עבור לתוכן

המלצה לזיכרון + לוח אם ל P-D805

Featured Replies

פורסם

קונה מחשב חדש (כנראה מחר) ואני צריך בדחיפות לוח

ל805D , 667DC כרטיס קול+רשת מובנה

ציפ'סט 915G לפחות

עכשיו בקשר למחיר כמה שיותר נמוך יותר טוב.... אני מכווה שיש משהו ב600שקל +-

עכשיו זיכרון חשבתי על G.Skill DDR2 667MHZ 1G DC 5-5-5-15

האם הם יהיו מספיק טובים לOC קטן? איזה זיכרון טוב יש בסביבות ה600-700 שקל ?

(

DC;1G;667

)

:xyxthumbs:

• תגובות 40
  • צפיות 1.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לוחות נורמלים עם ציפסט 945 (הציפסט הבסיסי) עולים במחיר הזה...

ולך על הגיגהביט שהמליצו פה הרבה עליו...(ועם עוד קצת תוסיף לאביט)...

ול805D כול זיכרון 667MHZ יהיה סביר....

ולא עדיף כבר 920/930....(או לחכות לקונרו)..?

פורסם
  • מחבר

לא הבתי מה הבעיה ב805....?

הלכתי על הלוח GIGABYTE GA-8I945PG-RH

בקשר לקנורו.... אין צריך את המחשב לעוד ימיים אני ממש לא יכל לקחות (בגלל בבפסקת חשמל הלך לאחותי המחשב ואין לא עכשיו במחשב..........)

פורסם

לא עדיף "לדחוף" לה איזה משהו יד שניה..

או איזה משהו עם מעבד ישן וכו..

אני לא מאמין שהיא צריכה כפול ליבה..וכו..

פורסם

בכל מקרה

שים לב שבלי OC מינימלי לבאס של 200 הזכרונות יעבדו על DDR533 בלבד

פורסם

תביא 805 ותתן לו בOC הכי טוב , עזוב 920\930 , מעבדים מעולים , אבל לדעתי עדיף 805...

פורסם

הייתי לוקח זיכרונות PQI TURBO ולא את הGSKILL האלה.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לאלה?

PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL

במה הם יותר טובים מה? GSKLIL

ואם אפשר זיכרונות אחרים טובים יותר (אם יש ) אבל שיהיו מפה WWW.GOLDTOP.CO.IL

בכל מקרה

אני לא ממש מבין ב OC (יש לי לוח אינטל עכשיו אז..... לא הכי התעניינתי)

אני יודע שצריך לעלות באס ואז מעלים את התיזמונים בזיכרונות

אבל מה קשור המהירות של הזיכרונות?

ולאן אני יצתרך להגיעה בשביל שהם יעבדו על 667?

לא עדיף "לדחוף" לה איזה משהו יד שניה..

או איזה משהו עם מעבד ישן וכו..

אני לא מאמין שהיא צריכה כפול ליבה..וכו..

אני לוקח את המחשב החדש ושם המחשב שלי אצלה

פורסם

ל-PQI יש תזמונים עדיפים (4-4-4-12 מול 5-5-5-15)

מ-GoldTop יש לך את:

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=5141&catid=683

או ה-Samsung / Hynix DDR2-667

לגבי ה-OC אתה צריך באס 200 עם מחלק DDR2-667 (שהוא בערך 2:3.33)

פורסם

אני לא ממש מבין ב OC (יש לי לוח אינטל עכשיו אז..... לא הכי התעניינתי)

אני יודע שצריך לעלות באס ואז מעלים את התיזמונים בזיכרונות

אבל מה קשור המהירות של הזיכרונות?

ולאן אני יצתרך להגיעה בשביל שהם יעבדו על 667?

אני לוקח את המחשב החדש ושם המחשב שלי אצלה

אוו..

לא קל להסביר את זה אבל אני אנסה.

ואני אתן לך כדוגמה את המחשב שלי..

קניתי זיכרונות שמוגדרים כ DDR500 (כלומר צריכים ליפעול ב250X2) יפה, הבאס של המעבד שלי הוא 200 ולכן בהפעלה הראשונית של המחשב הם הוגדרו כ DDR400 (יחס ישיר בין הבאס לזיכרון ) ורק אחרי שהעלתי את ה'באס' אצלי ל 250 הם עלו ועבדו כרגיל (עבורם) כ DDR 500 .

באינטל (וגם בחלק מהלוחות והמעבדים של AMD) המצב מעט שונה כי יש להם אפשרו לתת יחס גבוה יותר לזיכרון (כלומר אפשרי לעבוד עם באס של 200 וזיכרון על 250.)

הבאס ב 805 הוא 133, והוא נמוך ומגביל ע"פ כל הדעות.. לכן אפילו DDR2 400MHZ לא יגביל אותך ביחס של 1:1 (למעסה זיכרון DDR400 יגיע לניצול מלא ב 1:1 רק כשהמעבד יהיה על 4 GHZ ... לא בא ברגל .)

כאן ניכנסים לתמונה המחלקים הגבוהים יותר עבור הזיכרון , ומאפשרים לך להפעיל גם זיכרון 533 עם הבאס הנמוך של ה 805..

לכן לדעתי אין לך שום סיבה (אלא אם הפרש המחירים ממש קטן והתיזמונים זהים ) לקחת זיכרון מהיר יותר מ 533, כי הוא יאפשר לך לעשות אובר בראש שקט עד למהירות באס של 266 (לא תגיע לזה בחיים..) או לעשות אובר לאזור ה MHZ 180 באס ולהעלות מחלק לזיכרון , כמובן שעם 667 תוכל לשים מחלק גבוה יותר וככה לנצל גם אותם אבל לדעתי זה לא שווה את ההפרש (כי השיפור לא גדול אם בכלל ).

אישית ?

במחירים של היום קח 930 וזיכרון 533 .. תעלה תבאס ל266 ומחלק זיכרון 1:1 תקבל מעבד על 4 GHZ ... :xyxthumbs:

עריכה:

ליאור.. לא הבאנתי משהו כאן

בלי OC הבאס הוא 133, כלומר ביחס 1:1 הזיכרון יפעל על 266MHZ :-X ... אז למה אתה אומר 533 ? או שאני טועה והיחס הטבעי באינטל הוא כבר לא 1:1 .. :nixweiss:

ועוד דבר OC מינימלי לבאס של 200 ? זה 805 על 4GHZ.. לא ראיתי רבים שעשו את זה בטח לא על קירור מקורי (אם אתה הולך להשקיע בקירור עבור זה אני בכלל חושב שזו טעות כי ה 930/20 כבר מיתקרבים יותר במחיר והם יגיעו לאותו דבר +- על קירו מקורי ) ואיזה ספק יהיה לך במחשב הזה? כי אם 805 וגם 930 ב OC כבר עדיף שיהיה משהו דיי חזק..

פורסם

"...תקבל מעבד על 4 GHZ ..."

Cooling?

Stabillity?

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אני ילך על אלה :

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=8361&catid=683

בבקשר לOC... אני עדיין לא הכי מתמצא בזה אבל שיגעה בעזרת השם המחשב עוד כמה ימים אז אני יקרא את המדריך באתר ועוד כמה מדריכים......

בנתים מספיק שתגידו לי שעם הזכרונות Geil 1Gb Dual Channel Kit DDR533 + P-D805+ Gigabyte GA-8I945PG-RH PCI-e

+BT

אני יוכל לעשות OC טוב למעבד ולזכרון

(אני לא צריך לדעת בנתיים איך)

פורסם

Cooling?

Stabillity?

צודק על קירור מקורי זה טיפ טיפה אופטימי, אבל לא בילתי אפשרי יש לא מעט שעשו את זה.

סתם שאלה לידע כללי נעצרתה או עצרתה על 3.2 למעבד שלך ועם איזה קירור ?

תיראה בקשר לזיכרון 533 אני עדיין מחכה לתשובה מליאור (כי אם זה לא יחס של 1:1 זה יגביל 920- מיד תבין למה זה משנה כרגע )

805 + BT יעלו לך +- 1100 שקל אם תוסיף 250 תקבל מעבד 920 + קירור מקורי ,לדעתי זה עדיף... כי כרגע הוא יגיע לאותם תוצאות OC +- של 805 + BT, ובעתיד תוכל להוסיף לו BT ולהעלות את האובר עוד יותר .

אבל עכשיו רק נישארת השאלה על הזיכרונות...

פורסם
  • מחבר

BT+805 = 860+230=990

920 עולה 1360 שקל

אני יכל לקנות מחנות ספציפית, וההפרש הוא די גדול בישבילי

אז אתה אומר שם 805+BT אני לא יוכל לעשות אובר טוב?

עריכה: אני חושב שנית ויש מצב שאני ילך על ההצעה שלך, אבל אם כבר אני ילד על 930(ההפרש הוא 50 שקל)

אתה יכל לומר לי לאן אני יגיעה עם 805 ולאן אני יגיעה עם 930?

פורסם

ליאור.. לא הבאנתי משהו כאן בלי OC הבאס הוא 133, כלומר ביחס 1:1 הזיכרון יפעל על 266MHZ :-X ... אז למה אתה אומר 533 ? או שאני טועה והיחס הטבעי באינטל הוא כבר לא 1:1 .. :nixweiss:

ועוד דבר OC מינימלי לבאס של 200 ? זה 805 על 4GHZ.. לא ראיתי רבים שעשו את זה בטח לא על קירור מקורי (אם אתה הולך להשקיע בקירור עבור זה אני בכלל חושב שזו טעות כי ה 930/20 כבר מיתקרבים יותר במחיר והם יגיעו לאותו דבר +- על קירו מקורי ) ואיזה ספק יהיה לך במחשב הזה? כי אם 805 וגם 930 ב OC כבר עדיף שיהיה משהו דיי חזק..

לא קונים DDR2 בשביל לעבוד ב-1:1

בבאס 133 האינטלים נותנים עד יחס 1:2 מה שנותן באס 266 לזכרון או במילים אחרות DDR2-533

באס 200 זה לא מחייב אותך על מכפלה מלאה אם יש לך את האפשרות לשנות

הורדה קלה למכפלה 18 נותן 3.6GHz, זה כבר הרבה יותר סביר, והרבה יותר מעבדים עושים את זה

אבל כאן יש לך זכרונות שעובדים איתך ב-DDR2-667.

Cooling?

Stabillity?

בלי תוספת מתח הצריכת חשמל (והיציבות בגלל שהרבה פעמים הספק כוח מגביל פרסקוטים ומבוססיהם ב-OC)

והחום לא יושפעו המון

משתנה? כן, לא בהרבה. עד כמה? תיקח את הצריכת חשמל הנורמלית של המעבד שלך (D805 זה 95W), ותכפיל אותה ביחס בין התדר המקורי והתדר שלו באוברקלוק

מסובך?

New Wattage = Old Wattage * (New Frequency / Old Frequency)

לצורך העניין New Wattage זאת הצריכת חשמל (והפליטת חום) החדשה, ה-Old Wattage זאת הצריכת חשמל הישנה

New Frequency זה התדר החדש, Old Frequency זה התדר הישן

עם D805 ו-BT אפשר לעשות OC מצוין, 3.6GHz זה לא חלום, וגם לא 3.7GHz (אבל 3.6GHz מתחלק במספרים יפים לכל הרכיבים)

עם ה-D930 סביר להניח תגיע יותר רחוק, יש משחק פחות טוב עם המכפלות (בכ"ז 15 מול 20), אבל יש יותר משחק עם הזכרונות והיחסים

וזה עוד בלי לציין שה-D930 הוא 65 ננו ועושה 4GHz בלי להניד עפעף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים