עבור לתוכן

הנגיד קרא להעלות משמעותית את שכר הלימוד

Featured Replies

פורסם

אני מסכימה עם solo5. פעם לא ממש הבנתי, איזה אינטרס יש למדינה לדפוק את האזרחים שלה בכל מה שקשור למתן חינוך והשכלה ולמה אנחנו נדפקים מהיום שאנחנו הולכים לגן ועד לסוף התיכון וממשיכים להדפק גם במוסדות ההשכלה הגבוהה. דיברתי על זה עם חבר שלומד מדעי המדינה וסוציאולוגיה לתואר ואמר לי:"מה את מתפלאת? מדינה משקיעה בחינוך אזרחיה לפי אינטרסים. זה לא ממש תלוי במשאבים כלכליים. לא חסר מדינות עשירות (עם הרבה משאבים טבעיים) שלא עושות דבר וחצי דבר למען החינוך וכך הם יוצרים לעצמם מדינת עולם שלישי DIY שבה האזרחים אף פעם לא יהיו מסוגלים לנצל את המשאבים שלה בעוד שהממשל והמקורבים לו ישארו עם ההון והשליטה ובמדינות כאלו השלטון לרוב טוטאליטרי או צבאי והשליט נשאר על כסאו זמן רב, מצב שמאד דומה למונארכיה במונחים מסויימים".

אז כאן אנחנו עדיין מקיימים בחירות כל 4 שנים (על מי אני עובדת? ממשלה מתחלפת פה כמו זוג גרביים) אבל אנחנו בהחלט הולכים בדרך הזאת. הקושי להתקבל למוסדות להשכלה גבוהה נובע בעיקר מכך שההשכלה התיכונית שמוצעת לנו היא מאד נמוכה - לא ניתנים לתלמיד הכלים להגיע לשולי הצלחת האקדמית בצורה שיטטית ומכוונת. זה בדיוק מה שבעלי ההון ששולטים במדינה הזאת רוצים. עם של מריונטות בורות שהם יוכלו לרכב עליהן ולמשוך בחוטיהן והעיקר - להשאר בראש שרשרת המזון הכלכלית, אקדמית והשלטונית.

הידיד הזה שלך התכוון במקרה לארה"ב?

וזה שלא רק ההשכלה התיכונית בזבל... יש בארץ קו מחשבה שהציון אומר את הכול... ככה שאם יש תוצאה נמוכה באיזה מקצוע- מורידים את הרמה של המבחנים, במקום לשנות את שיטת הלימוד של המורה, נגיד בלהסביר בצורה טובה יותר (גם אם זה ברמה גבוהה יותר) את החומר, ולא לתת לתלמידים ללמוד כמו תוכי את החומר.

הייה לי מורה למתמטיקה בתיכון, שאם מישהו הייה מבקש ממנו לפתור תרגיל שהוא לא פתר בבית קודם לכן, כמעט אף פעם הוא לא הייה מצליח! שיטת הלימוד שלו הייתה: לא הבנת את ההסבר? לא נורא, תלמד בעל פה את כל סוגי השאלות האפשריות, ותקבל ציון טוב... מזל שהייה לי מורה אחר (רוסי) שידע גם להסביר כמו בנאדם את החומר, למרות בעיות עם עברית...

כל אלה שעונים - אתם סטודנטים[בישראל] בכלל? :nixweiss:

אני סטודנט. ות'אמת, אני לא יודע איך הייתי יכול לממן את הלימודים אחרי הצבא בעצמי, אם לא הייתי עתודאי...

רוב אלא שמממנים לבד את הלימודים מושכים אותם ל5-6 שנים, מפספסים המון הרצאות, ואוכלים טונה של חצץ.

• תגובות 51
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המורים הרוסים הכי טובים אין מה לעשות , גם בגלל שברוסיה הם למדו ברמה פי 1000 יותר גבוהה

וגם כי הם למדו יותר פשוט ככה , היה לי מורה לפיזיקה(פרופסור) שהיה מוכן להישאר איתי 10 שעות אחרי בית ספר

עד שהייתי מבין (סתם אני מגזים אבל היה נשאר ממש הרבה זמן מעבר למה שמורה ישראלי היה נשאר)

לעומת זאת

יש לנו מורה לפיסיקה ישראלית , צעירה, שגם לימדה אותי מתמטיקה והיא מורה פשוט על הפנים , כל שיעור או שתיים

הייתה טועה בחישובים , מסתבכת עם עצמה , מבלבלת את התלמידים , אני לא עושה הכללה אבל בתאכלס

כל על פניו נראה שהמורים הרוסים באמת יותר טובים.

