עבור לתוכן

מה זאת בעצם האפשרות White Balance? האם כדי לעשות אותה וכיצד היא תורמת לי...

Featured Replies

פורסם

שלום,

מזה זמן רב לא ממש הבנתי מה זאת האפשרות של White Balance.

הבנתי שזה מעין כיול למצלמה שמעניק צבעים יותר אמיתיים לתמונות שאני מצלם.

עוד משהו שהבנתי, צריך לשים דף לבן חלק מול המצלמה ולבצע את הכיול..

רציתי לדעת אם זה לא פוגע במצלמה בצורה כלשהי אם לא מבצעים את זה נכון? והאם זה הכרחי וכדי לעשות את הכיול הזה.

אני אשמח לקצת רקע על האפשרות הזאת ולתשובה מהירה על שאלותי.

רון.

פורסם

כשאתה עושה WB אתה מגדיר למצלמה בעצם מה הוא הצבע הלבן בתמונה,אם למשל תגדיר WB על צבע שונע,נגיד כחול,הכחול יהיה בתמונה לבן וכל יתר הצבעים ישתנו.

צריך לעשות WB כשאתה עובר ממקום עם תאורה א' למקום עם תאורה ב' נגיד תאורת פלורוסנט לתאורת שמש.

זה לא פוגע בשום דרך במצלמה.

פורסם

WHITE BALANCE נעשה כדי להגדיר את הצבעים בתנאי תאורה שונים.

זאת אומרת שאם אתה למשל נמצא בחדר שהתאורה בו צהובה, אז בעצם אין לך צבע לבן אמיתי בחדר.

אם תחזיק דף לבן , הוא יהיה צהוב ברמה כזאת או אחרת (תלוי בתאורה ובעוצמתה וברווי הצבע).

המח האנושי שלך יודע לתרגם את צבע הדף לצבע לבן על סמך היכרות מוקדמת אבל המצלמה לא יודעת לעשות את זה.

בשביל זה מבצעים את התהליך שציינת של כיול המצלמה אל מול דף לבן.

בתהליך הזה אתה בעצם קובע למצלמה שזה צבע לבן, והמצלמה תידע להגדיר את שאר סקלת הצבעים בהתאם לתאורה בחדר.

התהליך הזה מומלץ ביותר אם אתה רוצה לצלם ולקבוע סקלת צבעים נייטרלית שלא תלויה בתאורה בחדר.

מאידך, אתה יכול שלא לעשות את זה אם אתה דווקא כן רוצה שכל התמונה וכל הצבעים יהיו מושפעים מגוון התאורה.

כמו כן אתה יכול לשחק עם זה ולעשות כיול אל מול כל צבע אחר שאתה רוצה בשביל לקבל את הצבעים הנגדיים

(לדוגמא אם תכייל אל מול צבע אדום, תקבל צבעים ירוקים. מול צבע כחול תקבל צהובים וכן הלאה.

לשאלתך, זה לא מזיק בכלל למצלמה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון אני רוצה לומר לכם תודה רבה על התשובות שלכם, עזרתם לי מאוד, תודה רבה!

דבר שני, במידה ואני ביצעתי כיול של WB, אני יכול להחזיר את המצב לקדמותו?

פורסם

ברוב המצלמות יש אפשרויות מוגדרות מראש לתאורה כמו: אור יום,יום מעונן,פלורסנט,טוגסטן,פלאש,אוטומתי וידני

אתה יכול להחזיר את זה לאוטומתי או להגדיר מחדש על ידני לתנאי התאורה החדשים

פורסם

אני יודע שאני לא קשור לדיון אבל צריך לכייל כל פעם מחדש בתאורה שונה?

פורסם

למצלמה יש מצב אוטומטי שמגדיר כל מה שצריך, וב 99% מהמקרים האוטומטיות של המצלמה עובדת מצויין.

פורסם

אוקי אבל אם אני רוצה לכייל ידנית אז צריך כל פעם מחדש בתנאי תאורה שונים?

פורסם

כן.

אבל אם תצלם ב RAW, תוכל לקבוע את הWB במחשב :D

פורסם

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

כן.

אבל אם תצלם ב RAW, תוכל לקבוע את הWB במחשב :D

לא ממש ברור לי למה התכוונת פה כשאמרת: "אם תצלם ב-RAW, תוכל לקבוע את ה-WB במחשב.."

מה זה RAW?

פורסם

ואם אני מצלם בJPEG רגיל אי אפשר?

ואם לא אז איך בRAW משנים את הWB אחרי הצילום?

פורסם

JPEG רגיל מקבל את הWB ואת כל העיבוד שהמצלמה הגדירה, ז'א שאם יש טעות ב WB אין אפשרות לתקן את זה (לפחות לא לרמה של WB תקין).

מה שעושה ה RAW, זה שומר את המידע הגולמי שמקבלת המצלמה לקובץ, ועושה עיבוד במחשב - כך אתה יכול לשלוט על כל העיבוד בעצמך ולמנוע טעויות.

מה שרע ב RAW זה שגודל הקובץ הוא ענק ביחס ל JPEG - זה בגלל שה RAW שומר את כל המידע שהמצלמה קיבלה ו JPEG הוא התוצאה של העיבוד מהמצלמה.

מקווה שמובן ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים