עבור לתוכן

מס שומן (כנסו זה לא בדיחה בכירי מערכת הבריאות חושבים על זה )

Featured Replies

פורסם

מה זה קשור ?

גם אם זה 5 שקל לשנה - אני לא מוכן לשלם את זה בגלל אנשים אחרים.

אתה משלם בכול מקרה מיסים שרובו אנשים אחרים נהנים ממנו אז יש הבדל ??????

• תגובות 76
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נו, ומי אמר שאני מסכים עם זה ?

מי שלא דואג לבריאות שלו ומסכן את עצמו - שישלם מס בריאות גבוה יותר מבן אדם שדואג לבריאות שלו.

אני לא מבין מה הבעיה.

גם במכוניות אתה משלם ביטוח גבוה יותר ככל שהרכב יקר יותר (כי יש לחברת הביטוח סיכון גבוה יותר, כל חלק שהולך והיא צריכה להחליף עולה יותר), ואפילו ככל שהרכב נחשב ל"מבוקש יותר לגניבות" מבחינה סטטיסטית.

אז מה הבעיה שיהיה דבר דומה בביטוח הבריאות? כל שנה בן אדם עושה בדיקה רפואית, ולפי זה נקבע ביטוח הבריאות שלו.

למה אני צריך לממן פדלאות שכל היום רק אוכלים, לא קמים מהכורסה, מעשנים ונראים כמו היפופוטם ביום רע ?

ממתי המבורגר זה רעל שצריך להטיל עליו מס? למה אני צריך לשלם מיסים אם אני רוצה לאכול פיצה?

פורסם

אם היו אומרים שמרבית ההכנסות ממוצרים אלה יופנו להורדת רף המיסים הישירים כגון מיסי עיריה ומס ההכנסה וכו' אז היית מרוצה ???

פורסם

אתה מודע שהדעה שלך על מיסים באופן כללי וההצעה הזאת שכמעט לא תשפיע עליך היא אותו דעה גם אם בגלל ההצעה הזאת יגרם שתשלם מאות שקלים פחות לממשלה בשנה שיכנס לך לכיס (כול עוד אתה אוכל מאט מן המוצרים שיעלו את המס השומן )

פורסם

לא יפריע לי גם אם יצא לי, אישית, לשלם יותר מס. אבל אני רוצה מס הוגן.

מס לא צריך להיות שוויוני. הוא צריך להיות הוגן.

בדיוק כמו שמס הכנסה נקבע לפי כמות ההכנסה (מי שמרוויח יותר גם ישלם יותר), כך גם צריך להיות ביטוח הבריאות. למה אני צריך לשלם על חוסר איכפתיות של אנשים אחרים? ולמה אנשים כמו stone cold קוראים להצעה שלי "גזענית"?

פורסם

כדי שזה יהיה מס הוגן השאלה הנשאלת היא לאן ילכו הכספים ועל מה יטילו את מס השומן . יש הרבה אנשים שיש להם בעיות רפואיות עקב השמנת יתר אז אם יגבו על מוצרים שיש להם השפעה ישירה על השמנה כגון גאנק פוד חטיפים ועוד ויעבירו את רובו למשרד הבריאות זה יקרה מס הוגן

נ.ב.

היית צריך להסביר את דעתך

פורסם

יש הרבה אנשים שיש להם בעיות רפואיות עקב השמנת יתר אז אם יגבו על מוצרים שיש להם השפעה ישירה על השמנה כגון גאנק פוד חטיפים ועוד ויעבירו את רובו למשרד הבריאות זה יקרה מס הוגן

אתה שואל או אומר? כי זה לא נכון.

אני יכול לאכול יותר ג'אנקפוד מאשר בן אדם שמן שכרגע עושה דיאטת-חסה, אבל עדיין הוא יהיה בסיכון בריאותי גבוה יותר ממני. אז למה שאני אשלם יותר ממנו (או בכלל, for that matters) ?

המס לא צריך להיות על האוכל ( :bash: ) אלא על המצב הבריאותי!

מצב בריאותי בעייתי? שלם יותר ביטוח בריאות..

מצב בריאותי מצויין? שלם פחות..

:hat: הידעת? כל אוכל בכמות מוגזמת הוא משמין ויכול לגרום למחלות. גם אוכל "בריא". :hat:

פורסם

ועדיין רוב השמנים עושים דיאטה רק אחרי שנכנסו למצב הבריאותי זה יכול להיות אחרי 20 שנה שאכלו פי 3-4 גאנק פוד ממך הרי כך הם הגיעו לזה . ויש כאלה גם כול הכמות שאכלו במשך מחצית חייהם אכלו פי 2 ויותר ממה שאתה תוכל בכול חייך

פורסם

אז מה הנקודה שלך? "בוא ניקח מהם כסף כבר בשלב האוכל, למקרה שיום אחד הם ישמינו ממנו" ?

קח ממנו את הכסף הזה כבר ברגע שהוא נולד, יותר טוב.. לך תדע מה יהיה איתו בחיים.. ::)

פורסם

אם אתה רוצה להיות גיזעני זה בעיה שלך כבר אני כבר לא מגיב

פורסם

על סמך מה אתה קורא לי גזען? אתה סתום?

אתה אומר שצריכים לגבות מיסים ישירות משמנים בגלל שהם בעלי סיכון לסוכרת כורסטרול גבוה התקפי לב וכו' עוד מאט תגיד שצריכים לגבות את הכסף שהממשלה מוציאה על המלחמה בטרור והוצאות נפגעי איבה ישירות מערבים בגלל בעלי סיכון לפעולת טרור או שתושבים שגרים באזורי פשיעה מוגברים בגלל שהם בעלי סיכון להיכנס לכלא ??? :screwy: :screwy: :screwy:

פורסם

אתה טיפש או שאתה עושה את עצמך ?

קראת בכלל מה שכתבתי ?

אז אני טוען שאתה גזען בגלל שאתה בעד לקחת יותר מס הכנסה מאנשים עשירים !!!

פורסם

bluemail, אז פי נקודת המבט שלך גם חברות ביטוח גזעניות כי הן מחשבות את רמת הסיכון לכל לקוח ולכל מקרה ספציפי ועל פי זה קובעות את המחיר. תסביר לי מה גזעני בזב שבנאדם שיש יותר סיכוי שיצטרך טיפול רפואי ישלם יותר על כך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים