עבור לתוכן

בעיה עם כרטיס הקול המובנה ב P5LD2 והפיתרון

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

אתמול קיבלנו את המחשב שהזמנו, עם לוח P5LD2 מתוצרת ASUS. לאחר התקנת Windows XP ורוב הדרייברים האחרונים (הורדו מהאתר של ASUS), ניסיתי להתקין את הדרייברים של כרטיס הקול. ההתקנה התבצעה, היה צורך באיתחול, אך לאחריו הכרטיס לא זוהה - במנהל ההתקנים הופיע רק PCI DEVICE עם סימן שאלה צהוב.

הסרתי את הדרייברים, והתקנתי את הדרייברים שהגיעו עם הלוח (בדיסק המצורף), אך גם זה לא עזר. לאחר מספר ניסיונות כושלים, חיפשתי באתר של יצרן כרטיס הקןל את הדרייברים המתאימים. הכרטיס (אם אפשר לקרוא לשבב ה CODEC הזה "כרטיס") הוא ALC882 מתוצרת Realtek, אך באתר של Realtek (וגם בשרתי ה FTP שלהם) לא היה דרייבר מתאים.

חיפוש באתר של ASUS גילה שהבעיה קיימת אצל מספר רב של משתמשים, ורובם פשוט קנו כרטיס קול חיצוני. אני החלטתי לשלוח דואר גם ל ASUS וגם ל Realtek ולשאול אותם מה לעשות. שניהם החזירו תשובה זהה (Realtek ענו קודם), והיא - להתקין את הדרייברים האלו מהאתר של Realtek. הדרייברים האלו, לפי הלינק, מתאימים ל ALC880D CODEC, בעוד שבלוח ה CODEC הוא ALC882, אך בכל זאת הם עובדים, ובכך נפתרה הבעיה.

שלחתי ל ASUS עוד דואר, ושאלתי אותם למה לוח כל-כך יקר מסופק עם דרייברים שלא עובדים (גם לא אלו שבאתר שלהם) - האם הבעיה היא חומרתית או שפשוט הדרייברים לא בסדר. אני מחכה לתשובה.

עכשו, למה אני מספר לכם את זה אם הבעיה כבר נפתרה? כי מטרת הפורום הזה היא גם ללמוד מבעיות של אחרים, ולא רק לשאול שאלות, ולכן החלטתי לשתף אתכם בבעיה שהייתה לי ובדרך פיתרונה, ואולי בכך גם לעזור לאנשים שנתקלים בבעיה דומה בעתיד. מכיוון שהבעיה הוא בלוח עצמו, החלטתי לפרסם את זה בפורום הזה. אני מקווה שזה בסדר מצד המנהלים (אם לא - תנעלו, תעבירו או תמחקו את הדיון הזה).

פורסם

תודה,

פתרת לי בעיה במחשב שקניתי לפני פחות משבוע,

גם לי כרטיס הקול עשה בעיות.

וכן - זה באמת מחדל של ASUS.

חבל שהם פוגעים בדימוי הכמעט קדוש שעשו לעצמם.

פורסם

מבורך :xyxthumbs:

פורסם

זה בהחלט המקום הנכון לפרסם את הבעיה ודרך הפתרון

אני רק מקווה שאנשים יעשו חיפוש לפני שיפתחו נושאים בתמיכה טכנית

פורסם

גם לי היה אותה בעיה אם הכרטיס קול אבל קיבלתי creativ במקום

קבל את האחריות ותן להם את הלוח לתקבל חדש :)

פורסם
  • מחבר
link=topic=187822.msg1629701#msg1629701 date=1150873354]

גם לי היה אותה בעיה אם הכרטיס קול אבל קיבלתי creativ במקום

קבל את האחריות ותן להם את הלוח לתקבל חדש :)

לפי מה שאני מבין, הבעיה היא בדרייברים עצמם ולא בלוח (בסופו של דבר, כרטיס הקול כן עובד), אבל יכול להיות שאני טועה.

אתה אומר שלך הייתה בעיה דומה, וכפיתרון קיבלת כרטיס קול של Creative חינם?

פורסם

Creative SB PCI128 (Ensoniq ES5880) Sound Card

כן חינם וזה מה שקיבלתי

פורסם

זה הכרטיס הכי זול שיש לקריאטיב אם אני לא טועה.

פורסם

אני חושב שכל כרטיס קול לא מובנה יהיה יותר טוב מכרטיס מובנה!

פורסם

עם כרטיסי HD החדשים זה כבר ממש לא נכון...

פורסם

יש כרטיסים HD מובנים??

פורסם

כל nForce 5xx (סוקט AM2)

כל האינטל Express (ז"א 915 ומעלה)

כל ה-ATI Radeon Xpress

כולם Azalia או ADI High Definition

פורסם

וואלה?

לא ידעתי!

טוב בכל מקרה אם אתה משווה כרטיסים נגיד HD נגד HD אז הלא מובנה יהיה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, בלוח המדובר הכרטיס המובנה הוא Realtek ALC882 8-ch High-Definition Audio CODEC, וכמו שניתן להסיק מהשם - הוא בהחלט HD. מצד שני, לכרטיס מחוברת ערכת 2.1 רמקולים (2 רמקולים וסאב), כך שאני לא באמת יודע עד כמה ה HD מורגש כאן.

פורסם

ואין לך 5.1 בבית לבדוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים