עבור לתוכן

מס שומן (כנסו זה לא בדיחה בכירי מערכת הבריאות חושבים על זה )

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא יפריע לי גם אם יצא לי, אישית, לשלם יותר מס. אבל אני רוצה מס הוגן.

מס לא צריך להיות שוויוני. הוא צריך להיות הוגן.

בדיוק כמו שמס הכנסה נקבע לפי כמות ההכנסה (מי שמרוויח יותר גם ישלם יותר), כך גם צריך להיות ביטוח הבריאות. למה אני צריך לשלם על חוסר איכפתיות של אנשים אחרים? ולמה אנשים כמו stone cold קוראים להצעה שלי "גזענית"?

אני יגיד לך למה

1-זקנים מישתמשים יותר בשרותי קופות החולים אז מה תיקח מיכל הזקנים יותר מס?

2-יש הרבה אנשים חולים שקימיו אורך חיים בריא אז גם מהם תיקח מס?

3-יש מחלות גנטיות ותאונות וכו וכו שגורמות לאנשים להיות חולים אז למה אותם אנשים צריכים לשלם כמו אדם שאכל עוגות קצפת כל היום

וראה טלויזיה כל היום

המס על מוצרים לא בריאים דווקה יפחית מיסים מאנשים ששומרים על הבריאות בכך שאנשים בריאים יממנו פחות

אנשים שחיים באופן לא בריאותי

היום אתה משלם הרבה מיסים על ניתוחי לב \צינטורים וכו וכו שהרבה מהם ניגרמים מיסגריות וגנק פוד

ובצורה של מס על מוצרים לא בראים אתה גורם לכל אחד לשלם על האורך חיים שלו בלי להיות גיזעני ביכלל

• תגובות 76
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא אכפת לי שיעלו ב6 שקל מצידי מחיר של המבורגר , לא נגעתי באחד כבר כמעט חודשיים

ולפני זה איזה שנה+ , זה לא שג'נק פוד זה אוכל מסודר , ברוב הבתים בישראל ג'אנק פוד זה מותרות

(אני מדבר על מזון מהיר , לא על חטיפים \ עוגות \ גלידות וכו...)

שייקחו יותר כסף על דברים משמינים , רק תראו לי איפה אני חותם.

נ.ב

עכשיו תחשבו מה מוגדר כ"מוצר משמין" שצריך לשים עליו מס.

פורסם

1-זקנים מישתמשים יותר בשרותי קופות החולים אז מה תיקח מיכל הזקנים יותר מס?

2-יש הרבה אנשים חולים שקימיו אורך חיים בריא אז גם מהם תיקח מס?

3-יש מחלות גנטיות ותאונות וכו וכו שגורמות לאנשים להיות חולים אז למה אותם אנשים צריכים לשלם כמו אדם שאכל עוגות קצפת כל היום

וראה טלויזיה כל היום

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

האנשים הזקנים, הפצועים והחולים כבר "משתמשים בביטוח" !! :bash:

אני לא מבין מה הבעיה שלך עם זה שאנשים בעלי סיכון בריאותי גבוה יותר ישלמו ביטוח בריאות גבוה יותר. זה רק הוגן, הרי סביר להניח שהם גם ישתמשו בו בעתיד ו"יבזבזו" הרבה יותר כספי מדינה מבן אדם ממוצע בעל אורח חיים בריא.

שוב - בדיוק כמו שבן אדם עם מכונית ב-500 אלף שקל ישלם יותר על ביטוח מאשר בן אדם עם מכונית ב-100 אלף שקל.

לא שווה. הוגן.

היום אתה משלם הרבה מיסים על ניתוחי לב \צינטורים וכו וכו שהרבה מהם ניגרמים מיסגריות וגנק פוד

ובצורה של מס על מוצרים לא בראים אתה גורם לכל אחד לשלם על האורך חיים שלו בלי להיות גיזעני ביכלל

ואם יש לי מחלה נדירה ואני צריך לעבור ניתוח לב למרות שאני לא מעשן ולא אוכל ג'אנק פוד ?

אז מה, אני לא אשלם יותר ? וזה נראה לך הוגן ?

אם אני אחד כזה, למה שבן אדם בריא שאוכל המבורגר ישלם יותר ביטוח בריאות ממני? זה פשוט אבסורד.

כמו בכל ביטוח בעולם - עלות הביטוח נקבעת לפי רמת הסיכון בזמן נתון.

אני לא רואה שום סיבה שביטוח הבריאות יהיה שונה.

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

האנשים הזקנים, הפצועים והחולים כבר "משתמשים בביטוח" !! :bash:

אני לא מבין מה הבעיה שלך עם זה שאנשים בעלי סיכון בריאותי גבוה יותר ישלמו ביטוח בריאות גבוה יותר. זה רק הוגן, הרי סביר להניח שהם גם ישתמשו בו בעתיד ו"יבזבזו" הרבה יותר כספי מדינה מבן אדם ממוצע בעל אורח חיים בריא.

שוב - בדיוק כמו שבן אדם עם מכונית ב-500 אלף שקל ישלם יותר על ביטוח מאשר בן אדם עם מכונית ב-100 אלף שקל.

לא שווה. הוגן.

לאנשים אם עור לבן יש יותר סיכוי לחלות בסרטן העור הם צריכים לשלם יותר מס על זה?

לפי איך שאתה מדבר צריך לעשות בדיקה גנטית לכל תינוק שנולד ולשים לו תג מחיר של מס בריאות שהוא צריך לשלם

ולפי זה אדם שאוכל גנק ישלם כמו אדם שמנהל אורך חיים בריאותי אם הם באותו מצב בריאותי

ולפי דעתי זה גיזעני

כמו שאתה לא בוחר להיות שחור או לבן אתה לא בוחר גנטיקה או לחלות במחלות מסוימות

אוכל אתה כן בוחר -בסופר יש לך בחירה בן לחם מחיטה מלאה לחלה מתוקה ואפילו מוצרי בינים

ויש לך אמון בחירות ככה שהמס על המוצר הרבה יותר הוגן -ביכלל הוגן לאומת גיזעני

עריכה -אתה בוחר ליקנות רכב

ובעינין הניתוח-אתה משלם גם על האגרה למרות שאתה לא צריך את זה (לפחות אני לא צריך את ערוץ 1 וכל החרטא)

זה ניקרא דמוקרטיה ואני אישית היתי מעדיף שבימקום המיסים הרגילים היום המיסים מהמוצרים המזיקים וחברות מזהמות וכו

יממנו את רוב מערכת הבריאות הציבורית ולדעתי זה יהיה הרבה יותר הוגן

פורסם

נשימה זה ה-דבר הכי לא בריא שאנו עושים.

זה מחמצן את הגוף שלנו, ומלבד זאת האלקטרון הנוסף שמתווסף לאטומי החמצן בתהליך הנשימה התאית בסופו של דבר משתחרר ופוגע בDNA שלנו.

אני אומר מהיום להתחיל לקחת מס על כל נשימה.

פורסם

stone cold, מה כלכך קשה לך לקלוט?

אדם צריך לשלם ביטוח בריאות בהתאם למצב הבריאותי שלו וקבוצת הסיכון שבה הוא נמצא. (שיקבע בבדיקה רפואית כל שנה, נניח)

בן אדם בריא שאוכל פיצה ישלם פחות מאדם חולה שאוכל חסה.

למה? כי סביר להניח שהבן אדם הבריא לא ינצל בכלל את הביטוח שלו, בניגוד לאדם החולה. אז למה שהוא יממן אותו? מי שגזען פה הוא אתה. אתה גזען נגד אנשים בריאים.

פורסם
  • מחבר

stone cold, מה כלכך קשה לך לקלוט?

אדם צריך לשלם ביטוח בריאות בהתאם למצב הבריאותי שלו וקבוצת הסיכון שבה הוא נמצא. (שיקבע בבדיקה רפואית כל שנה, נניח)

בן אדם בריא שאוכל פיצה ישלם פחות מאדם חולה שאוכל חסה.

למה? כי סביר להניח שהבן אדם הבריא לא ינצל בכלל את הביטוח שלו, בניגוד לאדם החולה. אז למה שהוא יממן אותו? מי שגזען פה הוא אתה. אתה גזען נגד אנשים בריאים.

לא אתה זה שלא מבין

אדם לא יכול ליבחור להיות בריא או לא הוא כן יכול ליבחור אם לסכן את הבריאות שלו יותר

ובשיטה של מס על מוצרי מזון מזיקים המס שלך מין הסתם יפחת משמעותית

סך הכל כמה אנשים שמעשנים ואוכלים גנק נימצאים במצב בריאותי מעולה ?

פורסם

:s07:

מה אכפת לי אם הוא בחר בזה או לא ?

העובדה היא שהוא כנראה הולך לנצל הרבה יותר כסף מהביטוח הזה, ולכן עובדתית הוא צריך לשלם יותר. וגם אם לא - אז בוודאי שזה לא האדם הבריא שצריך לשלם יותר על ביטוח שהוא כנראה בכלל לא יצטרך.. :s05: :nixweiss::screwy:

אתה יודע שנשים משלמות ביטוח נמוך יותר על הרכב ?

למה, אני בחרתי אם להיוולד גבר או אישה ?

סך הכל כמה אנשים שמעשנים ואוכלים גנק נימצאים במצב בריאותי מעולה ?

הרוב. :bash:

פורסם
  • מחבר

:s07:

מה אכפת לי אם הוא בחר בזה או לא ?

העובדה היא שהוא כנראה הולך לנצל הרבה יותר כסף מהביטוח הזה, ולכן עובדתית הוא צריך לשלם יותר. וגם אם לא - אז בוודאי שזה לא האדם הבריא שצריך לשלם יותר על ביטוח שהוא כנראה בכלל לא יצטרך.. :s05: :nixweiss::screwy:

אתה יודע שנשים משלמות ביטוח נמוך יותר על הרכב ?

למה, אני בחרתי אם להיוולד גבר או אישה ?

הרוב. :bash:

בימקום לענות אני יתן לך לינק-

http://news.walla.co.il/?w=//924984&tb=/i/7520808

תגיד למה החברות המזהמות לא ישלמו תטיפול?

אותו דבר במוצרי מזון לא בריאים

פורסם

בימקום לענות

לא הבנתי מה אתה רוצה מהחיים שלי, אז אולי כדאי שדווקא כן תנסה לענות במקום לשלוח אותי ללינקים לא קשורים..

פורסם
  • מחבר

אני בה להגיד שהמס צריך להגיעה מהגורמים למחלות במידת האפשר ופחות מהחולים במידת האפשר

מיבחינתי זה צודק ולא השיטה שלך ליתיחס לאנשים כמו למכוניות

פורסם

אתה מפספס את העניין, המס נלקח לאו דווקא מהחולים אלא מאנשים שיש להם יותר פוטנציאל לחלות. שוב הדגש הוא שאתה תהיה אחראי לגורלך ולא תגרום לכל המדינה לשלם על הבחירות הלא נכונות שלהם לפני 30 שנה. זה גם לא כל כך ישים, קודם כל כי אוכל "בריא" עולה הרבה ממילא, ואוכל "לא בריא" יחסית זול (אבל עדייןלא זול), מה שאתה מציע הוא אקווילנטי ל- "בואו נעשה את כל האוכל יקר! אול אין פייבור סיי איי". עכשיו לא סתם שמתי את המילים "בריא" ו"לא בריא" בגרשיים כי בריאות בהרבה מקרים נקבעת על פי המינון. אם המיסוי יתבצע דרך קביעת תעריף שונה לביטוח בריאות לכל אדם, ככה לפחות האוכל (או כל דבר אחר שאתה חושב שגורם למחלות ומציע להעלות עליו את המס) ישאר זול בשביל האנשים שאוכלים בריא ממילא.

מישהו פה גם אמר שאם כך אז אנשים לבנים יש להם סיכוי גדול יותר לחלות בסרטן האור. נכון. לכן הם בקבוצת סיכון טיפה יותר גבוה, תצאו מהסרט שכל בני האדם שווים לגמרי, לחלק ניתנו תכונות מסויימות לאחרים תכונות אחרות כשזה מגיע לבריאות בכל אופן. אני למשל בנאדם די לבן (בלשון המעטה) ואני מודע בהחלט שיש לי סיכוי יותר גבוה ממישהו שחום לקבל נזק רציני משהייה בחוץ בארצנו שטופת השמש.

פורסם

אגב, אנשים ממוצא מזרח אסיאטי כמעט ולא חולים בסרטן. יש שטוענים שזאת התזונה שלהם, אחרים שזה התורשה, ויש שאומרים ששניהם. לבנים הם הקבוצה בסיכון הכי גבוהה לכל סוגי הסרטן ושחורים מפגרים אחריהם במספר לא משמעותי במיוחד.

פורסם

Milford Cubicle

i think the point some people here are trying to make that if people with higher risk to get sick needs to pay more money for health insurance because it's fair this way since you won't use it. rich people can say the same thing about regular tax

why they need to pay more tax? they don't use more resources than other people.

people without kids can say they need to pay less tax because they don't need to pay for other people's kids education system and so on.

saying everyone should be checked to see what the chance they will be sick and by this to pay the amount of their health insurance is maybe not racist but there is something wrong with it (in my opinion anyway) . this will open the way

to all what i just wrote above and more. a better idea is to reward people for keeping an healthy life style

just like here in CA when they give tax breaks for people who buy hybrid cars

they don't charge more for peope with "bad" cars but they reward people with "good" cars (they have more tax breaks for cars not just for hybrid and i won't go into that)

how to do it in the health department i have no idea but it sounds to me like a much better idea than just saying sick people should pay more.

sorry for the english but i don't have hebrew at work.

פורסם

אני בה להגיד שהמס צריך להגיעה מהגורמים למחלות במידת האפשר ופחות מהחולים במידת האפשר

מיבחינתי זה צודק ולא השיטה שלך ליתיחס לאנשים כמו למכוניות

אתה מפספס את הנקודה, יש דבר כזה שנקרא השתתפות קבוצתית, כל הקבוצה צריכה לשאת בכל הנטל הקבוצתי גם אם יש אנשים שמרוויחים יותר מאחרים במקרה הזה. בדיוק כפי שאתה משלם אותה כמות מיסים כמו מישהו אחר, למרות שבפועל הוא אולי מקבל יותר מהם חזרה, השלמת הכנסת, קצבאת נכות, משתמש יותר בשרותים שהמיסים ממנים וכו'. מדינת ישראל היא מדינה סוציאליסטית, ותגיד תודה שאתה חיי במדינה כזאת.

המס הזה לא במקום, כי מה לעשות שאתה לא יכול להתחיל להבחין בין אנשים שהם נטל מסיבה אחת מול אנשים שהם נטל מסיבה אחרת, כיוון שאתה יוצר תקדים מסוכן. אם אתה לא רוצה להכנס איי פעם לבנק כדי לבקש משכנתא ל25 שנה ותדחה כיוון שהם שאחרי שהם קיבלו את הפרטים שלך מחברת הביטוח, ולפיהם הסיכוי שתחייה עוד 25 שנה נמוך מ70% אתה לא יכול להתחיל להבחין בין שום דבר. זה אולי נשמע לך מגוחך אבל תדע שככה זה בארצות הברית, בין שאר הדברים שאין לך ביטוח רפואי מהמדינה, והביטוחים הפרטיים עולים הון תועפות, ואם העבודה שלך לא נותנת לך אחד טוב, תוציא קרוב ל1000 דולר בחודש עליו, וכן זה סכום מאוד הגיוני כאשר טיפול דיאלזה עולה כ25 אלף דולר לטיפול, ויש תרופות נגד סרטן שהסכום מגיע ל300 אלף לטיפול. כל העתיד של האנשים נקבע לפי ההיסטוריה הבריאותית שלהם, היסטוריית המשפחה שלהם, מקום המגורים שלהם ועוד המון גורמים, ששימוש בהם למען מטרות אלו הוא שפל ומפלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים