עבור לתוכן

צריך עיצות לקניית מצלמת SLR

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

התחלתי לחקור את השוק למצוא לי מצלמת SLR שווה לקנייה. ואני אשמח לקבל כמה עיצות מכיוון שהידע שלי בתחום לא גדול (מחפש גם קורס כדי לשפר את הידע).

בכל מקרה, אשמח לקבל המלצות למצלמה, עד לסכום של 4000 שקל.

אני מתלבט בכלל להזמין את המצלמה מחו"ל בגלל הפרש המחירים הענק. בצורה כזאת אני אוכל לקבל מצלמה הרבה יותר איכותית במחיר יותר זול.

האם יש למישהו נסיון עם הזמנת מצלמה מחו"ל?

ועכשיו למצלמה. אילו תכונות כדאי לחפש? אילו חברות נחשבות לטובות?

קראתי דברים טובים לגבי המצלמה החדשה של סוני A100. מה דעתכם עליה?

האם שווה לחכות לה שתצא לשוק עוד חודש ולהזמין אותה מארצות הברית?

אני אשמח למצלמה שיש לה מייצב תמונה טוב כי אני משתמש הרבה בזום.

אני לא יודע אם זה משהו שאפקטיבי גם למצלמות SLR כי עד עכשיו היתה לי רק מצלמת מינולטה Z1 אבל הפריע לי מאוד שבתנאי תאורה נמוכים הצילום נמרח ויוצא רע.

האם יש איזו שהיא תכונה במצלמת SLR שתאפשר לי לצלם גם בתנאי תאורה חשוכים טיפה (בפאב אפלולי לדוגמא).

תודה מראש על כל העזרה

פורסם

הנה שתי האגורות שלי...

כל DSLR סביר להניח לא תאכזב אותך. אך זה עולם עמוק וחייבים ללמוד עליו המון.

נסה את האתר הזה:

http://www.kramery.com/

כנס לפורומים, אל תדביק ישר שאלה, חפש דיונים, למד על התחום.

ישנן היום המון מצלמות טובות ברמת הכניסה, הסוני לבטח תהיה מהטובות בהן, אך גם לקנון וניקון מצלמות מעולות והדגמים של מינולטה (האבות הרוחניים של הסוני) היום נמכרים במחירים זולים ביותר.

משום מה לי יש חלום על הפנטקס החדשה.

http://www.pentaximaging.com/products/product_details/digital_camera--K100D/reqID--7717476/subsection--digital_slr

יש לה מייצב, לפנטקס עדשות מדהימות, היא זולה ומשתמשת בכרטיסי SD וסוללות AA.

אבל אולי זה רק החלום שלי :-)

פורסם

אני אשמח למצלמה שיש לה מייצב תמונה טוב כי אני משתמש הרבה בזום. המיצב הוא בעדשה ולא במצלמה עצמה

הפריע לי מאוד שבתנאי תאורה נמוכים הצילום נמרח ויוצא רע. כשאין לך מספיק אור אתה צריך להגביר את כמות האור ע"י אחת או יותר מהדרכים

לפתוח צמצם - גורם לעומק שדה רדוד יותר

להעלות את זמן החשיפה - גורם ל"טשטוש" בין אם זה כתוצאה שהמצלמה זזה או האובייקט עצמו זז

להעלות רגישות (ASA/ISO) החסרון פה הוא שנוצר "רעש" בתמונה עד כמה זה מורגש בתמונה זה תלוי במצלמה עצמה

להשתמש בפלאש - רצוי פלאש מוקפץ מהתיקרה בשביל למנוע צל מאחורי האובייקט או שהוא יצא לבן "שרוף" מידי

פורסם

Nick_Less, אתה לא מעודכן. במצלמות ה-DSLR של סוני ומינולטה, וב-K100D של פנטקס המייצב נמצא במצלמה, לא בעדשה.

הרשימה שלך נכונה ברובה, אבל היא חסרה את מייצב התנועה שעוזר למנוע "מריחות" שמקורן ברעידות היד. המייצב כמובן לא עוזר לעצור תנועה בנושא, אבל בצילום נושאים סטאטיים באור חלש הוא בהחלט עושה הבדל גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים