עבור לתוכן

צריך עזרה באובקלוקינג בסיסי!

Featured Replies

פורסם

אז ככה:

יש לי לוח אסוס P4T533-C ומעבד 2.4 (533).

אני מנסה לשנות מהירות למעבד ולא מצליח.....אני יודע זה אמור להיות פשוט אבל הנה הבעיה (אולי יש פה מישהו שניסה את הלוח הזה כבר שידוע כבעייתי עם אובקלוקינג ויוכל לעזור לי).

יש שתי דרכים לשנות את ה SIDE BUS של הלוח. אחת באמצעות הביוס והשניה באמצעות ג'מפרים על הלוח ( DSW).

אם אני רוצה לשחק עם הג'מפרים אני צריך לעשות ENABLE (על ידי ג'מפר אחר..) ל JUMPER MODE ואם אני רוצה לשחק עם הביוס אני צריך להשאיר את הג'מפר (זה האחרון שאחראי על הנושא) על JUMPER FREE MODE.

בנוסף ליד המעבד יש JUMPER שנועל את ה VOLTAGE וניתן להסירו כדי לערוך שינויי מתח למיניהם.

בכל מקרה להלן הסיפור: אם אני עובד דרך הביוס אני תמיד מקבל במסך ה BOOT הודעה כמו Intel P4 2663Mhz installed שזה מעולה אבל המחשב לא עושה בוט. (גם לאחר משחקים נמרצים מאד ואינספור נסיונות לשנות VOLTS למעבד וכד'.

אם אני עובד עם הג'מפרים אני אמנם מגיע ל SIDE BUS של 150 שהם 2.7 אבל שוב המחשב אכן מזהה את המהירות החדשה אבל BOOT לא עושה. בכל אופציה של באס / VOLT והשילוב ביניהם חוץ מהאופציה המקורית המחשב רושם את המהירות מעבד שאמורה הייתה להיות אבל לא עובר את שלב ה BOOT (פשוט נתקע על המסך של ספירת הזכרון וזהו) רק כאשר משוחזרות ההגדרות...עושה בוט בשניה.

למישהו יש רעיונות / הצעות לשיפור ?

פורסם

יש לך אפשרות לנעול את התדר של הזכרונות?

ניסית אולי להוציא חלק מהזכרונות?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להוציא 2 DIMMS של זכרונות (יש לי סה"כ 4 של 1066) בכל מקרה המכפלה של הזכרונות נעולה וניתן לשנות אותה רק ל X3 או X4 אבל לא שיניתי.....לנסות ? ואם כן איך לדעת למה לשנות ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים