עבור לתוכן

OC לD930 + תמונותשל המוד לBT

Featured Replies

פורסם

זה כבר ניהיה פרויקט לא OC

אין לי סבלנות לתמונות

• תגובות 100
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עוד שיפצור אחרון לBT וגמרנו.

מאריזת הפלסטיק השקופה של הBT חתכתי את התיבה שבה היה מונח המאורר והסנפירים, שזה בעצם תיבת פלסטיק הגדולה רק בקצת ממאורר ה120 של הBT.

כמובן שאפשר לבנות כזה דבר לבד.

בקיצור לקחתי את זה חתכתי עיגול במרכז והרכבתי את זה על הBT על המאורר שלו וחתכתי אותו בגובה שיגע בדפנות המארז, שכזכור חורר ממול לBT.

מה שיצר נתיב אויר אחד לBT שמגיע מחוץ למארז, מה שמחייב אותו לשאוב אויר קר מהחדר ולא למחזר אויר חם מפנים המארז.

בקיצור לא הרווחתי הרבה והטמפטורה לא ירדה אפילו במעלה, אבל שמתי לב שאפילו אם אני מכבה את כל מאוררי המארז (ויש לי ארבעה 80 מקדימה ואחד 120 מאחורה) טממפרטורת המעבד נשארת אותו דבר, ורק שאר הרכיבים מתחממים כדוגמת הגשר הצפוני והHD.

בקיצור הרווחתי הרבה שקט כי עכשיו אני מכבה את המאוורים באופן קבוע, ורק לפני מאמץ אני ארים את השלטר שלהם, שגם הוא נוצר במוד ישן.

האם 41 מעלות לNB זה יותר מידי? שאפעיל מאוררי מארז בגלל זה?

פורסם

אני מריח פה יהודי קומבינטור אמיתי? :D סחטן אחי

פורסם

אחד ההיתרונות של ה BT על ה XP120 הוא שאין לו סינק קרוב למעבד.. וככה החום מורחק מידית מהמעבד ...

מה שאתה מתאר (שהמעבד קר יותר כשהBT במאוזן ) ניראה לי דווקה שהוא פשוט לא מהודק כמו שצריך וככה כשהוא מאוזן המישקל שלו מפעיל לחץ כלפי המעבד נוצר בינהם מגע טוב וזה ומוריד תטמפ'.. וכשהוא מאונך המישקל שלו גורם לא להיתרחק מהמעבד וככה אין העברת חום טובה וטמפ' של המעבד עולה...

הצעת בדיקה : שים את המחשב כרגיל (מאונך) ותהדק את הBT אם היד לכיוון המעבד מבלי ללסתום את המאוורר תפעיל תוכנת מאמץ ותיראה מה קורה ...

פורסם
  • מחבר

אחד ההיתרונות של ה BT על ה XP120 הוא שאין לו סינק קרוב למעבד.. וככה החום מורחק מידית מהמעבד ...

מה שאתה מתאר (שהמעבד קר יותר כשהBT במאוזן ) ניראה לי דווקה שהוא פשוט לא מהודק כמו שצריך וככה כשהוא מאוזן המישקל שלו מפעיל לחץ כלפי המעבד נוצר בינהם מגע טוב וזה ומוריד תטמפ'.. וכשהוא מאונך המישקל שלו גורם לא להיתרחק מהמעבד וככה אין העברת חום טובה וטמפ' של המעבד עולה...

הצעת בדיקה : שים את המחשב כרגיל (מאונך) ותהדק את הBT אם היד לכיוון המעבד מבלי ללסתום את המאוורר תפעיל תוכנת מאמץ ותיראה מה קורה ...

כל היטסיניק לוקח את החום אליו, כך שמה שהוספתי אמור למשוך חום אליו ולהוציא אותו מבסיס הBT, כך אני מבין את זה, אמנם בסופו של דבר נוצר כאן בלוק די מסיבי של אלומניום ונחושת שבתיאוריה יכול להחזיק חום עליו, אבל המבנה הנפירי שלו גורם לו לאבד חום במהירות יותר גבוהה ממה שהוא מקבל את החום.

בקשר להיצמדות, לא נראה לי הגיוני, לפי העוצמה בה חיברתי את ברגי הBT הלוח כמעט נשבר....

לא נראה שיהיה הבד בזה בין מאונך למאוזן, כך שזה כנראה הסיבה הפיזית שחום עולה למעלה.

פורסם

גם לי המחשב הקודם היה יותר קריר כשהוא שכב במקום להיות על הצד. (עדיין מחכה לתמונות)

פורסם
  • מחבר

אוקיי המצלמה עוד לא חזרה מהחופש.

אבל נזכרתי שיש לי מצלמה על מחזיק המפתחות, תמונה בהמשך

רזולוציה של 100K

אבל אני מקוה שזה יספיק לבינתיים.

אוקיי אז נתחיל עם חיבור שני מאוררים יחד לכלוב מאוררים בשני מפרצי סידירום בתוספת פח מספק כח ישן

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

וכך נראה המארז המחורר, והBT בעל הפלסטיק שיכוון את האויר רק מהחור במארז.

וגם תמונות ראשונות של הBT עם ההיטסיניק של אינטל בפנים.

פורסם
  • מחבר

ומקרוב יותר, עד כמה שהמצלמה הזאת יכולה לעבוד, אולי שבוע הבא יהיו תמונות חדות לפי ביקוש..

וכן תמונה של כלוב הHD שחתכתי ממחשב אחר וחיברתי תחת הכלוב הקיים, התמונה מחוץ למארז אבל זה נכנס די בקלות למארז

ותמונה של צומת מולקס שיצרתי לבד, שמפצל מולקס נקבה לשלושה זכרים, אחד רגיל, שבעת חיבור מאורר בעל חיבור מולקס יקבל המאורר מתח של 12 V

אחד במוד שהוחלף ה12V ל5V מה שיתן מאוררים שקטים וכמעט לא פעילים.

והאחרון שונה ל7 V על ידי השארת ה12 V במקומו והחלפת האדמה השחורה ב5V האדומה.

כל המאוררים שלי מתחברים בשרשור למולקס הזה וכך יש לי שליטה די קלה על סיבוב המאוררים ותפוקתם ביחס לרעש. רוב הזמן הם עובדים על 7V.

פורסם

פצצה אחי איפה שאתה שמת את הכלוב של המאוורים אני שמתי מאוורר של 12ס"מ אבל חזק פחד :)

פורסם
  • מחבר
link=topic=187645.msg1663546#msg1663546 date=1152610190]

פצצה אחי איפה שאתה שמת את הכלוב של המאוורים אני שמתי מאוורר של 12ס"מ אבל חזק פחד :)

אבל 12 לא ישאיר לי מקום אפילו לא לכונן סידירום אחד.אלא אם כן שליש מה12 ס"מ מבוזבז..

וכמו ששמתם לב שהBT ללא גריל, הגריל נמצא על המאורר האחורי (120) שמוציא אויר, פשוט חתכתי את הרשת שהייתה שם מפח המארז המחורר, ושמתי את הגריל.

וזה לא רק בגלל מעבר יותר אויר, אלא בעיקר בגלל הרעש, הגריל עם החוט ברזל המעוגל מתנגד פחות לאורי של המאורר ואין שריקה של אויר, לעומת החורים של המארז.

תנסו לשים מאורר 120 באויר הוא לא ירעיש כל כך כמו כשמצמידים אותו לפח מחורר, אפילו אם הוא לא ממש נוגע ולא עושה ויברציות.

ועוד נקודה קטנה.

את הBT אפשר בעצם לשים בכל הכיוונים, אבל עדיף לשים אותו בכיון שההיטפיפים יהיו לכיון הספק מצד אחד והכרטיס מסך מצד שני, מה שיוצא מזה הוא שכיון האויר בין הסנפירים הוא לכיון המאורר האחורי שמוציר אויר.

אם תסובבו אותו ב90 מעלות כיון האויר יהיה לכיון הספק והכ.מ. ולכיון המאורר הוא חסום, תחשבו על זה.

פורסם

העסק הזה לא מתמלא באבק ממש מהר?

פורסם

וכך נראה המארז המחורר, והBT בעל הפלסטיק שיכוון את האויר רק מהחור במארז.

וגם תמונות ראשונות של הBT עם ההיטסיניק של אינטל בפנים.

חח נראה לי התבלבלתי ::) זה הקירור של הלוח אם...

ההיטסיניק הוא מתחת לטייפון?<

פורסם
  • מחבר

העסק הזה לא מתמלא באבק ממש מהר?

למה שיתמלא יותר מהר אבק ממארז אחר?

איפה בדיוק שמת את ההיטסיניק של אינטל? אני רואה שבצד הוא יושב איך בדיוק הוא מחובר?

כאן

פורסם

בגלל כל החורים והמאוררים הלא מוגנים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים