עבור לתוכן

איזו מצלמה עדיפה A610 או S9000? - שאלה חדשה נכון לאתמול (תאריך 23.6)-כנסו בבקשה!

Featured Replies

פורסם

אז באמת כדאי לי להשקיע עוד הרבה כסף על הפוג'י מאשר ללכת על A610?

אם ה-S9000 בתקציב וקומפקטיות לא קריטית לך, אז אין לדעתי מצלמה עדיפה במחיר הזה.

יש מצלמה טובה כמעט כמו הפוג'י רק יותר זולה ועם פחות מגהפיקסל?

יש הרבה מצלמות מצויינות בפחות כסף, השאלה היא מה אתה מחפש. איכות? נוחות? מהירות? שליטה? עדשה רחבה? עדשה טלה? קומפקטיות? ווידאו מיוצב? אם תדרג את הדברים האלה לפי חשיבות ותפרט קצת לגבי כל אחד מהם ותוכל לקבל המלצה יותר ספציפית.

יש איזה אתר שמשווה בין A610 לS9000?

הנה השוואת נתונים, אבל אני חייב לציין שהשוואה בין מצלמה של 1100 ש"ח למצלמה של 3000 ש"ח נראית לי די מופרכת.

• תגובות 38
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תצא בקרוב מצלמה ותהיה הורדת מחירים?

איזו מצלמה יש בתקציב 2000-3000 ש"ח שיותר טובה מ S9000?

ומה זה כרטיס IBM Microdrive?

עריכה:

שכחתי לכתוב מה אני רוצה בתקציב הזה:

-עדשה רחבה

-איכות

-זום אופטי טוב (לא פחות מ4)

-מאקרו ממרחק קטן

-טווח פוקוס גדול

-בלי הרבה רעש ב ISO גבוה

-כרטיסי זיכרון לא יקרים (SD CF)

פורסם

תצא בקרוב מצלמה ותהיה הורדת מחירים?

לא נראה לי שיש כאן מישהו שיכול לדעת.

איזו מצלמה יש בתקציב 2000-3000 ש"ח שיותר טובה מ S9000?

לדעתי אין.

ומה זה כרטיס IBM Microdrive?

סוג של זכרון מיושן שכבר לא ממש רלוונטי. דומה ל-CF, אבל מבוסס דיסק-קשיח.

שכחתי לכתוב מה אני רוצה בתקציב הזה:

- עדשה רחבה

-איכות

-זום אופטי טוב (לא פחות מ4)

-מאקרו ממרחק קטן

-טווח פוקוס גדול

ה-S80 של קאנון קרובה למדי ועולה כ-500 ש"ח פחות מהפוג'י. מבין המצלמות האחרות שנמכרות בארץ, יש עוד כמה עם עדשה רחבה ששווה לבדוק, בינהן ה-FX01 וה-LX1 של פנסוניק. האיכות שלהן פחות טובה משל הקאנון והפוג'י, אבל יש להן הרבה יתרונות אחרים. פרטים בהודעה הזו.

פורסם
  • מחבר

מה זה 100% crop?

פורסם

100% קרופ מתייחס לצפיה בחלק מהתמונה על המסך באופן שכל פיקסל בתמונה מיוצג ע"י פיקסל במסך. זה דומה מאוד לצפיה בקטעים מתמונה מודפסת תחת מיקרוסקופ. נשמע הגיוני? בשביל אנשים שעסוקים ב-Pixel Peeping במקום בצילום זה מאוד הגיוני ;)

פורסם

לא משנה, למחוק.

פורסם

100% קרופ מתייחס לצפיה בחלק מהתמונה על המסך באופן שכל פיקסל בתמונה מיוצג ע"י פיקסל במסך. זה דומה מאוד לצפיה בקטעים מתמונה מודפסת תחת מיקרוסקופ. נשמע הגיוני? בשביל אנשים שעסוקים ב-Pixel Peeping במקום בצילום זה מאוד הגיוני ;)

אבל זה נדרש כדי להשוות בין עדשות

כלל: כל דבר הוא טוב כשהוא במידה הנכונה

פורסם

הבעייה היא שאנשים מועדים ליחס חשיבות מוגזמת למה שהם רואים ב-100% קרופ, גם אם הם לעולם לא מדפיסים יותר מ-10x15. זה גורם להם לשכוח מפרמטרים משמעותיים אחרים ובדרך להוציא הרבה כסף מיותר על ציוד שהם לא ממש צריכים, או לחלופין לפספס קנייה של ציוד יותר שימושי באותו תקציב.

פורסם

^^^

זה מה שאמרתי. כאשר אני מייחסים אל זה במידה רבה(או חשיבות מוגזמת כמו שקראת לזה) זה כבר לא מוצדק

פורסם
  • מחבר

לא חובה לתרגם

חלק מהחסרונות ש dpreview נתנו לS9000 לא הבנתי (לא הצלחתי לתרגם):

* Some highlight clipping problems in high contrast/very bright scenes

* Some purple fringing and corner softness

* Unimpressive burst modes

מישהו יכול לתרגם לי אותם בבקשה?

עריכה:

אפשר לחבר למצלמה כל פלאש שאני רוצה או שיש סוגים שונים של פלאשים?

ראיתי באתר www.digitalcamerainfo.com סקירה על S9000 ועל A620 וב-A620 איכות התמונה יותר טובה

A620 : http://www.digitalcamerainfo.com/viewer.php?picture=CanonA620-StillLife-LG.jpg

S9000 : http://www.digitalcamerainfo.com/viewer.php?picture=S9000-StillLife-LG.jpg

יש סיבה לכך או שפשוט האיכות בA620 יותר טובה?

פורסם
  • מחבר

אפשר לא להשתמש בכלל בISO ב S9000 או להוריד את הערך שלו ליותר נמוך מ 80?

פורסם

לא, ואין שום צורך לעשות זאת. האיכות של ב-ISO 80 מעולה, אבל צריך לדעת להוציא אותה החוצה (בדומה לעבודה עם RAW). אם אתה רוצה תמונות מרשימות ישירות מהמצלמה אז ה-S9000 היא לא המצלמה האידאלית. משהו של קאסיו יתאים יותר ;)

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון להוריד את הרעש בעזרת תוכנה?

ויש לך המלצות על קאסיו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים