עבור לתוכן

CPU TEMP= 49C , מה עושים ?

Featured Replies

פורסם

אני לא רוצה להכניס אתך ללחץ, אבל!, המחשב שלך הולך להשרף, הוא חם כמו הגיהנום :asthanos:זה לא נורמלי בשביל מעבד במהירות כזאת.

אצל אח שלי עם קירור סטנדרתי זה על 25 במאמץ ..... אז תפיק את המסקנות בעצמך :)

אתה צריך לדאוג לקירור המארז ולסידור החוטים אתה יכול גם ללכת לחנות מחשבים שיש להם מעבדה בתוך החנות ולבקש משחה טרמית פשוטה ,הם יכולים להביא לך אותה בחינם .... תמרח אותה שוב מחדש על ההיטסינק והמעבד וזה אמור לעזור .... אם יש לך על ההיטסינק פד טרמי תוריד אותו !!! ותשים מחשה טרמית כמו שכבר אמרתי לך ...

25 מעלות אם קרור אוויר ?

בקיץ שבחוץ 30-40 מעלות ?

זה דווקא אפשרי!, הטמפ הנוכחית של המעבד שלי היא 21.

יש לכם מיזוג אויר בבית?

פורסם

לא, פשוט פתחתי את המארז משני הצדדים בצד הראשון שמתי מאורר רגיל ואת הצד השני השארתי פתוח כדי שתהיה זרימת אויר.

פורסם

איזה צחוקים LOL

היה לי 733 P3 והייתי מוריד לו את כל הHSF והוא היה פועל כאילו הוא באנטרקטיקה...

עם ה1800+ עם OC עד 2100+ ועם HSF רגיל הוא בקושי מגיע ל49 -

אז אחי יש פה שתי אפשרויות :

1: הBIOS שלך משקר [וזה קורה]

2: המאוורר פשוט לא פועל או מכוסה אבק כך שמונע יציאת אוויר [כאילו שאין לך HSF בכלל]

פורסם

לא להלחץ!!!

מחשב ישן=אבק

אני חושב שתנקה קצת אבק או שהמאורר פעל כבר 50,000 שעות( :lol: :lol: :lol: )

אל תצחק...במשך ה-3 שנים שיש לי את המחשב הזה (קצת יותר) הוא פועל יותר מאשר כבוי

דרך אגב אני רציני בקשר ל50 אלף שעות תראה על הקופסא של המאורר שרשום "זמן עבודה 50 אלף שעות"

פורסם
  • מחבר

ולמה נראה לך שלכולם יש כסף בשביל ?!?

אני מאמין שאם הוא היה יכול הוא היה קונה.

אני באמת קונה בקרוב, אבל תמיד טוב שיש עוד מחשב לחבר לרשת או לעשות עליו ניסויים.

פורסם
  • מחבר

מאורר שמוציא אויר חשוב הרבה יותר מאשר כזה אשר מכניס אויר למארז... לכן דאג למאורר חדש אשר יוציא לך את האויר מהמארז ותראה שיפור גדול...

אני באמת יעשה את זה, אבל זה אומר שאני צריך לקדוח ולחורר את המארז ?

פורסם

בהחלט... :asthanos:

פורסם
  • מחבר

אוף !

ד"א האם זה גורם להאטה של המחשב.

ואם כן איך ההאטה באה לידי ביטוי ? שאני שומע את המחשב "חושב" ומקרטע ?

או באופן כללי שהוא פועל לאט מהרגיל ?

פורסם

מה גורם החום?

לא ממש גורם למחשב לפעול יותר לאט, אלא יהיה יותר סיכוי שהמחשב יתקע,

שגיאות יקרו, ורכיבים שונים יקרסו...

פורסם

אחי יש לי הסבר וכמה עצות......

שמתי לב שכשצלעות הקירור של המעבד מכוסות אבק (אפילו שכבה דקה ביותר) זה משפיע לו (המעבד) על הטמפרטורה וגם על

מהירות העבודה כשאני החלטתי לעשות קצת ניקיון במחשב אז הצלעות היו דיי מאובקות עם מלא סיבים מעצבנים כאלה של אבק וליכלוך (כמו שיש ברשת של המזגן)

ניקיתי את האבק עם מברשת שיניים ישנה חיברתי הכל למקום והפעלתי את המחשב ואז החלטתי לבדוק שוב טמפרטורה אז נתתי לו להתאמץ איזה 20 דקות ובדקתי והטמפרטורה ירדה ב 4 מעלות !

אז החלטתי גם להחליף מאוורר למעבד (משהו פשוט אבל חדש ונקי) וגם שמתי על הדרך קצת משחה תרמית מעפנה שמצאתי באחת הקופסאות בחדר

הפעלתי שוב את המחשב ונתתי לו להתאמץ - ושוב ראיתי שיפור בטמפרטורה של בערך 3 מעלות

ולכן אני מציע לך :

1 תנקה את צלעות הקירור של המעבד

2 תנקה את המאוורר של המעבד או יותר טוב תחליף אותו (אין לי מושג כמה עולה פשוט יש לי איזה 60 כאלה פשוטים)

3 שים משחה תרמית לא משנה של איזו חברה אבל אם יש לך קצת כסף תקנה arctic silver3

מקווה שעזרתי :)

.freak250686

עריכה :

שכחתי להוסיף - אם אתה לא מבין איך האבק משפיע אז קבל הסברון

1 האבק נתפש במאוורר והמאוורר לא מצליח להסתובב במהירות שבה הוא צריך להסתובב (יותר לחץ על הציר שמסובב את המדחף ויותר גרירת אויר על המדחף עצמו)

2 האבק הינו חומר מבודד וכשהוא יוצר שכבה על צלעות הקירור הוא בעצם יוצר שכבה מבודדת כך שיוצא שהחום נאגר בצלעות ובאבק ונשמר בפנים וככה לוקח הרבה יותר זמן עד שהחום מצליח להתפזר לכן חשוב לנקות את צלעות הקירור כדי למנוע את זה......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים