עבור לתוכן

....MP3 זה לא איכות...

Featured Replies

פורסם

אני בדרך כלל משתדל לשמוע דיסקים מקוריים בגלל האיכות גבוה של הצליל.

לפעמים בשביל לנסות דיסק מוריד MP3, מחריד.

אז שאלה היא אם יש פורמטים שמתקרבים לאיכות הדיסק, ואיפה אפשר להוריד אותם,

ואם אפשר גם לצרוב דיסקים מהפורמטים בלי לפגוע באיכות המקורי או להפך להעביר את הדיסק מקורי לפורמט בלי פגיעה באיכות?

פורסם

מממ כן יש את APPLE LOSSLASS או איך שרושמים את זה זה פורמט שלא מעבד את האיכות של השיר ויש עוד כמה כאלה

יש דיי הרבה נגנים חדשים שתומכים בזה וצריבה לא פוגעת באיכות בשום דרך

לא נידמה לי שיש הורדות אם הפורמטים האלה

פורסם

יש FLAC ויש AAC נראה לי

פורסם

אם נגיד שיר באיכות לא רעה של 192 אז בדיסק זה כמה 320?

פורסם

ממ לא MP3 לא יגיע אף פעם לאיכות של המקור

אין מה לעשות אבל מעל 1MPS זה ממש קרוב

פורסם

אם נגיד שיר באיכות לא רעה של 192 אז בדיסק זה כמה 320?

דיסק זה (כאילו) באיכות של 320KBPS. אני למשל מסוגל לשמוע הבדל בין דיסק (Dark Side of the Moon) לקידוד שלו ב320KBPS.

מה שהMP3 עושה זה בעצם "לחתוך", את התדרים שהאוזן שלנו לא מסוגלת לשמוע. לרוב האנשים זה לא משנה, כי הם לא ממש מקשיבים

למוזיקה בצורה "רצינית" (אם אפשר לומר). לי למשל ואני בטוח שגם להרבה אנשים אחרים, זה דיי מציק כשיודעים ומקשיבים לדיסק המקורי

ואז שומעים אותו בMP3 ומגלים עד כמה חסר.

שיר באיכות של 192 קילו-בייט לשניה (192KBPS) בקידוד MP3 נמוך באיכותו לשיר שמקודד ב256KBPS, 320 וכמובן קומפקט דיסק.

למה הוא באיכות נמוכה יותר ? כי יש בו פחות מידע (כלומר יותר תדרים נחתכו על מנת שהקובץ ישקל פחות).

בכל מקרה, בנוגע לפורמטים יש לך את FLAC כמו שציינו פה, ואת Ape Losseless. הבעיה היא שרוב הנגנים לא ממש תומכים בהם (אני

לא מכיר אף נגן שתומך בApe למשל).

פורסם

אפשר פשוט לשמור את השירים (מהדיסק המקורי) כWAV, לא? (רק שזה לוקח יותר מקום)

פורסם

יש גם WMA LOSELESS.

פורסם

אם יש לי דיסק אז אני מקודד אותו ל-flac, יש לי נגן שתומך בזה וזה הרבה יותר איכותי מרוב הזבל שקיים היום וגם מ-OGG. (שנשמע מדהים ביחס ל-MP3 ו-WMA)

פורסם

FLAC די נתמך בנגנים...

פורסם
  • מחבר

עד כמה שלי ידוע פורמט WAV הוא 1400KBPS

האיכות של MP3 ירודה במקרה הטוב פי 3 (320KPS), ברור ששומעים את ההבדל משמעותי, ואני לא מדבר כבר על 192 מטא, גרוע ביותר

, אי אפשר לשמוע מוזיקה ככה. :nono:

מצאתי משהו באימיול, לא יודע עד כמה זה מתקרב לאיכות CD, אקווה לטוב!

פורסם
  • מחבר

ומה זה DTS AUDIO5.1, זה מוזיקה בסראונד?

פורסם

עד כמה שלי ידוע פורמט WAV הוא 1400KBPS

האיכות של MP3 ירודה במקרה הטוב פי 3 (320KPS), ברור ששומעים את ההבדל משמעותי, ואני לא מדבר כבר על 192 מטא, גרוע ביותר

, אי אפשר לשמוע מוזיקה ככה. :nono:

מצאתי משהו באימיול, לא יודע עד כמה זה מתקרב לאיכות CD, אקווה לטוב!

:lol:

בולשיט. זה שwav גדול הרבה יותר מmp3 לא אומר שmp3 גרוע. אין פה יחס ישיר בין גודל הקובץ לאיכות שלו. גם אם יש לך ציוד יקר ביותר ההבדלים בין mp3 לwav הם מינימליים, ואפילו בין mp3 ב192 או 320.

אתה יכול להמשיך לחשוב ככה, אני בטוח שההבדל הוא פסיכולוגי, או שיש לך ציוד בעשרות אלפי שקלים (או שאתה פשוט אוהב להיראות מתנשא).

פורסם

יש גם MONKEY AUDIO

ולזה משעליי: יש הבדל ואתה יכול לשמוע אותו אפילו באוזניות של 100 שקל בסדר.

אם אתה אומר שאין הבדל בין המקור לבין התוצר שיש בו פחות מרבע הפרטים מהמקור- אז או שאתה באמת לא שם לב (וזה בסדר) או שאתה סתם כותב ככה(וזה לא בסדר).

פורסם
  • מחבר

:lol:

בולשיט. זה שwav גדול הרבה יותר מmp3 לא אומר שmp3 גרוע. אין פה יחס ישיר בין גודל הקובץ לאיכות שלו. גם אם יש לך ציוד יקר ביותר ההבדלים בין mp3 לwav הם מינימליים, ואפילו בין mp3 ב192 או 320.

אתה יכול להמשיך לחשוב ככה, אני בטוח שההבדל הוא פסיכולוגי, או שיש לך ציוד בעשרות אלפי שקלים (או שאתה פשוט אוהב להיראות מתנשא).

תשמע הציוד שיש לי הוא בינוני ביותר מגבר, רמקולי וCD, טענה שלי די מבוססת כי יצא לי לא פעם ולא פעמיים להשוות דיסקים צרובים ומקוריים,

ולהגיד לך את האמת זה די מורגש לפחות בשבילי. הדבר היחיד שדי מתקרב לCD זה MP3 320 וגם פה מרגישים הבדל אומנם לא גדול אבל יש.

ואם אתה אומר שאתה בטוח אז הטענה שלך לא מבוססת, ואין לך הוכחה אתה רק בטוח. נסה ותראה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים