עבור לתוכן

שאלה לגבי דרמל

Featured Replies

פורסם

היי,

עם כול השאלות שרצות כאן בזמן האחרון על דרמלים עניין אותי לדעת מה הבדל בין דרמל למקדח?

מי יותר חזק ולמי יש מהירות סיבוב יותר גדולה? והאם הם עובדים על אותו רעיון מכני?

האם אפשר להשתמש באחד מהם בתור השני, כמו למשל לחתוך פח עם מקדח (כמובן שעם הראשיים המתאימים)?

ולמה לא לייצר איזה מכשיר שיוכל לשמש גם בתור דרמל וגם בתור מקדח.

סליחה אם השאלות נוביות קצת, פשוט הם סיקרנו אותי ולא מצאתי להם תשובה.

פורסם

מקדח רק קודח,

דרמל: משייף, משחיז, חותך, חורט, קודח, מבריג...

ויכול לעשות עוד הרבה דברים, תלוי ביצירתיות שלך...

פורסם
  • מחבר

אפשר עוד פירוט, לא כל כך עזרת

פורסם

היי,

עם כול השאלות שרצות כאן בזמן האחרון על דרמלים עניין אותי לדעת מה הבדל בין דרמל למקדח?

מי יותר חזק ולמי יש מהירות סיבוב יותר גדולה? והאם הם עובדים על אותו רעיון מכני?

האם אפשר להשתמש באחד מהם בתור השני, כמו למשל לחתוך פח עם מקדח (כמובן שעם הראשיים המתאימים)?

ולמה לא לייצר איזה מכשיר שיוכל לשמש גם בתור דרמל וגם בתור מקדח.

סליחה אם השאלות נוביות קצת, פשוט הם סיקרנו אותי ולא מצאתי להם תשובה.

הדראמל בד"כ מגיע למהירויות סיבוב גבוהות יותר, יש לו פחות עוצמה (וואטים), והוא מיועד לעבודות קטנות ועדינות.

ההבדל הגדול ביותר בינייהם הוא שעבור הדראמל יש מיגוון רחב של ראשים עבור יישומים שונים (מדיסקיות חיתוך ועד ראשי חריטה... יש טבלה על כל הראשים באחד הסטיקים...)

עיקרון הפעולה שלהם קצת שונה: המקדחה יוצרת שבב ארוך ורציף (במתכת) והדראמל, בגלל עוצמה נמוכה ומהירות סיבוב גבוהה, יוצר שבבים קטנים- ע"י שחיקה של הפח וכירסום בו (באמצעות דיסקיות חיתוך...). כמובן שאפשר להתקין על הדראמל מקדחים קטנים, אבל הוא לא יהייה יעיל כמו מקדחה, ותוכל לקדוח רק בפלסטיק רך...

לגבי חיתוך פח ע"י מקדח: יש מקדחים מיוחדים שמאפשרים חיתוך ע"י מקדחה, אבל לא תמיד אפשר למצוא כאלה, והתוצאה בד"כ פחות טובה מאשר חיתוך עם דראמל...

ולמה אין מקדחות משולבות עם דראמל? כי המבנה השונה שלהם (המקדחה גדולה והדראמל קטן) מאפשר עבודה נחה יותר בישומים שכל אחד מהם ממלא... יותר נוח להחזיק כלי חזק כמו מקדחה עם שתי הידיים, ודראמל נוח יותר להחזיק ביד אחת ועם השנייה לשמור על דיוק העבודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים