוח ;)

פורסם

קבלתי את המארז Compucase Midi Tower CI 6A19 היום !

מארז חביב במיוחד, הנה ההתרשמויות הראשוניות שלי איתו.

א. חיצונית באופן יחסי למארזי מידי הוא יחסית גדול ומרווח.

ב. יש מאוורז 120 מ"מ עם מד טמפ' מאחורה, מה שמוסיף מאוד

ג. לעומת זאת, יש מקום למאוורר 120 מ"מ מקדימה (מגיעה רק עם מאוורר מאחורה) שזה מעצבן כי צריך לקנות מאוורר 120 לחוד, ואני מעדיף לשים שם 92 או 80 מ"מ שגם כך יש לי וזה יותר זול.

ד. יש פילטר למאוורר מקדימה ! (מאחורה לא צריך מן הסתם)

ה. ספק 300וואט חביב במיוחד !!! (גם לא מי יודע מה רועש)

ו. מסילות לכונני 5.25 אינטש מעצבנות מאוד, לא נוח להכניס/לשלוף אותן.

ז. מגיע עם גומיות למניעת רעידות לדיסק קשיח, וכן שני מתקנים (סה"כ 8 מקומות) לכונני 3.5 אינטש, אשר נשלפים בקלות ממקומן.

ח. 2 thumb-screws (אין לי מושג איך קוראים להם בעברית) לפאל מאחורה.

ט. הפאנל הצידי מתפרק עם פטנט שעושה רושם שלא יחזיק יותר מדי פתיחות (לעומת הציפטקים/אנטק ודומיו), אך הוא חביב למדי. כמו כן הוא בא עם מנעול.

י. גימור לא רע ביחס למחיר ואיכות של המוצר, דווקא התרשמתי פה לטובה.

י"א. כנל לגבי מניעת דליפת קרינה אלקטרומגנטית, לפני כן היה לי מארז ג'נרי, והיו לי הפרעות בטלויזיה שהמחשב עבד, עכשיו יש פחות..

י"ב יש פאנל קדמי עם יציאת USB אחת ויציאות אודיו. חבל שה USB לא תואם את החיבור של הUSB של הלוח ASUS (A7M266) שלי..

כמה דברים מעצבנים:

א. הפאנל שמחזיק את הלוח אם לא נשלף (כן, גם באנטק הישן שלי זה כך, אבל זה ממש לא סוף העולם).

ב. הפנל הקדמי היכן שמתחבר ה USB והאודיו קצת מעצבן ונראה עדין, אבל חפיף, אין לי תוכניות להשתמש בו גם כך.

זאת ההתרשמות הראשונית, לדעתי שווה את ה 320 שקל שהוא עולה, אפילו מאוד.

פורסם
  • מחבר

שאלה:

יש אפשרות להזיז את המאוורר 120 מ"מ האחורים קדימה?

פורסם

מן הסתם זה לא מאוורר קבוע ואתה יכול להוציא/להחליף/לשבור/וכו'.

פורסם
  • מחבר

עוד משהו,

איך עברה התקנת הלוח אם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים