עבור לתוכן

החייל הפצוע הרביעי בצוות של גלעד שליט מעיד שברגעי התקיפה הוא בכה

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3267772,00.html

נכון , אומרים שאין שופטים אדם בצערו

אבל באמת , לא מספיק שצה"ל הושפל עד עפר ונתפס עם המכנסים למטה אז עכשיו עוד שמן למדורת ההשפלה

אז עכשיו התקשורת צריכה גם לפרסם את עדותו הבעייתית של הפצוע הרביעי, שברגעי התקיפה הוא בכה

מילא שידבר על זה בעוד שנה , חצי שנה, כשכל הפרשה הזו תגמר ותשכח, אבל להגיד משפט אומלל כזה ולפרסם את זה

האם יש לחייל הזה או למערכת YNET כמה משפט כזה משדרג ומקפיץ את המורל של המחבלים ושל החלאות שיושבים שם בעזה ?

האם יש להם מושג כמה משפט כזה פוגע בצורה קשה בסיכויים להחזיר את גלעד שליט ?

האם יש להם מושג איך אנחנו נראים עכשיו, כמה חלשים ועלובים אנחנו נתפסים ביניהם ?

כנראה שלא, אמירה אומללה חסרת טקט אפילו מזיקה כמעט ברמה של חשיפת סודות צבאיים, מפי החייל הפצוע, ושיקול דעת מוטעה גובל בהתרשלות פושעת של מערכת YNET בפרסום העדות

שימו לב גם לכמות התגובות הזועמות

פורסם

זה דיי הגיוני שהוא יבכה, קשה לי להאמין שמישהו לא היה בוכה אם היה במצבו, צרייך להיות אטום לב וחסר רגשות כדי לא להזדעזע ממותם של 2 מחבריך וחטיפה של עוד אחד מהם ועוד להפצע קשה. אתה לא יכול לשים את עצמך במקומו של אותו חייל כמה גיבור שאתה לא חושב שאתה. אני מכירה אולי אדם אחד שמסוגל להדחיק כך רגשות ואני חושדת שהוא מעורער בנפשו.

אני לא מבינה על מי אתה בדיוק כועס כאן. על החייל על שהביע רגשי צער וזעזוע (תגובה טבעית וצפויה) או על העיתונות שפרסמה זאת מבלי להתחשב במוראל המדיני וההשלכות לגביו?

אחת הסיבות שלא מוציאים כמעט נשים (לפחות בישראל) לפעולות שטח (במיוחד מחוץ לגבולות הריבוניים של ישראל) היא שמות חיילת פוגע במוראל יותר ממות חייל (שצפוי למות בגלל "תפקידו המסורתי כלוחם ומגן" לעומת אישה - יצור שברירי, חלש ומעורר אמפטיה). אז האם לדעתך YNET נהגו בחוסר אחריות על כך שפרסמו שהחייל בכה?

לדעתי יותר חשוב להדגיש את העובדה שהחייל אמר שהיו התרעות ממוקדות על מערה ברצועה שעוברת 200 מטר בשטח ישראל (בעוד שאתמול נאמר שלא היו התרעות ממוקדות וכל גוף רשמי התנער מאפשרות כזאת) ושזה מחדל שלא היתה שמירה כבדה יותר על האיזור, במיוחד לאור התגברות הפעילות של ארגוני הטרור בתוך הרצועה, ירי הקסאמים ועוד.

פורסם
1. ישראלים כנסו ותבינו

הבעיה שלכם היא שאתם שחצנים,מה קרה???

יש אלפי חטופים בבתי הסוהר בישראל,ולא עשו אף פעם כזה רעש.

השחצנות שלכם תהרוס אתכם אתם חושבים שאם יצאת בעזה אז זהו נגמר??מה עם כל אותם השטחים הכבושים מה עם הגולן מה עם דרום לבנון???

למה הבני דודים שלי שחיים בירדן לא יכולים לחזור לכפר שלהם מ48 שהיה איפה שעכשיו ההתנחלות כפר סבא??ומה עם סבא שלי שגר מחוץ ליפו וגורש והיום זה צפון תל אביב??

אתם חושבים שתעשו התכמסות ונסתום את הפה,אבל פעם זה יהיה חמאס אחר כך אירן ואחר כך סוריה ואפילו ערביי ישראל אם צריך

לא נפסיק עד שנחזור למולדתנו

נתראה בעוד שלושים שנה שחצנים

סטודנט לרפואה ערבי , כן יש דבר כזה!! (27.06.06)

זה נראה באופן חשוד דומה למה שאני טוען כבר כמה שנים...

אגב, זה שהוא סטודנט לרפואה זה בטוח בגלל התקנים (הפלייה מתקנת...)

דריה, לפי מה שהבנתי הוא בכה עוד לפני שהם מתו והשלישי נחטף...

פורסם

תמיד שאני ניכס לאקטואליה אני מתבאס יאללה חרא של מדינה

פורסם

למה חרא? אחלה מדינה! (לפעמים ;)) רק שכדי שהיא תמשיך להיות כזאת צריך פעם אחת ולתמיד לחסל את האוייבים, גם אם זה אומר שנצתרך לשכוח מהערכים שלנו לזמן מה.

כשהערכים מתנגשים עם חיי אדם- אזרחי המדינה, אז אני מעדיף את החיים...

פורסם

דריה, לפי מה שהבנתי הוא בכה עוד לפני שהם מתו והשלישי נחטף...

טעות שלי, הוא היה לכוד בטנק וחשב שהוא הולך להשרף חיי בתוך הצריח. כן, זאת בהחלט סיבה לגיטימית לבכות.

זאת באמת בעייה שהוא נכנס לפאניקה כי אולי אם הוא היה מתעשת הוא היה מצליח לצאת אבל אז מה? גם היה נהרג או נחטף ובמה זה היה עוזר?

צר לי להזכיר לך אבל צה"ל לא מושלם וזה בהחלט לא אותו צה"ל שנכנס בסוריה ומצרים לפני למעלה מ-30 שנה. ותעשו לי טובה, במיוחד כל אלו שלא החזיקו נשק בחיים שלהם וזה שהם שיחקו EMPIRE EARTH אז הם חושבים שהם מינימום גנרלים בדימוס - תחסכו ממני את הירידות על החיילים. כך מיינו אותם וכך הכשירו אותם ולבסוף החליטו שהם כשירים לשרת ביחידה ובמיקום שניתן להם וכך פועלות ההשלכות של ההחלטות הקריטיות האלו.

אבל שוב, מישהו מוכן להגיד לי למה איש לא מתייחס לעובדה שאתמול כל גוף רשמי התנער מהעובדה שהיו התראות ממוקדות על מנהרה בעזה ועכשיו החייל מאשר שהיו כאלו ועוד 200 מטר לתוך שטח ישראל?. אני חושבת שאני מבינה מה תפקיד ה"בכי" הזה. התקשורת עכשיו משחקת בקקה ומסיטה את העם נגד החייל ה"בכיין" במקום לדרוש מצה"ל ומהממשלה הסברים על אותן התראות ולמה איש לא פעל לפי הנהלים שהיו צריכים להתקיים לאור התראות אלו?

כוס אממק, עזבו את החייל, למה לא פעלו לפי נהלי קוד 1 - התראה ממוקדת על מחבל בגזרה = תגבור כוחות?!

אנשים! אתם לא מבינים שמזיינים לכם את השכל כדי שתתעלמו ממה שבאמת חשוב?! ממש כמו שארה"ב עושה עם AMERICAN IDOL כדי שלאנשים יהיה יותר אכפת מזה מאשר מהמלחמה בעירק!

פורסם
  • מחבר

אני לא מבינה על מי אתה בדיוק כועס כאן. על החייל על שהביע רגשי צער וזעזוע (תגובה טבעית וצפויה) או על העיתונות שפרסמה זאת מבלי להתחשב במוראל המדיני וההשלכות לגביו?

על שניהם, הוא לא צריך לספר על כך שמה שהוא עשה כשהתקיפו אותו זה לבכות, ואם כבר סיפר דבר מביך שכזה, אין לתת לדברים כאלו לדלוף לתקשורת

אין לי בעיה עם זה שהוא בכה, גם אני שירתתי ביחידה קרבית והיתי בסיטואציות מפחידות , אבל אתה אף פעם לא יוצא לתקשורת קבל עם ועדה ועושה מעצמך מסכן

הוא צריך להבין שהוא חייל והוא לא עומד ברשות עצמו, הוא מייצג את כל צה"ל, להגיד משפט כל כך אומלל שכזה בסמיכות כל כך קרובה לאירועים, כאשר עדיין חייל נוסף נמצא שבוי בידי הבני חלאה הללו , זה נותן להם זריקת עידוד ומורל עצומה , זה מייקר את הדרישות שלהם, זה פוגע פגיעה קשה בכושר הארתעה של צה"ל, וזה מרחיק עוד יותר את החייל החטוף מאיתנו.

ולא אני לא מתעלם מהויכוח על סוגיית האתרעות , שכן האתרעות הגיעו לחיילים, אבל כיוון שאני מכיר היטב את צה"ל ואני יודע מה זה האתרעות הללו , מדובר פה בעצם במצב של "זאב זאב" במשך 3 שנים מטפטפים לחיילים את כל האתרעות הללו, שעומדים לחטוף אותם בטרמפיאדות, שיהיה פיגוע , וכו וכו , וכיוון שבד"כ האתרעות לא מתממשות אז הן מאבדות מהאפקטיביות שלהם, ולכן אני קצת ממעיט בחשיבותן של האתרעות הללו, חייל מהרגע שהוא מתגייס לצה"ל ועד ליום השחרור שלו , צריך להיות מתוח כמו קפיץ ולהיות בכוננות מתמדת לכל תסריט אפשרי ככה 3 שנים, גם אם לא קיבלת שום אתרעה אתה צריך להיות מוכן לכל דבר, זהי תמצית המהות של להיות חייל.

פורסם

הדבר שהכי מרגיז אחרי התגובה של הערבי שהיא התגובה הראשונה היא התגובות האלו:

"בכית? ואיפה היה הדובי שלך? עלק חייל"

או

"מה לבכות ינקבה? אתה חייל או סמרטוט??" (תגובות 21 ו-22).

אני הייתי רוצה לראות את השרמוטות האלו לא עושים במכנסיים כשמכוונים אליהם אקדח לראש ומתחננים לחייהם!!!!

פורסם

אני לא חושבת שיש דבר הנותן למחבלים עידוד יותר מאשר חייל חסר עונים בחזקתם וקשה לי להאשים את החייל שפצוע, השד יודע על איזה תרופות ובאיזה מצב של זעזוע נפשי.

לך תדע. תראה, לא כל חייל כשיר נפשית (או פיזית) לבצע מטלה מסויימת, לשרת בכלי כזה או אחר (אחד שמתאים לצוללת אולי לא מתאים לטנק או להיפך). כמו כן, אדם שבריא לגמרי בנפשו לא תמיד יישאר כזה אחרי אירוע טראומטי כזה או אחר - מה לעשות, לא כולנו שווים בנושא הזה (או בכלל). בקר באי איזה סניף של ארגון נכה צה"ל ותמצא אנשים שפשוט השתגעו במהלך או לאחר השירות - הלם קרב ומה לא, אז זה הופך אותם לבכיינים? יש שאולי היו גיבורים בקרב אבל אח"כ השליכו את הצלקות שלהם על הסובבים אותם - החל מחוסר תפקוד חברתי ברמה הבסיסית לכדי הפיכה לאנשים אלימים ומשולחי רסן.

כך או כך, חייל שלא הוכשר לדבר מול עיתונאים לא צרייך לעשות זאת - הוא לא דובר צה"ל, הדובר הוכשר, החייל לא. אינני אומרת שהחייל היה צרייך להסתפק ב"אין תגובה", בדיוק מהסיבה הזאת - הוא לא הוכשר לעשות זאת ואתה לא יכול ממש להאשים אותו שהוא כזה טמבל בגלל שלא עשה זאת.

ושוב נחזור לשאלה, למה אתם מתעלמים ממה שאמרתי והדגשתי קודם? נראה שאתם שטופי מוח לגמרי תודות לתקשורת הכשרונית שלנו שאיבדתם כל יכולת מחשבה עצמאית. תהיו יצירתיים רק לרגע, התעלמו מהטפל והסתכלו על העיקר. אם לא היו מתעלמים מההתארות הממוקדות על מנהרה לתוך שטח ישראל (לא אי איזו פעילות מחבלים לא ידועה) התרחיש האיום הזה יכל כלל לא לקרות!

אני הייתי רוצה לראות את השרמוטות האלו לא עושים במכנסיים כשמכוונים אליהם אקדח לראש ומתחננים לחייהם!!!!

אני לא, מה הטעם? זה היה משנה משהו? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

הדבר שהכי מרגיז אחרי התגובה של הערבי שהיא התגובה הראשונה היא התגובות האלו:

"בכית? ואיפה היה הדובי שלך? עלק חייל"

או

"מה לבכות ינקבה? אתה חייל או סמרטוט??" (תגובות 21 ו-22).

שוב אתה מפספס את הנקודה העיקרית שאני מנסה להאיר: הבעיה היא לא הבכי עצמו, הבעיה היא הראיון עצמו בו הוא חושף שכל מה שעשה זה לבכות, אחרי זה פרסום הראיון עצמו וידוע שהאויב קורא ומאזין לחדשות שלנו, והכי הכי גרוע שהראיון הזה והפרסום שלו קורים בסמיכות מאוד מאוד קרובה לאירוע כאשר גלעד שליט עדיין שבוי

פורסם
:kopfpatsch:
פורסם

א. אני לא חושב שהחייל עצמו היה אמור להגיד זאת בפומבי, זה לא אומר שום דבר לגביו, אבל הוא מוציא את עצמו ואת כל צה"ל סמרטוטים.

כן, יש הרבה סמרטוטים שמגיעים ליחידות קרביות שלא מתאימים נפשית לזה, שבאירוע אמת נכנסים לשוק במקרה הטוב.

ב. עם כל כלי התקשורת אין מה לעשות, הם זנות, והרייטינג הוא מה שמאכיל אותם.

פורסם
התראה ממוקדת על מחבל בגזרה = תגבור כוחות?!

למה אתם מתעלמים ממה שאמרתי והדגשתי קודם?

טעיות של צה"ל כבר התרגלנו אני מנייח וזה לא ממש מסעיר אף אחד.

אין ריטינג בעוד תחקיר של אילנה דיין שימצא איזה קצין היה אשם בפקודות שלא נותנו...

פורסם

דריה, למה את סתם מזיינת את השכל ?

"התראה ממוקדת על מחבל בגזרה" ו"התראה ממוקדת של מנהרות בגזרה" יש תמיד. 24/7.

אם היו יודעים איפה הם, הם לא היו קיימים.

זה שהחייל אמר ש"היתה התראה" זה ברור. כמו שאמרתי, התראה תמיד יש.

"התראה ממוקדת על מחבל בגזרה = תגבור כוחות" אעלק.. ::)

"נהלי קוד 1"... :lol:

אגב, NJorl, זה בכלל לא קשור ל"זאב זאב".

זה קשור לזה שיש התראות, אפילו אם ממוקדות, על מנהרה בגזרה. נו, ו ? אתה יודע איפה היא? לא.

פורסם

אני לשם שינוי מסכים עם Milford Cubicle

יש דברים שהם מעבר לרייטינג ולכן אני חושב שהצנזורה צריכה קצת יותר לצנזר את הכתבות הללו.

אינני חושב שזה נתן רוח גבית למחבלים אבל אין צורך להציג אותנו כחלשים.

יש לי חשד כבר זמן רב שיושבים בידיעות אחרונות כמה שמאלנים רציניים שנהנים מהיכולת לעצב את דעת הקהל.

וככה רוח הדברים גם ב YNET

בהחלט כתבה מיותרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים