עבור לתוכן

רכישת לוח אם, מעבד וכרטיס זכרון.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש לכל מי שיוכל לסייע!

אני מעוניין לשדרג את המחשב ולקנות לוח אם, מעבד וכרטיס זכרון של ג'יגה.

אני מתלבט איזה מוצרים לקנות...

בין מעבד ASUS מדגם P5LD2 SE במהירות 1066 MHZ... בתוספת המעבד החדש של א. פנטיום

930 3.0 GH זכרון מטמון 2x2 , או אולי מעבד דואל קור של AMD עם לוח של GIGABYTE או אולי של אינטל, לא יודע... אני כבר מתחרפן....

ההוא אומר לי ככה ... זה אומר לי ככה.... לא קיבלתי תשובה ברורה מאף אחד!

אני צריך מחשב למשימות כבדות... של כמה אפליקציות בו זמנית... כגון תוכנה שיתופית ברקע ותוכנה גראפית כבדה ברקע וגם נגיד אולי דפדפן וכו'....

אני יודע שלצרכים האלו לשם עבודה שותפת אני זקוק אולי לנתונים יותר גבוהים, אבל הנתונים נבחרו פחות או יותר לפי התקציב...

אני באופן אישי כבר שנים עובד אם לוחות של ASUS... ואני די מרוצה. פתאום אני שומע אנשים שאומרים שהאמינות שלהם ירדה, חברות מסוימות שלא מרוצות מהשירותים שלהם, אנשים שהלוח נשרף להם אחרי שנתיים.

מה עוד שהמעבדים של AMD והלוחות של גיגה בייט זולים יותר (או אולי שלי אינטל מה עדיף??? לך תדע...), אך האם הם גם מספקים את הסחורה כראוי???? האם זה עונה לצפיות???

כיום יש ברשותי מחשב די חדש יחסית, מעבד א.פנטיום 3 ג'יגה הרץ, זיכרון 512 מ"ב, לוח של ASUS P4S800 MX, לא רע הא? אז למה אני משדרג? משום שהמחשב עובר לאמא שלי שזקוקה לו ואני קונה חלקים חדשים.... אבל למה בעצם אני מספר לכם את זה??? טוב .. סליחה... זה לא משנה...

ביקצור אלו היו הנתונים עד היום, (נתונים לא רעים כפי שאמרנו) ואם כל זאת אני משדרג, אז תבינו שאני רוצה להרגיש את ההשתדרגות בביצועים ולהקל על החיים בצורה משמעותית עד כמה שאפשר פחות או יותר סביב הנתונים שציינתי בתחילה...

סליחה על אריכות הדברים ושושב תודה לכל מי שיוכל להתייחס אליהם! (ואם אפשר בעברית לא יותר מדי מסורבלת...)

פורסם

1) הייתי מחכה מספר שבועות עד ליציאת המעבדים החדשים

2) הלוחות של אסוס הם (באופן כללי) הלוחות הכי טובים שיש

3) הכי חשוב זה התקציב וזה לא ידוע

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה!!! :xyxthumbs:

התקציב לשלוש המוצרים הללו (מעבד, ל.אם וכרטיס 1 ג'יגה) יעמוד על 2200 ש"ח בערך...

למה לחכות למעבדים החדשים??? (האם בגלל ירידת המחירים הצפויה???)

מה מיוחד (בקצרה) במעבדים החדשים שעומדים להכנס לשוק (האם רמת הביצועים גדולה בהרבה)????

שאלה אחרונה ודי...

אני יודע שמעבד כפול מחלק את עומס העבודה... וזה בעצם היתרון הגדול שלו, כביכול שני מעבדים...

אך נניח שאני עובד עם תוכנית אחת בלבד ברקע, אך כבדה במיוחד... האם גם אז עומס העבודה של אותה תוכנית יתחלק לשני המעבדים

בו זמנית???

האם כל אחד משני המעבדים בפני עצמו יכול להגיע לרמת ביצועם ומהירות ל 3.0GHZ? או שהמהירות מתחלקת ביניהם???

האם בעת הצורך שני המעבדים יאחדו את כוחותיהם לצורך העבודה ויגיעו ל3.0 GHZ??

ושוב תודה וסליחה!

פורסם

תלוי מאוד בתוכנה. אם היא תומכת בריבוי נימים, יהיה יתרון גדול מאוד ל DC.

לגבי AMD או אינטל - שוב תלוי בתוכנה.

עריכה:

וכן, שווה מאוד לחכות.

פורסם

שמע התקציב לא גבוה במיוחד.. בעיקר כשאתה רוצה 1 גיגה.

לוח טוב עולה בסביבות ה600 ש"ח.

וגם הזיכרון בעל מחיר דומה.

דבר שלא משאיר לך הרבה למעבד.

אבל אתה חייב כפול ליבה. חבל לקנות מחשב למשימות כבדות בעל ליבה אחת.

שווה לך לחכות כי המחירים של הכפולי הליבה הרגילים ירדו. דבר שחשוב לך בגלל התקציב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

עזרת לי רבות!

דרך אגב...

בתקציב שציינתי מצאתי ספק טוב ואמין שאוכל להשיג אצלו את שלוש המוצרים במחיר של 2200 / 2300 ש"ח

(כמובן בנתונים שעליהם דיברתי)

פורסם

שאלה אחרונה ודי...

אני יודע שמעבד כפול מחלק את עומס העבודה... וזה בעצם היתרון הגדול שלו, כביכול שני מעבדים...

אך נניח שאני עובד עם תוכנית אחת בלבד ברקע, אך כבדה במיוחד... האם גם אז עומס העבודה של אותה תוכנית יתחלק לשני המעבדים

בו זמנית???

האם כל אחד משני המעבדים בפני עצמו יכול להגיע לרמת ביצועם ומהירות ל 3.0GHZ? או שהמהירות מתחלקת ביניהם???

האם בעת הצורך שני המעבדים יאחדו את כוחותיהם לצורך העבודה ויגיעו ל3.0 GHZ??

ושוב תודה וסליחה!

אם התוכנה תומכת ב-SMP (עיבוד מקבילי) אז כן

כל ליבה מגיעה ל-3GHz, המהירות לא מתחלקת

הליבות לא מאחדות כוחות אלא העומס מתחלק בין הליבות (לא לפי מספר תוכניות אלא לפי העומס)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הסיוע!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים