עבור לתוכן

שאלות והמלצות לגבי פלאש חיצוני למצלמה שלי.

Featured Replies

פורסם

היי אנשים , יש לי את ה Canon S2 is

אני מאוד רוצה לקנות פלאש חיצוני , במיוחד לצילום באירועים\מסיבות.

אממ , מה שאני לא מבין זה , איך הוא מתחבר?

כי שמתי לב שלמ צלמה שלי , יש את הפלאש שלה למעלה ואין איזה חיבור או משהו לפלאש חיצוני...

אז מה האפשרויות?

ראיתי פלאש מסויים שמתחבר דרך החיבור הקטן של החצובה מלמטה , והולך לצד של המצלמה.

אבל מה שאני לא מבין בחיבור הזה , זה פשוט ההברגה מלמטה היא מפלסטיק רגיל , לא משהו שיכול להולך מידע או משהו כזה..

אז איך הפלאש עצמו יודע מתי המצלמה מצלמת ומתי לפעול?

בכל מקרה , אם בכל זאת יש דרך לחבר פלאש חיצוני למצלמה הזאת , אני אשמח לקבל חוות דעת.. תקציב כרגע לא ידוע , 1000 שקל פלוס מינוס.

רק תמליצו על משהו טוב.

תודה !

פורסם

הפלאש הקטן של קנון חסר תועלת מכיוון שהוא חלש ולא מאפשר הקפצה. הפתרון היחידי הוא להשתמש בפלאש עם סלייב, אבל הפתרון הזה לא נוח לשימוש עם מצלמה ללא תושבת לפלאש, והתאורה שלו לא משהו מכיוון שהפלאש הפנימי הישיר עדיין משפיע ומקלקל את התאורה (הפלאש הפנימי הכרחי כדי להפעיל את הסלייב של הפלאש החיצוני).

אם יש לך תקציב פנוי, עדיף לדעתי שתנצל אותו לשדרוג למצלמה פחות מגבילה.

פורסם
  • מחבר

אני לא אקנה מצלמה חדשה חודש אחרי זאתי , ששילמתי עליה קצת יותר מ 2000 שקל.

רק בשביל להרכיב פלאש :\

בכל מקרה , אם תוכל לספר לי יותר על האפשרות השניה של הסלייב או מה שלא אמרת...

ואם יש לך תמונות שאני אוכל לראות על מה מדובר זה יהיה נחמד. :hi:

פורסם

הכל מוסבר במאמרים ב"קליקי" שאליהם הפניתי. אם חסר לך שם מידע מסויים, כדאי שתוסיף שאלה (או שאלות) בדפי השיחה של המאמרים הרלוונטיים.

פורסם

אפשר לפתור את הבעיה אם מדובר בבארקט ע"י הפניית אורו של הפלאש הפנימי אל חיישן הפלאש החיצון.

כמובן שתצטרך לבטל במצלמה את הפלאש המקדים

פורסם
  • מחבר

או'קי , זה נשמע עדיף. אבל השאלה אם זה פועל טוב...

בכל מקרה , אני לא מבין בדגמים בכלל , אז אם תוכל להמליץ לי על דגם ספציפי

שיעבוד טוב עם המצלמה.. כמובן שאני רוצה פלאש עם אפשרות הקפצה (אחרי שקראתי עליה קצת תודות לבורן)

אממ פלאש הכי טוב שאפשר עד תקציב של 1000 שקל.. אם יש משהו באמת ששווה להוסיף בשבילו , אז אין בעיה..

תודה רבה

פורסם

אני לא בטוח שיש בחנויות בארץ את מה שאתה צריך, אבל אם אין לך בעייה להזמין מ-B&H, אז השילוב הבא יעשה את העבודה:

פלאש 383 של סאנפק

סלייב של Wein שמתאים גם למצלמות דיגיטליות (שמשתמשות בד"כ ב-preflash)?

bracket לחיבור הפלאש למצלמה

כולל משלוח ומע"מ, הסט הזה אמור להכנס לתקציב שלך.

בכל מקרה, אל תתפתה לקנות פלאשים פשוטים עם סלייב מובנה כמו ה-DF200 של Vivitar. הם מאוד חלשים ובד"כ אין להם חיישן עוצמה, ולכן הם מוגבלים ולא נוחים לשימוש.

פורסם
  • מחבר

או'קי , נראה טוב.

אממ שאלה , חיפשתי באתר שהבאת לי מידע על איך העסק הזה עובד , ולא ממש הצלחתי למצוא.

מה התפקיד של הסלייב ?

ראיתי בתמונה שיש לו חתיכה מרובעת קטנה מלמטה , זה נראה כאילו זה אמור להכנס לחיבור לפלאש חיצוני , מה שאין לי כמובן.

אז איך העסק הזה עובד?

איך הפלאש החיצוני יודע מתי המצלמה מצלמת אם אין שום חיבור שמעביר מידע בין המצלמה לסלייב.. ?

תודה!

פורסם

ברגע שהסלייב מזהה שהפלאש הפנימי מופעל הוא מייד מפעיל את החיצוני. בפועל שניהם פועלים כמעט בו זמנית. בלי סלייב אין לך דרך לגרום לפלאש לצאת בזמן הנכון (כלומר כשהתריס של המצלמה פתוח). מצלמה עם תושבת-פלאש פותרת את זה בצורה טובה יותר ומונעת את הצורך להפעיל את הפלאש הפנימי, אבל במקרה שלך שאין תושבת אז אתה צריך סלייב.

לגבי החיבור, מרכיבים את ה-bracket מתחת למצלמה, על התושבת שלו מרכיבים את הסלייב ועל הסלייב מרכיבים את הפלאש החיצוני. לאחר מכן תצטרך להרים את הפלאש הפנימי ולהגדיר אותו כך שיעבוד בעוצמה הכי חלשה. לגבי שאר ההגדרות, תעיף מבט בדיון הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה בורן , עזרת מאוד :xyxthumbs:

אני סומך עליך שהפלאש\סלייב שנתת מתאימים ל S2 . אני יזמין את זה בזמן הקרוב.

(אגב , אם יש פלאש\סלייב קצת יותר איכותיים בתוספת של עד 20-30 דולר תודיע.. :] )

פורסם

על פניו השילוב הזה צריך לעבוד מצויין, אבל אין לי אפשרות לוודא את זה. אם אתה לא רוצה לקחת צ'אנסים, הכי טוב שתשלח אימייל ל-Wein ותוודא את התאימות של הסלייב הזה ל-S2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים