עבור לתוכן

מה זה IP??

Featured Replies

פורסם

שאלו אותי היום אך לעשות שאי אפשר יהיה לגלות את הIP. ואז זה גרם לי לחשוב על כול הקטע של IP, כמובן שלא מצאתי את התשובות לשאלותי אז החלתתי לשאול אותכם.

בשביל מה צריך IP?

מה זה עושה?

ומה זה בכלל IP?

ומה החלק שלו בכל הקטע הזה של אינטרנט?

פורסם

כמו שיש לבית שלך כתובת אז גם למחשב שלך יש כתובת

פורסם

IP זה בעצם ראשי תיבות של internet Protocol !

זה בעצם התעודת זהות של המחשב שלך ברשת, כשמליוני משתמשים, שרתים, נתבים וכו' מחוברים ברשת צריכה להיות כתובת לכל אחד מהם כדי שלמשל המחשב שלך ידע מאיזה כתובת להוריד את השיר בקאזה או את המשחק מ CNET וכד'.

כל ה IP מורכבים מ 4 מספרים בני 1-3 ספרות מ ועד 255, המופרדים ביניהם בנקודות..... למשל : 192.168.0.1 .

כאשר 192 - ספק האינטרנט שלך בד"כ, 168- איזור מגורים, 0 - רחוב (תיבת פיקוד של בזק), 1 - בית.

מקווה שהכל יותר ברור עכשיו

פורסם
  • מחבר

אוווו תודה לך סוף סוף מישהו עונה נורמאלית עם הזבר טוב. :biggthumpup:

אני אשמח לקבל עוד מידע, אני רוצה לדעת את כול מה שקשור לIP ואיך הוא עובד בכמה שיותר פרטים.

פורסם
פורסם
  • מחבר

תודה גם לך :biggthumpup:

עכשיו שאני יודע יותר מה זה IP היתי רוצה לדעת אך הוא עובד בכול האינטנט(אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון).

פורסם

תראה באתר, הוא מעניין...אם יש לך סבלנות לקרוא.

פורסם

תסתכל :כאן

פורסם

IP זה בעצם ראשי תיבות של internet Protocol !

זה בעצם התעודת זהות של המחשב שלך ברשת, כשמליוני משתמשים, שרתים, נתבים וכו' מחוברים ברשת צריכה להיות כתובת לכל אחד מהם כדי שלמשל המחשב שלך ידע מאיזה כתובת להוריד את השיר בקאזה או את המשחק מ CNET וכד'.

כל ה IP מורכבים מ 4 מספרים בני 1-3 ספרות מ ועד 255, המופרדים ביניהם בנקודות..... למשל : 192.168.0.1 .

כאשר 192 - ספק האינטרנט שלך בד"כ, 168- איזור מגורים, 0 - רחוב (תיבת פיקוד של בזק), 1 - בית.

מקווה שהכל יותר ברור עכשיו

(כמה הערות קטנות לא חובה לקרוא)

לא כל כתובות ה IP מורכבות מ 4 מספרים - יש היום פרוטוקול חדש שהקרא IPV6 שבוא יהיו 6 מספרים ולא 4 בכלל חוסר ב IP

וניתוח מכתובת הוא לא מדוייק לכל ספק יש תווח מספרים שאותו הוא נותן למשתמשים שלו וזה לא אומר שלי ולשכן שלי יהיו IP רצופים

פורסם

איזה מגניב זה שאנשים מדברים שטויות...

IPv4 :

כתובות באורך 32 ביט, כלומר 4 בייטים, --> 255.255.255.255 (דצימלי) או ff:ff:ff:ff (האקסדצימלי)

IPv6 :

כתובות באורך 128 ביט, כלמר משהו כזה: 3ffe:ffff:0100:f101:0210:a4ff:fee3:9566 (האקסדצימלי כמובן)

וזה לא ההבדל היחיד, השיפורים שנעשו ב IP Next Generetion הן בעיקר ביעילות ואבטחה וכבר כיום המון רשתות משתמשות בפרוטוקול החדש.

פורסם

וכמובן, עוד פרטים ניתן למצוא כאן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים