עבור לתוכן

חיל המודיעין - מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

כדי לעשות "יומיות" אתה צריך לשרת בבסיס שקרוב חי"א שקרוב אלייך. ואין הרבה כאלה.

אתה גר בעפולה נכון? אז אתה צריך לשרת ב:

רמת דוד (אהה בסדר, תלוי בתפקיד שלך כמובן)

הטכני (מקום מגעיל, הגהנום בשיפוצים :pissed: כמדריך החיים שלך יהיו יותר טובים, אבל עדיין בזבל)

סטלה מאריס (סיכוי מועט להגיע לשם כי זה בסיס קטן)

לא נראה יש כזה דבר בסיס פתוח/סגור בחי"א. כל הבסיסים פתוחים חחחח (לפחות אלה שאני מכיר)

• תגובות 38
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

iiB, emperor- אתם משרתים במסלול הנ"ל? אם כן, יש לכם מושג אם הגיוס למסלול הוא בין היתר ב-6.12?

פורסם

הבנתי שאם אני עושה קורס טר"צ, אני מקבל החזר נסיעות - זאת אומרת שאם אני נוסע באוטו שלי, אז אני מקבל החזר על דלק?

הם יתנו לך החזר על מה שנוח להם

אם יש להם רכבת יתנו לך רכבת ואם לא אז לא

ואת ההחזר תקבל אחרי חודש

עזוב לא שווה הכאב ראש הזה

פורסם

החזר על דלק מקבלים רק אנשי קבע.

טר"צניקים פשוט מקבלים תעודת שוחר (משהו כמו תעודת חוגר) שמאפשרת להם לעלות על אוטובוסים ורכבות בחינם.

פורסם

לא

אתה מקבל בולים לאוטובוסים וסתם נייד מעאפן לרכבת שמיועד למילואימניקים אבל רשום שזה למלשב

פורסם

מניסיון, טר"צניקים של מודיעין מקבלים תעודה בדיוק כמו שאמרתי.

פורסם
  • מחבר

מניסיון, טר"צניקים של מודיעין מקבלים תעודה בדיוק כמו שאמרתי.

מה זאת אומרת?

פורסם

טר"צניקים פשוט מקבלים תעודת שוחר (משהו כמו תעודת חוגר) שמאפשרת להם לעלות על אוטובוסים ורכבות בחינם.

פורסם

חיל מודיעין ומסלול לא אומר כלום. הכל תלוי לאיזה יחידה אתה נכנס, יש יחידות במודיעין שפקידת שלישות נחשפת ליותר דברים מרמ"ח ביחידה אחרת.

יש המון מקומות מעולים, ויש המון ג'ובים מפגרים, זה שאותרת ואתה עובר מסלול מיוחד לא אומר דווקא שתגיע ליחידה טובה. ואתה לא יכול לתאר לעצמך איזה יחידות יש.

פורסם

חיל מודיעין ומסלול לא אומר כלום. הכל תלוי לאיזה יחידה אתה נכנס, יש יחידות במודיעין שפקידת שלישות נחשפת ליותר דברים מרמ"ח ביחידה אחרת.

יש המון מקומות מעולים, ויש המון ג'ובים מפגרים, זה שאותרת ואתה עובר מסלול מיוחד לא אומר דווקא שתגיע ליחידה טובה. ואתה לא יכול לתאר לעצמך איזה יחידות יש.

מן הסתם אתה טועה.

ברור שהמסלול - במילים אחרות ההכשרה - שאתה עובר הם קריטיות בלקבוע את היחידה איליה תגיע ואת הדברים בהם תעסוק.

פקידה היא עדיין פקידה לא משנה לאיזה חומרים היא נחשפת... זה שהיא ביחידה רגישה יותר לא אומר שהשירות שלה יותר טוב או מרתק כי מניסיוני החומרים המודיעיניים לא מעניינים את רוב האנשים שאין להם עיסוק ישיר בהם...

עבדתי במסגרת שנקראת "חוליה" (10-15 איש) ואני יכול להגיד לך שכל שלושת הפקידות שעברו בחוליה בתקופתי לא ממש הזיז להם החומרים המודיעניים שעסקנו בהם... זה לא כאילו הם נשארו לשיחות סיכום יום אם הם יכלו ללכת מוקדם.

פורסם

מן הסתם אתה טועה.

ברור שהמסלול - במילים אחרות ההכשרה - שאתה עובר הם קריטיות בלקבוע את היחידה איליה תגיע ואת הדברים בהם תעסוק.

פקידה היא עדיין פקידה לא משנה לאיזה חומרים היא נחשפת... זה שהיא ביחידה רגישה יותר לא אומר שהשירות שלה יותר טוב או מרתק כי מניסיוני החומרים המודיעיניים לא מעניינים את רוב האנשים שאין להם עיסוק ישיר בהם...

עבדתי במסגרת שנקראת "חוליה" (10-15 איש) ואני יכול להגיד לך שכל שלושת הפקידות שעברו בחוליה בתקופתי לא ממש הזיז להם החומרים המודיעניים שעסקנו בהם... זה לא כאילו הם נשארו לשיחות סיכום יום אם הם יכלו ללכת מוקדם.

טועה בקשר למה? אמרתי שלהיות פקיד זה מעניין? אמרתי שזה שהוא נכנס למסלול מסויים שלא יצפה ליותר מידי כל עוד הוא לא ממויין מראש ליחידה מסויימת.

פורסם

פותח בת'ראד, מה הכישורים\רקע שלך? :-X

פורסם

פה אתה טועה:

זה שאותרת ואתה עובר מסלול מיוחד לא אומר דווקא שתגיע ליחידה טובה.

וכמו שאמרתי:

כי יחידות מוגדרות על פי תחום העיסוק שלהם - ובכלל מסלולים באמ"ן/חמ"ן כמעט משוייכים 1 ל-1 עם היחידה אליה תגיע. לפחות הדברים הגדולים שמהווים את מרבית החייל (חט"מ, 8200 עוד כמה יחידות פחות ידועות עם 4 ספרות שלא נוח לי לרשום וכו')

פורסם

פה אתה טועה:

וכמו שאמרתי:

כי יחידות מוגדרות על פי תחום העיסוק שלהם - ובכלל מסלולים באמ"ן/חמ"ן כמעט משוייכים 1 ל-1 עם היחידה אליה תגיע. לפחות הדברים הגדולים שמהווים את מרבית החייל (חט"מ, 8200 עוד כמה יחידות פחות ידועות עם 4 ספרות שלא נוח לי לרשום וכו')

זה לא ממש מדוייק. יש מספיק מסלולי של מחקר ופענוח למשל שאתה יכול להכנס למיליון יחידות. לדוגמא מסלול קד"צ לפענוח חומר מודיעיני תצלומי יכול להכניס אותך ל5 יחידות לפחות ואלה יחידות עכשיו אני יכול להוציא מהראש. יש יחידות מאוד "יוקרתיות" ויש כאלה שממש ממש לא. יש מספיק מסלולים וקורסים שיש תפקיד שקשור אליהם בכמעט כל יחידה, גם אלה שמאותרים מראש.

פורסם

. לדוגמא מסלול קד"צ לפענוח חומר מודיעיני תצלומי יכול להכניס אותך ל5 יחידות לפחות ואלה יחידות עכשיו אני יכול להוציא מהראש.

זה נכון ולא נכון. כי -85% מהסיכויים הם שתגיע ליחידה אחת. 15% האחרים יתחלקו בין עוד צרכנית גדולה אחרת וכמה צרכניות קטנות.

בגדול - אם עשית את הקד"צ או הקורס הנ"ל כמו שאמרתי הוא משוייך כמעט 1ל-1 (85% הערכה שלי...) עם יחידה מסויימת.

בכל מקרה דרך אגב - שוב כל היחידות האלה איכותיות או לפחות בכל אחת מהם יש מקומות מאוד מאוד איכותיים שבגדול בגלל שעברת את ההכשרה המסויימת הזאת הם פתוחים עבורך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים