עבור לתוכן

הנגיד קרא להעלות משמעותית את שכר הלימוד

Featured Replies

פורסם

אני אולי לא סטודנט ולא חושב בכיוון אבל הנגיד כזה אטום

לא מספיק שלילדי עשירים גם ככה יש היתרון שהם מחפשים עבודה ביגלל קשרים

הנגיד רוצה שיהיה הרבה יותר קשה לענים להגיעה למעמדות יותר גבוהים דרך לימודים

http://news.walla.co.il/?w=//922556

מה ביכלל הקשר לנגיד בנק ישראל להשכלה גבוה זה שהוא קיבל דוקטור לשם כבוד

לא גורם לו להביו בעינין

שילך לאונן לחלום :nixweiss:על מיספרים ויעזוב תסטודנטים בשקט :pissed:

עריכה-מנהלים תעשו טובה ותעבירו לפורום המתאים כניראה פתחתי במדע וטכנולוגיה בטעות :bash:

• תגובות 51
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נגיד מניאק!!! , מה הוא דפוק?!?!

איך בן אדם מגיע למסקנה כזאתי ? , נקווה שזה לא יתממש!

פורסם

זה יוביל למספר דברים פשוטים:

1. המדינה תתנער בקלות מאחריותה להשכלה הגבוהה של אזרחיה ובמקום זה תטיל את האחריות על התלמידים באותם מוסדות.

2. תלמידים עניים יצטרכו עוד יותר לקרוע את התחת בשביל לקבל תואר ראשון. נכון שיש הרבה מלגות לתלמידים כאלו אך מה אם אתה תלמיד ממוצע שלא עונה על הקריטריונים? מדוע שלא תהיה אפשרות לתלמידים כאלו ללמוד במחיר סביר?

3. האוניברסיטאות ימשיכו לעשות מה שבא להן עם התקציב שלהן במקום לעשות רפורמה מבנית. הרי לא תהיה שום סיבה לאוניברסיטת תל אביב להתייעל כאשר היא יכולה לבקש שכר לימוד גבוה יותר ולשמור על התנאים הסופר גבוהים של עובדיה...

פורסם

הוא צודק כך נגיע מהר יותר

להיות חבר חשוב

הקהילת העולם השלישי

בארץ אין כלום חוץ מאנשים חכמים

או כאלו שרוצים להיות

אבל מי בעצם צריך אותם

יותר קל לשלוט על בורים

פורסם

אני מסכימה עם solo5. פעם לא ממש הבנתי, איזה אינטרס יש למדינה לדפוק את האזרחים שלה בכל מה שקשור למתן חינוך והשכלה ולמה אנחנו נדפקים מהיום שאנחנו הולכים לגן ועד לסוף התיכון וממשיכים להדפק גם במוסדות ההשכלה הגבוהה. דיברתי על זה עם חבר שלומד מדעי המדינה וסוציאולוגיה לתואר ואמר לי:"מה את מתפלאת? מדינה משקיעה בחינוך אזרחיה לפי אינטרסים. זה לא ממש תלוי במשאבים כלכליים. לא חסר מדינות עשירות (עם הרבה משאבים טבעיים) שלא עושות דבר וחצי דבר למען החינוך וכך הם יוצרים לעצמם מדינת עולם שלישי DIY שבה האזרחים אף פעם לא יהיו מסוגלים לנצל את המשאבים שלה בעוד שהממשל והמקורבים לו ישארו עם ההון והשליטה ובמדינות כאלו השלטון לרוב טוטאליטרי או צבאי והשליט נשאר על כסאו זמן רב, מצב שמאד דומה למונארכיה במונחים מסויימים".

אז כאן אנחנו עדיין מקיימים בחירות כל 4 שנים (על מי אני עובדת? ממשלה מתחלפת פה כמו זוג גרביים) אבל אנחנו בהחלט הולכים בדרך הזאת. הקושי להתקבל למוסדות להשכלה גבוהה נובע בעיקר מכך שההשכלה התיכונית שמוצעת לנו היא מאד נמוכה - לא ניתנים לתלמיד הכלים להגיע לשולי הצלחת האקדמית בצורה שיטטית ומכוונת. זה בדיוק מה שבעלי ההון ששולטים במדינה הזאת רוצים. עם של מריונטות בורות שהם יוכלו לרכב עליהן ולמשוך בחוטיהן והעיקר - להשאר בראש שרשרת המזון הכלכלית, אקדמית והשלטונית.

פורסם

רעיון פשוט מגעיל. :pissed:

פורסם

אני בעד להוריד את הנגיד ;D

פורסם

פורסם

רעיון פשוט מגעיל. :pissed:

פורסם

כל אלה שעונים - אתם סטודנטים[בישראל] בכלל? :nixweiss:

פורסם

שלחתי לפה תגובה לפני איזה יומיים אבל כנראה היא לא הגיעה עקב בעיות שהיו באתר, אז אני אחזור בערך על מה שאמרתי.

לישראל אין משאבי טבע, המשאב הכי חשוב והכי איכותי שלה זה ההון האנושי. מדינות מכל העולם יודעות את זה ושולחות נציגים כדי לחקור את התופעה.

פעם סינגפור שלחה לפה נציגים כדי לחקור את כושר היזמות. היום איזה בית ספר צרפתי ליזמות גם כן פתח את שעריו כאן כדי לחקור את הסוגיה.

רק הממשלה הקאקמייקה הזאת לא רוצה להבין את זה,

ברור שכאשר האזרחים בורים קל יותר לשלוט עליהם, אבל מצד שאני זה פוגע באינטרס הכי גדול שאמור להיות אינטרס העל של המדינה, ייצוא ידע.

למרות שהחינוך פה על הפנים ברמה היסודית והעל יסודית, יוצאים מפה המהנדסים, החוקרים והמדענים מהמוכשרים בעולם. אני מפחד למרות הכל שעוד 20 שנה, ולאור הרמה המדרדרת כבר לא נראה הישגים כאלה בעתיד.

אני לא אוהב ממש להרפק על העבר, למרות שאני עושה את זה, פעם היה פה באמת יותר טוב, עובדתית.

רק תראו את הבגרויות בפיזיקה ובמתמטיקה של לפני 30 ו40 שנה ותראו מה הולך פה היום. פשוט בדיחה.

הצעת הנגיד להעלות את שכר הלימוד היא פשוט שערויותית, הדבר יהפוך את הסוג חינוך ורכישת הידע היחיד הטוב שיש לנו לבלתי נגיש לחלק מאוד גדול של האוכלוסיה, גם אם חלק מוכשר ורק מפאת בעיות כלכליות ידו אינה משגת ללימודי תואר.

זה יהי משגה אסטרונומי אם יוחלט על העלת שכר הלימוד מעבר לרמתו הנוכחית הגבוהה ממילא.

השאלה הכי קשה לדיון בהקשר הזה, האם זהו הקפיטליזם שפיללו פה אליו כל כך? האם רק לעשירים מגיע להיות משכילים?

אם יש פה סטודנטים? כן יש פה.... מה זה משנה לך?

פורסם

זה שהם יעלו עוד יותר את שכר הלימוד לא אומר שלא ייצאו מפה יותר מהנדסים ובעלי תארים כאלו ואחרים, מה שזה אומר זה שתחת המטריה האקדמית ישבו בעלי היכולת הכלכלית והנגיד ישתין על כל השאר בקשת והם יירטבו. המצב שייווצר יהיה - בעלי הון משכילים מול חסרי הכשרה והשכלה שאפשר לעשות בהם כל מה שעולה על דעתם של הראשונים. האמת, זה קורה כבר עכשיו. חיילים טריים משוחררים מהצבא שאוכלים קקה ממעסיקים כאלו ואחרים בשביל מענק מסכן ועובדים ללא תנאים סוציאליים בסיסיים בעוד שמעסיקיהם רומסים את הזכויות שלהם. מה שייקרה זה שאותם עשירים ומשכילים יהיו מעל החוק וישלטו בשאר כפי שהם רוצים. הם רוצים עוד ארגנטינה, עוד דרום אפריקה. בקצב הזה אנחנו לא רחוקים מהמצב שם ואין להגיד "את מגזימה" כי השאננות היא האוייב הכי גדול שלנו.

פורסם
  • מחבר

זה שהם יעלו עוד יותר את שכר הלימוד לא אומר שלא ייצאו מפה יותר מהנדסים ובעלי תארים כאלו ואחרים, מה שזה אומר זה שתחת המטריה האקדמית ישבו בעלי היכולת הכלכלית והנגיד ישתין על כל השאר בקשת והם יירטבו. המצב שייווצר יהיה - בעלי הון משכילים מול חסרי הכשרה והשכלה שאפשר לעשות בהם כל מה שעולה על דעתם של הראשונים. האמת, זה קורה כבר עכשיו. חיילים טריים משוחררים מהצבא שאוכלים קקה ממעסיקים כאלו ואחרים בשביל מענק מסכן ועובדים ללא תנאים סוציאליים בסיסיים בעוד שמעסיקיהם רומסים את הזכויות שלהם. מה שייקרה זה שאותם עשירים ומשכילים יהיו מעל החוק וישלטו בשאר כפי שהם רוצים. הם רוצים עוד ארגנטינה, עוד דרום אפריקה. בקצב הזה אנחנו לא רחוקים מהמצב שם ואין להגיד "את מגזימה" כי השאננות היא האוייב הכי גדול שלנו.

מחזק ומוסיף-

שיש גבול למצב כזה בהיסטוריה בסופו של דבר ניגרם מצב שיש יותר מידי אנשים שאין להם מה להפסיד יותר

ואז נוצרת מילחמת אזרחים

היום בארץ המצב מספיק מאוזן שזה לא יקרה אבל עדין לא טוב אז יש הרבה מאוד עבירות רכוש

אבל אם הם ירתיחו תמיים יותר מידי בסוף הכל יתפוצץ ומזל שהנגיד לא מחליט החלטות כאלה

בארגנטינה היו הפגנות מאוד חזקות

ובדרום אפריקה (אח שלי היה שמה) העשירים גרים מאחורי גדרות ושומרים (לבתים שלהם יש גדרות ושומרים-הם לא בכלא או משהו)

ככה שבסוף זה ידפוק תעשירים

פורסם

זה ידפוק רק את מי שאין לו גדרות ושומרים.

פורסם
  • מחבר

זה ידפוק רק את מי שאין לו גדרות ושומרים.

כן ממש כיף ליחיות מיתחת לחומה

ממש תענוג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים