עבור לתוכן

מתגייסי יולי - קיבלתם תאריך סופי ?

Featured Replies

פורסם

תתגייס לצנחנים יא... ;D

• תגובות 57
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא נחשב גו'בניק לא?? :nixweiss::screwy:

זה בסך הכל אתה לא נמצא ב"קו הראשי" אתה מאחורה...

בכל מקרה חשבתי גם קצת על נ"מ (איך?)

פורסם

נ"מ זה בלאי.

אם יש לך 82 לך לצנחנים!

פורסם

זה לא נחשב גו'בניק לא?? :nixweiss::screwy:

זה בסך הכל אתה לא נמצא ב"קו הראשי" אתה מאחורה...

בכל מקרה חשבתי גם קצת על נ"מ (איך?)

מודיעין זה ג'ובניק מת...

אל תלך לנ"מ, כי החיל הזה מתפרק מיום ליום, ויש לך 82

או נחל או צנחנים!

אפילו 900 סבבה

פורסם

צנחנים מקבלים גם 82 ???

מה עושים בחיל הזה היום? אין לו שום פעילות מבצעית "טבעית" בימינו. הם רק מתאמנים או שהם גם משתלבים ביחידות שדה שונות?

פורסם

הם אמנם לא צונחים אבל הם חטיבת חי"ר סדירה לכל דבר ועניין.

כמו גולני, גבעתי והנחל

פורסם

^ ^ ^

מה שהוא אמר,

אבל ההקצאות שלהם גבוהות יותר, הבאח הכי טוב, דובדבן ומגלן

פורסם

הבנתי.

תוכל לסכם לי במשפט אחד מה התפקיד של האוגדות החטיבות האלה? הן די ענקיות ולא ממונות על מצבעים מיוחדים\רגישים(כמו יחידות העלית) מן הסתם,אז הן מיועדות ללוחמה ממושכת לרוחב שטחים נרחבים(עד כמה שהגודל והאמצעים שלהן מאפשרים)?

פורסם

אני לא ממש בטוח שהבנתי את השאלה שלך, אבל אני אנסה,

לפי מה שהבנתי שאלת בעצם מה עושות חטיבות החיר, התשובה היא בעצם, מגינות עליך, אם אתה חושב שהיחידות המיוחדות הן אלה שמגינות עליך או חיל האוויר או חיל הים, טעות בידיך, מי שמחזיק את המדינה הם חטיבות החיר, שיריון, תותחנים הנדסה, וזהו בערך.

אופי הפעילות הוא פשוט תפיסת גזרה מסויימת ע"י גדוד, וחלוקת הפלוגות של אותו גדוד למוצבים בגזרה, ומכל פלוגה כזו, יוצאים פטרולים, מתבצעים מחסומים, מאויישים פילבוקסים, ופעמים רבות גם נשלחים כוחות לבצע מעצרים ואפילו סיכולים ממוקדים.

הגזרות המסוכנות כגון גזרות מסויימות בשטחים, למשל פילדלפי, ג'נין ניתנות לחטיבות החיר והנדסה,

גזרות פחות מסוכנות, ניתנות לשיריון, בצורת חיר, ותותחנים מקבלים גזרות אפילו פחות מסוכנות.

לגבי שיריון, ישנם בסך הכל שני קוי טנקים בארץ, שמתחלקים לשלוש חטיבות שיריון, הקווים הם אחד של מרכבה 2 ואחד של מרכבה 3.

פורסם

תותחנים עושים את אותם קווי חי"ר ששריון יכולים לעשות, כבר היו ת"פ שלנו פלוגת מסלול של תותחנים גדוד 55, החליפו אותם מילואים חירמ"כ ואחר כך פלוגה סדירה מגדוד 75.

קווי שריון מתחלפים בין כל החטיבות ולא רק של מרכבות 2 ו3, רק שפחות אני מניח כי לתחזק מרכבה 4 קצת עולה יותר מלהחזיק את כל אנשי החטיבה

פורסם

טוב נו.. אם כבר יש דיו על זה אז..

אני הייתי מגוייס לעשירי לאוגוסט ואז יום אחד גיליתי שהוא הוקדם לתשיעי באוגוסט.. מה זה אומר? טוב\רע האם קרבי או לא?

כל פיסת מידע תעזור, תודה ראש.

פורסם

כלל צה"לי או משטרה צבאית AFAIK.

פורסם

תותחנים עושים את אותם קווי חי"ר ששריון יכולים לעשות, כבר היו ת"פ שלנו פלוגת מסלול של תותחנים גדוד 55, החליפו אותם מילואים חירמ"כ ואחר כך פלוגה סדירה מגדוד 75.

קווי שריון מתחלפים בין כל החטיבות ולא רק של מרכבות 2 ו3, רק שפחות אני מניח כי לתחזק מרכבה 4 קצת עולה יותר מלהחזיק את כל אנשי החטיבה

ממחזור נוב 5 שינו את ההכשרה של שיריון (הכשרה ברמת חיר גבוהה יותר) , ולכן מעכשיו שיריון יקבלו קווים מסוכנים יותר, והפעם הראשונה שזה יקרה זה עכשיו באוגוסט, כי רק עכשיו נוב 5 סיימו את ההכשרה.

יותר זול לתחזק מרכבה 4 מ 2 ו3 מפני שכל המערכות שלו יותר מתקדמות, ואיך לאמר, המרכבות האחרות כבר מתפרקות...

ובקרוב הולכים לפרק את אחד מקווי הטנקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים