עבור לתוכן

מס שומן (כנסו זה לא בדיחה בכירי מערכת הבריאות חושבים על זה )

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=//923438

חלק מימכם בטח זוכרים שבאחד הדיונים אמרתי שלפי דעתי צריך לקחת מס על מוצרים משמינים

ותיראו זה אולי יקרה

לצערי חלק אמרו שצריך לקחת יותר מיסי בריאות מאנשים שמנים או מעשנים ואני אישית נגד זה למרות שאני לא מעשן או

שמן -אני פשוט חושב שאת המס צריך לקחת מהסיגריות והמוצרים המשמינים או הלא בריאים ולא מהאנשים עצמם

וגם מס יותר גבוה לשמנים או מעשנים אולי יקרה

בכל מיקרה מה דעתכם על הרעיונות האלו?

• תגובות 76
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה זה משנה ממי יקחו את המס?

אם זה מהיצרנים אז הם יעלו מחירים כך שממילא זה יפגע בכיס של הצרכן.

בגדול אני מסכים לגבי המס, בעיקר על סיגריות.

פורסם

בולשיט, אם אני נראה טוב ואני רוצה לאכול עכשיו צ'יזבורגר עם אסטרה ציז, אם מישהו חושב שהוא יכל להוסיף לי מס על שיקפצו לי.

מתיחסים לבעית ההשמנה כאילו שומן זה איזה חומר רדיואקטיבי שמשפיע על כולם, זה שכל השרים בכנסת נראים כמו המפטי דמטי לא אומר שכולם בארץ כך, הרי אנחנו יודעים כבר שהם לא מיצגים אף פעם את הרוב. יש אנשים שלא סובלים מהשמנה בעולם! ומי שסובל שיסבול עוד, אני לא מוכן לסבול בשבילו.

ובקיצור- שיקפצו.

מס על סיגריות ואלכוהול, מבורך.

פורסם
  • מחבר

בולשיט, אם אני נראה טוב ואני רוצה לאכול עכשיו צ'יזבורגר עם אסטרה ציז, אם מישהו חושב שהוא יכל להוסיף לי מס על שיקפצו לי.

מתיחסים לבעית ההשמנה כאילו שומן זה איזה חומר רדיואקטיבי שמשפיע על כולם, זה שכל השרים בכנסת נראים כמו המפטי דמטי לא אומר שכולם בארץ כך, הרי אנחנו יודעים כבר שהם לא מיצגים אף פעם את הרוב. יש אנשים שלא סובלים מהשמנה בעולם! ומי שסובל שיסבול עוד, אני לא מוכן לסבול בשבילו.

ובקיצור- שיקפצו.

מס על סיגריות ואלכוהול, מבורך.

גם לא כל מעשן מקבל סרטן או מחלות דומות אז מה ?

המס אמור לתת חיזוק למערכת הבריאות על חשבון אנשים שבאופן כללי חיים באופן לא בריאותי

אם תוכל המבורגר פעם בחודש הכסף שאתה תשלם יהיה זניח לאומת זות אם תוכל המבורגר בבוקר צהרים וערב כל יום

תשלם סכום רציני

חוץ מיזה כרגע זה בגדר רעיון ולחברות המזון יש בטח לובי חזק או שהם יקימו לובי רציני

אם צריך סך הכל הם מגלגלות סכומים עצומים כל שנה

פורסם

מה זה משנה ממי יקחו את המס?

אם זה מהיצרנים אז הם יעלו מחירים כך שממילא זה יפגע בכיס של הצרכן.

היצרנים לא יוכלו להטיל את כל נטל המס על הצרכנים, כי אז הביקוש למוצרים שלהם יירד והם לא ירוויחו כלום מכך למורות שהמחיר ייעלה. (כי עליית המחירים לא תכניס לכיסם כלום, כי כל ההפרש בעליית המחיר יילך לממשלה). נטל המס יתחלק בין הצרכנים ליצרנים. אם המוצר מאוד מהותי לצרכנים, למשל סיגריות, רוב המס יהיה על חשבונם ולא על חשבון היצרנים. אם זה יהיה על סטייקים אז חלק גדול יותר מהמס ילך על הצרכנים, כי זה לא ממכר כמו סיגריות (בכל זאת).

פורסם

כזה גיבוב של שטויות לא ראיתי בחיים שלי.

אפשר לחשוב שמי שמשמין הוא קורבן של האוכל הרשע שרודף אחריו ומכניס את עצמו בכוח לתוך הבן אדם.

שכל אחד ישלוט במה שהוא מכניס לפה שלו, או לחילופין (מה שאני עושה), ישמור על מאזן חיובי בעזרת ספורט.

אבל למה אני צריך לסבול כי כמה תינוקות שלא יכולים לרסן את עצמם מלדחוף משהוא לפה?

מה גם שבעזרת אקט שכזה אתה נלחם בסימפטום, לא במחלה.

פורסם

אם אנשים שמנים יצטרכו לשלם מס, אני אצטרך לקבל החזר :lol:

פורסם

אפשר להגיד גם על סיגריות שאנשים יכולים "לשלוט בעצמם"... אבל הנקודה היא, שלא עושים את זה. הנקודה היא, שאנשים שחיים אורח חיים בריא, מממנים את אלה שמזלזלים בבריאות של עצמם (ושל אחרים, במקרה של סיגריות).

לכן זה הגיוני לחלוטין לגבות מס על דברים שמשרד הבריאות מגדיר כ"מסוכנים לבריאות". במקום לשים כל מני כיתובים מפגרים על העטיפות של סיגריות - גביית מס היא פיתרון הרבה יותר הגיוני. וזה לא משנה אם זה יעזור להלחם בתופעת המעשנים או לא - כל המעשנים שיחטפו סרטן ריאות והמדינה תצטרך לממן להם תרופות - בעצם מימנו את עצמם, באיזשהו מקום...

פורסם

אפשר להגיד גם על סיגריות שאנשים יכולים "לשלוט בעצמם"... אבל הנקודה היא, שלא עושים את זה. הנקודה היא, שאנשים שחיים אורח חיים בריא, מממנים את אלה שמזלזלים בבריאות של עצמם (ושל אחרים, במקרה של סיגריות).

לכן זה הגיוני לחלוטין לגבות מס על דברים שמשרד הבריאות מגדיר כ"מסוכנים לבריאות". במקום לשים כל מני כיתובים מפגרים על העטיפות של סיגריות - גביית מס היא פיתרון הרבה יותר הגיוני. וזה לא משנה אם זה יעזור להלחם בתופעת המעשנים או לא - כל המעשנים שיחטפו סרטן ריאות והמדינה תצטרך לממן להם תרופות - בעצם מימנו את עצמם, באיזשהו מקום...

רק שסיגריות זה תחום לא הכרחי , שבו אתה יכול להגיד בבירור, או שאתה מעשן או שלא.

ועליו סבבה אם יהיה מס, גם עושים את זה בהרבה מדינות.

אני פשוט לא חושב שזה צריך להיות מס, אם בן אדם רוצה להרוג את עצמו, שיהיה לו לבריאות, צריך לשנות את זכויותיו לביטוח בריאות בכל מה שקשור לסרטן ומחלות שקשורות לעישון, הרי זה לא הגיוני שאני אנסר לעצמי את הרגל ואבוא לממשלה לבקש לממן לי פרוסטטה.

אוכל זה תחום שכולם צורכים, יש אנשים שיודעים לצרוך ויש כאלו שלא, פה זה יותר בעייתי.

פורסם

אני מסכים להעלות מחירים לסיגריות , אבל יש פאקינג בעיה

השטן הזה שנקרא סיגריה , מחזיק כלכלות שלמות , ללא סיגריות

גם ישראל הייתה במצב כלכלי פחות טוב , וללא ה"טריפל מק רויאל" העסיסי

מקדונלד לא היה אחד מהגופים המעסיקים הגדולים ביותר בארה"ב (וגם פה , וגם באירופה)

זה מה שנקרא lose lose situation , הדרך היחידה למנוע את זה היא ע"י השקעת תקציבי עתק

לחינוך , וגם אז לא בטוח שזה יעזור , וכפי שאמרתי , אם אנשים יאכלו פחות המבורגרים \חטיפים משמינים

ויעשנו פחות סיגריות , כלכלות שלמות יפסידו מזה , חרא!!!!!

פורסם

איזו שטות :kopfpatsch:

פורסם

זה דבר יחסית מבורך יש הרבה אנשים שצורכים כדורים לכורסטרול בגיל 30 וזה במקרה הטוב יש אנשים אם סוכרת בגיל 50 בגלל השמנת יתר וזה הרבה יותר יקר (אימא שלי חולת סוכרת והמשקל שלה תקין ) . אני אומר אם כבר גובים מס מוגדל על מאכלים משמינים חטיפים סיגריות ואלכוהול שרובו ילך למשרד הבריאות . הרבה בתי חולים צריכים שיפוץ מסיבי (תשתיות של מרביתם אינו עומד בעומס) להגדיל ולהוזיל את את סל התרופות איתו . כנ"ל לשירותים.

נ.ב. ראיתם ילד בן 10 שוקל 100 קילו או בן 2 שמגיע ל 20-30 קילו ???

פורסם

אני בתת משקל אז אני אקבל החזר מס? ::)

פורסם

^^

אין לך חומר משלך?

אם אנשים שמנים יצטרכו לשלם מס, אני אצטרך לקבל החזר :lol:

:x

פורסם

סורי, לא קראתי את ההודעה שלך. לא הגעתי כ"כ רחוק.

אתה יודע מה אומרים - Great minds think alike. :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים