עבור לתוכן

קומפיוקייס חם? לא לא.. - המדריך למקרר המתחיל :P [&#1

Featured Replies

פורסם

המצלמה תוקנה והצילומים כאן! ------------------------------------------------------------------------------------------------

אהלן.. יש לי קומפיוקייס 6A19, שבתוכו D805 וP5LD2 חמים!

אני בנאדם שאוהב לרוץ על 4GHZ גם בשיא הקיץ בצהריים בלי שהחומרה שלי תהיה חשופה לאבק על קופסת האריזה של האסוס שלי..

מה עושים? מקררים..

לכל בעלי הקומפויקייס קחו את זה כמדריך.. מבטיח ירידה של עד 10C

לפני בערך חודשיים קניתי מחשב חדש, עם הקומפיוקייס השחור והכיפי..

איתו קיבלתי את מאוורר 120MM שמאחורה המעולה..

הוא ביחד עם מאוורר 80MM של הספק עשו עבודה ראויה לציון אבל גם רעועה לציון..

קיבלתי טמפ' די גבוהות בהרכב הזה. ומן הסתם. כי לא נכנס כמעט אויר.

שלב ראשון: שעשיתי זה לקחתי מחבר מאוורר 80MM ולקחתי מאוורר של הספק הישן שלי [ראו מדריך להכנת מאוורר למארז ממאוורר ספק במדריכי הפורום]*

ידעתי שמה שחייב לבוא קודם זה מאוורר ה80MM בתחתית ובקדמת המארז על מנת להשלים את הסירקולציה מלמטה קדימה לאחורה למעלה...

כמובן שזה הביא לשיפור בטמפ' - למי שאין 2 מאווררים ספייר כמו במקרה שלי ולא רוצה להתעסק יותר מדי אבל בכל זאת לקבל טמפ' יותר טובה, הכי טוב זה פשוט להוסיף מאוורר 120MM מקדמה.. [וכפי שנברייטור אמר גם בצד - יקרר בעיקר את הכרטיס מסך ואת המעבד]

**הערה: יעילות העבודה של המאווררים נכנסת לידי ביטוי מהקטע הזה והלאה מכיוון שהמטרה שלי היא להוציא יותר אויר ממה שאני מכניס ובכך ליצור לחץ שלילי בתוך המארז שיביא לכניסה פסיבית של אויר מבחוץ דרך החורים במארז.

לכן, אם יש לי מאוורר 120MM מאחורה שמוציא אויר ועוד מאוורר 80MM של הספק מאחורה שמוציא אויר, אסור שיהיה לי מאווררים שמכניסים אויר ששוים או גדולים ביעילות מאלו שמוציאים. כך שבאופן מעשי הדבר היחידי שמותר לי לשים זה 2 מאווררי 80MM במקסימום.

13zv3.jpg

פה פשוט רואים את השלבים הראשונים של הסירקולציה - למטה מעבר להארדיסק על הכרטיס מסך והחוצה עם המעבד.

שלב שתיים: כעת - כאשר באופן טבעי מהחנות יש לי 2 חורי איוורור בצד המארז, אני סותם [מסקינטייפ וכו'] את החירור העליון מ2 סיבות עיקריות:

א. כפי שאמרנו אני מתבסס על לחץ אויר שלילי במארז, לכן אויר שרוצה להכנס, בצורה פסיבית, יכנס מהאזור שבו הכי קל לו להכנס, כלומר החירור העליון כי הוא הכי קרוב למאוורר השואב ואז הוא פשוט יכנס וישר יצא בלי להשפיע בכלל על הטמפ'.

ב. אני מתבסס באופן חלקי על החוק שאויר חם עולה למעלה, עקב זאת מטרתי היא להכניס אויר קר למטה [איפה שהכרטיס מסך הרותח] לתת לו להתחמם טיפה, בעקבות המאווררים השואבים למעלה "וחוק החום" הוא יעלה יקרר גם את המעבד ויצא.

אז עכשיו כשהחירור העליון סתום, האויר נכנס מלמטה, ועושה כנ"ל בסעיף ב'.

46by.jpg

החצים האדומים "השקופים"הם למעשה מבטאים מה היה קורה לו היה שם מעבר.

אויר קר נכנס בצורה פאסיבית או אקטיבית [אם יש או אין מאוורר בצד] אל הכרטיס מסך מהצד.

לו החצים האדומים היו אויר, הם היו חסרי משמעות- נכנסים ומיד יוצאים.

שלב שלוש:

שלב קטן - אין לי פלופי, יש לי DOK, לכן יכולתי להוציא את החלקים שמכסים את הפלופי שיצא מסלול אויר פסיבי עם גישה ישירה לזכרונות, משם להיטסינק ומשם החוצה דרך המאוורר האחורי.

54je.jpg

מעבר הפלופי השטותי - בתצלום נראה מעבר של אויר בדרך אל המאוורר שממול שעובר דרך הזכרונות והמעבד.

שלב ארבע: או-הסיבה האמיתית להצלחה

בצד השני של המארז, יש את הברזל שעליו נשען הלוח אם ורק חלק קטן מן המחשב חשוף, החלק שליד הספק והחלק שמול הHD והCD.

החלק שליד הספק פשוט חוסמים, הוא גבוה ואין בו תועלת..

החלק שמול הHD, שמים רשת! מה שאני עשיתי זה לקחתי רשת של מזגן ישן ולא משומש והדבקתי אותה למארז.. את החלק העליון שלה כיסיתי במסקינטייפ [הסיבות חרושות כבר].

כעת נוצר מצב של זרימת אויר בבסיס לוח האם בעיקר אצל הזכרונות, מוריד באופו דרמטי את הטמפ'.

89oe.jpg

זוהי הרשת - היא מכניסה המון אויר! גורם מכריע!

חסר בתצלום - א' יש לחסום את החלק העליון של הרשת עם מסקנטייפ

ב' - לייפות את הג'אנק הזה

שלב חמש:

גם שלב קטן אך מאוד קריטי - סידור החוטים במארז.

מכיוון שיש לי בעיה עם העברת התמונות מהמצלמה למחשב לא יכולתי להראות תצלום, אבל באופן כללי, מסתכלים על המארז ועושים חושבים איפה לשים את החוטים.

את החוט שהולך לצורב DVD שלי הידבקתי לבסיס המארז כך שהוא יהיה בדפנות ולא יפריע לגישת אויר.

את חוטי הספק הלא משומשים חיברתי ביחד [אפשר עם איזשהו סרט דביק או אזיקון ודברים דומים].

את חוטי הספק המשומשים העברתי ככה שלא יפריעו והכל מסודר ומחוץ לדרך האויר השואט..

שלב שש:

הסתכלו על סלוטי הPCI\AGP שלכם, השתדלו לשים את כרטיס המסך קרוב להיטסינק של המעבד, כך שהוא יכול לשאוב ממנו את החום, ואת שאר הכרטיסים הרחיקו ככל האפשר.

כעת כאשר הכרטיסים רחוקים מהכרטיס מסך, השאירו את חורי שלהם באחורי המארז פתוחים על מנת שיהיה לכרטיס מסך קל לשאוב אויר.

שלב שבע:

המאוורר שבקדמת המארז לרוב נחסם ע"י ההארדיסק - העבירו את ההארדיסק לסלוט התחתון ביותר כך שהוא לא יחסום את המאוורר אך עדין יעבור על גבו אויר בדרך אל הכ. מסך

אוקי, עד כאן המצב הוא כזה:

מע' שלפני הטיפול: [ללא OC]

המערכת היתה סגורה במארז מ2 הצדדים וכללה מאוורר 120MM מאחורה, מאווורר 80MM מאחורה של הספק, מאוורר 80MM מקדמה, ומאוורר 80MM בצד השמאלי של המארז בחלקו העליון. = רועש ולא יעיל בכלל...

לוח אם - 39C

מעבד - 45C-48C

כרטיס מסך - 58C-59C

HD - 34C

מע' אחרי הטיפול: [ללא OC]

לאחר מוד:

MOBO - 34C [הבדל ניכר של 5 מעלות!!]

CPU - 36C-38C [ הבדל של בערך 10 מעלות!!]

GPU - 51C [הבדל של 7-8 מעלות]

HD - 29C [הבדל של 5 מעלות]

מע' שלאחר טיפול: [OC ל3.8GHZ]

MOBO - 38C [יותר טוב מבמע' נטולת הOC והלא מסודרת]

CPU - 44C - 51C [התיצב יותר עם השימוש במחשב לכיוון ה48-9]

GPU - 53C - 54C [טמפ' טובה +-]

HD - 33C-34C [רגיל]

תוצאות מצויינות לOC שכזה.

אני מקווה שלא החסרתי פרטים עד כה

שלב שמונה:

לצערי במהלך העבודה נשבר לי אחד מלהבי מאוורר 80MM, אבל בתכנון היה לשים אותו בצד של המארז איפה שהחירור שלא חסמנו, כך שתהיה הזרמה יותר יעילה של אויר על הכרטיס מסך, מכיוון שהוא נשבר אני לא יכול לבדוק את הפרש הטמפ' והגיוני שהפרש לא מספיק משמעותי לעומת התוספת ברעש.

בקרוב אקנה 2 מאווררים חדשים: אחד להחליף את המאוורר הקדמי, הוא די חלש, בטח המע' תהיה אפילו קרה יותר עם אחד נורמאלי, ועוד אחד לשים בצד.

אחרי הקנייה אבדוק ואעדכן.

שלב תשע:

אם יש לכם כסף אתם יותר ממוזמנים לקנות קירור לכרטיס מסך, אני ממליץ על הקירורים של זלמן. ואז בכלל אין צורך במאוורר 80MM בצד המארז = כלומר יהיה יותר שקט אבל גם יותר יקר.

הערה:

הרבה אנשים ששמעו את רעיון הרשת העלו את הרעיון לשים רשת לכל צידי המארז - זהו רעיון רע!

מכיוון שאין לך שליטה על ניתוב האויר למקומות החשובים וגם אפקט הלחץ השלילי נעלם בגלל שהכל פתוח..

אשמח לשמוע הערות, בקרוב תמונות חברה, ממש מצטער.

פורסם

נשמע מעולה , מחכים לתמונות.

פורסם

נשמע מעולה אבל הת'רד חסר תועלת ללא תמונות.

תודה על ההשקעה בכל מקרה.

פורסם

אחלה של רעיון עם הרשת , וגם כל השאר חכם.

פורסם

נדמה לי שמישהו חייב לי מאורר ... :nixweiss:

D: בקטנה, שמע חמודי, פוסט נחמד, מחכה לתמונות, ולדעתי (בתור משתמש בפרסקוט :kopfpatsch:) אני מעדיף את ה120MM שיש לי בצד של המעבד , הוא הוריד לי את הטמפ' במעבד ב-15 מעלות בערך |: אני צריך לשבור קצת מקדימה את המארז כדי לשים שם את ה120MM שם ובצד לשים 90MM, בכל מקרה, כדאי לי כבר לקנות מארז חדש במיוחד עקב קניית הBT הצפויה, אחלה פוסט קוצ'ו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים, אני ממש יאיץ את עניין התמונות מקווה שמחר מחרתיים כבר יהיו תמונות..

מצטער על המאוורר אחי, וכן.. מאוורר בצד זה טוב.. חח

פורסם

נשמע מבטיח - כל הכבוד על היוזמה. :xyxthumbs:

מחכה לתמונות ...

פורסם

יש אצלי אותה סירקוליציה רק אם מאוור בצד והמאוורים שלי ד"א מי שצריך מאוורים חזקים במיוחד לפנות אלי בפרטי

2.6ghz 49 מאמץ קירור סטוק מתח 1/55

gf7600GT 68 מאמץ

hd 26-30

asus a8ne 37

פורסם

לי יש compucase 6A21 שבמבפנים בדיוק כמו ה 19 רק עיצוב שונה מבחוץ.

כשקניתי את המארז קיבלתי שני מאווררי 120 אחד מאחורה מוציא אוויר, ואחד מקדימה מכניס.

השאלה שלי אם יש אפשרות לשלוט על מהירות המאווררים כי המאוורר הקידמי עושה טובה שהוא עובד, בקושי ממכניס אוויר

והאחורי פועל טוב אבל עושה יותר מדיי רעש.

אגב, עוד טיפ קטן למדריך חשוב לשאוב את האבק שלפני המאוורר 120 מ"מ הקידמי כל שבוע בערך.. במיוחד עם המארז שלכם נמצא למטה.

יישר כוח, כל הכבוד על המדריך. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר
link=topic=185764.msg1609603#msg1609603 date=1149658676]

יש אצלי אותה סירקוליציה רק אם מאוור בצד והמאוורים שלי ד"א מי שצריך מאוורים חזקים במיוחד לפנות אלי בפרטי

2.6ghz 49 מאמץ קירור סטוק מתח 1/55

gf7600GT 68 מאמץ

hd 26-30

asus a8ne 37

יאנו? כמו שתכננתי לפני שנשבר לי המאוורר?

בכל מקרה טמפ' מעולות.

אבל למה המתח שלך במהירות סטוק כל כך גבוה? אני על 1.5 שם 4GHZ.

ד"א תמונה נוספת מהיום בבוקר כשהמחשב עוד לא הספיק להתאמץ

36cold5yl.jpg

בקשר לשאלה של HAVIV, כן ברור שאפשר לשלוט על מהירות המאווררים.

איך מתחברים אצלך ללוח אם או ישירות לספק?

אם ללוח אם אתה בטח יכול בעזרת תוכנה, אם ישירות לספק זה רק עניין של להוריד להם תמתח.

פורסם

גבר יש לי a64 3200 הוא על oc 1/55 2/6ghz

פורסם

בקשר לשאלה של HAVIV, כן ברור שאפשר לשלוט על מהירות המאווררים.

איך מתחברים אצלך ללוח אם או ישירות לספק?

אם ללוח אם אתה בטח יכול בעזרת תוכנה, אם ישירות לספק זה רק עניין של להוריד להם תמתח.

הם מחוברים ישר לספק, איך אני מוריד להם מתח?

פורסם
  • מחבר
link=topic=185764.msg1609914#msg1609914 date=1149676781]

גבר יש לי a64 3200 הוא על oc 1/55 2/6ghz

אה אני מסטול, חח לא שמתי לב.

בקשר להורדת המתח למאווררים

א. יש נדמה לי מדריך במדריכי הפורום.

ב. http://www.ocforums.com/showthread.php?t=372297

פורסם

לא בדיוק הבנתי מה אני עושה עם הרשת, תוכל לעשות שרטוט פשוט שאני יוכל להבין איך לעשות את זה?

פורסם

קבח ח"ח על המדריך :xyxthumbs: לעלות ישר לסטיקי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים