עבור לתוכן

החייל הפצוע הרביעי בצוות של גלעד שליט מעיד שברגעי התקיפה הוא בכה

Featured Replies

פורסם

דריה, את מפספסת את הנקודה שאנחנו מנסים להעביר: לאף אחד אין תלונות על זה שהחייל הייה בשוק ובכה. פירסום הכתבה שמספרת על איך הוא בכה זה הבעייה פה...

פורסם

דריה, למה את סתם מזיינת את השכל ?

"התראה ממוקדת על מחבל בגזרה" ו"התראה ממוקדת של מנהרות בגזרה" יש תמיד. 24/7.

אם היו יודעים איפה הם, הם לא היו קיימים.

זה שהחייל אמר ש"היתה התראה" זה ברור. כמו שאמרתי, התראה תמיד יש.

"התראה ממוקדת על מחבל בגזרה = תגבור כוחות" אעלק.. ::)

"נהלי קוד 1"... :lol:

אגב, NJorl, זה בכלל לא קשור ל"זאב זאב".

זה קשור לזה שיש התראות, אפילו אם ממוקדות, על מנהרה בגזרה. נו, ו ? אתה יודע איפה היא? לא.

מה זאת אומרת לזיין שכל ואעלק? דבר יפה.

אתמול, כמו שאמרתי, אמרו שין התראות ממוקדות. היום החייל עצמו אומר שהיו.

מה אתה צוחק? אני לא יודעת איך בעזה אבל בטירת-הכרמל היינו מתגברים עמדות, מוסיפים עוד אנשים לפטרול ומגבירים את התדירות וכויו"ב - אולי כי היה מתקן רגיש בבסיס, אולי סתם כי משעמם למפקדים והם רצו לטרטר אותנו, אני לא יודעת תסביר את זה איך שאתה רוצה אבל אותנו, לפחות בחיל-הים, לימדו להתייחס להתראות ובמיוחד אם הן ממוקדות לגזרה שלנו אז למה בעזה לא מפיעילים שיקול דעת דומה? למה המודיעין כמו דריה סתם מזיין שכל כמו יתוש קטן ואפשר להתעלם?

דריה, את מפספסת את הנקודה שאנחנו מנסים להעביר: לאף אחד אין תלונות על זה שהחייל הייה בשוק ובכה. פירסום הכתבה שמספרת על איך הוא בכה זה הבעייה פה...

כבר הסברתי למה הוא בכה ואת תיאוריית הקונספירציה שלי ללמה פרסמו פרט כזה.

פורסם

אחת הסיבות שלא מוציאים כמעט נשים (לפחות בישראל) לפעולות שטח (במיוחד מחוץ לגבולות הריבוניים של ישראל) היא שמות חיילת פוגע במוראל יותר ממות חייל (שצפוי למות בגלל "תפקידו המסורתי כלוחם ומגן" לעומת אישה - יצור שברירי, חלש ומעורר אמפטיה). אז האם לדעתך YNET נהגו בחוסר אחריות על כך שפרסמו שהחייל בכה?

לא מדוייק. קרה כבר שחיילות נהרגו וזה לא זיעזע יותר מאשר חייל. הבעיה האמיתית זה כשהן נופלות בשבי. אונס ברוטאלי מזעזע באופן אוטומטי, ולחייל לא יעשו את זה, או לפחות לא תהיה האסוציאציה המיידית הזאת.

פורסם

חיילות נהרגו, בעיקר בפיגועים, כמעט שלא בפעולות צה"ל בשטח. אבל גם נכון, אונס בשבי. מה שכן, גם גבר יכול להיאנס בשבי. לפני משהו כמו שנתיים התפרסם ראיון עם כמה גברים שנלקחו שבויים במלחמת יום הכיפורים ונאנסו בכלא המצרי ועל כיצד הצל הזה רודף אותם עד היום. רובם לא חזרו לחיים תקינים.

פורסם

חולראות התקשורות המגעילה הזותי פתאום אני מעדיף משטר דיקטטורי הכי טוב

ומוות בעינוים קשים למי שיעז לאנוס חיילת של צה''ל בשבי, שיאנסו תנבלה הזה פילים

פורסם

כוס אממק, עזבו את החייל

עזבו את החייל?

את יודעת מה הלך שם?

RPG פגע במרכבה (שזה כמו לתת בוקס לג'יפ).

המחבלים לא הצליחו לפרוץ את דלתות הטנק

והמט"ק המטומטם נתן הוראה "לברוח מהטנק"

WTF?? הטנק זה המקום הכי בטוח במקרה כזה

ושאלו את הפצוע(הנהג) מה הוא עשה והוא אומר שהוא אמר תהילים

תהילים?? מה אתה אדיוט? תתניע את הטנק וסע משם!

פורסם

אתה לא הבנת. מה שהם עשו שם צרייך לעבור תחקיר פנימי של צה"ל, ולא לדחוף את התקשורת לשם. אני מנסה להסביר שהתקשורת מתעלמת מהעיקר - ההתראות החמות והממוקדות ושכן היו כאלו ושכל גורם רשמי הכחיש אותן בפומבי. למה הם לא מפנים אצבע מאשימה לשם? אז חייל צ'ימיקולו-שוקולד, לא אכפת לי, זאת בעיה פנימית של צה"ל של שיבוץ לא נכון או בעיה של החייל שהוא כזה - אבל זה לא עניינה של התקשורת וכמובן - הפגיעה במוראל.

פורסם

עזבו את החייל?

את יודעת מה הלך שם?

זה לא בדיוק ככה,

את ה-RPG שיגר אדם מיומן ולא איזה "חאפר" עזתי.

המרכבה נחלה פגיעה ישירה במקום היחיד שהיא לא ממוגנת מספיק בו, בין הצריח לטובה.

לאחר מכן (למיטב זכרוני, כפי שפורסם בתקשורת) הם השליכו רימונים\בקבוקי טבערה לעבר הטנק וצוות הטנק נאלץ לנטוש.

על כן אני די בטוח שהוא לא יכל להניע ו"לעוף משם".

פורסם

אתה לא הבנת. מה שהם עשו שם צרייך לעבור תחקיר פנימי של צה"ל

זה נכון, וזה לא מה שקורה היום עם התקשורת השמאלנית "חופש עיתונות" אעלק. צנזורה חייבת להיות במידה כלשהי במיוחד כשזה נוגע לבטחון. מיותר שאני אומר זאת, את יודעת זאת בעצמך.

זה לא בדיוק ככה,

את ה-RPG שיגר אדם מיומן ולא איזה "חאפר" עזתי.

המרכבה נחלה פגיעה ישירה במקום היחיד שהיא לא ממוגנת מספיק בו, בין הצריח לטובה.

לאחר מכן (למיטב זכרוני, כפי שפורסם בתקשורת) הם השליכו רימונים\בקבוקי טבערה לעבר הטנק וצוות הטנק נאלץ לנטוש.

על כן אני די בטוח שהוא לא יכל להניע ו"לעוף משם".

אני לא מסכים איתך.

מומלץ לפגוע בין תובה לצריח מכיוון שזה המקום הכי לא ממוגן (מערכת מיסוב של הצריח, דק יחסית לשאר השריון), בדיוק כפי שאמרת, אבל הם לא פגעו שם, במקרה וRPG היה חודר, הצוות היה נפגע כבר באותו רגע.

לפי מה שראיתי הפגיעות היו בחלקו האחורי של הטנק, לכן כשירותו לנוע לא נפגעה. burton אמר, "זה כמו לתת בוקס בג'יפ".

אני בטוח שהיה מספיק פרק זמן בשביל להתניע (הרי הנעה לא נפגעה), אולי בגלל השוק של הנהג שלא התניע, הרי הוא היה עסוק באותו רגע בקריאת תאנים (איזה צדיק), לכן לדעתי לא נשאר למט"ק להחליט יותר מדי, אז הוא פיקד לנטוש. ייתכן שלא נדע את פרטי התחקיר המלא. (איפה Hot-Dog שידליף לנו קצת מידע?)

לא ניתן לשלילה שחנן ברק ז"ל המט"ק נתן הוראה שגויה - לנטוש את הטנק ישר לידי הטרוריסטים, ללא הבנה של תמונת המצב.

גם אם על הנהג יש אשמה, הוא ייצא מזה יבש, מסכן שכמותו.

עריכה 2:

רועי אמיתי הוא קשר-טען (זה ששרד..), ולא נהג. בזמן המתקפה היה בכיסא הנהג(?) עקב סבבי שינה...?

פורסם

אני לא מסכים איתך.

מומלץ לפגוע בין תובה לצריח מכיוון שזה המקום הכי לא ממוגן (מערכת מיסוב של הצריח, דק יחסית לשאר השריון), בדיוק כפי שאמרת, אבל הם לא פגעו שם, במקרה וRPG היה חודר, הצוות היה נפגע כבר באותו רגע.

לפי מה שראיתי הפגיעות היו בחלקו האחורי של הטנק, לכן כשירותו לנוע לא נפגעה. burton אמר, "זה כמו לתת בוקס בג'יפ".

לפי התחקירים שראיתי בטלויזיה, הם כן פגעו שם.

הנזק שהוסב לטנק מאחור נגרם ע"י הרימונים\בקבוקי טבערה, ולא על ידי ה-נ"ט.

פורסם

יש מקורות אחרים בנוסף לטלויזה, מה שנכתב בNRG נשמע הכי הגיוני

הנזק שהוסב לטנק מאחור נגרם ע"י הרימונים\בקבוקי תבערה, ולא על ידי ה-נ"ט.

הרימונים נזרקו לתוך הטנק כבר אחרי ששלושה חיילים יצאו החוצה. לא היו בקבוקי תבערה.

הקסמ"ן נשרף מפגיעה של RPG

ווקשע

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/441/077.html

החיילים נכנסו להלם קרב

פורסם

מה הגיוני בזה ש

פצצת האר-פי-ג'י שירו המחבלים לעבר גרמה נזק חלקי בלבד לטנק

והם נשארו בתוך הטנק עם צריח פתוח תקועים במקום?

צריך להיות הרבה מעבר לדביל כדי לעשות שטויות כאלה

פורסם

נו...? היו בהלם... וזה הכי הגיוני

פורסם

ממה שהבנתי הRPG פגע במקום שבו המרכבה לא ממוגנת בין הצריח ולבין הגוף עצמו והצריח יצא ממקומו והמחבלים התחילו לזרוק רימונים לאחורי התטנק ולתוך הטנק דרך החור שהיה במקום הצריח

עכשיו החיילים יצאו החוצה על מנת לא להשאר עם הרימונים והמחבלים ירו בהם ישר איך שהם יצאו מהטנק

כלומר בחוץ היה בטוח יותר אבל הם יצאו בצורה מגושמת ובפאניקה אם הם היו יוצאים בגלגול או משהו עם נשק דרוך אולי זה לא היה נגמר ככה

פורסם

עזבו את החייל?

את יודעת מה הלך שם?

אתה סתם זורק טענות מבלי שאתה יודע מה בדיוק קרה שם. בינתיים שמעתי את התחקיר הראשוני וזה מה שאני יודע: כתוצאה מפגיעת ה-RPG הופעלה מערכת כיבוי האש בטנק. החומר שמוציאה המערכת סופח את החמצן ובכך מונע את התפשטות האש. ברגע שהמטפים פורקים הצוות חייב באופן מיידי לצאת מהטנק כדי לא למות מחנק (אין חמצן) ולכן המט"ק נתן פקודה לפרוק מהטנק. כאשר המפקד והנהג (שהיה בתא טען) יצאו החוצה הם נורו או נפגעו מרימונים שנזרקו לעבר הטנק וגלעד שיצא אחריהם נחטף.

עריכה 2:

רועי אמיתי הוא קשר-טען (זה ששרד..), ולא נהג. בזמן המתקפה היה בכיסא הנהג(?) עקב סבבי שינה...?

מארב עם הטנק נמשך שעות ארוכות. הנהלים במארב הם שיש משמרות של שעתיים, במשמרת אחת המפקד והנהג שומרים ובמשמרת השנייה התותחן והטען. מתוך תא הנהג אי אפשר לבצע סריקה ולכן הטען והנהג מחליפים מקומות בחילופי משמרות. לא היה בזה שום דבר פסול או מנוגד לנהלים.

הנזק שהוסב לטנק מאחור נגרם ע"י הרימונים\בקבוקי טבערה, ולא על ידי ה-נ"ט.

לא ראיתי את הטנק ולא את מה שהראו בטלויזיה אבל תהיה בטוח שרימונים או בקבוקי תבערה לא יגרמו שריטה לטנק. יתרה מכך, בתוך הטנק יש רימונים שניתן לזרוק החוצה במידה ויש חי"ר קרוב לטנק. אני בעצמי זרקתי רימון מהטנק. הנזב הוסב מפגיעת הנ"ט.

כלומר בחוץ היה בטוח יותר אבל הם יצאו בצורה מגושמת ובפאניקה אם הם היו יוצאים בגלגול או משהו עם נשק דרוך אולי זה לא היה נגמר ככה

באיזה סרט פעולה את חי?

ד"א, אני מפקד טנק ורועי אמיתי (החייל הפצוע) וגלעד שליט (החטוף) היו חיילים בפלוגה שלי. את שני ההרוגים לא הכרתי. אני כולי תקווה שגלעד יחזור בשלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים