עבור לתוכן

שאלות על דגמי conroe

Featured Replies

פורסם

חסר לי ההשוואה 2MB vs 4MB Clock Per Clock

• תגובות 45
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חסר לי ההשוואה 2MB vs 4MB Clock Per Clock

גם לי. זה לא כ"כ מסובך... אני לא מבין למה עדיין לא עשו השוואה כזאת.

עוד דבר לגבי הקונרו. שמעתי משמועה, ממשהו שיש לו קשרים שהקונרויים הולכים להיות חמים.

הנה גם כמה קישורים שדיי מאמתים את זה.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103638

תראו הרבה אנשים מופתעים שם

והנה עוד לינק:

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=1532691&postcount=38

פורסם

דווקה באיזו סקירה בדקו אותו עם קירור מקורי והוא לא עבר 40 מעלות במאמץ..

בלינק השני מופיעים 4 מעבדים .. אז או שזה לא קונרו בכלל או שזה KENTSFIELD שהוא חם בדיי הרבה מהקונרו .. 130W מול 65W של הקונרו .

פורסם

דווקה באיזו סקירה בדקו אותו עם קירור מקורי והוא לא עבר 40 מעלות במאמץ..

בלינק השני מופיעים 4 מעבדים .. אז או שזה לא קונרו בכלל או שזה KENTSFIELD שהוא חם בדיי הרבה מהקונרו .. 130W מול 65W של הקונרו .

מאד תלוי באיזה תוכנה הם השתמשו לבדיקת הטמפ'

בלינק השני מופיעה מערכת וודקרסט עם שני מעבדים. חוץ מזה הקנטספילד אמור להיות 95W.

פורסם

מאד תלוי באיזה תוכנה הם השתמשו לבדיקת הטמפ'

בלינק השני מופיעה מערכת וודקרסט עם שני מעבדים. חוץ מזה הקנטספילד אמור להיות 95W.

הקנטספילד הוא 4 ליבות!!!

להזכירך הTDP של ה930 שהוא "כולה" כפול ליבה הוא 95W, אז 95W לפי 2 מזה זה השיג מרשים.

בכל מקרה, נאמר עשרות פעמים שTDP לא אומר כלום.

ההבדל בין הTDP של הפרסקוט לנורט'ווד עמד על כמה וואטים בודדים אבל בשטח ההבדל היה עצום, הפרסקוט הרבה הרבה יותר חם וצריכת החשמל שלו הרבה יותר גבוהה.

לכן את המסקנות משיגים מבדיקות בשטח ולא מדפים.

וגם לי זכור שהקונרו הוא קר.

אני זוכר שמישהו עבד עם זלמן 9500 עליו, ביצע אוברקלוק והוא אמר שהוא שכח לחבר את המאוורר.

אבל... עדיף לחכות חודש ולראות.

ומשהו בתמונה הזאת מוזר...

060509_ConroeE6300_01.jpg

060509_ConroeE6300_02.jpg

איפה לעזאזל הSSE4?!

והlatency של הL2 עומד על 3 לעומת 4 בשאר הדגמים.

אז או שיש בעיה בקריאה, או שהתמונה מזוייפת, או שאינטל הוציאה revision חדש שהוציאו ממנו את הSSE4 והורידו לו את latency של הL2 כדי לכפות על הכמות הקטנה יותר?

בקיצור, לא הייתי בוטח בתמונה הזאת, יש בה הרבה חורים. :nixweiss:

פורסם

באמת מוזר, לא כמו שראינו עד עכשיו.

מצד שני, מבחני טמפרטורה אמינים מאוד עוד לא ראיתי, כולם היו מבחני OC, אבל בלי בדיקות טמפ' מקיפות.

פורסם

מעבדי הקונרו אמורים להיות המעבדים הכי קרירים שיש , הם יוכלו לעבוד עם קרור פסיבי ללא בעייה ויהיו אידיאלים למחשבי HTPC

הדברים נאמרו בכנס של אינטל

פורסם

מצד שני, גם פרסקוט יכול לעבוד עם קירור פאסיבי גדול מספיק כמו Sonic tower או Scythe Mine. השאלה היא באיזו טמפרטורה? לפרסקוט אין בעיה להחזיק גם 60 מעלות ומעלה.

הסטנדרטים של אינטל לטמפרטורת פעולה נורמלית הם לא בדיוק מופת לקרירות - קח למשל מעבד 840 שעובד על 50 מעלות על מאוורר מקורי של אינטל במארז פתוח ללא OC. בשביל אינטל זה סבבה, בשביל רוב האוברקלוקרים זו נקודת פתיחה מאוד רעה ל OC.

אז קח בעירבון מוגבל את ההצהרות של אינטל וחכה למבחני טמפ' אמיתיים.

פורסם

מעבד שעושה אובר של 1GHZ על קירור מקורי וטיפה יותר מתח ... לא יכול להיות כל כך "חמים" .

ברק. לפי CPU-Z הוא גירסה 1 מה שאומר ממש בהתחלת הדרך... אולי היו שינוים מאז...

אבל גם ה E6400 הוא גירסה 2 וכן מופיע SSE4 ו4 latency אז...

פורסם

מצד שני, גם פרסקוט יכול לעבוד עם קירור פאסיבי גדול מספיק כמו Sonic tower או Scythe Mine. השאלה היא באיזו טמפרטורה? לפרסקוט אין בעיה להחזיק גם 60 מעלות ומעלה.

הסטנדרטים של אינטל לטמפרטורת פעולה נורמלית הם לא בדיוק מופת לקרירות - קח למשל מעבד 840 שעובד על 50 מעלות על מאוורר מקורי של אינטל במארז פתוח ללא OC. בשביל אינטל זה סבבה, בשביל רוב האוברקלוקרים זו נקודת פתיחה מאוד רעה ל OC.

אז קח בעירבון מוגבל את ההצהרות של אינטל וחכה למבחני טמפ' אמיתיים.

תראה, הקונרו הוא בעצם אותו "מרום" שפותח למחשבים הניידים, וה"מרום" הזה הוא קר וצריכת החשמל שלו נמוכה מספיק כדי שהוא ישמש מחשבים ניידים.

אז במקום מרום יש לנו קונרו שהוא פשוט עובד בתדרים ומתחים גבוהים יותר, אבל זה בטוח לא ברמה שתהפוך אותו לתנור פרסקוטי. :nono:

מעבד שעושה אובר של 1GHZ על קירור מקורי וטיפה יותר מתח ... לא יכול להיות כל כך "חמים" .

ברק. לפי CPU-Z הוא גירסה 1 מה שאומר ממש בהתחלת הדרך... אולי היו שינוים מאז...

אבל גם ה E6400 הוא גירסה 2 וכן מופיע SSE4 ו4 latency אז...

הכל השערות, יש עוד חורים לא פתורים בתמונה.

וגם אין אף בנץ' בנתיים, אז הייתי לוקח את העסק בערבון מוגבל.

פורסם

הקנטספילד הוא 4 ליבות!!!

להזכירך הTDP של ה930 שהוא "כולה" כפול ליבה הוא 95W, אז 95W לפי 2 מזה זה השיג מרשים.

בכל מקרה, נאמר עשרות פעמים שTDP לא אומר כלום.

ההבדל בין הTDP של הפרסקוט לנורט'ווד עמד על כמה וואטים בודדים אבל בשטח ההבדל היה עצום, הפרסקוט הרבה הרבה יותר חם וצריכת החשמל שלו הרבה יותר גבוהה.

לכן את המסקנות משיגים מבדיקות בשטח ולא מדפים.

וגם לי זכור שהקונרו הוא קר.

אני זוכר שמישהו עבד עם זלמן 9500 עליו, ביצע אוברקלוק והוא אמר שהוא שכח לחבר את המאוורר.

אבל... עדיף לחכות חודש ולראות.

ומשהו בתמונה הזאת מוזר...

060509_ConroeE6300_01.jpg

060509_ConroeE6300_02.jpg

איפה לעזאזל הSSE4?!

והlatency של הL2 עומד על 3 לעומת 4 בשאר הדגמים.

אז או שיש בעיה בקריאה, או שהתמונה מזוייפת, או שאינטל הוציאה revision חדש שהוציאו ממנו את הSSE4 והורידו לו את latency של הL2 כדי לכפות על הכמות הקטנה יותר?

בקיצור, לא הייתי בוטח בתמונה הזאת, יש בה הרבה חורים. :nixweiss:

הLATENCY של ה-L2 גדול יותר במעבדים עם 4MB קאש.

הגרסא של CPUZ שהם השתמשו ישנה, ועדיין לא ידעה לזהות SSE4.

לבי הטמפ', בת'ראד של הוודקרסט מתברר שהמעבדים הם עם קירור פאסיבי.

אני לא אומר בוודאות שהם הולכים להיות חמים, פשוט זאת שמועה ששמעתי.

לגבי ה TDP, אני יודע שה-TDP זה לא המקסימום צריכת החשמל של המעבד, לפחות במעבדי אינטל. אבל לדעתי אינטל הולכים לשים ליבות טיפה יותר טובות על הקנטספילד שלא צורכות אותה כמות חשמל כמו ליבת קונרו ממוצעת.

תראה, הקונרו הוא בעצם אותו "מרום" שפותח למחשבים הניידים, וה"מרום" הזה הוא קר וצריכת החשמל שלו נמוכה מספיק כדי שהוא ישמש מחשבים ניידים.

אז במקום מרום יש לנו קונרו שהוא פשוט עובד בתדרים ומתחים גבוהים יותר, אבל זה בטוח לא ברמה שתהפוך אותו לתנור פרסקוטי. :nono:

הכל השערות, יש עוד חורים לא פתורים בתמונה.

וגם אין אף בנץ' בנתיים, אז הייתי לוקח את העסק בערבון מוגבל.

הקונרו והמרום והוודקרסט הם כולם אותו דבר.

אבל צריך לזכור שיש גם פרסקוטים לניידים. לכל סוג מעבד תמיד יש את אלה שנועדו לשוק הניידים והם מובחרים עם צריכת חשמל נמוכה יחסית לשאר המעבדים.

פורסם

הLATENCY של ה-L2 גדול יותר במעבדים עם 4MB קאש.

הגרסא של CPUZ שהם השתמשו ישנה, ועדיין לא ידעה לזהות SSE4.

אז איך אצל ה E6400 האותו בנצ' היא כן זיהתה ?

פורסם

^^^^ נכון מאוד איך באמת??

פורסם

גרסא אחת היא 1.32 והשניה היא 1.33

פורסם

צודק... :xyxthumbs:

מעניין למה הוא בדק עם שתי גירסאות שונות באותה סקירה...

הינה CPU-Z בגירסה חדשה עם E6300.. יש SSE4. וגם לו יש 2MB קאש .

ד"א אפשר לעשות השוואה ל6700 כי הוא רץ באותם מהירויות (אבל עם BUS) גבוה יותר .

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103235

יש פגיעה בביצועים..

לדוגמה : 6600 (2.4 עם 4MB ) עושה 20 שניות ל1M בSUPER PI ...

6300 צריך 2.67 עם 2MB כדי לעשות 20 שניות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים