עבור לתוכן

יש לי שאלה אני מקווה שזה מתאים לפה.

Featured Replies

פורסם

אממ.... אז ככה.. יש לי 2 כוננים קשיחים במחשב ובשניהם מותקנת מערכת הפעלה.

רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש במפסק שבניתי ....

בעיקרון מה שהמפסק עושה זה להפסיק את החשמל לכונן אחד ולחבר חשמל לשני וככה ההפך. אז רציתי לדעת . האם יכול להיווצר נזק לדיסק בגלל שהוא מחובר לצמה של המידע בלי חשמל בזמן שהמחשב עובד עם הכונן השני או שזה בסדר גמור להשאיר אותו ככה.

אם לא הבנתם בדיוק את הרעיון אני אנסה להסביר אותו שוב :) תודה רבה רבה רבה לעוזרים.

פורסם

זה HD SATA? אם לא תשכח מזה...

פורסם

ניתוק HD בלי כיבוי מוגן- סגירה של כל התוכנות וכו, יכול לעשות נזק.

וחוץ מזה, זה לא יכבוד לך כי לא תצליח לנתק HD אחד, לחבר שני ולהמשיך לעבוד רגיל. המחשב פשוט לא יעבוד... תצתרך לעשות את הסוויץ' דרך כיבוי מוחלט של המחשב...

פורסם
  • מחבר

כתבתי הכל מהר והלכתי וכנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי...

אני מודע לכך אני צריך לכבות את המחשב בשביל להחליף בין הכוננים והכוננים הם שניהם IDE.

עכשיו אם לא שחכתי כלום ויש לכם את כל המידע מה אתם אומרים . יכול לפגוע בצורה כל שהיא ?

הנה צילמתי תמונה שתראו מה הולך... המולקס שלא מחובר אמור להתחבר במחשב לספק כוח וככה פעם הוא נותן זרם לאחד הכוננים ומפסיק את השני ופעם ההפך.

צריך לכבות את המחשב בשביל לשנות בין הכוננים. אבל השאלה שמעניינת אותי היא האם יכול להיפגע הכונן שלא בשימוש מכיוון שהוא עדיין מחובר לצמה של הIDE

הנה התמונה.http://img397.imageshack.us/my.php?image=icam00022ox.jpg

פורסם

אם אתה מכבה ומדליק אותם בצורה נורמאלית אין שום סיבה שהם יפגעו... רק תדאג שהחיבור החשמלי יהייה טוב ויציב מספיק.

פורסם
  • מחבר

ערכתי עם תמונה תגיד לי מה אתה חושב:)

פורסם

שוב, אם החוטים מחוברים כמו שצריך, לא צריכה להיות בעייה. אני לא מבין מה אתה חושב שיכול לקרות לזה...

מה שכן יכול להוות בעייה זה כבל הIDE: אתה תחבר את שני הכוננים עם כבל אחד, מה שאומר שאוטומטית אחד יוגדר כמאסטר והשני סלאייב... זה לא ממש משנה אם אחד מהם תמיד מכובה, רק אל תשכח להגדיר בביוס שהמערכת תעשה בוט בהתחלה מהמאסטר, אחר כך מהסלאייב ורק אז מהCD או כל כונן אחר... פשוט בד"כ מוגדר שהבוט המישני יתבצע מCD ולא מהסלאייב...

פורסם

מה לעאזעל אתה רוצה לעשות? אם היתי מנהל כאן את הפורום היתי מעביר את השירשור הזה לפורום תמיכה תכנית

אם אתה רוצה שני מערכות הפעלה הדבר שאתה יכול לעשות זה שידרוג וניעול של מערכת הפעלה א' למערכת הפעלה ב'

והתקנה על כונן E לדוגמה שהיא תיהיה ההרדיסק השני מה שאתה עושה עכשיו זה פגיאה חמורה בחומרה של המחשב וזה נזק!

אגב אני אפילו לא רוצה לחשוב מה יקרה אם ילד קטן לא מבין ילחץ על המפסק הזה באמצע העבודה!

אני אומר את זה כטכנאי מחשבים ולא ממליץ על כך

פורסם

איזה נזק יכול לקרות אם מפעם אחת המחשב מופעל דרך HD1 ופעם אחרת דרך HD2 :s05:

ומה הקשר לילדים קטנים?

ואיך הגעת למסקנה שהוא רוצה שתי מערכות הפעלה? אולי הוא בסך הכול רוצה להפריד בין חומר שלו לחומר של מישתמש אחר במחשב?

פורסם

שוב, אם החוטים מחוברים כמו שצריך, לא צריכה להיות בעייה. אני לא מבין מה אתה חושב שיכול לקרות לזה...

מה שכן יכול להוות בעייה זה כבל הIDE: אתה תחבר את שני הכוננים עם כבל אחד, מה שאומר שאוטומטית אחד יוגדר כמאסטר והשני סלאייב... זה לא ממש משנה אם אחד מהם תמיד מכובה, רק אל תשכח להגדיר בביוס שהמערכת תעשה בוט בהתחלה מהמאסטר, אחר כך מהסלאייב ורק אז מהCD או כל כונן אחר... פשוט בד"כ מוגדר שהבוט המישני יתבצע מCD ולא מהסלאייב...

למה שלא יגדיר את שתיהם כמאסטר כי בכל מקרה רק אחד מהם יפעל בכל פעם ???

פורסם

אם אני לא טועה אז הקביעה מי מאסטר ומי סלאייב נקבעת לפי אופן החיבור של הIDE... חוץ מזה, מכיוון שבכול מצב נתון יהייה מחובר רק HD אחד, הוא כנראה יחשב כמאסטר ממילא... מה שאמרתי בציטוט ההוא זה רק כדי להיות בטוח...

פורסם

שאתה מחבר את שתי הכוננים ואתה מפעיל את המחשב הוא לא רושם לך לאיזה מערכת אתה רוצה להכנס ?! :nixweiss:

פורסם

קאת את הת'ראד? יש איזה 5 הודעות שבהן רשום שהוא לא מפעיל את הHD ביחד, אלא אחד אחד!

פורסם

קאת את הת'ראד? יש איזה 5 הודעות שבהן רשום שהוא לא מפעיל את הHD ביחד, אלא אחד אחד!

התכוונתי שיש תופעה כזאת שאתה מחבר שתי הארדיסקים עם מערכות הפעלה אז אחרי חלון המעבר של הביוס הוא שואל אותך איזה מערכת אתה רוצה להפעיל...

:xyxthumbs:

פורסם

ואיך זהה קשור למקרה שבו דן הת'ראד הזה? ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים