עבור לתוכן

מס שומן (כנסו זה לא בדיחה בכירי מערכת הבריאות חושבים על זה )

Featured Replies

פורסם

בכול מקרה רובו של הכסף מוחזר לציבור באופן עקיף . אבל במקרה הזה שרוב ההכנסות שבא ממס השומן צריך לממן את משרד הבריאות

• תגובות 76
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הידעתם שדווקא אנשים שמצבם הכלכלי רע ומר סובלים מהשמנת יתר הרבה יותר מעשירים? סטטיסטית - זה נכון. דווקא האוכל המשמין יותר זול.

אני אומרת שהמס הזה מטומטם. זה לא שיורידו את המחיר על המאכלים הלא משמינים (בשר בקר רזה ועלי בייבי), אלא גם המוצרים הבסיסיים יעלו. נראה לי כמו סתם תירוץ לקנוס את כל מי שאוהב פסטה ולחם מלא. אין לממשלה הזאת יותר דרכים לנער כסף מהאזרחים שלה?

כן, הם יעלו, ולמה? כי מישהו רצה למעלה משכורת מינימום 1000$, ואיך זה יעשה? על חשבון המיסים והמחירים של המשק :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

חלק מהאנשים מדברים פה כאילו המס מגיעה להצבעה מחר

אנשים תיקראו תדיון מהתחלה בבקשה לפני שאתם כותבים

זה רק בדיונים ואיך שהמדינה פועלת אם זה באמת יתקים זה יגיעה עוד 50 שנה :lol: :'(

אין לי בעיה שתדברו על זה ולמעשה אני אוהב תויכוח אבל על תיתיחסו לזה כאילו המס מתחיל מחר

פורסם

כן, הם יעלו, ולמה? כי מישהו רצה למעלה משכורת מינימום 1000$, ואיך זה יעשה? על חשבון המיסים והמחירים של המשק :nixweiss:

דווקא אני פזלתי על הוולוו של השרים והמשכורות של עובדי חברת החשמל, הנמלים, רשות השידור וכאלו... ::)

פורסם

עזבו אתכם מהוולו של השרים.

במה אתם רוצים שהם יסעו? הונדה סיוויק זה עממי מספיק בשבילכם?

השלטון צריך לשמור על הכבוד שלו בעיני העולם והעם.

בכל מקרה אלו מכוניות משורינות כנגד תת מקלע ורימונים. ככה שהציוד שיש בהן שווה הרבה יותר מהמכונית.

פורסם

אם הם לא היו כאלו חראות תאמין לי שהם לא היו צריכים את המיגון הזה. איך שרים בסקנדינביה נוסעים באופניים?

פורסם
  • מחבר

אם הם לא היו כאלו חראות תאמין לי שהם לא היו צריכים את המיגון הזה. איך שרים בסקנדינביה נוסעים באופניים?

כמה אנשים בכנסת יכולים לינסוע על אופנים בלי לימחוץ אותם?

צריך רכב מיטיטניום ומנוע של מנוף ענק להסיעה חברי כנסת ;D

אם הם היו משלמים מיסים רוב המיסים מהמס על מוצרים משמינים היה מגיעה מהם :lol:

פורסם

אהה רגע, ומה עם חברי הכנסת? הם יהיו פטורים ממס? כי אם לא הם הולכים לחטוף חתיכת מס :lol: :lol:

פורסם

המס הזה נשמע כמו רעיון גרוע. שאנשים שסובלים מהשמנת יתר ישלמו יותר על הביטוח הרפואי שלהם, למה שאנשים אחרים ימננו להם את המשך אורך החיים הלא בריא שלהם? כנ"ל לגבי מעשנים.

בנוגע לוולו, צריך לרדת כבר מזה, בתמונה הגדולה המכוניות האלו לא עולות הרבה למדינה ולוותר עליהן לא לא יפתור את כל הבעיות של ישראל, כל עוד לא מחליפים את הצי שלהן כל חצי שנה :) . חוץ מזה שיש פריוולגיות אחרות לשרים וח"כים שעושה רושם שהן הרבה יותר מיותרות ויקרות לציבור.

פורסם
  • מחבר

המס הזה נשמע כמו רעיון גרוע. שאנשים שסובלים מהשמנת יתר ישלמו יותר על הביטוח הרפואי שלהם, למה שאנשים אחרים ימננו להם את המשך אורך החיים הלא בריא שלהם? כנ"ל לגבי מעשנים.

בנוגע לוולו, צריך לרדת כבר מזה, בתמונה הגדולה המכוניות האלו לא עולות הרבה למדינה ולוותר עליהן לא לא יפתור את כל הבעיות של ישראל, כל עוד לא מחליפים את הצי שלהן כל חצי שנה :) . חוץ מזה שיש פריוולגיות אחרות לשרים וח"כים שעושה רושם שהן הרבה יותר מיותרות ויקרות לציבור.

יש הרבה אנשים שההשמנה שלהם גניטית או ביגלל מחלה או דברים דומים

ככה שלא כל שמן בהכרך אוכל מוצרים פחות בריאים

מס על המוצרים הלא בריאים נישמע הרבה הרבה יותר טוב מימס גיזעני

ככה מי שמעשן ישלם יותר על כל סיגריה שהוא קונה וככה אם האוכל ודברים אחרים

גם למכוניות יותר מזהמות צריך לקחת יותר מס לדעתי

פורסם

זה בכלל לא הגיוני. מי יחליט מה בריא ומה לא? למען האמת לרוב זו גם לא שאלה של "מה" אלא "כמה". אשמתי שיש אנשים שאוכלים יותר מהרצוי מהמאכלים הפחות בריאים? צריכים להעביר חוקים שיגרמו לאנשים לקחת אחריות על החיים של עצמם ולא מה שאתה מציע.

על מכוניות לוקחים מספיק מס. אם כבר אז אולי להפחית את המס על מכוניות פחות מזהמות.

פורסם

זה בכלל לא הגיוני. מי יחליט מה בריא ומה לא? למען האמת לרוב זו גם לא שאלה של "מה" אלא "כמה". אשמתי שיש אנשים שאוכלים יותר מהרצוי מהמאכלים הפחות בריאים? צריכים להעביר חוקים שיגרמו לאנשים לקחת אחריות על החיים של עצמם ולא מה שאתה מציע.

על מכוניות לוקחים מספיק מס. אם כבר אז אולי להפחית את המס על מכוניות פחות מזהמות.

על אלה שאוכלים מאט מהאוכל הלא בריא הדבר כמעט לא ישפיע לא יותר מ 20-30 ש"ח לאדם . אבל אלה שאוכלים את זה בטונות ההפרש יכול ליגיע למאות שקלים לאדם . כי מרביתם אוכלים כמה קילו של אוכל לא בריא ליום .

פורסם

אך זוהי בדיוק הנקודה, אני לא רוצה שאפילו ה20-30 שקלים האלו ילכו על זה. זו לא הדרך.

פורסם

אך זוהי בדיוק הנקודה, אני לא רוצה שאפילו ה20-30 שקלים האלו ילכו על זה. זו לא הדרך.

זה לחודש לא ליום רוב הסיכוי שהבנאדם לא ישים לב

פורסם

מה זה קשור ?

גם אם זה 5 שקל לשנה - אני לא מוכן לשלם את זה בגלל אנשים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים