פורסם 2006 ביוני 1519 שנים חברי הפורום שלום,אני צריך לקנות מחשב זול יחסית (עד 3000 ש"ח), ובמפרט שניתן לי בחנות בה אני קונה את המחשב, הציעו לי את ה P5LD2 של ASUS. הבעיה היא שהלוח הזה דיי יקר (בסביבות ה 800 ש"ח), מה שמגביל את הזיכרון רק ל 512MB (ועוד מס' הגבלות). בכל מקרה, בחנות הזו אי אפשר לקנות לוח של Gigabyte שמתאים למעבדי INTEL, אלא רק ל AMD (בעיות עם הספק), וניתן להשיג רק לוחות של ASUS, DFI, INTEL או ASROCK.רציתי לקבל את המלצותיכם לגבי לוח זול (אך עדיין טוב) של אחת החברות הנ"ל. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, וככל הנראה לא יבוצע עליו OC כלשהו.תודה על התגובות.
פורסם 2006 ביוני 1519 שנים Asus P5ND2-SLI, הבעיה זה המחיר הקצת גבוה שלוAsus P5LD2-SE, גירסה חדשה וזולה יותר של ה-P5LD2, בעיקר ללא יכולות ה-RAIDלאינטל יש רק את ה-Sandusky עם מחיר כמו ה-P5LD2-SE ופחות טוב ממנומתחת יש להם רק 945PL שזה צ'יפסט מוגבלאו 945G שהם לא משמעותית יותר זולים מה-Sandusky, לא מספיק להצדיק קנייה שלהםASRock 775Dual-880Pro כמפלט אחרון
פורסם 2006 ביוני 1519 שנים מחבר תודה על התשובה, ליאור.אני מניח שעל DFI אין בכלל מה לדבר - יש להם לוח אחד מתאים, וגם הוא מבוסס על ה 945G. כך שהוא לא ממש משתלם.ה ASROCK - הלוח שהצעת מבוסס על PT880 Pro chipset של VIA, כך שבאמת הוא יהיה האפשרות האחרונה. שאר הלוחות שלהם מבוססים על ערכות שבבים לא מתאימות או לא טובות למעבד ה D805.לוחות של ASUS - רובם יקרים בכל מקרה.לוחות של אינטל - הבנתי שהם סתם יקרים ביחס לביצועים/תכונות שהם נותנים.מה לגבי לוחות המבוססים על ערכת השבבים 945PL של אינטל? האם זו ערכת השבבים "הבעייתית", שרצוי להתרחק מהלוחות המבוססים עליה?אני מניח שאם אם אין אפשרות לקנות Gigabyte, אז יש בעיה להתאים לוח זול למעבד הזה...
פורסם 2006 ביוני 1519 שנים הPL מסורסהמקסימום של הזכרון הוא 533 (ללא אוברקלוקינג)אין אפשרות לעבוד עם 4 סטיקים DSבמידה ומשתמשים ב4 זכרונות SS מהירות הזכרון יורדת ל400
פורסם 2006 ביוני 1519 שנים הPL מסורסהמקסימום של הזכרון הוא 533 (ללא אוברקלוקינג)אין אפשרות לעבוד עם 4 סטיקים DSבמידה ומשתמשים ב4 זכרונות SS מהירות הזכרון יורדת ל400ויכול להיות שזוהי עדיין האפשרות הכי פחות גרועה בשביל התקציב והדרישות שלו
פורסם 2006 ביוני 1519 שנים תודה על התשובה, ליאור.אני מניח שעל DFI אין בכלל מה לדבר - יש להם לוח אחד מתאים, וגם הוא מבוסס על ה 945G. כך שהוא לא ממש משתלם.ה ASROCK - הלוח שהצעת מבוסס על PT880 Pro chipset של VIA, כך שבאמת הוא יהיה האפשרות האחרונה. שאר הלוחות שלהם מבוססים על ערכות שבבים לא מתאימות או לא טובות למעבד ה D805.לוחות של ASUS - רובם יקרים בכל מקרה.לוחות של אינטל - הבנתי שהם סתם יקרים ביחס לביצועים/תכונות שהם נותנים.מה לגבי לוחות המבוססים על ערכת השבבים 945PL של אינטל? האם זו ערכת השבבים "הבעייתית", שרצוי להתרחק מהלוחות המבוססים עליה?אני מניח שאם אם אין אפשרות לקנות Gigabyte, אז יש בעיה להתאים לוח זול למעבד הזה...ל-DFI כמו שציינת אין אופציות קורצותה-ASrock יחסית סביר מאודה-Asus יחסית זול לעומת ה-P5LD2 עם מחיר בערך 720 שקלה-Asus SLI תומך ב-D805 ועדיין זול יחסית (סביבת המחיר של ה-SE מינוס)
פורסם 2006 ביוני 1519 שנים המבחר כרטיסי מסך שמתאימים ל-ASROCK הוא עלוב, ולכן הוא לוח ממש לא משתלם.http://www.asrock.com/support/VGA/show.asp?Model=775Dual-880Pro
פורסם 2006 ביוני 1619 שנים מחבר תודה על התגובות. בסוף לקחנו את ה P5LD2, למרות מחירו הגבוה, מתוך מחשבה שזיכרון אפשר תמיד להוסיף, אבל להחליף לוח זה סיפור יותר יקר.חוץ מזה, בחלק מהביקורות שיש על ה P5ND2-SLI נאמר שיש בעיית התחממות של ערכת השבבים (כנראה פשוט לא מרחו את המשחה הטרמית של גוף הקירור כמו שצריך), ומכיוון שהמחשב הזה ככל הנראה אמור להחזיק מספר שנים, עדיף כבר לקחת לוח יציב ואמין.שוב תודה לכל העונים.
פורסם 2006 ביוני 1919 שנים אלה פשוט נבדקוזה לא אומר שרק אלה מתאימיםאתה מוכן לקחת את הסיכון?כמה יצרנים ללוחות אם כבר מפרסמים רשימת תמיכה?כנראה יש להם בעיה של תמיכה עם כרטיסי מסך, ולכן הם מזהירים מראש.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.