ובקשר לשכר הלימוד , זו תהיה גזירה נוראית שתרחיב עוד יותר את הפערים העצומים בחברה.

פורסם

הידיד הזה שלך התכוון במקרה לארה"ב?

לא, סתם התחלתי לקטר לו על איך שכל המערכת שאחראית על החינוך וההשכלה בארץ עובדים (יותר נכון דופקים) והוא כמעט שלא האמין, אמר שזאת שערוריה וכנראה שלמדינה יש אינטרס שזה יקרה, במיוחד כשאמרתי לו שלפני 30-40 שנה היינו בראש העולם במקצועות הריאליים והיום מדינות עולם 3 עוברות אותנו בסיבוב, מה שמוכיח שיש בדבריו משהו.

אם זה לא מקולקל - אל תתקן את זה, וזה מה שהממשלה מתיימרת לעשות למערכת החינוך - כבר שנים שהם מנסים "לתקן" את מה שהמורים האירופיים יצרו פה לפני 30-40 שנה ועכשיו הם הוציאו את הגוף הזה מכלל פעולה. הורידו את הרמה קשות ודירדרו את הילדים לכדי כך שהיום גם בכיתה ח' ילדים מתקשים לקרוא! ואתם יודעים מה - ההורים שלכם רק מעודדים את זה שהם לא דופקים בכם מכות (הגזמתי, לא במובן המילולי) ונותנים לכם לשבת מול הטלויזיה מאז הגנון כי תשאלו כל ילד שהתחנך ברוסיה - בגן היה רואה טלויזיה בשבועיים כמו שאתם רואים ביום - היו קוראים ספרים ולומדים מלאכה או גננות. מה עושים פה בגן? מזילים ריר, יושבים בארגז חול מטונף ואוספים כינים.

לדעת לקרוא בגיל 3-4 זה לא נקרא להיות גאון - זה נורמאלי לגמרי, כל ילד יכול לעשות את זה אם ילמדו אותו וילמדו נכון. איך ייתכן שילדים מגיעים לכיתה א' בלי לדעת קרוא וכתוב? ברוסיה היו משאירים שנה בגן על זה. וגוררים את נושא הקריאה שנה-שנתיים אחרי כיתה א'. כיתה א' זה בעצם גנון רק בלי הארגז חול. ובכלל, איך הגנים במדינה הזאת נראים?! מי שהיה ברוסיה יספר לכם מה זה גן. מעין מבנה בגודל של בי"ס תיכון לפחות עם כמה גינות מטופחות, חול נקי, מתקנים (ולא מגלשה אחת מושתנת מפלסטיק) ונשארים בגן מהבוקר עד הערב - מה שמשאיר זמן להורים לעבוד. על הבוקר היו עושים התעמלות וארוחות חמות ומלאות היו מקבלים שם. למה פה צרייך להסתפק בסנוויץ' מהבית? ועוד עם הכסף שמשלמים לגנים הדפוקים כאלו. היום כל סתומה עם חצר אחורית חושבת שהיא גננת מוסמכת!

דופקים פה את הילדים לכדי ניוון שכלי מגיל 0 ועכשיו רק דופקים יותר חזק בגיל הבגרות. :kopfpatsch:

פורסם

בתור אחד שהייה בשלושה גנים ברוסיה, וזוכר די טוב שניים מהם, אני מאשר את מה שדריה כתבה על הגנים... שם לא היו שמים צמיג שהברזלים שלו חשופים וקוראים לו "מתקן"...

אני אישית לא למדתי לקרוא ולכתוב בצורה טובה בגן (רק אותיות דפוס, וגם זה באופן צולע...), אבל לקרוא ולכתוב (אומנם אות אות, אבל גם בסוף כיתה א' לא כל הילדים בכיתה שלי יכלו לעשות את זה...) בעברית למדתי תוך חודשיים, אחרי שהגענו לארץ, לבד, ממילון קטן שקיבלנו כמתנת עלייה (או משהו כזה...).

פורסם

ולמה זה? כי היה לך רצון ללמוד ולא להיות טמבל. זה עניין גם של סדר עדיפויות. אתה ואני זוכרים שמגיל קטן (וגם עכשיו בעצם) ההורים רק שרו מבוקר עד ערב שהשכלה זה הכי חשוב בחיים. לקרוא ידעתי מצויין בגיל 3-4, לכתוב בסוף הגן למדתי כבר. אם לא דיי כמה הבתי ספר והגנים מנוונים כאן את הילדים שכלית, אז גם ההורים רק תורמים לזה. ברוסיה לא תראו ילד בן למעלה מ-18 חודש עם מוצץ - פה אני רואה גם בני 5 עם מוצץ (אח"כ מתפלאים שהחשבון לאורטודונט שווה כמו חצי משכנתה). כאילו, דיי, בכוח ההורים פה רוצים שהילדים שלהם יהיו מפגרים? :kopfpatsch:

פורסם

ת'אמת, זה כי היה לי משעמם :P

וגם כי רציתי להיות בערך ברמה של שאר הילדים בכיתה א'... רק לא ידעתי שגם אם הייתי מגיע בכיתה ב' ובלי ללמוד שום דבר הייתי עובר את כולם בסיבוב...

אם רק היית יודעת כמה שיעורים ביליתי מחוץ לכיתה כי הייה נמאס לי שהדבילים זורקים לאוויר שטויות בתור תשובות לאיזה שאלה שהמורה שאלה, והייתי מתפרץ ועונה על השאלה בלי רשות...

פורסם
אני סטודנט. ות'אמת, אני לא יודע איך הייתי יכול לממן את הלימודים אחרי הצבא בעצמי, אם לא הייתי עתודאי...

רוב אלא שמממנים לבד את הלימודים מושכים אותם ל5-6 שנים, מפספסים המון הרצאות, ואוכלים טונה של חצץ.

מה אתה לומד ולמה חתמת על עיסקה עם השטן?

יצא לי לדבר עם כמה סטודנטים בוגרים אצלנו וזה הועלה,איכשהו, נושא המימון.לא לומדים בבוקר\לילה ועובדים בלילה\בוקר בהתאמה ???

פורסם

לומד הנ' חומרים (לא שזה רלוונטי...), וחתמתי קבע גם בגלל הניסיון וגם בגלל המימון.

לגבי הלימודים\ עבודה: ממש לא תמיד אפשר לסדר את המערכת והעבודה ככה שיצא לעבוד בחלק אחד של היחום ולמוד בשני. לומדים איתי הרבה חברה שעובדים בפאבים- מה שלא תמיד מאפשר להגיע ללימודים בבוקר, ויש עוד הרבה שעובדים בכל מיני עבודות שדורשות מהם לעבוד רק בבוקר- וחצי מהשיעורים שלנו בבוקר...

זה חתיכת סיפור...

פורסם

אז אני שואל , למה לא עוברים למערכת חינוך כמו של אמא רוסיה , לפי מה שאתם אומרים היה שם סבבה לגמרי

(מבחינת חינוך כמובן).

פורסם

כי אנחנו עסוקים מדיי בלנסות כל מיני שטויות תוצרת סינגפור, בדידים ו"שפה כמכלול" ועוד ערימה של זבל פרות וכמו שאמרתי, חוסר העידוד ללמוד מצד ההורים. תבואו לחדר ילדים ממוצא - מלא צעצועים ואולי 4 ספרים שהילד רק הסתכל על התמונות ולא טרח לקרוא. גם אם ייבאו עכשיו את שיטת הלימוד מרוסיה הילדים לא יעמדו בזה כי מה שעושים בכיתה א' ברוסיה פה לא עושים גם בכיתה ו'.

פורסם

אני זוכר בכיתה ג בערך היה לי חבר עולה מרוסיה שהלך לבית ספר למחוננים כי הלימודים באותו זמן היו קלים לו

הוא כבר למד מה שלמדנו , זה די מאשר את מה שאת אומרת , בכל מקרה , גם בישראל לא היה כזה רע

כמו שאמרתם שלפני 30 40 שנה היה פה מטורף , אני פותא תרגילים במתמטיקה של פעם ואני אומר

פאאק ! זה בגרויות בישראל??

פורסם
  • מחבר

יצא לי להכיר מחונן שלמד לבד הרבה יותר טוב מימה שהוא למד בבתי ספר והוא היה צבר אז מה

הבעיה היום שהחינוך בארץ מסריח ויש אנשים שחושבים לקחת על הסירחון יותר כסף מהסטודנטים

פורסם

זה לא "על הסרחון" אלא "בנוסף לסרחון". זה לא שהם לוקחים יותר מהסטודנטים כדי לשפר, ולו בקצת, את רמת החינוך ביסודיים/על יסודיים. זה פשוט מוסיף לקונספירציה של להפוך את כל עם ישראל לבורים.

פורסם

אני אקח כאן רגע את עמדת פרקליט השטן (אני לא אומר שזאת הדעה שלי אני רק מבין מאיפה סטנלי פישר אומר מה שהוא אומר):

כולכם כאן דיברתם על תואר ראשון. בואו נסתכל שניה על תארים שני / שלישי ואפילו רביעי.

אני סטודנט שנה ג' וקיבלתי הצעה ממרצה שלי להמשיך לתואר שני. שאלתי אותו מה הוא יכול לסדר לי כמקור פרנסה - ברוטו זה היה יוצא 2000 שקל לחודש. כמובן שדובר פה על מלגה + משרת מתרגל.

כמובן שאף אדם לא יכול לחיות על שכר כזה. כלומר תואר שני זה כבר היום לעשירים או למחלטרים ( לימודי ערב + שישי ללא תיזה).

כמעט כל אדם שמלמד באקדמיה (לפחות מקצוע ריאלי) עושה את זה כ"התנדבות". באוניברסיטה בחו"ל או בחוץ הוא היה מקבל שכר משמעותית גבוה יותר.

מה לעשות שישראל מגדלת מוחות גדולים, אבל הם לא יכולים ללמד/לחקור בארץ?

אחד המרצים שלי במחלקה הוציא דוקטורט בגיל 22. הוא מצוטט במאמרים בכל העולם, והוא מרצה מבוקש. אני לא רואה אותו נשאר בארץ. למה לו אם MIT תציא לו שכר פי 2 או 3 גבוה יותר + מעבדה משוכללת יותר?!

בואו נעבור רגע לארה"ב. שם גדולי המוחות בעולם נמצאים. למה? כי האוניברסיטה גובה 30 אלף דולר לשנה. נכון בארה"ב רמת החיים גבוה מישראל אבל לא בכזה הפרש (לא פי 12+...). רק בגלל שכר הלימוד הזה הם מעסיקות את טובי החוקרים בעולם. ההמצאות שהם עושים מכניסים כסף גם להם, גם למדינה, וגם לקהילה.

עוד כמה שנים יכול להיות שישארו פה רק הבררה וכל המוחות הגדולים יהיו בחו"ל, ולפי סטנלי פישר זה יותר מדאיג מפחות בוגרים בכלכלה...

פורסם

חברים יקרים-שכחתם מי הניגיד הזה ,מי הביא אותו לתפקיד,ואיזה השפת עולם יש לו ולממשלה שבחרה אותו? אז מה אתם מיתפלאים.

הבעיה היא לא אצלם-זו דרך מחשבתם וזו זכותם-הבעייה היא אצלנו!!!!!!!

אנחנו המדינה!!!!הממשלה באה לשרת אותנו-זאת הגדרה של מדינה.הבעיה שהבעלים האמיתיים -קרי אנחנו-לא ממש מעורים במה שנעשה-אנחנו רודפים כל היום אחרי הזנב שלנו והחתול נהנה מהשמנת. הגחע הזמן להתעורר ולהחזיר את המדינה לנו-כי הבעיה זה לא רק בחינוך-זה בבריאות,זה בביטחון הפנים והשחיתות הגואה,

מכירת כל ניכסי המדינה לבעלי ההון וליחסי העבדה שיש בין העובדים למעסיקים(שוב בעלי הון)

אז חברה צעירים להתעורר זה הזמן לא רק ביגלל העלת שכר לימוד כי זה פועל ניגזר מכל מה שקורה כאן

עוד מעט וכבר לא יהיה לנו כאן כלום

ותחשבו על זה..... :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים