עבור לתוכן

צריך להחליט בין 3 גופי קירור שהבנתי שהם הכי טובים ומחזיקים בכתר כיום...

Featured Replies

פורסם

למה ללכלך ?

הBT שקט כמעט לחלוטין, רק אם אני עוצר את כל המאווררים שיש לי במחשב, עדיין אני צריך לקרב את האוזן כמעט עד כדי נגיעה במאוורר כדי לשמוע את ה- BT

ה- BT 16 dBA והזלמן 23

לי אין מאווררי מארז, ומה שאני מחפש זה שקט תעשייתי, לכן ה- BT מתאים לי מאוד, יכול להיות שיש אנשים שלא איכפת להם מקצת רעש ו- 100 שקל פחות והם ייקחו את הזלמן

ה BT הוא 16 כמו שהסמארט פאן שיושב לי פה הוא 21. בחלום הלילה.

לעולם לא להאמין לנתוני רעש של TT

אגב, לא רק רמת הדציבלים משנה, אלא גם התדר. ככל שהתדר יותר גבוה, הרעש יהיה יותר מעצבן. ידעת שסיילנסר 5 מגיע ל 36 דציבל, אבל בתדר נמוך, אז הוא בכל מקרה בלתי-נשמע?

ודי עם ה "עד כדי נגיעה במאוורר" והשטויות האלו, שומעים אותו בלי הרבה בעיות בחדר שקט עם מארז סגור (כל עוד שאר המאווררים שקטים)

אתה חושב שאף פעם לא ראיתי ולא שמעתי BT? :\

המאוורר היחיד של TT שבאמת חרישי לגמרי הוא ה Silent wheel.

• תגובות 78
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הזלמן שהוא על הכי גבוה הוא טיפה רועש לחבר שלי יש אותו והוא לא כזה רועש אז למי שלא מפריע הרעש ולא מפריע לו להוסיף 100 שקל הזלמן הוא הטוב ביותר,

בוא נעשה סדר שלא יהיו בעיות ולא יתפתחו פה ריבים.

אני יסדר את הקירורים לפי הסדר מהטוב ביותר לגרוע:

1. הזלמן במהירות מקסימלית (רק מקסימלית, וגם רגילה!!), הוא הקירור אוויר הכי חזק שקיים, הבעיה איתו זה שהוא מרעיש טיפה יותר הבעיה השנייה היא המחיר, אמנם הקירור נותן ביצועים טובים, אבל מחיר הוא שיקול לא פחות חשוב מביצועים (אבל למי שלא חסר ולא מפריע לו להסויף 100 שקל זה הקירור הטוב ביותר בישראל...)

2. הנינג'ה - קירור מצוין, מחיר סביר, לא זול ולא יקר. לא מרעיש כמעט. יש אפשרות לשים עליו שני מאווררים.

3. BT - קירור מצוין, שקט מאוד (!), ביחס לקירורים האחרים הוא ממש זול, 33% יותר זול ביחס לזלמן.

4. זלמן במהירות נמוכה יותר, הוא כבר לא חזק כמו שהוא למעלה, הביצועים שלו כאן הרבה יותר חלשים.

בקיצור המסקנה מהרשימה הזו, היא שהזלמן אמנם הוא הקירור שיתן את הביצועים הכי טובים, אבל זה יבוא על חשבון משהו, במקרה שלו על חשבון הרעש ועל חשבון המחיר.

ה-BT ללא ספק נותן את התמורה המלאה למחיר, כי הוא זול ונותן ביצועים מעולים (הפרש של 5 מעלות מקס' במאמץ מהזלמן על מהירות מקס').

אל תשכח, אם אתה לא מתייחס לרעש ומחיר ההשוואה שלך בכלל לא נכונה.

אתה יכול לקחת את הטייפון לשים עליו את המאוורר הכי חזק בשוק שמייצר גם המון רעש, תקבל קירור יותר חזק מהזלמן וגם מרעיש יותר ממנו במחיר פחות או יותר כמוהו.

פורסם

בקשר לנתונים של TT ה 16DB זה המינימום או הממוצע הוא רוב הזמן מעל ה 16DB.

בקשר לזלמן ב 90% מהזמן הוא לא מגיע לרעש המקסימלי שאומרים שהוא עושה והוא בנוי בצורה הרבה יותר טובה מהאחרים והרעש שלו ממש לא מפריע.

מי שרוצה ביצועים הזלמן הרבה יותר טוב כי גם יש אפשרות לשנות את המהירות שלו לפי מה שמתאים לכם ולא צריך כל הזמן לשמוע את הצליל הרועש שלו.

פורסם

אתם יכולים להגיד שזה מינימום או ממוצע, או יותר מ- 16 או קשור בתדר, זה לא משנה, יש לי אותו בבית, הוא בלתי נשמע, בהנחה שהראש שלכם במרחק של יותר מכמה עשרות סנטימטרים, אתם לא תשמעו אותו

פורסם

הזלמן שהוא על הכי גבוה הוא טיפה רועש לחבר שלי יש אותו והוא לא כזה רועש אז למי שלא מפריע הרעש ולא מפריע לו להוסיף 100 שקל הזלמן הוא הטוב ביותר,

בוא נעשה סדר שלא יהיו בעיות ולא יתפתחו פה ריבים.

אני יסדר את הקירורים לפי הסדר מהטוב ביותר לגרוע:

1. הזלמן במהירות מקסימלית (רקת מקסימלי, וגם רגילה!!), הוא הקירור אוויר הכי חזק שקיים, הבעיה איתו זה שהוא מרעיש טיפה יותר באמת שזה לא מורגש... תאמין לי אם אתה שם את הפוטנציומטר על 75% אתה עדיין מקבל שקט מוחלט הבעיה השנייה היא המחיר, אמנם הקירור נותן ביצועים טובים, אבל מחיר הוא שיקול לא פחות חשוב מביצועים (אבל למי שלא חסר ולא מפריע לו להסויף 100 שקל זה הקירור הטוב ביותר בישראל...) תקשיב, לקחת נינג'ה למשל ולהוסיף לו מאוורר שקט ממותג טוב זה עוד 60-70 שקל בערך, אז אתה כמעט סוגר את ההפרש.

2. הנינג'ה - קירור מצוין, מחיר סביר, לא זול ולא יקר. לא מרעיש כמעט לא מרעיש פחות מהזלמן. יש אפשרות לשים עליו שני מאווררים.

3. BT - קירור מצוין, שקט מאוד (!) בולשיט, יש לי מאוורר של TT שאמור להיות 18 DB והוא עושה פי שתייפ רעש ממאוורר של AKASA שמדורג 24DB, ביחס לקירורים האחרים הוא ממש זול ויש סיבה, 33% יותר זול ביחס לזלמן.

4. זלמן במהירות נמוכה יותר, הוא כבר לא חזק כמו שהוא למעלה, הביצועים שלו כאן הרבה יותר חלשים. פשוט לא נכון, אם אתה שם אותו במנוחה על מהירות נמוכה אתה מקבל שקט מוחלט לגמרי, ועדיין ביצועים טובים מאוד, וזה גם לא משנה כל כך כי במנוחה המעבד מילא לא מתחמם ממש

בקיצור המסקנה מהרשימה הזו, היא שהזלמן אמנם הוא הקירור שיתן את הביצועים הכי טובים, אבל זה יבוא על חשבון משהו, במקרה שלו על חשבון הרעש ועל חשבון המחיר.

ה-BT ללא ספק נותן את התמורה המלאה למחיר, כי הוא זול ונותן ביצועים מעולים (הפרש של 5 מעלות מקס' במאמץ מהזלמן על מהירות מקס'). עוד פאנבוי

אל תשכח, אם אתה לא מתייחס לרעש ומחיר ההשוואה שלך בכלל לא נכונה.

אתה יכול לקחת את הטייפון לשים עליו את המאוורר הכי חזק בשוק שמייצר גם המון רעש, תקבל קירור יותר חזק מהזלמן וגם מרעיש יותר ממנו במחיר פחות או יותר כמוהו.

פורסם

FeedMe, יכול להיות שהמאוורר שלך תקול, כי יש פה מספיק אנשים עם BT שקט מאוד, ואני אחד מהם, אין לי שום אינטרס לשקר, הוא פשוט חרישי

פורסם

לא חרישי.

שקט, אבל לא חרישי.

מה שכן, אם מחליפים את המאוורר ל Silent wheel הוא נהיה באמת חרישי, וגם הביצועים עולים. כל זה, והוא עדיין פחות יקר מהזלמן, זה כן

אבל כמו שהוא מגיע עם המאוורר המקורי- הוא לא עד כדי כך שקט.

ושרוליק- איפה בדיוק המחשב שלך? שלי למשל, על השולחן. המעבד נמצא במרחק של כחצי מטר מהראש שלי. כלומר- כמה עשרות סנטימטרים.

פורסם

הSilent Wheel הוא מאוורר למארז?

פורסם

FeedMe, יכול להיות שהמאוורר שלך תקול, כי יש פה מספיק אנשים עם BT שקט מאוד, ואני אחד מהם, אין לי שום אינטרס לשקר, הוא פשוט חרישי

כל השלושה תקולים? פשוט נתתי אותם חינם לחבר שלי וקניתי מאווררים אחרים

הSilent Wheel הוא מאוורר למארז?

כן, אבל יש לו גם אפציקציות אחרות

פורסם

שוב, יש לך מאוורר של TT שאמור להיות 18 דציבל.........................

פשוט אף אחד שיש לו את הדבר האמיתי לא התלונן על רעש, ויש לי בשני מחשבים מאווררים ממש שקטים כמו שני מאווררי 80 שיש בספק של HEC, שאני לא יודע איך הם עובדים על RPM כ"כ נמוך, ולא להזכיר שבאמת לא שומעים אותם, ועד קירור סטוק של אינטל שמעצבן לאללה או כרטיס מסך של ג'יגבייט שיש לו מאוורר קטן שפשוט מפר את השקט המופתי במחשב (שני מחשבים שונים)

בוא נגיד ככה:

יש לי במחשב 5 מאווררים- 2 של 80 בספק של HEC, המקורי של הביג טייפון, 1 קטן על הלוח אם ועוד אחד בכרטיס מסך.

אני בודק את העש שלהם ע"י עצירה של אחד או יותר מהמאווררים בכל פעם.

הכרטיס מסך הוא הרועש ביותר, שומעים אותו, אי אפשר לטעות.

אחרי שתקעתי לו במאוורר קיסם אוזניים, נשאר המאוורר של הלוח שמפיק רעש סביר לחלוטין, יש לי A8N-E rev2 שכידוע שבגרסה הזו טופלה בעיית המאוורר המרעיש ועכשיו המאוורר רק נשמע ואי אפשר לבוא אליו בתלונות

המשכתי, עצרתי את הביג טייפון, לא היה שום שינוי, שחררתי אותו, התקרבתי כמה סנטימטרים אליו ואז עצרתי, הצלחתי להבחין בהפחתה מזערית וזניחה לחלוטין ברעש.

המאווררים של הספק לא מרעישים, הם 80 כ"א, וכשהגיע תורם להיעצר בסופו של דבר, עצרתי אותם ונשארתי עם אותה כמות רעש זעומה שכנראה מגיעה מההארדיסק (שגם הוא יחסית חדש ולא נראה לי שהוא מפיק רעש מעבר לסטנדרט הנינוח)

לפני שרציתי לשלוח את ההודעה הזו החלטתי לעשות שוב את הבדיקה הזו

וטעיתי במידה מסויימת.

כשמקור הרעש היחיד שיש לי במחשב היה הביג טייפון, שמעתי אותו. הוא לא רועש, רחוק מלהיות רועש, אבל בהחלט לא חרישי כמו שכתבתי.

במרחק של כמעט מטר בין האוזן למארז, המאוורר בקושי נשמע, כלומר, ניתן להבחין בקיומו, אך זוהי אבחנה מאוד עדינה.

החזרת כל מאוורר שהוא לפעולה, מערפלת מיד את הביג טייפון וכמות הרעש שהוא מפיק מבוטלת לעומת המאוורר השני

ככה שאני אולי לא מסוגל לאבחן כמות דציבלים ע"י האוזן שלי, אבל הביג טייפון שקט מאוד, הוא לא 0 דציבל, אבל שקט מאוד, במידה ויש מאוורר אחר במארז, הוא יעפיל על הרעש של הביג טייפון והטייפון לא יהיה מורגש

במידה ורק בטייפון נמצא במארז ואין עוד מאווררים בשום רכיב או חלק, אתם תבחינו בו. תבחינו בלבד.

פורסם

"שוב, יש לך מאוורר של TT שאמור להיות 18 דציבל.........................

פשוט אף אחד שיש לו את הדבר האמיתי לא התלונן על רעש"

מה זה אמור להביע?

יש לי מאוורר אמיתי מאוד, Thermaltake Smart Case Fan blue led עם פונציומטר, שבמינימום אמור להיות כמו שאמרת, 18 דציבל.

הדבר הזה רועש במינימום, וברמה בינונית הוא נשמע כמו כביש סואן באיילון צפון.

וזה לא שום דבר אחר:

יש לי מאורר שקט יחסית של הספק (ספק של HEC, 300 וואט)

על הכרטיס מסך סיילנסר

על המעבד סיילנסר

ומאחורה ארקטיק פאן 12 חרישי.

פורסם

"שוב, יש לך מאוורר של TT שאמור להיות 18 דציבל.........................

פשוט אף אחד שיש לו את הדבר האמיתי לא התלונן על רעש"

מה זה אמור להביע?

יש לי מאוורר אמיתי מאוד, Thermaltake Smart Case Fan blue led עם פונציומטר, שבמינימום אמור להיות כמו שאמרת, 18 דציבל.

הדבר הזה רועש במינימום, וברמה בינונית הוא נשמע כמו כביש סואן באיילון צפון.

וזה לא שום דבר אחר:

יש לי מאורר שקט יחסית של הספק (ספק של HEC, 300 וואט)

על הכרטיס מסך סיילנסר

על המעבד סיילנסר

ומאחורה ארקטיק פאן 12 חרישי.

אני לא בטוח שהSF במהירות נמוכה הוא אותו דבר כמו המאוורר של ה- BT

פורסם

אם אתה באמת פריקים של שקט תיקנו מאוורים שעשויים ממתחכת הם באמת לא רועשים יש לי אחד כזה

פורסם

ה SF במהירות הכי נמוכה הוא 1300 RPM

זה בדיוק כמו המאוורר של ה BT (זה בעצם אותו מאוורר)

פורסם

thermaltake זה נורא.. נו-רא.

ה-BT בחיים לא יכול להיות שקט עם המאוורר סטוק שלו, ויש לי מאוורר 120 של טרמלטייק עדיין במארז שמדורג 18 דציבל גם, והוא גם רועש.. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים