עבור לתוכן

זקוק ליעוץ בנושא האטה של הליבה!!!

Featured Replies

פורסם

שלום ברצוני להוריד את המתח של המעבד מתחת לרמתו הרגילה כלומר 1.4V

הסיבה היא שברצוני להוריד את טמפרטורת המעבד בלילה וכך להפחית את רעש המאוורר :bash:

השאלה היא האם הורדת המתח יכולה לגרום לנזק כלשהו\האם יש סכנה בכך

סתם לשם הידע ברשותי מעבד AMD 3200+ S-939

תודה מראש.....

פורסם

אפשר להוריד את המתח בקלות, אבל בנקודה מסויימת זה פשוט יהיה מעט מדי והמחשב יתחיל להתקע.

הסיכונים הם שהביוס לא יעלה, למרות שזה דיי נדיר, אך אפשר לפתור זאת בקלות ע"י איפוסו(עיין בספרון של לוח האם).

פורסם
  • מחבר

הסיכונים הם שהביוס לא יעלה, למרות שזה דיי נדיר, אך אפשר לפתור זאת בקלות ע"י איפוסו(עיין בספרון של לוח האם).

זה הסיכון היחיד שהמחשב יתקע \ ביוס ואיפוס יפתור את הבעיה או שאולי יש סיכונים נוספים שלא צוינו??

פורסם

במקום להתעסק בשטויות כאלו וכל לילה להפחית מתח, תעשה לעצמך טובה, וקנה פשוט קירור אחר-

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3078

אני עם הקירור הזה, על אותו מעבד כמו שלך, והטמפ' מעבד שלי במנוחה הן 32 מעלות ביום, 28 בלילה. (אומרים לי שיש לי מחשב פלאי או שהחיישנים מזייפים, אבל בדקתי את זה עם מודד חיצוני, וזו אכן הטמפ' שלי! בסטיה של מעלה אחת D: )

פורסם
  • מחבר

במקום להתעסק בשטויות כאלו וכל לילה להפחית מתח, תעשה לעצמך טובה, וקנה פשוט קירור אחר-

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3078

אני עם הקירור הזה, על אותו מעבד כמו שלך, והטמפ' מעבד שלי במנוחה הן 32 מעלות ביום, 28 בלילה. (אומרים לי שיש לי מחשב פלאי או שהחיישנים מזייפים, אבל בדקתי את זה עם מודד חיצוני, וזו אכן הטמפ' שלי! בסטיה של מעלה אחת D: )

יש לי מאוורר טוב שמחזיק את אותם הטמפרטורות 32C במנוחה דרך אגב אין הבדל בין היום ללילה אין הפרשי טמפרטורות כאלה רצינים שמשפיעים עד כדי כך זה לא חורף לעומת קיץ אבל לא חשוב הבעיה כאן זו לא הטמפרטורה בעיה אלה הרעש כשהוא בסל"ד גבוהה ותמיד אפשר לקנות מאוורר יקר יותר ב200 ש"ח אבל המטרה כאן היא לחסוך וגם אין לי צורך במאורר חזק

פורסם

32 מעלות? O_O

זה הסיכון היחיד שהמחשב יתקע \ ביוס ואיפוס יפתור את הבעיה או שאולי יש סיכונים נוספים שלא צוינו??

קשה לי לדמיין שיכול להגרם נזק מאי-הספקת מתח. מנסיוני, זה לא קרה, אז שווה לנסות.

פורסם
  • מחבר

32 מעלות? O_O

קשה לי לדמיין שיכול להגרם נזק מאי-הספקת מתח. מנסיוני, זה לא קרה, אז שווה לנסות.

עד כמה פחות או יותר אתה מעריך שאפשר לרדת עם הV בלי לפגוע ביציבות המערכת?

פורסם

אחי אם אני לא טועה אתה יכול להוריד את מהירות המאוורר ... עדיף לא ?

תחפש בגוגל SpeedFan

פורסם

יש לי מאוורר טוב שמחזיק את אותם הטמפרטורות 32C במנוחה דרך אגב אין הבדל בין היום ללילה אין הפרשי טמפרטורות כאלה רצינים שמשפיעים עד כדי כך זה לא חורף לעומת קיץ אבל לא חשוב הבעיה כאן זו לא הטמפרטורה בעיה אלה הרעש כשהוא בסל"ד גבוהה ותמיד אפשר לקנות מאוורר יקר יותר ב200 ש"ח אבל המטרה כאן היא לחסוך וגם אין לי צורך במאורר חזק

הנקודה שלי פה היא שהקירור הזה זול ובלתי-נשמע. זה מה שאתה רוצה, לא?

פורסם

עד כמה פחות או יותר אתה מעריך שאפשר לרדת עם הV בלי לפגוע ביציבות המערכת?

אני חושב שאפשר 1.3 ופחות. לא ניסיתי כמובן כי הביוס שלי נעול מבחינת שינוי מתח.

תחפש בגוגל SpeedFan

בהחלט אפשר(לינק).

פורסם
  • מחבר

תחפש בגוגל SpeedFan

חבר לא מדובר כאן במפגר אם אני יודע להוריד מתח למעבד וודאי שידוע לי שניתן להוריד מהירות למאוורר אך ההורדה במהירות באה על חשבון הטמפרטורה של המעבד שעולה דבר שברצוני להימנע ככל האפשר

גם ככה כל יום שעובר נעשה חם יותר בחוץ דבר שמעלה לי את טמפ המעבד מהחורף שהיו לי 22C לכבר 33C

פורסם
  • מחבר

הורדתי את המתח של המעבד ל1.27V ועדיין הטמפ" זהה מישהו אןלי מבין למה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים