עבור לתוכן

ASUS A8N-E - מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מחפש לוח אם חדש עכשיו...אני צריך שהוא יהיה מסדרת הULTRA של NVIDIA (בהנחה שאני לא עושה SLI)..

השימושים הם בעיקר תוכנות רגילות כמו מסנג'ר ...איסיקיו....אופיס אינטרנט..

אך עם זאת...יריץ לא מעט משחקים...גם מהחדשים ביותר...ומדיי פעם אולי גם תוכנות של וידאו...

אבל יותר שימושי משחקים ותוכנות רגילות...

לא מתוכנן OC...אז אין לי בעיה שלוח לא יהיה משהו בOC....אבל...שיהיה כמה שיותר טוב ויציב במהירויות STOCK!

לכן חשבתי על הלוח הנ"ל...אני מחפש את הלוח הטוב ביותר של NFORCE 4 ULTRA...

מה דעתכם על הASUS? יש הצעות אחרות שיעלו אותו דבר ויתנו יותר?

אשמח לתגובות..תודה! ;D

• תגובות 31
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אם אתה כל כך רוצה להיכנס לתושבת הישנה(939) בימקום לחדשה(AM2)

אז לדעתי תילך על הלוח הכי טוב שקיים לתושבת זו

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=401846

הלוח הנ"ל ירד בכמה מאות שקלים בחודש האחרון מאז יציאת AM2 .

זה לדעתי הלוח הכי שווה ליקנות לתושבת 939 ! :xyxthumbs:

וגם יש לו טכנולוגיות חדשות וגם SLI X16 שאתה תיצטרך בעתיד .

ASUS A8N-E גם לוח טוב אבל הוא כבר יושב כמה שנים טובות במדפים ועדיף להיתקדם ללוח מיתקדם יותר ולא להישאר עם לוח שכבר ישב כמה שנים על המדף!

בקיצור תעשה תחשבון שלך אתה כבר תגיע לתוצאה.

בהצלחה... :)

פורסם
  • מחבר

מה???? תודה שהארת את עייני!! :xyxthumbs:

חשבתי ש939...זה הכי חדש שיש.... :(

אז רגע:

1. מה זה AM2?

2. ובמה זה שונה מכל סדרת הULTRA NFORCE4?

3. אתה בטוח שאם אני קונה לוח תומך AM2 זה יאפשר לי שדרוג עתידי? (נכון לימים אלה.. :-\)

4. איזה לוחות אם יש של AM2?

תודה אחי!! :yelclap:

פורסם

אז רגע:

1. מה זה AM2?

3. אתה בטוח שאם אני קונה לוח תומך AM2 זה יאפשר לי שדרוג עתידי? (נכון לימים אלה.. :-\)

1) AM2 הוא הסוקט החדש של AMD

2) השוני העיקרי ב AM2 הוא תמיכה ב DDR2

3) כן, פשוט קונים מעבד יותר חזק \=

4) בנתיים לא הכי הרבה

אבל, AM2 זה סוקט תקציבי, הוא לא מיועד למשחקים, תיראה אפילו מחירים של מעבדים ב סוקט AM2 וב 939.

939 נחשב הכי טוב למשחקים כיום, אני לא יודע למה כולם התלהבו מה AM2 אולי ה DDR2 שלא נותן הכי הרבה ביצועים (כמובן שנותן יותר ביצועים מ DDR, אבל לא משהו קריטי שבגללו צריך לעבור ל AM2)

פורסם
  • מחבר

תראה אני לא גיימר כבד....אבל אני כן משחק לא מעט במשחקים...וכרטיס מסך בסביבות ה1300 ש"ח...

אז כן משחקים חשובים לי...וכרגע אני מתכנן לקנות ללוח DDR1...ולא DDR2...גם בגלל מחיר יקר וגם כמו שאמרת בגלל שהם לא נותנים מספיק ביצועים ביחס למחיר...

אבל, אם העתיד שייך לAM2...וכנראה בעתיד כן נצטרך DDR2...אז אולי כדאי לוותר על טיפה ביצועים במשחקים תמורת סוקט חדש...לעומת ישן שעומד להיכחד?

תבין פעם שעברה לפני 5 שנים כשקניתי את המחשב הוא היה של אינטל..והיה אז RDRAM..זה היה ממש נפוץ...ואז בה הDDR ועשה מהפכה..ובגלל זה הכל כבר לא התאים ואי אפשר היה לשדרג כלום (למרותש עוד מוכרים היום זכרונות כאלה אבל לא נכנס לזה)...

אני מפחד שיקרה שום אותו דבר...אם אני אקח 939...תוך איזה חצי שנה שנה...כולם כבר יעברו לAM2 ויהיו דברים שהלוח לא יתמוך בהם..

פורסם

תראה אני לא גיימר כבד....אבל אני כן משחק לא מעט במשחקים...וכרטיס מסך בסביבות ה1300 ש"ח...

אז כן משחקים חשובים לי...וכרגע אני מתכנן לקנות ללוח DDR1...ולא DDR2...גם בגלל מחיר יקר וגם כמו שאמרת בגלל שהם לא נותנים מספיק ביצועים ביחס למחיר...

אבל, אם העתיד שייך לAM2...וכנראה בעתיד כן נצטרך DDR2...אז אולי כדאי לוותר על טיפה ביצועים במשחקים תמורת סוקט חדש...לעומת ישן שעומד להיכחד?

תבין פעם שעברה לפני 5 שנים כשקניתי את המחשב הוא היה של אינטל..והיה אז RDRAM..זה היה ממש נפוץ...ואז בה הDDR ועשה מהפכה..ובגלל זה הכל כבר לא התאים ואי אפשר היה לשדרג כלום (למרותש עוד מוכרים היום זכרונות כאלה אבל לא נכנס לזה)...

אני מפחד שיקרה שום אותו דבר...אם אני אקח 939...תוך איזה חצי שנה שנה...כולם כבר יעברו לAM2 ויהיו דברים שהלוח לא יתמוך בהם..

אבל תיראה, אין שום סיבה שיעברו ל AM2, לפחות לא כולם, AM2 זו לא "מהפכה" תחשוב על זה כאילו זה הסלרונים של אינטל,

זה פשוט סוקט חדש שמיועד למעבדים תקצייבים, זה שיוצא סוקט חדש לא אומר כלום.

"העתיד לא שייך ל AM2", זה פשוט עוד סוקט שנותן ביצועים ביחס למחיר נמוך, אבל זה לא ביצועים במשחקים.

אז יש לך שני אפשרויות:

1) אם אתה רוצה DDR2 לך על PENTIUM D

2) אם אתה מוכן להתפשר על DDR1 לך על ATHLON 64 939

ותיראה, אני לא אומר ש DDR2 לא שווה, הוא אכן כן, אבל במערכות AMD בסוקט AM2 הוא פשוט לא משתלם, בגלל המעבד התקציבי שיש ל AM2.

ו DDR2 הוא לא כזה יקר \=

פורסם

Money_Man

כדאי לך ללכת על AM2 גם ביגלל שהוא סוקט מעודכן וגם ביגלל שהוא DDR2 והמחירים שלהם זולים והם מהירים מהDDR

תחשוב בנאדם אתה רוצה להידפק עם מחשב(S-939) שעם הזמן יתחיל להיתיישן ..

אפילו לא הזכרתה את אינטל שיותר שווה/אטרקטיבי/וזול ליקנות מ-AMD

אפילו תעזוב את כל הAMD ותילך לכיוון של אינטל ותקבל כפול ליבה מאשר חד ליבה במחיר שפוי יותר שזה יותר מישתלם מAMD

תאמינו לי הסוקט לא חשוב אלא המרכיבים שיש סביבו!

פורסם

א. הלוח אם asus a8n-e הוא בן יונה של לוח גם היום גם לפני שנה וגם בעוד שנה!!

ב. מי שלא מתכנן OC אין לו שום סיבה לקנות לוח אם ברמה הזאת!!

ג. האם ללכת על הסוקט החדש זאת שאלה מצויינת שקשה לי לענות אליה, היום כמובן אין לה שום יתרון אלה בדיוק להיפך!!

אבל בעתיד לך תדע..... הכל יכול להיות!!

דווקא שהעתיד לא ברור ב AMD אולי כדאי לרחרח מה קורה באינטל, שם העסק נראה יותר יציב!

אבל גם אז צריך להמתין קצת עד ליציאת המעבד החדש

לגבי מה שאמר הבחור מעלי.....

DDR2 לא יותר מהיר מ DDR ולדעתי הצנועה גם לעולם לא יהיה יותר מהיר ממנו!!!

פורסם

-- LosNir --, אל תטעה אחרים בלי סיבה. AM2 הוא רחוק מאוד מסוקט תקציבי. הסתכלת על המחירים שלו? :lol: :lol: :screwy:

AM2 הוא משום מה כן העתיד של AMD. זה שהוא לא יהיה שווה שום דבר אחרי יציאת הקונרו ב-23 ליולי עד הופעת K8L זה עניין אחד.

אז רגע:

1. מה זה AM2?

1. הסוקט החדש של AMD. הם לא יוציאו יותר מעבדים ל-939 ומעכשיו רק ל-AM2

2. אין קשר ל-nforce. אנפורס זה ערכת שבבים. AM2 זה סוקט. לסוקט AM2 ישנן ערכות השבבים החדשות של nvidia מסדרת 500.

3. לוח AM2 הוא האופציה היחידה שלך לשדרוג עתידי מבית AMD.

4. המון חברות, המון שימושים. תתקציב אותנו ונענה לך

א. הלוח אם asus a8n-e הוא בן יונה של לוח גם היום גם לפני שנה וגם בעוד שנה!! הוא בסדר. יש יותר טובים ממנו ל-939

ב. מי שלא מתכנן OC אין לו שום סיבה לקנות לוח אם ברמה הזאת!! צודק

ג. האם ללכת על הסוקט החדש זאת שאלה מצויינת שקשה לי לענות אליה, היום כמובן אין לה שום יתרון אלה בדיוק להיפך!!

אבל בעתיד לך תדע..... הכל יכול להיות!! בולשיט, אתה מסתכל על היום, אבל מה דעתך להסתכל על היום אחרי ה-23/7? צניחת מחירים ל-AMD? כל העתיד של AMD נמצא ב-AM2. אין סיבה אמיתית לקנות 939, אלא אם אתה מסתכל רק על הטווח של חודשיים מהיום.

דווקא שהעתיד לא ברור ב AMD אולי כדאי לרחרח מה קורה באינטל, שם העסק נראה יותר יציב! קונרו הוא ללא ספק פתרון עדיף... אבל זה כבר עניין של מעבד. קודם צריך לסגור על מעבד, אח"כ לוח אם

אבל גם אז צריך להמתין קצת עד ליציאת המעבד החדש 23 ליולי.. תאריך הקסם

לגבי מה שאמר הבחור מעלי.....

DDR2 לא יותר מהיר מ DDR ולדעתי הצנועה גם לעולם לא יהיה יותר מהיר ממנו!!! [glow=red,2,300]נו באמת.[/glow] DDR2 משמעותית יותר מהיר מ-DDR1 , ומה תעשה כשיגיע DDR3? הוא לא כל כך רחוק באופק

פורסם

-- LosNir --, אל תטעה אחרים בלי סיבה. AM2 הוא רחוק מאוד מסוקט תקציבי. הסתכלת על המחירים שלו? :lol: :lol: :screwy:

AM2 הוא משום מה כן העתיד של AMD. זה שהוא לא יהיה שווה שום דבר אחרי יציאת הקונרו ב-23 ליולי עד הופעת K8L זה עניין אחד.

1. הסוקט החדש של AMD. הם לא יוציאו יותר מעבדים ל-939 ומעכשיו רק ל-AM2

2. אין קשר ל-nforce. אנפורס זה ערכת שבבים. AM2 זה סוקט. לסוקט AM2 ישנן ערכות השבבים החדשות של nvidia מסדרת 500.

3. לוח AM2 הוא האופציה היחידה שלך לשדרוג עתידי מבית AMD.

4. המון חברות, המון שימושים. תתקציב אותנו ונענה לך

אתה בחור מאוד נחמד אני בטוח אבל עשית פה קצת בלאגן.

אף אחד לא יכול להבטיח שהעתיד נמצא ב AM2!!! לא אתה ולא AMD!!

צניחת המחירים מן הסתם יכולה לתפוס באותה מידה בדיוק את ה 939 ואולי אף יותר

תאמין לי שאם אתה קונה היום למשל 3800*2 939 (כלומר כפול ליבה) לעומת מעבד זהה על ה AM2 לא תצמח לך שום תועלת מזה!!

גם ככה בעוד שנה שנתיים את שניהם לא תוכל לשדרג יותר כי אורך החיים של DDR ושל DDR2 יהיה זהה לחלוטין!!

והמעבדים החדשים שיצאו לAMD שאליהם אתה חושב לשדרג בעתיד, ספק אם בכלל אחד מלוחות האם האלה יתנו להם תמיכה!!

אז בו לא נסתכל כלכך רחוק כי שנינו לא רואים מה יש שם!!!

כרגע לדעתי הכל עניין של עלות בלבד

ואני אשמח אם תראה לי איך הגעת למסקנה ש DDR2 יותר מהיר מDDR

פורסם

אתה בחור מאוד נחמד אני בטוח אבל עשית פה קצת בלאגן. תודה

אף אחד לא יכול להבטיח שהעתיד נמצא ב AM2!!! לא אתה ולא AMD!! AMD למען האמת כן. כל המעבדים העתידיים שלהם יוצאים לסוקט AM2. אולי העתיד לא שם, אבל המעבדים הבאים של AMD כן

צניחת המחירים מן הסתם יכולה לתפוס באותה מידה בדיוק את ה 939 ואולי אף יותר היא תהיה גם ב-939 ללא ספק, אבל אחריה מחירי 939 ו-AM2 יהיו אולי זהים או קרוב לכך, מה שיוריד את כדאיות 939 עוד יותר

תאמין לי שאם אתה קונה היום למשל 3800*2 939 (כלומר כפול ליבה) לעומת מעבד זהה על ה AM2 לא תצמח לך שום תועלת מזה!! למה לי לקנות 3800X2 מההתחלה כשיש קונרו עוד 20 יום? אבל זה עניין לדיון אחר.

גם ככה בעוד שנה שנתיים את שניהם לא תוכל לשדרג יותר כי אורך החיים של DDR ושל DDR2 יהיה זהה לחלוטין!! 939 יהיה תקוע לגמרי. AM2 אולי יחזיק יותר

והמעבדים החדשים שיצאו לAMD שאליהם אתה חושב לשדרג בעתיד, ספק אם בכלל אחד מלוחות האם האלה יתנו להם תמיכה!! תראה בעצמך. יש צ'יפסט אחד לכל סוקט 939. הצ'יפסטים ל-AM2, סדרת 500 של אנווידיה, לא ימותו כל כך מהר.

אז בו לא נסתכל כלכך רחוק כי שנינו לא רואים מה יש שם!!! יש שם אוכל

כרגע לדעתי הכל עניין של עלות בלבד שתתאזן אחרי ה-23

ואני אשמח אם תראה לי איך הגעת למסקנה ש DDR2 יותר מהיר מ DDR ההגדרה שלי ל"מהיר" היא במהירות= MHZ. DDR2 נכון להיום מגיע ל-1250 מגהרץ. DDR1 מגיע ל-500... וזה גם משפיע על רוחב הפס

פורסם

נשמה!!!

המעבדים החדשים של AMD לא נותנים שום דבר שהדור הקודם לא נתן ואפילו בצורה פחות טובה!!

אני לא אומר פה בוודאות מה עדיף לקנות, לכל רכישה היום יש את הפלוסים והמינוסים שלה.

בכל מקרה לפותח השירשור. כדאי להמתין ליציאת הקונרו של אינטל שבטוח רק יועיל לרכישה שלך!

למר FEEDME היקר.

סתם לדוגמא, קבל את התסריט הבא:

בעוד חצי שנה יצא זיכרון DDR3 או XDDR או ABDALLA DDR (לא משנה).

לוחות האם הנוכחיים לא יתנו תמיכה לזכרון הזה, ויצאו לשוק לוחות אם חדשים.

באותה נשימה נניח שהמחירים של 939 יהיו אטקרטיביים בעוד חודש הרבה יותר מAM2 לגבי ה 3800X2 לדוגמא!!

עכשיו תגיד לי אתה מי אכל אותה!!

אני חוזר ואומר, הכל עניין של עלות.

פורסם

נשמה!!! עיניים, כפרה, אף, כליות, קורקבן

המעבדים החדשים של AMD לא נותנים שום דבר שהדור הקודם לא נתן ואפילו בצורה פחות טובה!! יש שיפורים של 10%~ בערך, וזה גם כי אין שינויים במעבדים עצמם. הייתרון של AM2 הוא ההכנה לעתיד. עתיד. אתה יודע, הדבר הזה שהוא אחרי מחר

אני לא אומר פה בוודאות מה עדיף לקנות, לכל רכישה היום יש את הפלוסים והמינוסים שלה. ואיך שלא תהפוך את זה, קונרו הכי משתלם

בכל מקרה לפותח השירשור. כדאי להמתין ליציאת הקונרו של אינטל שבטוח רק יועיל לרכישה שלך!

למר FEEDME היקר.

סתם לדוגמא, קבל את התסריט הבא:

בעוד חצי שנה יצא זיכרון DDR3 או XDDR או ABDALLA DDR (לא משנה).

לוחות האם הנוכחיים לא יתנו תמיכה לזכרון הזה, ויצאו לשוק לוחות אם חדשים.

באותה נשימה נניח שהמחירים של 939 יהיו אטקרטיביים בעוד חודש הרבה יותר מAM2 לגבי ה 3800X2 לדוגמא!! שניהם יהיו אטרקטיביים באותה המידה. ואני אסביר לך למה: כי תהיה ירידה עוד 20 יום. והירידה תהיה אמנם לשניהם אך תעזור בעיקר ל-AM2.

עכשיו תגיד לי אתה מי אכל אותה!! כבר אמרתי לך לפני פוסט או שניים שבעתיד יש אוכל

אני חוזר ואומר, הכל עניין של עלות. והעלות של שניהם תשתנה עוד 20 יום. נמאס לי לחזור על זה

פורסם
  • מחבר

טוב טוב קצת סדר בבלאגן...

קודם כל אני לא רוצה לגרום פה למריבות בגללי... ;)

דבר שני..תודה על התגובות..

ולעניין:

המטרה של השאלה על הלוח של ASUS הייתה בגלל שהמחשב החדש שחשבתי לקנות יהיה של AMD.

למה AMD? אני בכלל משתמש באינטל...רק מה...עד לפני חצי שנה כולם אמרו שAMD טובים בהרבה...ושאין צורך לקנות INTEL אלא אם כן רוצים שימושים של עריכת וידאו ואפשריות מוליטמדיה שכאלה...

רק מה קרה מאז? באו הכפולי ליבה של שתי החברות ועשו וואחד בלאגן אחד שלם....

עכשיו תרדו מהרעיון של איזה לוח...מישהו פה אמר מקודם...שקודם כל צריך להתחיל במעבד...אני מניח שתציעו לי כפול ליבה..

עכשיו קודם כל מה יותר טוב היום INTEL או AMD?

בנוגע לתאריכים שרשמתם..אני לא קונה את המחשב מחר...ואין לי בעיה לחכות חודש אם זה מה שצריך כדי "שהעתיד יתבהר קצת יותר"..

אז אם אין לכם אפשרות לדעת איזה חברה יותר עדיפה היום...או שלאן היא פונה אני אעדיף לחכות...ולפרסם עוד פוסט בעוד חודש..

אם לא.....וכבר היום ידוע לאיזה כיוון הולכת כל חברה...אשמח לדעת מה "המילה האחרונה" של המעבדים שתתאים לשימושים של:

בעיקר תוכנות..חלק כבדות חלק פחות..אינטרנט...אופיס...מסנג'ר..איסיקיו..הורדות למינהן וכאלה..

לעומת זאת גם משחקים רבים מתוכננים לרוץ על המחשב...

ולעומת זאת וידאו קצת פחות סרטים וכאלה...אבל שלא יזחל אם מדיי פעם יהיה קידוד...

תודה שוב! :yelclap:

פורסם

הכי טוב תמתין עוד חודש ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים