עבור לתוכן

מחפש לוח אם המתאים לשינויים ושידרוגים

Featured Replies

פורסם

אני קונה בזמן הקרוב מחשב ואני רוצה לכלול בו לוח אם מספיק טוב כדי שאני יוכל לעשות בו הרבה שידרוגים והוספות.

מדובר על מחשב מבוסס AMD.

על מה אתם ממליצים?

התקציב יכול לנוע בין 400-600 ש"ח.

פורסם

סוקט AM2 בלבד

מאיזו חנות אתה קונה?

לא בכל החנויות יש לוחות ל-AM2

ולא בכולן יש לוחות כאלה בתקציב

פורסם

אני קונה בזמן הקרוב מחשב ואני רוצה לכלול בו לוח אם מספיק טוב כדי שאני יוכל לעשות בו הרבה שידרוגים והוספות.

למה הכוונה ב"הרבה שידרוגים והוספות"? מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם הלוח? כמעט כל דבר שחסר לך בלוח/אין לך מספיק/לא באיכות טובה (כמו יציאות USB, יציאות IEEE 1394, כרטיס קול, כרטיס רשת) ניתן להוסיף ע"י כרטיס PCI חיצוני. מה שמגביל אותך בלוח זה מספר הסלוטים עבור PCI. חוץ מזה, הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו מבחינת "שידרוגים והוספות" הוא האפשרות להשתמש ב-2 כרטיסי מסך ביחד (כמערך SLI או סתם בשביל שתוכל לחבר עוד מסכים), ואז אתה צריך לבחור לוח בעל 2 סלוטי PCI-E (בד"כ יהיו לך פחות סלוטים של PCI בגלל זה).

בכל מקרה, אם אתה רוצה לשדרג רק מעבד בעתיד, אין לך ברירה אלא ללכת על לוח בעל תושבת AM2 (מעבדי AMD), כיוון שזו התושבת היחידה כרגע שעבורה מיוצרים מעבדים כרגע, וגם יתוכננו עבורה מעבדים עתידיים. מצד שני, אף אחד לא יכול להבטיח לך 100% שערכת השבבים של הלוח שתקנה תתמוך במעבדים עתידיים, כך שייתכן שעניין ה"שידרוגים" יהיה מוגבל.

פורסם
  • מחבר

"שידרוגים והוספות" זאת אומרת לאחר קניית המחשב אני קונה עוד כרטיס מסך וזכרונות. אל שתאלו למה, סיפור ארוך 8)

ה-AM2 קשור גם למעבד? זאת אומרת יש מעבדי AMD בעלי תושבת AM2?

ה-SLI מאוד מוצא חן בעיניי לכן אני ילך על לוח תואם טכנולוגיה זאת.

השאלה איזו לוח אם כזה יש?

פורסם

אם תמתין למעבדים החדשים של אינטל בעוד חודש בדיוק, אתה תרוויח הרבה

(גם ביצועים וגם כספית)

אגב לוח SLI ב-600 שקל לא תמצא (לסוקט AM2 כמובן)

פורסם

"שידרוגים והוספות" זאת אומרת לאחר קניית המחשב אני קונה עוד כרטיס מסך וזכרונות. אל שתאלו למה, סיפור ארוך 8)

ה-AM2 קשור גם למעבד? זאת אומרת יש מעבדי AMD בעלי תושבת AM2?

ה-SLI מאוד מוצא חן בעיניי לכן אני ילך על לוח תואם טכנולוגיה זאת.

השאלה איזו לוח אם כזה יש?

AM2 זה השם של התושבת של המעבד

תושבת זה החתיכת פלסטיק הלבן איפה שיושב המעבד אז מן הסתם ה AM2 קצת קשור למעבד

וכן יש AM2 גם למעבדי AMD

אבל אני חייב להזהיר אותך הם נורא נדירים

בדרך כלל אתה תמצא AM2 רק למעבדי אינטל

אבל אם תתאמץ ממש אתה תמצא גם AM2 למעבדי AMD

אם אתה רוצה אני מכיר חבר שמכיר חבר שמכיר איזה בחור שמכיר חבר שמוכר AM2 של AMD בשוק השחור אבל זה חייב להשאר בסוד!!

:lol: :lol:

וכמו שליאור אמר

SLI זאת טכנולוגיה שעולה הרבה כסף

לא רק בגלל הלוח בעל 2 אפיקי PCI-E

אלא גם בגלל שאתה תצטרך 2 כרטיסי מסך

זה די יקר

פורסם
  • מחבר

אם תמתין למעבדים החדשים של אינטל בעוד חודש בדיוק, אתה תרוויח הרבה

(גם ביצועים וגם כספית)

המעבדים החדשים של אינטל יהיו טובים יותר משל AMD? מבחינת משחקים.

אני קונה את המחשב מינימום עוד חודשיים (סוף החופש=סוף העבודה=הרבה כסף ;)) אז אתה חושב שיותר כדאי לי לקנות את המעבדים החדשים של אינטל?

איך קוראים להם?

לא הבנתי משהו אחד. אני חייב לקנות לוח אם AM2?

ואם אני יקנה לוח אם תומך SLI אני יהיה חייב להשתמש ב-2 כרטיסים בו זמנית או שזאת רק אפשרות?

פורסם

המעבדים החדשים של אינטל יאכלו את אלו של AMD באותו טווח מכירים כפי הנראה.

בוודאי שכדאי לך לקנות אותם, שמם המסחרי הוא Core 2 Dou והליבה נקראת Conroe, ובאופן כללי, רק אם בסוף החופש יהיה לך כסף, תשאל אז מכיוון שכל שבוע יש שינוי במחירים ובמוצרים =]

אם אתה רוצה שדרוגיות אז כן, רק מעבד בסוקט (תושבת) AM2 עם לוח תואם יתנו שדרוגיות.

אם אתה קונה לוח SLI תוכל להשתמש רק בכרטיס אחד, אבל אם לא תנצל SLI (כלומר תקנה שני כרטיסי מסך זהים לחלוטין, בהפרש של לא יותר מחודש-חודשיים ביניהם) אז אין בזה צורך, ואם אתה לא משתמש ברזולוציות של 1600X1200 ומעלה גם אין לך צורך בהם.

פורסם
  • מחבר

כמה בערך יעלה המעבד החדש של אינטל? אני לא מתכוון לגרסה הכי חזקה של ה-Core 2 Dou אלא לגרסה בינונית...

יש כבר בנצ'מאקים (אני לא יודע ממש איך לכתוב את זה ;D אני תכוון לבדיקות ביצועים...)

אתם חושבים שה-Core 2 Dou יהיו מתאימים ל-OC? כמובן עם קירור טוב (אני הולך להשקיע בזה).

שוב תודה רבה על כל העזרה! :xyxthumbs:

פורסם

חיפוש!

פורסם

תעשה חיפוש, ואתה מוזמן להסתכל בנעוץ.

על רגל אחת, יהיו בכל טווח המחירים, יש באנצ'ים והם יהיו חיות OC.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה

פורסם
  • מחבר

אוקיי בחזרה לשאלה הראשונה:

איזה לוח מומלץ (הפעם למעבדי אינטל) שיהיה מסוגל לעבור שידרוגים ותוספות?

כנ"ל הוספת מעבד cire 2 dou.

פורסם

נכון להיום זה רק Intel 975XBX rev 304 ו MSI 975X rev 2.0b

חוץ משניהם אין יותר לוחות.

פורסם

^^^^^^^

אתה טועה, יש לך נוח נוסף שתומך והוא של DFI, מוכרים אותו בנועה בסביבות ה-1000 שקל, צ'יפסט 975...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים