עבור לתוכן

רוצה לחתוך פתח בדלת המארז בשביל מאוורר

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים :hi:

אני בחיים שלי לא עשיתי שום מודינג, ועכשיו אני רוצה לנסות משהו...

יש לי את המארז Compucase 6A19:

http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=7

ויש לו בדלת תעלה כזאתי ישר למעבד. אז מה שרציתי לעשות זה לחתוך את החלק הזה של התעלה, ולהתקין שם מאוורר במקום, שיקרר את המעבד וכל הסביבה הזאת.

עכשיו, מה שאני צריך זה הסבר ממש איך עושים הכל- אילו כלים בדיוק צריך (ואם אפשר את המחיר שלהם פחות או יותר), איך לעשות את זה בדיוק, ואיזה מאוורר כדאי לשים (120, 90...) וכו'....

וחוץ מזה יש לי גם שאלה- המארז שלי נמצא בתוך כונן עץ בספרייה שלי, שבעצם הוא די סגור בלוחות עץ משני צדדיו, אבל יש ככה רווח של איזה 6 ס"מ בין הדלת שלו לעץ, אז זה יהיה בסדר לחבר מאוורר נכון? זה לא יהיה כל כך חסר תועלת?

תדה לעוזרים

פורסם

אז ככה..

עדיף מאורר 12 ס"מ...

אפשר עם כוס שמתלבשת על מקדחה אבל הכוס עצמה יקרה.. מש'ו כמו 90 שקל...

הכי טוב זה עם ג'קסון (מסור זוית)...

6 ס"מ זה מספיק ביותר לשאיבת האויר...

:xyxthumbs:

פורסם

הכי מומלץ זה מקדח כוס, אך ההוצאה הכספית של זה יקרה (מקדח כוס למתכת עולה בסביבות ה170-190 שקלים),

מקדח כוס נותן עבוד הכי נקייה וטובה, אבל אם יש בך כישרון ויצר יצירה עצמית, תנסה עם דרמל, או עם מקדחה, ג'יגסו, וכל מיני כאלה.

מאורר שעדיף הוא באמת 120 מ"מ (12ס"מ), הוא מפיק יותר אוויר, המאורר 120 מ"מ הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1319_1604&products_id=9691

מאורר טוב, מקווה שעזרתי,

עבדך הנאמן,

אבי

פורסם

אז ככה:

הכלי שאני משתמש בו זה דרמל, עובד טוב על כל חומר, ושבלונות יש פה להוריד באתר. מחיר: 230 שקל, עושה הכל, חותך, משייף, פוליש... השקעה לחיים.

בגדול מומלץ לך מאוורר 120, והתהליך עצמו פשוט:

אתה לוקח את הדלת, מנסר החוצה את ה"תעלה" או מבריג אותה החוצה, מדביק את השבלונה במקום, שם מסקינג טייפ מסביב לאיזור כדי למנוע שריטות, מנסר לפי השבלונה, קודח חורים במקומות המסומים וזהו.

פורסם

סלים, אנשים עבדו קשה, טרחו וכתבו יופי של מדריכים... למה לא מקרוא אותם לפני ששואלים, לפחות כדי לקבל חומר רקע כלשהו?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=85993.0

*פירסומת סמוייה* http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=85993.msg1258502#msg1258502 *פירסומת סמוייה*

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

אבל רגע אי אפשר להוסיף את המאורר בלי לחתוך את הדלת? כאילו כי איפה שנמצאת התעלה יש מין רשת כזו בדלת, אז אפשר רק לחבר מאוורר בחלק הפנימי וזהו לא?

סלים, אנשים עבדו קשה, טרחו וכתבו יופי של מדריכים... למה לא מקרוא אותם לפני ששואלים, לפחות כדי לקבל חומר רקע כלשהו?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=85993.0

*פירסומת סמוייה* http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=85993.msg1258502#msg1258502 *פירסומת סמוייה*

מה שהבאת לי זה מדריך לחיתוך חלון, ואני רוצה רק להתקין מאוורר...

פורסם

הי, ביקשת מדריך לחיתוך תעלה... זה די קרוב ;)

אם יש אפשרות להוריד את הרשת או שבחלק הפנימי של הדלת יש חורים להברגות של המאורר אז לא צריך לחתוך... אבל בלינק שהבאת אני לא רואה שום רשת או תעלה בדלת... אני רואה רק מקום ל120מ"מ מאחורה...

בכול מקרה, במדריך שהבאתי אתה יכול ללמוד על הכלים ואיך לעשות את העבודה...

פורסם

תודה על העזרה.

אבל רגע אי אפשר להוסיף את המאורר בלי לחתוך את הדלת? כאילו כי איפה שנמצאת התעלה יש מין רשת כזו בדלת, אז אפשר רק לחבר מאוורר בחלק הפנימי וזהו לא?מה שהבאת לי זה מדריך לחיתוך חלון, ואני רוצה רק להתקין מאוורר...

עם יש לך רשת (מה שלא רואים בתמונה) אפשר פשוט להתקין כמובן שהרשת כצת תחליש את היכולת של הוצאת האוויר אבל זה אפשר

ד"א

את צריך לבדוק את גודל הרשת הזאת כי לפעמים אפשר להתקין עליה רק מאוורר 80 אז תבדוק

פורסם
  • מחבר

צודקים עכשיו אני רואה שהמארז שבתמונה הוא לא כמו שלי בדיוק. חיפשתי ברשת את המארז שלי אבל לא מצאתי שום תמונה שלו...

אז קיצר תראו:

הנה תמונות של המארז מבחוץ (הדלת של המארז):

pic0xa.jpg

pic12cx.jpg

והנה של הדלת מבפנים:

6b6a3a3a33.jpg

81268ccc91.jpg

b2f99e0da3.jpg

עכשיו, בדקתי וראיתי שהרשת והחורים שיש עכשיו, קטנים בשביל מאוורר 120. אז אני כן אצטרך לחתוך.

יש לי כבר מקדח, אז מה שאני צריך זה רק להוסיף את הכוס הזאתי נכון? כמה היא עולה בערך?

ולפי מה שהבנתי אני צריך לחתוך 4 חורים בדלת בשביל לחבר את המאוורר. וגם עיגול באמצע , קצת יותר קטן מהמאוורר עצמו, ובעיגול הזה שאני חותך- אני צריך להרכיב רשת מבחוץ?

פורסם

מה המרחק בין הברגים של התעלה? יכול להיות שיש אפשרות לשים מאורר בין התעלה לפח (או אפילו במקום התעלה...)

יש מאוררים של 120 מ"מ, 92 ו-80... אני די בטוח שהתעלה הזו במידה סטנדרטית של אחד מהגדלים האלה...

דבר שני, החורים נראים מספיק גדולים כדי שיהייה אפשר להשאיר אותם (הם לא יפריעו יותר מידי לאוירור), לכן לא צריך לחתוך.

מקדח כוס אפשר לקנות בהום סנטר וכו, והוא די יקר (יחסית... בסביבות ה100 ש"ח אם אני זוכר נכון...). אם אתה קונה, שים לב שאתה קונה מקדח למתכת ולא לעץ...

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי שהחורים עצמם קטנים, אלא שהרווח בין החורים שאליהם מחברים את הבגרים הוא קטן, ובטח יהיה מתאים ל92/80 ס"מ , אבל אני מעדיף 120.

ויש לי שאלה מקדח כוס הוא בדיוק בקוטר של 120 או שיש כמה גדלים?

וגם נכון כשאני קודח 4 חורים, אז איך בדיוק מחברים את המאוורר הרי אי אפשר בסתם ברגים...

ועוד משהו, אחרי שקדחתי את כל החורים וחיברתי את המאוורר, צריך לחבר גם מין רשת מיוחדת כזאת למאוורר שתיהיה מבחוץ?

פורסם

לגבי המקדח כוס- יש כל מיני סוגים וגדלים... תבחר אחד שיתאים לגודל שאתה צריך (~115 מ"מ) או אחד מתכוונן..

חיבור המאורר: ברגים ואומים :xyxthumbs: אפשר לשים שאייבה מגומי (לא יודע איך קוראים לזה בעברית... מעין עיגול עם חור באמצע שמתאים לכול מיני ברגים, ונועד במקור לתפוס את הראש של הבורג מלעבור בחורים גדולים מידי... בשביל זה בוחרים אותם ככה שהבורג יכנס דרכם אבל שהחור יהייה קטן יותר מהראש...) כדי להפחית וויברציות של המאורר... אבל זה ממש לא קריטי.

לגבי הרשת- קוראים לזה גריל. הוא נועד למנוע כניסה של עצמים גדולים (יחסית... לא אבק וכאלה...) לתוך המאורר, ואתה יכול להכין כזה לבד (חפש את הפרוייקט שלי ביומני פרוייקטים... עשיתי גריל IG מעגניב ;)... יש שם הסבר בעמודים האחרונים... אבל ת'אמת הוא לא יצא אפקטיבי משו, ובשביל 120 מ"מ דוגמא כזו בכלל לא תהייה יעילה, אבל אם תעשה משהו צפוף יותר זה יכול לצאת נחמד). אם אתה רוצה לקנות אז גם אפשר, הם עולים בד"כ לא יותר מ70 ש"ח (עם צורה מיוחדת כלשהי... הפשוטים עולים פחות).

מה שתצתרך לעשות זה לקדוח חור של ~115 מ"מ עבור המאורר + 4 חורים של 5 מ"מ (צריך לבדוק לפני זה מה הקוטר של הברגים של המאורר...) עבור החיבורים.

את החורים של הברגים לא קודחים ישר, אלא מומלץ קודם לקחת מסמר פלדה גדול או איזמל אם יש לך, ועם פטיש לעשות גומה קטנה במקום שבו אתה צריך את החור, כדי שהמקדח לא יברח לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי על ההסבר. :xyxthumbs:

אני מקווה שאני יצליח :jump:

ועוד דבר אחרון אתה יכול להמליץ לי על איזה מאוורר 120 טוב? אבל משהו לא יקר מדי....

פורסם

הי, גם ג'נרי ב40 ש"ח יעשה עבודה לא רעה... אבל אם כבר, אז אני זוכר שיש מאווררים של AC עם פאנל שליטה ב70~ 90 ש"ח...

פורסם
  • מחבר

אחלה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים