עבור לתוכן

איזו מצלמה עדיפה A610 או S9000? - שאלה חדשה נכון לאתמול (תאריך 23.6)-כנסו בבקשה!

Featured Replies

פורסם

עריכה:

באיזו מצלמה האיכות יותר טובה?

--------------------------------------------------------------------------------------

עזבו את המחיר איזו מצלמה יותר טובה? ובאיזה מצלמה האיכות יותר טובה?

• תגובות 38
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה-A620 (שעולה היום כמעט אותו מחיר כמו ה-A610) היא מצלמה עם איכות תמונה טובה יותר מה-S3 (שעולה יותר מכפול). בווידאו ה-S3 עדיפה, ויש לה כמובן זום הרבה יותר ארוך. עם זאת, בניגוד ל-A610/A620 אני לא יכול להמליץ עליה. יש במחיר שמאוד קרוב אליה מצלמות הרבה יותר טובות - ה-FZ30 של פנסוניק וה-S9000 של פוג'י. מה הופך אותן לכל כך יותר טובות מה-S3? קרא את ההודעה הזו שמתייחסת ל-S2 ונכונה ברובה גם ל-S3.

פורסם
  • מחבר

ראיתי ב dpreview סקירה על s9000\s9500 ויש לה הרבה רעש בISO גבוה אבל המפרט שלה נראה מצויין והיא קיבלה שם רק recommended

פורסם

תסתכל שוב. עבור אותו ISO, יש לפוג'י הרבה פחות רעש מל-S3 ו-S2. אולי התכוונת לפנסוניק? לה באמת יש לא מעט רעש, אבל עדיין פחות מב-S2. בכל מקרה, מעבר לנושא הרעש יש יתרונות רבים אחרים למצלמות היקרות יותר. לא במקרה הן עולות כמו שהן עולות. מה שפחות ברור זה למה ה-S3 מתומחרת ביחד איתן.

פורסם
  • מחבר

למה הם נתנו לה רק recommended ? ויש לה שני דגמים S9500 ו- S9000?

פורסם

למה הם נתנו לה רק recommended ?

אלה הדברים שהם לא אהבו בה:

Conclusion - Cons

* Minimum focus distance too long in normal mode, worse in high speed mode

* Rather pointless super macro mode

* Small screen

* Some highlight clipping problems in high contrast/very bright scenes

* No image stabilization

* Occasional focus errors at long end of zoom

* Some purple fringing and corner softness

* Unimpressive burst modes

* Slow write speed with CompactFlash

* Poor menu system

* Raw mode hidden deep in menu system

* No fast access to white balance

* ISO 1600 very noisy (with very strong noise reduction)

* Quite pricey compared to other super zoom bridge cameras

דווקא שני הדברים שאני הכי פחות אוהב בה לא צויינו:

* מצב RAW איטי מאוד

* הצפיה בתמונות לאחר הצילום בנויה בצורה מעצבנת. פרטים כאן.

למרות הדברים האלה, אני עדיין חושב שהיא *הרבה* יותר טובה מלא מעט מצלמות בינוניות מאוד שקיבלו ב-dpreview את הציון המקסימלי.

ויש לה שני דגמים S9500 ו- S9000?

מדובר באותה מצלמה בדיוק. השם משתנה בהתאם למדינה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין רק חלק כי אני לא ממש טוב באנגלית אבל תודה ומה טווח הפוקוס שלה?

פורסם

ה-A620 (שעולה היום כמעט אותו מחיר כמו ה-A610) היא מצלמה עם איכות תמונה טובה יותר מה-S3 (שעולה יותר מכפול)

מה הכוונה שה620 טובה יותר מהS3 מבחינת איכות תמונה? בגלל שהיא 7 מגה פיקסלים או בגלל שמה שניראה לעין הוא יותר חד גם באותה הרזולוציה?

פורסם

חיישן יותר גדול + רזולוציה יותר גבוהה + עדשה עם פחות פשרות = איכות יותר גבוהה.

פורסם

חיישן גדול יותר בסדר, המגה פיקסל לא ממש הבדל אבל בנוגע לעדשה, למה היא טובה יותר ב620? הרי שניהם מתחילים מ 35 מ"מ לא?

פורסם

חיישן גדול יותר בסדר, המגה פיקסל לא ממש הבדל אבל בנוגע לעדשה, למה היא טובה יותר ב620? הרי שניהם מתחילים מ 35 מ"מ לא?

ההבדל בגודל החיישן והבדל במגה-פיקסל די דומים. כל אחד תורם קצת, וביחד התוצאה הכללית טובה יותר.

לגבי העדשה, ככל שהיא פשוטה יותר יש פחות פשרות. בגלל זה עדשות עם אורך מוקד קבוע נחשבות לאיכותיות ביותר. בדומה להן, זום x4 בד"כ יהיה איכותי יותר מזום x12, אלא אם מדובר בעדשה יקרה ואיכותית במיוחד כמו עדשת הלייקה של ה-FZ30 למשל.

פורסם

אוקיי אני שם לב שגדול החיישן ב620 הוא1.8 ובS3

למחוק.

פורסם

אוקיי אני שם לב שגדול החיישן ב620 הוא1.8 ובS3 הוא 2.5, אם ככה בS3 הוא גדול יותר לא? או שזה הולך בהשוואה של כמה שהחיישן קרוב יותר ל1 על 1?

טוב אבל גם אם כן אלה הבדלים נורא זניחים... ואם כבר בS3 הצמצם פתוח יותר גם בWIDE וגם בTELE

ההבדלים שאתה מדבר עליהם נורא נורא מינורים גם... מישהו שהולך ליקנות מצלמה כזאת או כזאת לא יבחן את העדשה עד כדי כך, אני מבין ומקבל את מה שאתה אומר אבל לגבי חובב זה לא ממש משנה כי הפרטים הקטנים לא חשובים להם כמו שהם חשובים לך

בFZ30 העדשה באמת מצוינת אבל הגרעיניות שם הורסת הכל...

פורסם

אוקיי אני שם לב שגדול החיישן ב620 הוא1.8 ובS3 הוא 2.5, אם ככה בS3 הוא גדול יותר לא?

לא, השמות המלאים הם 1/1.8 ו-1/2.5. אם תחשב תראה שהערך הראשון הוא 0.55 ושהשני הוא 0.40.

טוב אבל גם אם כן אלה הבדלים נורא זניחים... ואם כבר בS3 הצמצם פתוח יותר גם בWIDE וגם בTELE

בצמצם פתוח יש ירידת חדות מכייוון שיש יותר השפעה של אברציות אופטיות (להוציא דיפרקציה שמשפיע דווקא בצמצמים סגורים).

ההבדלים שאתה מדבר עליהם נורא נורא מינורים גם... מישהו שהולך ליקנות מצלמה כזאת או כזאת לא יבחן את העדשה עד כדי כך, אני מבין ומקבל את מה שאתה אומר אבל לגבי חובב זה לא ממש משנה כי הפרטים הקטנים לא חשובים להם כמו שהם חשובים לך

נשאלה השאלה איזו מצלמה איכותית יותר. עניתי עליה :cool2:

בFZ30 העדשה באמת מצוינת אבל הגרעיניות שם הורסת הכל...

לא הורסת ולא בטיח

פורסם
  • מחבר

אז באמת כדאי לי להשקיע עוד הרבה כסף על הפוג'י מאשר ללכת על A610?

יש מצלמה טובה כמעט כמו הפוג'י רק יותר זולה ועם פחות מגהפיקסל?

יש איזה אתר שמשווה בין A610 לS9000?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים